Задават ли се вече сняг и студ,с КУКИ и КЪЛБЕТА тук създаваме уют

• 104 923
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
Маугли, приказен е шалът! С радост да се носи!  Heart Eyes

Аз също съм наумила да изплета шапка и шал на сина ми,но не съм се спряла на модел.Приемам с охота идейки  Praynig

Този комплект открих скоро - http://bigpufanascreations.blogspot.com/2012/10/blog-post.html Ако ти хареса, давай смело. Лесен е!

# 346
  • София
Маугли, много е стилен шалът. Със здраве да си го носиш (все ще дойде и зимата, уви  Simple Smile).

# 347
Маугли, Hug това "една седмица" въоще не си е мъчение, като се има пред вид какъв е резултатът!   bouquet
А бе писах аз скоро, казвам го и сега - че умните жени правят така - вървят преди сезоните, и са готови навреме с новите си придобивки!  Heart Eyes

# 348
  • Варна
Моугли,чудесен шал!!!!! Hug

# 349
Мога ли да ви помоля за превод, не е много.. Blush,  Харесах тази плетка, която става за доста неща..става дума за сивият жакет:
http://mslanavi.com/2011/11/modeli-dlya-vyazaniya-na-spicax-ot-les-copains/........седи на едни големи бубнки...  Щерка ми ще ходи на едно важно събитие,/ за нея де../... и към роклята иска нещо отгоре.. и сега пак зарязвам всичките ми започнати неща  за да и спретна нещо. Купона е на 20 октомври и трябва да бързам, а на 20 окт. тук вече   е  студено... И се чудя..искам да е нещо ,което да е все пак топло ..а и да си го носи после, а не да зачака в гардероба следващото мероприятие...Ако пък се сетите за някоя друга плетка,която да седи по "топличка"...  ?  Нещо бързо и лесно... newsm78

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 03:01 от Pinkito

# 350
Оххх, аз пак въздишам по роклята на героинята от Къде е Маги. Мисля си, че едната от плетките е тази: https://picasaweb.google.com/104437997440987756045/September2420 … 91794245270085986 , само че почната от горе на долу. Но за остатъка - не щяха да покажат героинята станала, та да разгледам роклята по-добре.

Хмм,  Rolling Eyes ама ние разгадахме схемата,  Blush на едно потниче е. kalinka-malinka_83 в края на предната тема я даде.

# 351
  • на брега на реката
Най-после дъщеря ми качи снимките на жилетката. Междувременно аз напреднах с още 20 см , но засега тези снимки имам. Към пончото на внучката има и шапка вече, а блузката сега я плета, като си почивам от жилетката Simple Smile.

# 352
Мога ли да ви помоля за превод, не е много.. Blush,  Харесах тази плетка, която става за доста неща..става дума за сивият жакет:
http://mslanavi.com/2011/11/modeli-dlya-vyazaniya-na-spicax-ot-les-copains/........седи на едни големи бубнки...  

Пинки, коя от всичките, дето са дадени отдолу? Много бавно ми зарежда тоя сайт ...

Цануша, фантазетна ще стане жилетката. А шапето /детето/ към пончото ... ммм, вкусни!  Heart Eyes

# 353
Добро утро и от мен,лек и успешен ден ви желая!   bouquet
Имам един въпрос-как да завърша плетка,която правя в момента,така както се започва обикновения ластик с двоен конец?Започнала съм едно продълговато парче за болеро,но не знам как да го завърша,за да стане като от другия край?

като този ластик

а това е схемата на модела
Моля ви за помощ,защото иначе ще стои грозно,искам да е еднакво,а не зная как да го направя  Confused

# 354
  • Стара Загора
big buf,благодаря харесва ми много. newsm51
Успешен ден на всички knit

# 355
Момичета , радвам се че ви е харесал шала! Стана ми много "топло" на душата.  Embarassed    

Сне*инка, много ме разсмя с умните жени. Аз не съм от тях ( руса съм) hahaha, но като види човек заглавието на темата и се сеща че трябва да се подготви навреме. Така е ,като не можах да си изплета нищо за лятото, а само въздишах по твоите поли.  bouquet
 canu6a , много добре се получава жилетката! За колко голямо дете я плетеш? Аз също съм я харесала за дъщеря ми и дори имам от същата прежда но друг цвят. Може ли да ми кажеш с колко бримки си я започнала и на кой номер игли я плетеш?  За да се ориентирам и аз на колко да започна че моята мома е на 12 год но е слабичка.

# 356
  • на брега на реката
Започнах я с 200 бримки на номер 5 обръч, плета заедно предници и гръб заради шарките. За голям човек е, дъщеря ми е висока около 175 см и е към 55 кг /една година след раждането/. Взехме 600 грама и дано стигне, че модела е с качулка.

# 357
Имам един въпрос-как да завърша плетка,която правя в момента,така както се започва обикновения ластик с двоен конец?
Писенце, може да набереш отделно по същия начин същия брой бримки, и с игла чрез трикотажен шев да ги срещнеш. Опитвала съм и завършване с конец на два ката, като преди изплитането бримките са увеличени двойно, и се вземат по две, заедно с бримката, образувана от двойния конец, но не е същото, не ми хареса!
Първият вариант е за предпочитане! Пипкаво е, но се получава хубаво и няма разлика кое е началото, кое е края! Peace

Pinkito, без да превеждам дума по дума, смисълът е: от 1 бримка се измъкват 3 (шишечка - 1 л.1о.1л) 3 бримки се изплитат заедно опаково - това е на нечетните редове, четните - опакови. На друтия нечетен ред се разенят шахматно - трите от шишечката се изплитат заедно опаково, а от едната се прави пак шишечка. http://www.liveinternet.ru/showalljournal.php?tag_name=2+%F3%E7% … 6288fa53fb73d2c04 тук има по-голяма схема и се вижда добре.

Маугли,  Hug

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 11:05 от Сне*инка

# 358
canu6a , благодаря за бързия отговор!  bouquet

# 359
 newsm51
Благодаря Сне*инка !Ще пробвам да видя какво ще стане,пък дано се получи.

Общи условия

Активация на акаунт