На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 924
  • 745
  •   1
Отговори
# 375

Аз искам да ви попитам има ли и други отказващи да правят каквито и да било опити за ходене?Даниел само пълзи и така се придвижва на всякъде.Имаме си буйки за прохождане,аз се опитвам да го държа изправен и да му покажа,че и така може да стигне до целта.Но тц.Но той дори равновесие не може да запази сам.Знам,че има и такива случаи на дечица проходили примерно на година и 3-4 месеца,но малко взех да се притеснявам.

Аз имам един такъв пресен, пресен пример. Вчера се запознах с една мама с детенце родено септември 2011. Той просто не иска да ходи, както казваш ти- не прави каквито и да било опити. Тя казва, че баткото е проходил на 1г. и 7м., тогава са живеели в Испания и според тамошните лекари нормално е дори прохождането на 2г. Така че спокойно, ще проходи, просто лазенето за момента го устройва перфектно или просто го мързи  newsm78

# 376
Не се притеснявай, няма нужда да се бърза.

И нашия е така, предимно пълзи, а като го хвана да ходим и се клатушка.На сестра ми децата проходиха на 1 г. и 3-4 месеца.Питах позната лекарка, каза ми, че всяко когато е готово да ходи, се отпуска, а пълзенето е много полезно за укрепване на мускулчетата, и няма смисъл да се бърза.

Да ви питам, вашите дечица казват ли нещо съзнателно, мама и тате, чао, браво, на колко годинки, и вие ли ги научихте, как точно.

# 377
  • Ловеч
Здравейте, отдавна май не съм писала, но ви чета редовно Simple Smile . Да се запишем при непроходилите - май няма скоро да правим прощъпулник, но и аз не бързам и не настоявам. Има време за всичко, по-скоро се притеснявам за проговарянето. Не знам кога е нормално, засега казва само ам-ам като си види паничката или лъжичката и това е. Знае също та-та, но без да влага никакъв смисъл, от време на време си говори някакви други неразбираеми за никого неща. На консултацията педиатърката ме попита дали може да казва мама, тате, да, не и се зачудих дали другите дечица вече са проговорили.
За съня - и на мен ми тежи понякога това нощно хранене, като цяло вече свикнах да спя няколко часа с многократни кърмения, но има дни, в които не издържам. Чудя се кога ще започне да прави по-големи интервали и кога ли ще се наспя:)
Един въпрос към момичетата, които все още кърмят - как реагират на кърменето хората около вас и близките ви, подкрепят ли ви? Все по-често ме питат докога мисля да кърмя, няма ли да го отбивам вече и т.н., на което аз определено се дразня.
Лека и спокойна нощ на всички!

# 378
И нашия нищо не казва, само някакви си негови работи.

# 379
Мамчета  не съм лекар,но според мен всяко дете е различно,както прохождат по различно време ,така и проговарят.
С моя нямам притеснения,но мисля ,че още са малки за да се притеснявате,че не казват много думи.
Иначе аз да кажа за Влади.От 4 месеца сме си 12 кг и не мърдаме на никъде.Яде всичко,но по няколко лъжички ,защото за него ядене е кърмата,незнам как ще се отбиваме и впрочем моля тези,които са го  направили вече да споделят опит.
Иначе казва мама,тата,баба,деде,кака,ало,ела,не,да ,ам-ам.А най-готиното е че е запомнил думататанцувам и като я чуе и почват едни страшни танци  Grinning Grinning Grinning И много се шегувам с него ,казвам му айде да танцуваме и почва веднага.Слага си телефоните на ухото и вика ало и също си говори някакви негови неща доста.Като искаш да му вземеш нещо ,с което играе вика няма ! Simple Smile
Има две долни зъбчета,но горните резци не са ни излезнали още,а горните кучешки му излязоха и двата.  newsm78    bouquet  bouquet 
Хубав ден!

# 380
  • DE
Моят син направи сам 2 дължини на стаята и това е. Повече не иска да ходи Simple Smile Казва само ам ам. И някакви негови си бебешки:) Днес падна сняг при нас и се чудя как да го обличам и завивам навън. До каква температура смятате, че е удачно да изкарваме децата?

# 381
Според нашата педиатърка при температура над 3 градуса няма проблем да го изкарвам.
Влади вече ходи сам самичък навсякъде,но лошото е ,че сега всичко му е достъпно,дори на моменти подтичква лекичко,не мога да го оставя дори за секунда без надзор,най-лошото е,че не иска да стой на  гърне,просто защото от 8 месеца все е прав и не сяда и за минутка,ужас е при нас все ходи

# 382
  • София
И аз не съм писала от 100 години, ама се върнах на работа, Ина направи отит и е на АБ, на Ема очите секретират, не спи нощем, денем не се отделя от мен и програмата е пълна Mr. Green Пазаруваме за Коледа, че много дълъг списъка към Дядо Коледа bowuu
За ходенето - само по себе си непрохождането до година и половина далече не е отклонение от нормите, особено ако другите показатели са си ок - седене, изправяне, пълзене, координация на ръчичките и т.н. Принципно ако дете не иска да прави крачки, не мисля че е ок да се кара насила, да се води или да се настоява, защото може детето да придобие уплах, отврат или каквото се сетите и нарочно да откаже да ходи Peace
За говоренето - казва мама, тата, кака, айде, амам, които според мен значат това, което казва и не спира да намила нещо си нейно, за което за съжаление висшето ми образование не е достатъчно, за да го разбера Laughing Иначе си ръкопляска, маха за чао, мие си корема, чеше си главата, дава целувка, целува ме по бузата, показва на колко годинки е, колко голяма ще порасне и разни други дресировки hahaha
А за кърменето - откровено казано въобще не ме касае какво мислят околните, от роднините ми никой не смее да ми каже каквото и да било, дори и да си го мисли, на мен ми е второ и първото си го кърмих докато сука, а за Ема въобще не знам кога ще я отбивам. Нощем само това ми е спасението като се разплаче, така че ако някой желае да я гледа нощем, за да спра да кърмя понеже му преча някак си, да заповяда. Освен това ако някой ми обясни защо точно да спра да кърмя и дам АМ също е добре дошъл, така че въобще не се връзвай на въпроси и ако ти се кърми, си кърми Peace

# 383
За ходенето бях питала доктора, той ми каза, че според новите, така да се каже, учебници на ортопедите, нормално е прохождане на година и половина, доскоро са го давали на година и 2-3 месеца.Мони проходи окончателно на годинка точно (3 дни след рождения си ден), а преди това около 2 седмици преди рождения си ден започна да се пуска, да прави крачки но падна 2 пъти и си заби тиквата в плочките, явно се уплаши и спря за кратко.
За кърменето- абе започнаха да си правят устата докога съм смятала да кърмя, особено на мм баба му ми се изцепи, че то Мони била ходила вече, а още сучела, ама изобщо не ми пука от мнението на хора, които едва ли имат спомен как се гледат деца. Татко и няма нищо против,не е казвал нищо. Майка ми и тя понякога , като изявява желание да и оставя внучка и за няколко дена, забравя, че още кърмя, ама ми казва- какво толкова, аз едва ли съм била имала кой знае колко кърма вече...
За говоренето не се притеснявам, както не се бих притеснявала и за ходенето на този етап. Според мен едни сега започват с някакви смислени срички, на други ще им отнеме малко повече време. Мони говори много и непрестанно, но нищо не и разбирам, освен мамамамамамамамамама, само това повтаря, особено като се разбуди нощем и я взема, сякаш е уплашена и търси мен, мисля, че и това е единственото, което осъзнава. На татко си казва дада, тата, но понякога ги казва и него като го няма, така че не знам доколко осъзнава... Няма кака, за да казва кака, нито знае на колко е годинки, камоли колко голяма ще стане...

# 384
  • на Дъждовен остров
Laughing  Т-е-а !  Ти да видиш колко са грижовни само иначе -   дядото ще ходи на опреснителен курс по френски, за да преподава, вече са говорили да ходи на тенис в един клуб, отделно си има и учителка по цигулка   hahaha   и ще е математик като баща си за това са убедени просто.

Ехееее френския ще ни е трети език Mr. Green
За тенис не съм мислила, но цигулата за сега ще я заменим с пиано. 

Дядовците и бабите се оказват с по големи желания от родителите. 

# 385
Здравейте и от мен Simple Smile
Не сам писала от много време, но покрай малкия и ученето не ми остава време за нищо Simple Smile
Алекс вече е на годинка, преди няколко дена се пусна и прави по няколко крачки, но мисля да изчакам малко с питката Simple Smile
Имаме 10 зъбчета. Да ви питам моето мъниче не си играе много с играчки, нормално ли е ?
Лека вечер и сладки сънища от нас  Simple Smile

# 386
Добро утро.
Детето като никога още спи и викам да драсна някой и друг ред.
lollyta89 мисля, че изобщо не трябва да се притесняваш. Дай на мойто дистанционното, телефон, обувки, а пък да видиш какво става с гевгир и дървена лъжица  Mr. Green Всичко, което не е предназначено за игра е любимо. Мисля, че си е съвсем в реда на нещата да предпочитат да играят с неща, които не са играчки  Wink

# 387

Да ви питам, вашите дечица казват ли нещо съзнателно, мама и тате, чао, браво, на колко годинки, и вие ли ги научихте, как точно.
Нашето бебче казва мама, тати, кака, леля / Heart Eyes/, кукла, пу, ам - ам, ало /по сто пъти като говорим по телефона/, вооода - използва ги да ни "командва". Иначе повтаря всичко, което и кажат каката и баткото.
Върви вече сама от едната стая до другата. Зъбки нямаше до преди месец, сега има 3 избили и 3 в очакване.

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 12:42 от papi6

# 388
Здравейте и от мен Simple Smile
Не сам писала от много време, но покрай малкия и ученето не ми остава време за нищо Simple Smile
Алекс вече е на годинка, преди няколко дена се пусна и прави по няколко крачки, но мисля да изчакам малко с питката Simple Smile
Имаме 10 зъбчета. Да ви питам моето мъниче не си играе много с играчки, нормално ли е ?
Лека вечер и сладки сънища от нас  Simple Smile

По въпроса за играчките- Направила съм му детски кът с цял куп ,най-различни играчки,но той не припарва до тях.Интересни са му кабелите,контактите,телевизорите,телефони и както са казали и други мами всичко ,което не трябва да пипа   bouquet

# 389
Здравейте, мами!
Радвам се да се видим отново след толкова дълго отсъствие от моя страна  Sunglasses Бяхме заедно когато имахме по 2 чертички и тупкащи сърчица, а вече всеки си има по едно  baby_neutral , много грижи и малко време.
Забелязах дори, че все още стои и моето бебе в списъка в началото, но вместо името му, пише бебче  LaughingPraynig модератора да напише Христо и да ни извини за дългото отсъствие.
Надявам се всички да сте добре и сега започвам да чета, че имам да наваксвам доста  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт