На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 915
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • Добрич
pepeusi, добре дошли на Бг почва!
След ваксина и аз не къпя. Няколкото пъти, когато съм къпала все са вдигали Т и затова преустанових. Може и да няма 100 % зависимост, но го правя за мое успокоение поне. Превантивно температуропонижаващи никога не бих дала.
Как се променят децата и колко са интересни в момента - всеки ден по някоя нова щуротийка измислят. Laughing

# 511
  • на Дъждовен остров
pepeusi, това с непускането на изследвания го има и тук.  Важното е че сега ще можеш да пуснеш всички изследвания които искаш.

Аз след слагане на ваксина не къпя. 

# 512
Здравейте и от нас Simple Smile от много време не сме писали, но покрай празниците нямахме никакво време.
Алекс на 1г и 1 м беше 10,200 и 81см.
За говоренето вече казва много думи и ги осъзнава, даже се мъчи да казва изречения, ама не му се получава. Иначе каквото чуе и се мъчи да го повтори, в повечето случеи се получават забавни неща. Маймунските номера са много и всеки ден имаме по някои нов, ама и много хора го учат.
Спи без възглавница. Имаме голям проблем не мога да го науча да си заспива сам в кошарата. Той си заспива сам, ама при мен на леглото, гушка се в мен и така си заспива.
След ваксина си го къпя, слагам от тези лепенки дето не се мокрят и така си го къпя, нямало е проблем до сега, надявам се и да няма.
Еми това е за сега от нас Simple Smile Лека и спокойна вечер на всички и приятни сънища  Simple Smile

# 513
Влизам да ви се похваля, ме взеха Алберто на детска градина и днес му е първият ден Simple Smile
Киара не казва много думи, но пък показва много добре!
В Италия винаги са ми казвали, че няма проблем да я къпя след ваксина.

# 514
Вдигали ли са висока температура вашите деца от ваксината морбили, заушка и рубеола?

Сложихме я вчера следобед, лекарката каза, че ако има проявления обикновено са след 3-5 дви, но снощи вдигна 39.2, сутринта 39.5, ходихме на лекар, чисти гърди и гърло, вероятно от ваксината, но лекарката се учуди, че толкова бързо е реагирал на нея.

При нас се оказа вирус, така прецени лекарката.След 3 денонощия ( петък, събота и неделя ) с висока Т, в понеделник всичко мина, пуснахме изследвания, добре са.

Пък сега прокашля  Close , от снощи до обяд 2-3 пъти, но от следобед повече от 10-15 пъти, суха, дълбока кашлица.Ходихме до Превент, гърди и гърло чисти, каза лекаря, вероятно от това, че май му никнат зъбки, защото с бибата си ги търка, хваща я и нервно дъвчи.Изписа проспан, изопринозин, калциев глюконат, фенистил и витамин с.Смятам първо да се консултирам с лекарката.
Доколкото съм чела, д-р Бърди не одобрява калциев глюконат и фенистил.

Мислите ли, че такава кашлица може да е от зъбоникнене?
Изопринозин давали ли сте?
А витамин с давах от 01-05.01., после от 15.-25.01., и сега не е много пак да давам?

# 515
  • София
И изопринозин съм давала, и фенистил, и глюконат. Откровенно казано не вярвам в лекари по форуми, които по дифолт не одобряват нещо или препоръчват друго като всеобхватна панацея. Аз лично като водя детето на лекар, го водя, за да ми кажат как да го лекувам, ако няма да слушам лекаря не виждам особен смисъл да го посещавам. И трите медикамента в един или друг момент са били крайно необходими на децата ми и винаги, когато им е изписвано дадедно лекарство то е било, защото имат нужда от него. Суха и дълбока кашлица за мен звучи доста сериозно и не бих губила време, ами бих почнала лечение веднага. Дали е от зъби или не не мога да коментирам, защотото не съм специалист, но така или иначе не бих оставила такава кашлица на самотек Peace

# 516
Здравейте и от нас! Симката расте, лудее и не слуша Laughing Все още на са ни били тази ваксина за шарката, така че не мога да коментирам, но до сега единствено веднъж сме вдигали температура от ваксина. Зъбите много трудно ни избиват, в смисъл че е изключително не спокоен и всичко хапе, и засега сме само с 8, чакаме останалите  baby_neutral

Споделете как приспивате вашите слънчица!

# 517

Споделете как приспивате вашите слънчица!

Вечер - докато си пие млякото. Ако не заспи пиейки, гушвам го много силно и леко полюшвам.
На обяд - обядва, измиваме муцунката, свива се на кравай в ръцете ми и заспива.
Засега действа и не ми тежи, приятно ми е да го гушкам преди да заспи.

Май останахме последните без зъби. Вече само една тънка кожичка пречи да избият трите горни. Нищо, ще чакаме.

# 518
Здравейте мами Simple Smile

И ние растем и не слушаме все повече и повече с всеки изминал ден  Joy
Приспиваме се със сок (за съжаление) реве и се тръшка докато не си получи сока, пие малко и заспива - така и през деня и вечер. Много е вредно за зъбите и не знам как ще се отказваме Sad
Иначе имаме си цели шест зъба и отдавна вече чакаме нов ... Да се похваля от няколко дни се пуска и ходи сама (от няколко месеца ходи много смело като е хваната за ръчичка, но чак сега започна да се пуска)  newsm03 В този ред на мисли да ви питам (въпреки че изчетах форумите по въпроса) прощапулника кога се прави - като направи първите крачки сама или когато вече ходи уверено.

П.С. Тази седмица вече трябва да сложим ваксината а нещо ми е страшна Sad

# 519
  • София
Здравейте момичета,

Ваксината за шарките бебчо понесе без реакция, а аз си бях притеснена заради новини и отзиви от приятели. Бубче, съжалявам, че при вас е имало толкова силна реакция. Понякога си мисля, че ако имах избор, нямаше да слагам ваксините - и ние имахме много стресиращ опит с първата ДТК ваксина - никога няма да забравя колко уплашена бях от реакцията на бебето тогава.
Все още се приспиваме само с кърмене (независимо по кое време), включително и няколко пъти нощем Rolling Eyes.  Правих опити с водичка, с оставяне сам да заспива в леглото си, с какво ли не - ами не става. Все още не зная как ще се отказваме от този навик.

# 520
Здравейте!
И аз след ваксина не къпя - последната я понесе добре. На 1г и 1м.  беше 10.600 и 84 см. Проходи на 15 октомври (10 месеца и половина), сега и тичането не е проблем. Има 8 зъба. Коренно различен е от сестра си - тя проходи няколко месеца по-късно, на тази възраст имаше 2 зъба. Следобяд го приспивам като легна до него, вечер след като си вземе порцията мляко, кърмя го вечер.
Записан е за детска градина и от ноември месец ще го дам.

# 521
Здравейте момичета  Flutter
Аз искам да попитам тези от вас, чийто деца вече имат кучешките зъби, как излязаха? С много мъка, безсънни нощи, хленчене, температура?
Олег има 10 зъба, 4 отгоре и 6 отдолу( предните и 2 кътника). От тази нощ се сдобихме и с единя долен кучешки, но това беше трета нощ никакво спане, вече ще се гътна от недоспиване! Първата нощ се будеше на всеки час, следващата беше цяла нощ с 38 градуса Т., тази нощ се буди на всеки 15 до 20 мин., а аз естествено дори не мигнах... И сега е ужасно кисел, само се чуди от какво да пищи и да недоволства... Мисълта ми е дали целия този ужас да го отдам на кучешките зъби или да търся друга причина? Т. от вчера сутринта не е дигал..., не кашля, няма сополи, мисля, че не е болен, но определено нещо го мъчи...
Е, наоплаквах се... Желая и на вас и на нас спокоен ден и още по- спокойна нощ  Hug

# 522
Здравейте! Отдавна не съм писала.  Embarassed
Виктория расте с пълна пара. Опитва се да говори казва мама ,Пепи, Коко, кака баба, деди, Диди и др. Иначе е много палава, катери се, скубе, щипе, и рядко играе с играчки. Ако нещо не получи на момента, започва да си блъска главата където и падне. Опитвам се веднага да и отвлека вниманито с нещо друго, но вече имаме 2 сини точки на челото.
Аз от 5.02 излязох в отпуск. Ще ползвам 20 дни от миналогодишната и 10 от тазгодишната. Наех леля ми като детегледачка по европейска програма. Ще съм на работа към 22 март.

# 523
И тук да се похвалиииим - излезе зъбът му със зъб! Simple Smile
Та, може да сме с един зъб, но вече не сме беззъби. :}}}}}

# 524

Аз искам да попитам тези от вас, чийто деца вече имат кучешките зъби, как излязаха? С много мъка, безсънни нощи, хленчене, температура?
Някой.... никой....  smile3506
Аз май стигнах сама до извода, че направо си е от тях. От вчера сме и + още един кътник. От 23- ти януари до сега ударно избиха 2 кътника и един кучешки... Та това си е направо една постоянна мъка за детето, без грам почивка. А и тия зъби са си доста големи и болезнени... Все пак тая надежда малко почивка да му дадат , за да можем и ние да поспим, пък и аз съм болна и този екшън ми идва малко в повече! Добре че поне нашия тати е добричък и 2 нощи ме прати в хола да спа, че поне докато съм болна да мога да си почина...
Вилли хайде и тук честито първо зъбче  tooth Най- накрая г-н Фъстъков реши да те зарадва! Да са му бели и здрави всички зъбки  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт