На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 937
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Ехооооо, как сте?
Моето диване е с рубеола. Онзи ден изби обрива и вече е ОК, пак си е същото диване  Mr. Green Преди това беше един ужасен киселяк  Confused
Иначе на НГ си бяхме вкъщи тримката, а малкия се събуди като започнаха гърмежите, беше го много страх, място не можеше да си намери. Накрая го заведох в спалнята, пуснах ТВ- то много силно да заглуша фоерверките и той се успокои. В 00:30 ч. си легнахме всички дружно  Wink

# 466
Има ли още непроходили деца?

Преди десетина дни малкия се отпусна и направи няколко крачки, но падна, и сега не иска сам, идва пълзейки, хваща ме за пръстче и тръгваме.

# 467

Има,има.....Даже и с ръка да го държа не иска и не иска.Само пълзи,изправя се по мебелите и ходи настрани по тях.Хвана ли го за ръцете и направо сяда във въздуха.Няма да проходи скоро.

# 468
  • БУРГАС
Ние нямахме изобщо намерение да проходим, но нали на Коледа стават чудеса и ето стана!!!На 24.12 проходи и като разбра че може да ходи се започнаха едни тур обиколки от мен до тате и обратно, а ние викахме бравоооо и пляскахме, а нашата така се кефеше.На 30.12 правихме прощапулник.Хвана хапчета-ще става доктор или фармацевт!

# 469
  • Хасково

Преди десетина дни малкия се отпусна и направи няколко крачки, но падна, и сега не иска сам, идва пълзейки, хваща ме за пръстче и тръгваме.

И Рая падна по гръб, удари си главата и доста се уплаши, но бързо мина. 3-4 дни ходи хваната за пръстче и след едно обучение да пада по дупе пак се пусна. Сега си обикаля без проблем. Grinning

# 470
И моя син не иска да ходи. Само пълзи и се придвижва по мебелите. Родата е в тих ужас, даже зълвата ме посъветва да отидем на доктор  #2gunfire

# 471
И моя син не иска да ходи. Само пълзи и се придвижва по мебелите. Родата е в тих ужас, даже зълвата ме посъветва да отидем на доктор  #2gunfire

Ужас!

Абе като не са наясно някои хора, защо само се правят на всезнаещи и съветват тъпотии.

В една статия четох, че прохождането може да стане и на 1 г. и 7-8 месеца, ако не се лъжа, но знам, че беше близо до 2 г..
На сестра ми близнаците проходиха самостоятелно на 1 г. и 4 м., като отведнъж се пуснаха.

И за проговарянето като вземат разни познати да си измислят как детето им на 9-10 месеца вече е говорело, та чак ме дразнят.

Моя е мързеливко, не казва нищо смислено, по цял ден ми говори на бебешки, и от маймунджелъците пляска с ръце за браво, отива да бие тати, като не слуша  Laughing,  като му кажа бии тати  на-на, и аз се заливам да се смея, отива ми носи мечето като му кажа къде е мечо, и топката така ми носи.Но много малко неща прави, изобщо не ме слуша като се опитвам да го науча да казва чао и целувка.

Има ли дечица, които също не правят много маймунски номера?

# 472
  • DE
Моят син не казва нищо, освен те-те. По едно време казваше мама, но спря. Не се поддава на обучение и натякване. Но не бързам особено. Simple Smile

# 473
Олег казва  ам- ам  със смисъл. БАМ го ползва и за ТАМ (само като го питам къде е Мики- Маус и той сочи стената и вика БАМ) и за БАУ. Другото, което прави е да бръмчи като играе с количката.
Маймунджулъците ни са махане за чао, раздава целувки (и на познати и на непознати по улицата), но сега на преден план ни е катеренето, че чак сега се научи и само това прави.
Аз да ви питам колко са високи малчовците горе- долу? Ние днес ходихме да ни мерят, че не се беше случвало от октомври. Пораснал е с 4 см. и сега е 76см. Струва ми се, че е нисичък, но пък ЛЛ каза, че  4 см. за 3 месеца е много добре. 11 кг. е, само 200 гр. е качил, но това не ме притеснява, защото заради рубеолата нямаше никакъв апетит, а пак си тичаше като луд.

# 474
Моята дъщеричка е 10 кг, 75 см - според мои таблички е в средната норма, т.е. идеално, според мен, нито мн слаба, нито клоняща към надебеляване Laughing.
Да ви попитам, нощем на каква възглавничка спят бебоците ви, защото нашата й е малка (бебешка е). Тя постоянно се върти и все е извън нея, дали да й сложа по-голяма или без нея?

# 475
Влади преди 10 дни беше 80см и 10кг. Simple Smile

Спи на бебешка възглавничка, доста тънка, като понякога я издърпва и остава да си спи без нея.  Peace

# 476
Последно го мериха и теглиха преди 2 месеца (на 1г.) 10кг/77см Сега нямам актуална информация,защото ни викат пак средата на февруари.Но vladiii ,според мен си е в нормите.Нали вече не растат както преди с по 3-4см на месец?!

Възглавничка му слагам една тъничка,но повечето време спи по корем и я избутва.

За думичкииии - ами много бръщолеви и то постоянно,но нищо смислено.Като го попитам нещо започва да се обяснява и то с едни физиономии Simple Smile Иначе мама,баба,кака,тата,бууу като бута количките си.Аааа и го научих като го попитам "Къде ти е коремчето?" и да си го сочи с пръст и казва думичка започваща с "кооо",но не мога да я пресъздам.Целувка дава като си залепя ръката на устата на човека,който я поиска Simple Smile Също прави и звук с уста "Уаааа" и си пляска устата с ръка.Събира си играчките в един панер и после чака да му пляскаме с баща му.Има и др. ама стана дълго вече Simple Smile

И последно да споделя-от 2 дни вече може да ходи като го държа само за едната ръчичка.Това си е голямо постижение за нас Simple Smile

# 477
Преди месец ни мериха-10кг и 74 см висока

# 478
  • София
На 1г беше 10кг и 78см.
Възглавница не ползва и хич не ми е зор да я науча, приказва непрекъснато, но нищо не разбирам Mr. Green

# 479
Здравейте мами,

преди месец Виктория беше 11 кг. и 76 см.
Относно думичките: мама, тати, деде, бау бау - това са думичките, който със сигурност знае какво означават и си ги ползва по предназначение Simple Smile иначе много бърбори нейни си работи
Относно проговарянето и прохождането: още не може да ходи сама, само хваната за ръчичка, но не се притеснявам ... разбира се е доста изнервящо непрекъснатото питане дали вече ходи

Ние пък от вчера си имаме обрив ... на чочето ... май утре ще ходим на лекар Sad

Хубав ден на всичкииии  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт