На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 890
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • Добрич
Силванченце вие кърмите ли се?

Нашето момче също беше много злоядо,повече от 50 грама твърда храна не беше ял на едно ядене. Но аз го кърмих често. От около 10 дни спрях кърменето,само и единствено вечер за приспиване кърмя и толкова. Плака,плака,свикна. От тогава такъв апетит му се отвори,че не мога да повярвам,направо не е моето дете сякаш.

aneleto има деца които прохождат по-късно,чела съм че след 2 годинки вече може да се търси причина за проблем. А за държането за ръчичка,на моето момче му трябваха повече от 2 месеца време да го държа за ръка преди да се пусне сам.

# 541
Аз започнах леко да се притеснявам с това прохождане в комбинация с факта, че фонтанелата му все още не е затворена. Тези дни трябва да отидем на ДК и ще питам доки как да процедираме. Иначе и ние за ръчика ходим, и по мебелите се движи, че и понякога стои сам за няколко секунди. Аз от скоро 9около две седмици) започнах да го уча на гърне. Справя се горе долу. Понякога успяваме, понякога не.

ПС: ама много ми е кофти като някоя нетактична мама каже "Колко сте големи? Аууу, и още не ходите?!? Еее, нищо, ще се научи.' Че даже и свеки като я попитат дали ходи Дечко, засрамено навежда глава и едва процежда "ами не'.

# 542
Galski, както  знаеш, или може би не знаеш, но моето дете не ходи и няма скоро да ходи.
Сблъсках се с много нетактично хора, затормозявах се, болеше ме... Скоро сложихме и очила.
Но един много мил за мен човек ( Hug Hug Hug ) ме научи и ми отвори очите, че моето дете има още 1000000000000 причини да бъде обичано и приемано такова, каквото е. Че нито аз, нито то имаме вина за всичко, което ни се случи.
Не, че при вас проблемът е такаа сериозен, ще проходи дечко, просто му трябва време, но искам да ти кажа, че това е твоето дете и няма за какво да ти е кофти, да даваш отчет и да следиш хорското мнение. Засрамено се навеждала свекърва ти? Ми... да се срами. Ще се научи човечето, затова мразя таблици за развитие, в които под дата и час е записано, че детето трябва да прави това, това и това.

# 543
  • Пловдив
И мен много ме дразни да се поставят всички в калъп. Аз знам , че на Зарето й няма  нищо, е по - страхлива е, но го отдавам на всички неприятни емоции по лекари, които сме имали. Невроложката, след като я прегледа ми каза- детето няма ДЦП, но зме подразни с това - ами на тази възраст трбява да прави това, онова ...., ами баткото не е правил половината неща, които прави тя сега, но пък проходи на 1г точно. За мен от значение е и това, че беше 3 месеца в ортопедични гащи. А напоследък толкова работи ни се струпват, че хорското мнение ми минава покрай ушите. Гласки, ще проходят и нашите мъници Hug

# 544
Мамчета и на  мен постоянно ми прави свеки някакви си подхвърляния,но въобще не ми пука,всяко дете е различно и първото нещо,което сега ми идва на ум е ,че съм чела ,че на момиче е нормално МЦ да му дойде на 12:Е да,но на някои им идва на 10,а на някои на 14,ами има деца прохождащи на 9 м, а и такива на 2 години и аз лично познавам такива деца !  Hug Hug

# 545
  • София
Аз съм адски против вкарването на децата в граници и калъпи, ако нещо се случи прекалено рано - то говорят за хипер тонус, ако се случи по-късно - детето се забавя с развитието.
Според СЗО до година и 5 месеца няма проблем да не са проходили. Ема като проходи на 9 месеца, като почна да се обърна на 3 и т.н. що подмятания за хиперактивност чух. От Ина още свикнах да се уча от децата Peace

# 546
  • Велико Търново
На една приятелка детето й проходи на година и половина, а второто сега на година и четири месеца - така че ... няма къде да отиде Simple Smile

# 547
Не се кърмим, от трети месец е на ам, но през деня не давам, последното хранете към 22. ч. е към 200 мл. мляко, и сутринта към 6. ч. към 100 мл. мляко, през останалото време се лъжем да хапне нещо, и само с десертите следобед имаме успех, манджи не иска.А мляко много обича, и цял ден може да си пие, като не е ял нищо цял ден, към 18.ч.-19. ч. вече не издържам да го гледам гладен и инатлив, и правя мляко, изпива го за отрицателно време, и още иска.

Това за нормите и мен ме дразни, на сестра ми се пуснаха на 1г. и 4м., малкия преди седмица тръгна, и е стабилен, но не иска нищо да каже, говори си бебешки работи, но да каже някаква разбираема дума, нещо да направи чао и целувка, не иска.

И като почнат да говорят как това и това трябвало детето да прави на определена възраст, та побеснявам.Ами различни са децата, по различен начин се развиват.

# 548
  • Добрич
Според мен пробвай да не му даваш мляко,като види че няма бързо ще прояде твърда храна.

# 549
Опитвала съм много пъти, мрънка нервен.

Това го направих пак оня ден, в 6. ч. дадох 120 гр. мляко, в 10.30. хапна 100 гр. попара, може и толкова да е нямало, в 13.30. хапна пет лъжички супа, и легна да спи.Да, ама не, през 10 мин. се буди и мрънка гладен, и след н-то мрънкане, направих 100 гр. мляко и спа два часа спокойно.И следобеда пак не яде.

# 550
  • Добрич
Ами да,и Ники беше така,по същия начин,но с кърма,не с АМ.
От веднъж го спрях. Само вечер за приспиване получава сега. И е гладен постоянно,буди се гладен сутрин. Преди не беше ял повече от 50 грама храна,а сега яде по 150-180. Много се промени откакто спрях кърмата,много. Преди разчиташе на нея,затова не ядеше. Важното е ти да удържиш положението 2-3 дни,докато му стане ясно,после вече ще е лесно.

# 551
  • БУРГАС
И ние не щем да ядем.Не се кърмим!1 ден ядем после 1 седмица не яде.Ядосвам се,нервирам се обаче това е положението.Като затвори устата,започва да върти главата щом приближа лъжицата до устата и.Един вид ми казва НЕ!Сутрин с триста зора си изяждаме попарата от 3-4 сухара /сигурно едно новородено изяжда повече като количество само , че кърма/.На обяд пак с триста зора хапваме нещо в мини количества,като в седмицата един път , че понякога и на 10 дни явно удрям все едно шестица от тотото и изяжда към 150 гр. пюре.Към 18 часа тук там зобва по нещо,а вечер абсурд.Ни мляко ни нищо!Добре ,че обича да тъпче хляб,кашкавал,бебешки бисквитки на ети с банан които са,кроасани-тестото,обикновенни вафлички.Но понякога и тези неща не иска.Може сега да кажете леле на бебе кроасани,вафли и бисквити  НЕ СЕ ДАВАТ.Но не знаете какво е детето ви да е злоядо и да се радвате и да пляскате за поощрение като изяде дори и 1 бисквита.Пробвала съм всякакви методи да я нахраня включително и насила.Резултата е ясен-изплю всичко и рев.Понякога до такава степен съм се изнервяла,че не яде, че ми е идело да си купя хапчета за нерви.Казала съм си,че няма смисъл да се ядосвам.Детето ми си е такова!Злоядо!На икономичен режим!
Колкото до гърнето-купихме обаче ние нали сме си слабички и дупето ни е малко та като я сложих на гърнето и нашата направо падна вътре.То рев писъци и сега го ползва за столче/като столче е с капак/.
А относно прохождането-ние като проходихме я водихме при др.Христов-детски ортопед в Бургас на профилактичен преглед.Доктора каза ,че до 1г.6м детето трябва да проходи.Ако не проходи до 1г и 6м трябва да се търси помощ.Д-ра между другото каза ,че много родители се шашкали ако детето им не проходи до 1г и 2-3м и започват да обикалят по разни доктори и по този начин само травмират децата си и себе си.
А вашите бебки къде спят?М/у мама и тате на леглото или в кошарата?

# 552
И ние не щем да ядем.Не се кърмим!1 ден ядем после 1 седмица не яде.Ядосвам се,нервирам се обаче това е положението.Като затвори устата,започва да върти главата щом приближа лъжицата до устата и.Един вид ми казва НЕ!Понякога до такава степен съм се изнервяла,че не яде, че ми е идело да си купя хапчета за нерви.Казала съм си,че няма смисъл да се ядосвам.Детето ми си е такова!Злоядо!На икономичен режим!

Ох, съчуствам ти, същата история сме.За закуска попара с 1 сухар и 2 бисквити закуска ( трябва да има сладка бисквита, иначе плюе ), на обяд 2 л. ядене и половин нишесте, следобед ако хапне манджа 150 гр. викам ура, и привечер 100 гр. кисело мляко с бисквити.И вечерта е прегладнял, но ядене няма да хапне, а мляко по 200-250 изпива на екс.
Преди съм давала и аз като теб вафли, зрънчо, поне нещо да хапне, от 1 месец не давам, но резултат няма.Пихме саностол, витамин С, сега ни изписа лекарката някакви витамини Уелкид сироп, уж разяждал, но не вярвам.
И двамата с баща му сме ящни, аз цял живот водя борба с килограмите, неуспешна засега  Grinning , на кой ли се е метнало това дете такова злоядо  Laughing .

# 553
Да се включа и аз по темата като едно вече пораснало злоядо дете.Отказвала съм всякакъв вид храна (супи,манджи,пюрета) Отгледана съм САМО с бананова каша.На 24г. съм жива,здрава,но за съжаление все още много злояда.Дори като бременна нищо не проядох.Но пък моя син прилича на баща си и яде абсолютно всичко,което му приготвя.Съчувствам ви момичета,дано дечицата ви скоро проядат и да не се мъчите и вие и те.

За прохождането-точно на 1г. 2м. се пусна и уж проходи,но и до сега в къщи само пълзи.На вън върви хванат за ръка.Ако го пусна продължава сам,но не е уверен.

Гърне не използваме,правихме опити още когато беше на 6-7м. -винаги пищеше и трепереше чак от уплаха.След известно време пробвах пак-пак така.Сменихме гърнето-пак така.Отказах се и като се стопли и започне да разбира повече пак ще пробвам.

С кърменето скоро приключихме и премина на Нестле Джуниър.Харесва му и си го пие с кеф.Драми с отбиването не сме имали.

Зъбки имаме 12бр.

Това е от нас.Лека и спокойна вечер на всички мами и дечица  Hug

# 554
  • БУРГАС
silvanchence  и ние бяхме купили този сироп уелкид.Само си дадохме парите.Бебка даже спираше още повече да яде.Накрая племенника го изпи.Давала съм вит. в12,вит.с но пак няма файда.ОТ 3-4 месеца пием калкареа фосфорикум,а от преди нова година ликоподиум уж за апетит.Апетит ама дръжки.Пием също малтофер и зимафлуор капки за зъбките.Ние вече и мляко с бисквити не искаме.Докторката каза, че от ликоподиума ще и се отвори страшен апетит.Толкова е страшен,че .........................Карай да са ни живи и здрави.Който не се е родил той не е пораснал!

Общи условия

Активация на акаунт