На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 936
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте и от нас. Растем и дивеем. Също вече започват да дават съвети околните, че и дори личната ми лекарка относно кърменето, ама от едното влязло от др излязло. Доста ми тежи, понякога, ставането и сукането нощем на всеки час-два. Няколко дни имаме баба в къщи и тя я приспива през деня - заспива като я люлее, мрънка за мен, но заспива. Обаче когато се събуди и ме види постоянно иска да суче, мине не мине малко време и току започне да ми лапа врата и да се навежда, че и плаче ако не й дам. понякога давам, понякога се баламосваме и така.
казваме доста думички, пеем, танцуваме, говорим по телефон, показваме колко сме големи, играем на чик-чирик, дай пет, показвамечао и здравей, на 1 годинка. Играе си с всичко друго, което не е за игра- кашони, кутии, прибори, съдове, кабели, клавиатура ,мишка, фотоапарат, флашки...

# 391
Ох,момичета да ви се оплача.Даниел всеки ден си прави по една синина някъде....омръзна ми вече.Постоянно съм до него,а все се получава да чукне някъде лицето и веднага се подува и посинява.Добре,че е олиото и поне оттока спада бързо.Миналата седмица имаше в средата на челото синина точно колкото един пръст (и на ширина и на дължина) в следствие от удар в ръб.Имам чувството,че околните остават с впечатление,че не се грижа добре за него.А аз съм нон стоп при него.Вчера си удари главата в коляното ми и пак посиня колкото бобче,днес чукна бузата в стола и там е синьо вече.Направо ужас.....ще се пръсна от яд Banghead Banghead Banghead

# 392
Синът ми има салмонела  Sad има ли някой подобен проблем, за да споделим в упоритата борба с/у нея?

# 393
Здравейте и от нас.
Виктория е станала голяма кривотия. Пищи, реве, докато не стане по нейната. Все иска нещо.
Върви много стабилно и всички много се чудят как за толкова кратко време се научи да става, когато падне от място, кляка да си вземе играчки от пода, пак се изправя. Но си има и добър треньор. Wink С бати си не се спират на едно място. Ще лудна от тях.

# 394

Как ви съветват вашите лекари за температурата, до 38.5 да давате ли температуропонижаващи, когато е вирус и при ваксинациите също?

А сложихте ли вече ваксини четвърти прием за пневмококи и за морбили, а за хепатит а по желание?

И давате ли още витамин Д на децата ви?

# 395
Ако детето има над 38 градуса давам Хексалгин. Витамин Д все още даваме и няма да го прекъсваме - по 2 капки на ден.

# 396
  • Горна Оряховица
Аз май доста отдавна не съм се разписвала  Embarassed
И така:
За температурата на мен педи ми обясни така: от 37 до 38 давам Панадол или Ефералган свещички. От 38 до 39 - редувам Нурофен с Панадол ( Ефералган ). И над 39 Хексалгин.
Витамин Д го спряхме още лятото и повече няма да давам.
За ваксините - сложихме тази, която е на годинката ( Пневмококовата мисля, че беше ) и на 27.12 ще дойдем да сложим тази, която е на 13 месеца.
Иначе моят господинчо е същински танкер. Откакто проходи обикаля нон стоп. Ако ще и един куп играчки да има на пътя му, минава през тях и продължава - целите му крачета са в сининки. Дори вече се научи да минава през праговете на вратите без да се спъва.
KRASIMIROVA и Криси е така. Ако му вземеш нещо от ръцете 1 час после ще се тръшка и реве. Сега крия прахосмукачката от него, защото нея само докато я види и се почват писъците ако не му я оставя да си играе.

# 397
Здравейте мами  Simple Smile
За температурата на мен ми казаха : от 37 до 38 да давам панадол ; от 38 до 39 да давам бруфен (нурофен) или свещичка ефералган ; над 39 хексалгин
За говоренето казва мама, тата, баба, дядо, дай, ела, айде, ам - ам, титя, буба, беля, чао, на колко годинки е, отскоро почна да казва как се казва и как се казва баща му. С ръчички показва колко голям ще стане, казва браво, дава целувка и други неща.
И ние като всички други си играем с неща които не са за него.
За вървенето на вън ходи сам и то доста стабилно, но в къщи не иска да се пусне. Аз си мисля, че е защото има много неща и го е страх да не се удари, защото той много се пази.
Май вече много писах  Simple Smile
Лека нощ от нас с малкия човек и сладки сънища да утре  Simple Smile

# 398
  • DE
Марти не иска да яде от 2 дни. Отдавам го на зъб. Той не говори, не върви. Единственото което прави е да се тръшка по цял ден.Simple Smile

# 399
  • София
До 38,5 не давам нищо, над 38,5 нурофен или панадол - редувам ги, ако не действа и се вдигне над 39 и нещо давам хексалгин. Температурата е естествена реакция при децата, така организмът се бори с болестта и принципно не е необходимо винаги да се сваля драстично.

# 400
Здравейте,

вит.Д ние все още даваме скоро май няма да го спрем, че на Мони му се поти отзад главата като спи Sad
Иначе много неща се научи да прави и всичко изведнъж - показва на колко годинки е маха за здрасти и чао, казва "не" и то съзнателно когато наистина неиска нещо и постоянно прави бели Simple Smile не ходи сам само хванат за ръце, но мн често се пуска и пада съответно Simple Smile

Искам да ви попитам тъй като вече два пъти бяхме в болница - първо с пневмония, а след месец и половина с бронхиолит Sad вие какви имуностимулатори давате, защото и двата пъти мн бързо се развиха нещата първо имаше сополи на втория ден подкашля 1-2 пъти и на третия ден сме в болницата, че му свиркат дробовете. Незнам вече какво да давам Sad Само като видя сополи и се почват капки, вит.Ц, сироп и отделно си давам биогая и имунокид. И всеки път успоредно с болеста ни избиват и по 1-2 зъба та положението е страшно.

Май много дълго стана Simple Smile
Пожелавам ви хубав ден!

# 401
Момичета, как сте с гърнето, слагате ли вече малките, и вие ли ги дебнете, предполагам не си казват?

С обличането за навън какво слагате, чорпогащник и боди имате ли под космонавта?

А вкъщи как стоите облечени?На колко градуса сте?

# 402
  • Добрич
-Витамин Д не давам от края на лятото.
-Имуностимуланти не давам,давам витамини,но последните дни и тях забравям.
На гърне не слагам. Лятото сядаше от време на време,дори на гърнето се къпехме,за бърз дневен душ в душ кабината,но изведнъж нещо стана и като види гърнето почва да реве,не иска да седне по никакъв начин. Прибрах го за известно време и пак го извадих,но се продължи с плача. Сега е прибрано от месец вече,ще го изкарам пак тия дни да пробваме.
Когато излизаме обличам чоропогащник и панталон. Боди си носи така и така и у дома. Горе слагам 2 блузки,едната по-тънка и яке. Понякога вместо яке слагам космонафт,но ако е много студено само. В къщи е 22 градуса, ходи с боди,тънка блузка и панталон и буйки.

Как украсихте за Коледа?
Ние сложихме само коледни лампички и дори и тях не можем да ползваме,че детето постоянно на контакта стои да им дърпа кабела. За елха не си и помислих,ще я направи на парчета за дни. Много палаво дете си имам.

# 403
  • София
На мен ми се наложи да почна Ад ликуид фор кидс и за двете девойки, че влезнахме в някакъв порочен цикъл просто.
На гърне слагах лятото, ама сега ме мързи  Embarassed Докато сваля панталон, чорапогащник, да разкопчая боди, памперс и после процедурата на обратно и то минават 20мин...
Навън е с боди, блуза, чорапогащник, дънки или някакъв друг панталон и някакъв пуловер или жилетка, ако няма да я пускам в снега не й обличам грейка, а само якето, ако ще я оставя да си играе и грейке, и яке. Вкъщи е с чорапогащник, блузка и някакъв анцуг. Бодито ми е задължително и за вътре, и за вън, и за спане Peace

# 404
Здравейте в този зимен ден!

Бързам да се изкажа по темите, че все влизам, прочитам и аха да пиша....и заминава.
За витамините:-Давам откакто Ния е на 3-4 месеца. Имуностимуланти не давам и не мисля да давам, освен ако не ни изпише лекар. Не е хубаво да се бърка много много в имунната система.Витамин Д не давам много отдавна, март-април някъде. Но защо сравнявате с други деца? Това е толкова индивидуално.
Гърне- ползваме доста, може би поне 50 % от пишканията и 100% от акането са на гърнето, но тя не седи на него , а я издържам. Сега се чудя дали изобщо ще започне да седи както седят другите деца, понеже мисля, че вече така е свикнала.
За обличането-същото като при Бубчето. С тази разлика, че Ния не играе в снега и няма цял  гащеризон. Ние имаме и страхотно топло и дебело чувалче на количката, та се е случвало и само по панталон да я пъхна в него, нагоре с яке разбира се. Не И е било студено. Днес ми е много студено, не знам дали изобщо ще излизаме.
За украсатаукрасихме част от дома за момента, няма време за повече. Всичко си е нормално, само елхата няма да е на земята разбира се.
 Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт