На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 597
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • DE
Ооо, за тръшкане да си говорим.. Тръшка се постоянно. В къщи го оставям да се въргаля и да плаче, обаче навън ляга на улицата. Иде ми да го шамаросам, ама тук много дебнат социалните, пък и някой загрижен съсед може веднага да им звънне Simple Smile
По-лошото е, че се е научил да ме удря, като не стане на неговото. Не знам как да процедирам. Баща му му отвръща с лек шамар по ръката, но той го приема като игра и продължава.
И друго ме притеснява-изобщо не говори. На нито един език. Като му говоря, все едно е на стената. Няма реакция. Говоря, обяснявам, няма резултат.

# 676
  • гр. Стара Загора
уууффф... това с тръшкането да не би да е някакъв период... и при нас започна адското тръшкане... и направо ме подлудява... понякога успявам с игнорирането... като сме у нас я оставям да се тръшка и отивам в другата стая и си се занимавам с моите неща... няма как... като сме навън рядко се тръшка, но е имало случай, когато се заинатява - оставям я и се отдалечавам на около 3-4 м от нея и ѝ казвам чао... като, че ли малко се уплаши... ама като тръгнах да я хвана за ръка и пак се тръшна... ужас...

когато вземе да се тръшка за нещо в някой магазин се сещам за една сцена, която се разигра пред мен: майка и дъщеря/м/у 7-10г./... детето реве и иска нещо да му се купи... ама така реве, че цялото червено... а майка беше с една папка и записваше нещо - все едно проверяваше нещо като количество стоки... и дъщерята продължава да реве и мрънка, а майка игнор... но в един момент май ѝ писна на жената и удари момичето през лицето с папката... стана ми грозно

само се моля да не станем като тях, то че детето ми проявява тръшкане от пеленаче си е така, а че моите нерви хич ги няма - също е вярно

по съвет на баба ми започнах да чета до 10 на глас, когато направи бела, което е супер често вече... малката седи и ме гледа учудено и на около 7-8 вече ми се усмихва... и ми минава...

хич незнам как и какво ще е детето ми като порасне... само се моля да ми е жива и здрава... и вашите също... както и ние, че да им се радваме дълги години Simple Smile

# 677
Ох, с това тръшкане как да се справим!

И ние сме така, в къщи като се правя, че не го виждам, потъркаля се на килима и бързо става с усмивка, все едно нищо не е станало  Rolling Eyes .Но навън, ако сме на някое закътано място в парка, оставям го да полежи на тревата, и му минава, но ако има хора, се притеснявам какво ще кажат и все гледам да му угодя, та често се случва да го нося с една ръка и бутам триколката с другата ръка  Close .Веднъж си позволих да го ударя по ръчичката, след като ме цапардоса дзверчето, и едно семейство така укорително ме гледаше, че чак неудобно ми стана.

За говоренето, и ние сме така, казва само 3-4 думи - не, на, дай, рядко тати, т"ва, иначе по цял ден ми говори на японски  Laughing .

Как сте наистина с говоренето, има ли неговорещи момченца много, че май момиченцата повечето вече повтарят доста?

# 678
Здравейте момичета,да се разпиша и аз  Wink
Бройте ни и нас към тръшкащите се и непослушни деца."Разходката" ни просто е някакъв малък ад.Ръка изобщо не ми дава,пищи,реве и се дърпа ако го хвана.Триколка купихме,но така и не пожела да се качи в нея.Постоянно се заглеждам в други дечица на неговата възраст как слушат в количките си или триколки,разхождат се хванати за ръката на майките си и направо се депресирам,че само моето момче е такова диваче.Но като чета явно си е период,който го има при всички.Да се молим да само да приключи бързо,че и аз нямам нерви вече.А в къщи постоянно хленчи,мрънка и реве,ама постоянно....Дори и в момента!Съседите постоянно ми напомнят,че му се чувало "гласчето".....  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Редактирам се,че забравих да напиша за говоренето  Embarassed

Говори най-вече на неговия си език,обяснява се даже с интонация и физиономии.Много е смешен.Но и много думички си казва,а и вече започва да повтаря след мен,когато го накарам.Но и за много случаи на изобщо не говорещи деца до 3-4г. възраст съм чувала,които в последствие са станали лекари,адвокати и т.н.  Wink

Последна редакция: пн, 01 юли 2013, 10:31 от Ванчита

# 679
Да има, и нашето момченце все още не проговорило хубаво, казва само няколко думички и с това се изчерпва всичко. Когато иска да достигне до целта просто крещи мощно, за да му обърнеш внимание. Не слуша и той въобще, значи като му се скараш спира за секунда, навежда глава и пак си продължава по неговата програма, с тръшкането поне засега нямаме сериозни проблеми.
Купихме му новата триколка, беше голяма радост, голяма игра, но сега ни повали един летен вирус и миличкият малко е отпаднал, затова му обясних, че колелото и то почива в гаража Laughing

# 680
  • София
А защо като се тръшне навън не ги прибирате вътре? Всъщност тя Ема точно навън се опита да ме работи с тръшкане, ми като се тръшка просто я хващам, занасям я вкъщи и я оставям да си се тръшка у нас. Хем не й обръщам внимание, хем схвана, че й прекратявам играта и става още по-кофти за нея Twisted Evil А иначе кой как ме гледа отдавна е спряло да ме касае, ако някой има какво да ми каже - да дойде да ми погледа децата за 24 часа и после да се изказва...

# 681
А защо като се тръшне навън не ги прибирате вътре? Всъщност тя Ема точно навън се опита да ме работи с тръшкане, ми като се тръшка просто я хващам, занасям я вкъщи и я оставям да си се тръшка у нас. Хем не й обръщам внимание, хем схвана, че й прекратявам играта и става още по-кофти за нея Twisted Evil А иначе кой как ме гледа отдавна е спряло да ме касае, ако някой има какво да ми каже - да дойде да ми погледа децата за 24 часа и после да се изказва...

Направо все едно аз съм го писала това.
Грам не ме касае кой как ме гледа. За мен във възпитанието трябва да се спазва една линия, независеща от околната среда. Малките хитреци веднага се усещат, че родитеите не са категорични и безкомпромисни и използват срама, за да се наложат.

# 682
А защо като се тръшне навън не ги прибирате вътре?

Аз отдавна го практикувам това,обаче при нас не се получава ефект.Много често излизаме,казваме "Чао" на съседите и че отиваме на разходка.А се връщаме след 10-15мин и те ни се смеят,че бързо е приключила.Но и аз не обръщам внимание на никой....По същия начин действам и когато не ме слуша на двора в къщи,обяснявам му какво и защо се случва и го прибирам да си реве вътре,но пак казвам при нас ефект няма...

# 683

Така трябва все вътре да седим Laughing .

# 684
  • София

Ми въпрос на приоритет, ако трябва ще поседите седмица вкъщи. Не знам, аз си казах, че мен това с тръшкането ме ужасява и побърква, така че няколко дена да си поседим вкъщи далеч не е неприемлива цена за мен. Има много въпроси, по които далеч не съм толкова категорична, в много аспекти ми се качват на главата, но ако искат да стоят навън - няма да се тръшкат и ще вървят за ръка, иначе няма навън!

# 685

Ми въпрос на приоритет, ако трябва ще поседите седмица вкъщи. Не знам, аз си казах, че мен това с тръшкането ме ужасява и побърква, така че няколко дена да си поседим вкъщи далеч не е неприемлива цена за мен. Има много въпроси, по които далеч не съм толкова категорична, в много аспекти ми се качват на главата, но ако искат да стоят навън - няма да се тръшкат и ще вървят за ръка, иначе няма навън!
Ей пак ми взе думите от клавиатурата. Mr. Green

# 686
  • Добрич
Ние това с прибирането го правихме около 1 седмица-10 дни ама накрая аз не издържах,буквално излизахме и се прибирахме на първото тръшване и сутрин и и следобед. Пробвахме и варианта през цялата разходка да не го свалям изобщо да върви-ами не става-плаче,иска си да се движи.

Иначе,Хеликаза ме пита по-нагоре дали слиза сам от колелото (триколката),не точно слиза,а се изправя прав в нея и го свалям аз.

# 687
  • DE
Аз имам въпрос. Оставяли ли сте малчовците при баби за 1 вечер например ? Моят не е оставян, освен като беше много малко бебе. Скоро ще се приберем в Бг, съответно ще искам да го оставя на майка ми да мога да изляза. Проблемът е, че сигурно той няма да иска..

# 688
  • София
Аз имам въпрос. Оставяли ли сте малчовците при баби за 1 вечер например ? Моят не е оставян, освен като беше много малко бебе. Скоро ще се приберем в Бг, съответно ще искам да го оставя на майка ми да мога да изляза. Проблемът е, че сигурно той няма да иска..
Не,  издание втори номер не е годно за такова оставяне Mr. Green За сефте за час я оставих на година и 3 месеца, а за цял ден я гледа на година и 7 месеца за първи път, че се разболя преди 2 седмици и никой от нас не можеше да отсъства от работа. Честно казано не виждам светлина в тунела скоро да мога да я оставя за през нощта, но при нас проблема е и в кошмарното никнене на зъби и съответно плакането по цяла нощ. За да не оставя впечатление, че бабата е негодна да спомена, че голямата я гледаше от новородено без грам проблем и племенника ми, който е колкото Ема, й го оставят и за през деня, и за през нощта Peace

# 689

Аз не съм го оставяла.Само 2-3 пъти за през деня.Той много я слуша нея (майка ми) и лесно го храни и приспива,обаче няма възможност да го гледа за повече време и за през нощта.Май номерцата си само на мен и баща си ги придава  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт