На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 921
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Мамчета ,здравейте!
Имам много важен въпрос към кърмилите:
Как спря кърмата ви,взимахте ли нещо,въобще споделете всякакви методи ,който знаете.Просто вече не издържам,реших да го отбивам ,че вече е голям и ми е трудно ,а и работя и си мислех,че като го кърмя по 2 пъти на ден няма да имам толкова силна лактация,да ама не.При мен откакто се е родил сие все същия ужас, имам кърма колкото да изхранвам три деца.Гърдите ми са постоянно страшно подути ,до краен предел и твърди като камък.
Дайте съвети и много ви благодаря!   bouquet  bouquet  bouquet

# 496
  • Добрич
Моите гърди също са все пълни,но в началото беше непоносимо,затова тогава пиех чай от салвия. Пиех по 1 чаша дневно приготвена според описанието на опаковката,но само за регулиране,не за сопиране.За начало може да почнеш с 1 чаша на ден и после ако решиш увеличи на 2. Дано съм била полезна.

# 497
  • Велико Търново
Ментата и мащерката също намаляват кърмата - така, че на чай може да опиташ Peace

# 498
Здравейте, мами.

Отдавна не съм писала и чела. Нашият Никола, роден на 25 октомври 2011г., има пет зъба. Хапва всичко, без шоколад и сладко. Устата му много бърбори. Научи се да казва "не искам", "тихо" , мама, тати, баба, леля, кака.. и какво ли не. ?Като му кажа някоя думичка и я повтаря. Чудех се дали скоро ще проговори. Забравила съм каката кога започна да говори. Тежи 12.800 и е висок 80 см.

Заспива вечер към 20 часа и се буди към 8. Пие веднъж дневно адаптирано мляко..и така..не зная какво друго да споделя, но според мен детето се развива много добре. Прекрасно е, че си имаме кака и той копира от нея. Иска да пише с химикал, моливи.. каквото тя прави и той иска. Все е залепен за нея като си дойде от детската градина:)

Проходи точно на рождения си ден вечерта:) Вече бяга:)

# 499
Здравейте и от нас  Hug

Да ви споделя-имаме прогрес.Писах ви,че Даниел скоро се научи да ходи хванат само за едната ръчичка.На 16-ти стана на 1г. и 2м.Вечерта на същата дата,както обикаляхме стаята и реших да го пусна и той направи 10 крачки сам!!!Но като цяло го е страх сам да се пусне-продължава с пълзенето.Май вече е време да направя една пробна пита като за прощъпулник  Blush

Все още го кърмя по веднъж през нощта,но понякога пропуска и му давам рано сутрин.Аз пък се притеснявам да не ми спре така,но и да спре пък в крайна сметка не малко време е сукал...Чудя се ако спра с кърменето,трябва ли да купувам АМ?До кога е хубаво да се пие такова мляко и ако спре да се буди през нощта кога ще го пие?Храненията ни са 4бр -закуска,обяд,следобедна закуска и вечеря (супа).

Лек ден на всички мами и дечица  Hug Hug Hug

# 500
Ето ни и нас  Heart Eyes
Мишето проходи на 12.12, а две седмици по-късно танцуваше със собствена хореография - въртене в кръг с вдигнати над главата ръчички. Не знам от къде го е видяла, защото аз не по правя .
На година и 1 месец тежеше 9 ки и беше висока 76 см.
Ака на гърне и си казва. С пишането още не се справя.
Постоянно бърбори нещо, нооооооо не винаги вдявам какво ми казва. Като се звънне на вратата или телефон се кокори и вика - кооооо. За студ казва не ззззз, а дддддд. Носи топка и кукла. Много обича книжки и списания. Обича чантите и винаги ги разтоварва, като най-любезно подава изваденото.
На прощъпалника се хвана за апарата за кръвно - ще има лекарка за майка хипохондричка хаххаха.
Хапва си добре по много пъти на ден.
Възглавничка не ползваме, ама като гледам не страда.
Подсечено дупе не сме имали никога, ама мажа с крем Здраве-бебе здраво.
Аз пък се депресирах от една амбициозна майка, която си дресирала детето и на година и осем месеца да познава буквите, да реди пъзели и още малко му остава да запише магистратура.  Whistling
Кандидатирахме се за ясла и чакаме класиране.
Ами това е в общи линии, не е като да не сме мръднали.
Цунки-мунки

