На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 942
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • гр. Стара Загора

днес ъм имала имен ден /20,12,2012/... ами да съм жива и здрава, да ме слушат у нас и най-вече мъжу

# 436
PucyHka,честит празник!Желая ти много здраве,щастие,късмет и повече поводи за усмивки Simple Smile

Момичета,здравейте!
Аз искам да ви попитам давате ли черен дроб и как го приготвяте?Има много противоречиви мнения из форума.Понеже Дани е с нисък хемоглобин и пие капки желязо,а знам че свинския е богат на такова.Дадоха ми съвсем пресен свински,но не знам как точно да го приготвя.Ако някой има рецепта ще съм благодарна.

# 437
  • БУРГАС
Vanchit@ колко ви е хемоглобина.Ние пихме малтофер но нямаше промяна.Рових из нета и майките пишат черен дроб или жълтък.Сварих 2 кубчета черен дроб.После го пасирах и добавих моркови и картоф,но бебка не одобри.Давала съм и да куса пържен,но все пак не е подходящ за основно ядене на бебе.Да си куса ДА ,но не и да яде в промишлени количества.Все пак е пържен и става сух.С черния дроб опита беше несполучлив и затова започнах да давам през ден по 1 жълтък от домашни яйца сутрин в попарата.Януари ще правим изследване дано има ефект.

# 438
Черен дроб не бих дала скоро. В черния дроб се преработват и складират всички токсини, отпадни продукти от лекарства и т.н. Но аз и свинско като цяло не давам и няма скоро да дам, пържено след 3-4 годишна възраст, поне.

# 439
Хеликаза,този черен дроб е екологично чист от "щастливо" прасе,отгледано с много грижи и хубава и вкусна храна  Joy Joy Joy  Но като цяло и аз повече клоня към "да не давам" Има достатъчно други източници на желязо.

kadasimidka ,не разбрах точно каква стойност е защото изследванията ги взима док.Като ми каза,че е нисък и че трябва да пие желязо и леко се паникьосах.Ние все още пием Малтофер по 10 капки на ден.Така до 28-ми (1 месец) после не знам кога ще правим пак изследвания,може би след Нова година.Жълтък и аз давам по 1 през ден.

# 440
Здравейте момичета, отдавана не съм писала тук, та сега се връщам да ви изчета. Прочетох за черния дроб, но аз не смея да давам - може би е по-добре някаквидруги източници на желязо. Почвам да ви чета.  Simple Smile

# 441
  • на Дъждовен остров
 Последно време има изказвания, че спанака и копривата не съдържали желязо. newsm78  Аз лично наблягам на  телешко месо, червено цвекло, червена чушка + храни богати на витамин С за да се усвои желязото.

# 442
Мамчета имам важен въпрос,свързан с яслите и моля запознатите да се включат.
Моля Ви да ми обясните за документите,сроковете-за колко време се справихте с документите и го приеха,за адаптацията на детето-как реагира от начало,свикна ли и т.н.Въобще всичко ,което се сетите.Много ще съм ви благодарна.По план трябваше да тръгне на ясла пролетта,не ми се искаше толкова малък да е ,но имам възможност да започна работа и не ми се пропуска шанса.
Много благодаря предварително за отговорите!!!   bouquet  bouquet  Hug
За ясли се кандидатства януари-април, доколкото знам за София е малко по-сложно полжението. Аз ще пускам молба-та още първия работен ден на януари. Като начало се пуска само молба на място в яслата/яслите, в които се кандидатства, след това, излиза одобрението, реално документите, които трябва да се приготвят се предоставят при започване на яслата, което значи, че ще започна да ги подготвям около 10тина дена преди да тръгне, защото имат някаква давност някои от нещата. Ще я пусна, живот и здраве, от септември и се връщам на работа, че вече ми се иска, а и ме карат да се върна по-рано Simple Smile Най-добре се обади в някоя от яслите, на които си хвърлила око и те ще ти кажат всичко с подробностите, аз така направих, като от едната ясла дори искаха да се видим , да обсъдим на живо, да заведа и Мони, но така и не отидох, тъй като не успях да намеря време, но се обадих в другата и ми дадоха информацията.

А за кърменето- Мони няма никакво намерение да го отказва, суче си нощем, през деня- рядко, по принцип започна да заспива сама, но тъй като напоследък имахме смяна на обстановката я приспивах на гърда, защото беше малко по-стресирана. Сега сме си в къщи и се връщаме към стария режим Simple Smile

# 443
Топли, усмихнати и щастливи празнични дни ви желаем!

# 444
Искам да ви пожелая приятно посрещане на тези святи празници! Обичайте се, подкрепяйте се, бъдете здрави и щастливи!
Черен дроб не съм давала. Яде все още всичко пасирано и само да усети някое парченце и плюе.
На гърне няма да я слагам скоро, защото в яслата не ги слагат и няма смисъл. Алберто го бях научила да ходи на гърне, но в яслата не искаха да го слагат и се научи чак на 3 годинки. Не ми харесва, но това е положението.
Целувки на всички!!!!

# 445
Влизам да пожелая на всички весело посрещане на Коледните и новогодишните празници   bouquet Пожелава ви една много уютна и красива Бъдни вечер и много красива Коледа  Hug

# 446
  • София
Весели празници , мамчета! Пожелавам добротата и обичта да се вселят във всяко сърце на Земята.  Close-mas:

# 447
  • Добрич

Весели празници на всички!

# 448
  • Хасково
Весела Коледа и Здрава и Щастлива Нова година!Много усмивки и прекрасни мигове на вас и на вашите семейства!

# 449
  • на Дъждовен остров
Весели и щастливи Рождествени празници!

Общи условия

Активация на акаунт