На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 939
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
За гърнето - слагам я сутрин и понякога след др й спанета през деня. Но в последно време тя пищи и не иска да сяда, но иначе си го носи и влиза вътре с краката. Преди всяко ако ни бе там, защото я усещах, а не че тяказва, ама сега докато съблека един куп дрехи и работата свършена Laughing. Май и аз ще го скрия до лятото.
Витамин Д ми казаха да давам зимата по една капка, въпреки че фонтанелата й почти се е затворила. Не го давам всеки ден, а само като се присетя, в последно време никак.
Космонафт все още не съм й обличала, ние едва днес имаме сняг, но вече се топи. Излиза ми се навън, но обличането трае цял час и все мрънка Cry. И навлечена едвам ходи горката, а й се иска.
Витамини не съм давала, нито имуностимуланти.
Украсихме цялата къща - гирлянди, топки, елха, лампички и т.н. Всичко е нависоко и вече не й прави впечетление, но иначе и тя въодушевено украсяваше с мен и кака си.

# 406
Привет и от нас най-рядко пишещите! Heart Eyes

За гърнето-съм от мързеливите да слагат на гърне и то защото се изнервям и аз и Дени,докато го събуя и обуя и на този етап не си давам зор нито на мен,нито на Дени,а да го издържам така на ръце също нямам желание.
Витамин Д-давам все още по една капка дневно по препоръка на педи,а и фонтанелата му не е затворена все още.
За имуностимуланти и витамини-давам само витамини,които педи ми беше предписала,когато пиеше АБ и си ги продължавам,докато свършат.Имуностимуланти няма да давам на този етап.
За дрехите-навън го обличам с боди,чарапогащник блузка и панталон/дънки и якето.Все още не сме обличали грейка.
За украсата-украсихме миналата седмица както си му е реда.И лампички сложихме,и елхата и няколко герлянда в къщи.До сега всичко е невредимо,след като веднъж вече обърна елхата и я замених с по-малка,която сложих на бар плота.
За ваксините-имаме да слгаме 2,тези на 12м и 13м,които отложихме заради продължителните сополи и ако тази седмица вече няма нищо,другата може би ще го занеса да му бият поне едната,но не ги бързам,така че може и след НГ.
Иначе Дени има вече 8 зъбчета,прави всякакви бели,дърдори си неговите неща и мисля почти нищо смислено не казва,маха за чао и дава целувка,мъчи се да дава пет,танцува като чуе рекламата за Киндер пингуи и Джъмбо,мъчи се и да се качва сам на леглото и е въпрос на време да се научи.
Аз имам един друг въпрос:Какви подаръци мислите да купувате за Коледа и НГ?Питам,понеже ние ще имаме и тържество в яслата с дядо Коледа.За тези дечица,които все още не ходят на ясла директорката бе така мила да организира Коледно тържествои въобще незнам какво да купуваме,че явно няма да е само един подарък,а има толкова много играчки,че незнам вече къде да ги пребирам.
Другият ми въпрос е:какви чайове давате на дечицата?

Топъл и снежен следобяд ви желаем с Дени! Hug

Последна редакция: пн, 10 дек 2012, 13:14 от rosit@

# 407
  • на Дъждовен остров

За витамините- Давам Udos Choice Infants Blend Probiotics поради факта, че беше няколко дни на антибиотик и след това по съвет на докторката продължавам. Това поне е на прах и като се смеси с течна храна не го усеща за разлика от антибиотика, което се оказа тормоз и за двете страни.

Гърне- Гърнето се използва от време на време.  То докато се съблече детето, отлепи памперса и в повечето случаи е изпреварило ситуацията. 
А за държане над гърнето съм абсолютно против.

За обличането-боди през деня, блузка, чорапи и панталонче.  На вън яке, шапка и ръкавици.  С чорапогашника съм "скарана" за това не мъча и нея, само ако и се слага пола.

За украсата- колкото по нависоко, толкова по добре.  Даже тази година ще караме и на изкуствена елха.

# 408
Здравейте.И ние се чудим какъв подарък да вземем.Иначе вчера баща му реши да го заведе за малко при баба му и дядо му и за 2 минути стана белята.Сграбчил на леля му пресата,докато си изправяла косата,незнам как 3 човека бяха и не можаха да го огледат.Детето после плака 3 часа без да спре за секунда,на моменти му спираше въздуха,а аз заедно с него,чудя се как не припаднах.Много си ги пазете мъниците,знам че ги пазите,аз също много го пазя затова и много ,много не ми се ще да го водя при други хора,най-спокойна съм когато е при мен.  Sad

# 409
Здравейте.
Украсата- всичко е на високо, а елхата сме я сложили между дивана в хола и прозореца, а празното място сме го оградили с една преграда, която е по принцип за легло, но за сега върши чудна работа  Wink
Гърнето- докато беше по- леко облечен го слагах. Сега да си кажа честно ми се доревава само като си помисля за събличане и обличане. Всеки път се започва нечовешка 30 минутна борба. То е рев, въртене, дърпане, бягане... И ако сега го слагам на гърнето трябва по цял ден само с това да се занимавам. Плюс това последно беше започнал да става от него в мига, в който го сложех. Имахме по- голям успех като не ходеше. Тогава си седеше без проблем.
Обличането- в къщи- панталон, чорапки, боди и блузка. На вън- същото+ескимоса, ако ще ходи по снега с шапка, шал, ръкавици и ботушките. Ако няма да тича по снега се гласиме с подплатени дънки или чорапогащник с панталон.
Вит.Д- давам по 1 капка, фонтанелката ни все още е големичка и педиатърката каза поне до януари да му давам.
Чай- все още си допиваме един на хип против колики.
Верето- много неприятна случка, но за съжаление колкото и да ги пазиме и да сме неотлъчно до тях такива неща са неизбежни. Ние бяхме 5 човека при детето и за секунди хвана котката на свекърва ми за опашката и тя естествено го одра. А аз като съм била на 5 г. в присъствието на 7 човека в кухнята съм се лепнала за горещата фурна. Така че само спокойно и да са ни живи и здрави, че цял живот ще ни изправят косите!
Друго- май няма. Хубав ден от мен  Hug

# 410
Аз съм правила няколко неуспешни опита да сложа Алекс на гърне, но признавам си, не съм й настоявала много.
Теди, защо си против държането над гърне, че ми стана интересно?
Украсата ни е на високо, ако имаме елха и тя ще е недостъпна.
Витамини не давам, по принцип всичко давам само след препоръка на педиатъра ни.
Ваксините - престоят ни 2 - 12 и и13 месеца, закъсняхме заради хремата.

# 411
Здравейте и от нас.Браво,темичката ни се е раздвижила Simple Smile

За гърнето-аз също не го слагам на този етап.Така и не сме имали успешни опити-вечно плачеше от него,а започнах от 6м да го слагам,прибирам за седмица две,пак вадя и го слагам-той пак реве и пищи.Сменихме гърнето и пак е същото положението.Отказах се за сега-на пролет пак.
Витамин Д-давам по 3-4 капки и гледам да не пропускам.Фонтанелата е доста големичка,дори и по 5к ми беше казвала да давам миналия месец.
За обличането-в къщи боди+блузка+анцуг.На вън взех да слагам дебел чорапогащник под дънките,дори и да са ватирани (все са му студени краката) + бодито + по-дебела блуза и якето.Караме си лятната количка,но с дебел и много топъл чувал.
Чай не обича никакъв (на мен прилича-аз мразя чай,дори и плодовия)
Украса сложихме още началото на декември,елхата ни е малка изкуствена и е сложена на масичка на високо.Не проявява интерес към нея.
За витамините-давам от време на време вит Ц в прясно изцеден сок.
Верето,съжалявам за случката.Изгореното много боли,дано му мине по-бързо!Но наистина белите бързо стават,аз по-горе също бях писала.Ние почти всеки ден си правим по една синина.

# 412
Верето мн съжалявам за изгореното. И моето диване всеки ден по няколко пъти пада, удря се, колкото и да я пазя. Изгоря си ръката на радиатора на парното и този на ток и вече не смее да ги пипне, само отдалеч доближава ръчичка и пипа само ако са студени или хладки - опитът учи. А днес така кофти падна, одра си буската в един крак на маса (той е малко издялкан от бившия ни котарак). А бях до нея и посегнах да я хвана, но уви на косъм не успях.
Научила се е да слиза от леглото, учим я и как да се качва, но всиките в къщи са й високи.
Цял живот ще ни се изправят косите и ще плачем за децата си! Но нека си пожелаем сълзите от щастие да са многократно повече от тези от болка! Да падат да стават, но да растат живи и здрави!!!

# 413
  • София
Здравейте, момичета:)
Ние с гърнето сме нередовни- и мен ме домързява. Седи си спокойно, когато му дам някакъв предмет да си играе. Слагам само след сън ( сутрешен или следобеден).
Вкъщи поддържаме Т 18-20 градуса в неговата стая и е облечен с боди блузка и панталон. Ако усетя да му е студено слагам и жилетка. Чудех се дали да не купя по-дебел спален чувал и да поддържам нощем 17-18 градуса...
Витамини и подобни не давам, само витамин Д. Мисля че в това мрачно време не пробиват УВ лъчи и е полезно да се дава.
Украса още не сме сложили, мисля да не е в стаята с детето, а в хола и така няма да има конфликт на интереси  Crazy
Чай не давам. Попарата я правя с АМ, а отскоро с мляко ( все се страхувам да не му  е малко). Иначе може да взема някакъв на Хипп скоро.
Исках да попитам как се приспивате ? Будите ли се нощем?
Ние нямаме още кучешки зъби, но имаме много подути венци и един кътник  Laughing

# 414
и ние още не сме на гърне,поради трудното събличане и обличане .Вкъщи на 23-24 градуса го обличам с боди ,блузка,вълнено елече,черопогащник ,панталон и вълнени чорапки,на мен  така ми изглежда най-добре,иначе ако е по лео облечен веднага му замръзват ръцете и носа.Става все по самостоятелен.Имаме украса само,елха още нямаме,но мислим да сложим.Нощем доста се буди,цоква два-три пъти и заспива.Незнам какво да правя вече с това будене.  Hug Hug Hug

# 415
  • Хасково
Здравейте и от нас!

*За витамините - давам вит. Д когато се сетя по 1 капка. Давам и Имунокинд.
*За гърнето - не сме пробвали още. Оставила съм тази задача за пролетта.
*Обличането - и ние като Бубчето. Поддържаме температура около 22 градуса, когато спи около 20.
*Украсата - Изкуствена елха и лампички извън обсега й на действие Simple Smile
*За подаръците - и ние се замислихме какво да купуваме, най-вероятно ще е някаква играчка, например по-големичък пумпал, защото много се радва, когато някой от ринговете й се върти на масата.
*Пробуждаше се често, оказа се, че е по-горещо в стаята, намалихме температурата и редуцирахме завивките и проблема се реши.

Това е засега от нас! Hug

# 416
  • Велико Търново
Привет и от нас Hug

За обличането - В къщи сме на 22-23 градуса - облечен е с ватирано екипче и боди с къс ръкав, 3/4 термо чорапки и домашни обувчици. Нощно време спим на 18-19 градуса - облечени сме с боди с дълъг ръкав, пижамка, чувалче и мятам една пеленка отгоре.
Буденето - щом го преспя вечер (заспива докато се кърмим) и след час започва едно реване през 15-20 мин и докато не легна и не го взема на спалнята не мирясва - и до сутринта е при нас без никакъв проблем със спането и със сученето
За гърнето - слагам след всяко спане, след всяко хранене и преди сън. След ставане и преди сън веднага се изпишва, а от скоро като го задържа сутрин след ставане и се изаква. Иначе акаме на гърне след хранене.
За витамин Д - от началото на лятото не давам.
Ваксините - ревкасинацията, която трябваше да е на 7 м. ще я правим живот и здраве следващата седмица на година и един месец, защото с предните закъсняхме и след това ще е тази която се прави на година.
Витамини не съм давала.
Украса все още нямаме но трябва да се заема в най-скоро време. Стои ни украсата от рождения ден, но я задържахме, защото баткото след седмица е рожденник.
Коледния ни подарък
се надявам да е Плюшено пеещо мече Гъми беар newsm78

# 417
Верето наистина случката е неприятна и дано няма лоши последици малчо,но си мисля,че и 10 човека да сте били около него,пак щеше да се случи.Белите стават толкова бързо,че няма значение колко човека сте около него,поне аз така си мисля.
И ние имахме случка с горещата печка,на която се топлим.Когато върви и все ръкомаха с ръчички и без да иска се лепна на печката,но по принцип си знае,че тя не се пипа,когато е гореща.Усеща когато е студена и тогава я докосва плахо,но усети ли,че е гореща и бяга.
За приспиването-до скоро му давах само шишето с мляко в леглото,изпива си го и си заспива сам,но сега е кошмар.То е едно заспиване по никое време,че събуждане после,игра,мрънкане...пускам бебешкия канал и го лягам отново в леглото и от мелодията заспива,а когато неможе да заспи го стария,бабешки метод на възглавница на краката си,полюшквам го малко и си заспива.
И на нас единия ни вариант за подарък за Коледа е Гъми беар,който вече е наличен,но ще ми трябва поне още една идея за яслата.

# 418
Леле, как сте се разписали Simple Smile Бързичко давам отчет и аз  Blush
гърне - Купих, но не го ползвам, не издържам, не я уча изобщо Simple Smile Нямам нерви за тая работа на този етап!
обличане - В къщи е около 20-22градуса, може и повече. Та облеклото ни се състои от: боди + панталон и блуза
будене - вечер заспива към 21,00,22,00,,,, пробужда се за вода или ако сънува нещо, но вече се буди направо сутринта към 8,30
витамини - не давам и не съм давала освен витД
ваксини - за сега вървим по план, без пропуск
украса - никаква на този етап нямаме, чакаме да се пренесем и там евентуално другата седмица вече ще си имаме Simple Smile
подаръци - още никаква идея нямам за тях
приспиване - трудна работа в повечето случаи

# 419
  • гр. Стара Загора
здравейте, отдавна не съм писала, но ми е толкова изморено....

за ваксините - минахме тази и за 13месеца, чудя се за хипатит А, но баща ѝ е против, а аз точно заради него искам да я сложа, че той е все по болниците и може да е преносител... страх лозе пази...
за преспиването - заспиваме заедно вече към 22:00ч. е аз поне се правя на заспала... и следобед е така... ако не съм до нея, не заспива - и спим на спалнята двете...
за обличането - и аз като бубчето15 - боди с къс ръкав, блузка леко плътна, и ако е станала от сън слагам плетено елече за около 15-20 мин... надолу е с чорапогащник/тънак ако сме си вкъщи/ и някакъв пандалон или спортно долнище... Т у нас е около 23гр/средни стойности/
имуностимулатори - взех Имунокинд на хапченца, че сме скарани със сиропите и мисля да почна да ѝ давам Рибчо по препоръка на ЛЛ
за украсата - всичко е качено нависоко... а и не е много
за гърнето - не слагам все още

отчетох се... ако не пиша скоро, то да ви пожелая ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ НА ВСИЧКИ

Общи условия

Активация на акаунт