# 501
Здравейте момичета!Как сте?
Видяхме малко хубаво време и никой не се появява тук  Joy
От понеделник насам сме по цял ден навън и по разходки и така се размечтах за пролетта и хубавото време,но.....като гледам прогнозата за събота бързо ще се върнем в реалността  Crossing Arms

Хайде пишете за да си довършим темичката,че това заглавие вече не е актуално...

# 502
Здравейте!
При нас има доста промени и нямах никакво време за писане. Ние решихме да се върнем в България за половин година и имахме доста работа покрай това събитие: събиране на целия багаж, тук докато подредим, после, сега записвам сина ми на детска градина. След като за първи път му правя изследвания, излезе, че е анемичен...много ме е яд, защото многократно съм искала на педиатъра да пусне изследвания, а той ми отказваше, защото нищо му нямало на детето...
Хеликаза, на Киара и става дупето така, понякога, когато има някоя храна, която не може да смеле добре, съответно и изхождането е по- течно и явно киселинно. Сега пак има ранички и аз не мога да разбера защо. Изпражненията и' са нормални...
Киарчето казва само мама, тата, ало, да и напоследък като се ядоса пищи пронизително. Като си дойдохме и' се поразителна режима, но вече се нормализира. Има едно бебе, което разнася из стаите, гушка го, гали го, приспива го, раздава му целувки. Много ми е сладка Simple Smile

# 503
Вдигали ли са висока температура вашите деца от ваксината морбили, заушка и рубеола?

Сложихме я вчера следобед, лекарката каза, че ако има проявления обикновено са след 3-5 дви, но снощи вдигна 39.2, сутринта 39.5, ходихме на лекар, чисти гърди и гърло, вероятно от ваксината, но лекарката се учуди, че толкова бързо е реагирал на нея.

# 504
  • София
Ема вдигна 40,4 на втория ден, после се изрина цялата, имаше разстройство, не ядеше и не спеше и всичко от МПР.

# 505
Колко часа след ваксината вдигна, и еднократно ли беше това, след температуропонижаващи препарати вдигала ли е пак?

# 506
Ние още не сме я слагали тази ваксина, като цяло доста изостанахме. Личната е много внимателна с поставянето им и само да има някой болен вкъщи ни отлага. Досега не е вдигала температура от ваксина, веднъж дадох превантивно панадол, но я преохладих и от тогава не давам и това. Само не купя него ден, въпреки че не виждам съвсем логиката  в немокренето

pepeusi,  добре завърнали се! В кой град ще живеете? Киара ще я давате ли на ясла?
silvanchence, дано бързо да минава.

# 507
  • София
На мен пък точно обратното ми казаха - да си я къпя. А тя рекцията не е задължително да е само ако има някой болен, у нас всички бяхме абсолютно здрави.

# 508
pepeusi добре дошли в Бг. Моето дете, "да чукна на дърво" досега на нито една ваксина не е правила реакция - температура, само като новородена бе поспалива от една. Сложиха МПР и на двете ми деца - каката на 12, а бебка на 1 и 1м., нямаше реакция при нито едната. И аз не давам лекарство за понижаване на температура предварително. Слава богу, защото бях на тръни, поради случилото се с Филип от тази ваксина.
Дано се оправят дечицата ви!

# 509
Благодаря ви много! В София сме. Киара за ясла за сега няма шанс, като гледам колко чакащи дечица има.
И аз трябва да я бия тази ваксина. Имахме час за 24-ти януари, но нали се върнахме, та не успяхме да я направим. До сега Киара не е имала никакви реакции на предишните ваксини, надявам се и с тази да е така!

Общи условия

Активация на акаунт