Задават ли се вече сняг и студ,с КУКИ и КЪЛБЕТА тук създаваме уют

• 104 819
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
krea 1,много благодаря.
Момичета ,моята  половинка в живота е решил изненадващо за мен,че не е редно да се казвам Mendeleev,понеже съм жена и сега съм Mendeleedka  Joy
Идваше ми отвътре да го удуша  #Cussing out,но вече го беше променил и не ми остана друго освен да го нацелувам и толкова.Шегувам се разбира се,просто да не ви прави впечатление.
Fantasy Girl,това болерце е започнато с 93бр. на гърба/2,5мм.куки/ и е широко 36см.Ако става въпрос за слабичко момиче-може би двойно.Опитай да си го изчислиш.Успех

Благодаря за упътването Simple Smile за себе си ще го плета, но не съм измислила още преждата, на 3,5 или 4 номер искам да се плете(и предполагам, че двойно на схемата т.е.90бр ще ми е достатъчно), че 2,5 ми е тънко и ми се мота из ръцете Grinning A Mendeleevka много ти отива Simple Smile

# 526
Благодаря ви, момичета.   bouquet

krea1, разкошна е роклята!! Hug И ти седи прекрасно!
А следващото жакетче в снимките също е чудесно. Има ли схемичка? И то за голям човек ли е? Иска ми се за моята близо 10 г. госпожичка да направя  Wink

Предполагам, че пишеш за това
https://picasaweb.google.com/104437997440987756045/October220120 … 97533228741437394
Жилетка на малчо е  Simple Smile, а той е на 3 год.
Не се сещам от къде е, мисля че от едно от списанията ми Сабрина, ще го потърся.
Но е лесен модел.
Направих схема
https://picasaweb.google.com/104437997440987756045/October220120 … 01685618867106162
и мостра
https://picasaweb.google.com/104437997440987756045/October220120 … 01685553145664418
преждата е средно дебела на куки №4 изплетена. Лявата плетеница е по-схемата с 4 реда(2л и 2 оп.) между кръстостванията, а дясната  с 3. Мисля, чв ако преждата е по-дебела, по-добре ще е да са 3 редовете. Дано съм обяснила добре, че хич не ме бива.  Embarassed
Можеш без проблем да изплетеш жилетка на щерката. А аз се каня да правя тази
https://picasaweb.google.com/104437997440987756045/September2420 … 91812254600175346
Бях я започнала, но от дебела прежда и не ми хареса, стана като палто  Laughing. Та я разплетох. Но първо трябва да довърша други 2 започнати и терличките на малкия ... ooooh!

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 12:32 от krea1

# 527
Снимки от една плетаческа среща в Гърция, Керкини от вчера:

Беше фантастично пътешествие!

Крея, разкошни плетки!  Heart Eyes

# 528
  • София
krea1, ти си златна!!! Благодаря тИ!!! Hug Hug Hug
Всичко записах, жилетката е страхотна!! Може и шал и шапка да станат с тия плетеници. А отпред с цип ли е? Иначе идеално те разбрах за броя редове и дебелината на преждата  Sunglasses

Пуфанке, прекрасна среща!! Heart Eyes

И аз все пак да кажа и нещо за плетки. Тия дни направих 2 от къдравите шалове. Аз едва сега ги открих и понеже нямам време ги плета по малко, но успях да направя два. Няма да пускам снимки, че са банални  Wink

# 529
  • София

Пуфанке, прекрасна среща!! Heart Eyes

И аз все пак да кажа и нещо за плетки. Тия дни направих 2 от къдравите шалове. Аз едва сега ги открих и понеже нямам време ги плета по малко, но успях да направя два. Няма да пускам снимки, че са банални  Wink

Моля те, покажи кои са тези шалове Simple Smile явно аз съм ги изпуснала...
Момичета, страхотна гръцка среща  Hug
Крея, страхотна рокля   bouquet

# 530
  • София
Спокойна, ето тия... Фламенко

Накупих си поне 5 различни прежди, турска, българска, немска. С немската е най-голям кеф да се прави  Wink

# 531
  • Пловдив
А Какво ще кажте за това?

# 532
Как се плетат тези фламенко шалове? Някой май беше пускал преди снимки ли,  клипче ли ... newsm78   И аз вчера аха , аха да си купя една от преждите им, много ми харесаха..И дали 1 кълбенце стига за един шал ?   Харесах си едни есенни тонове...А и дали само за шалове става тази прежда? Ккво друго може да се измисли ? /че наистина станаха малко банални , въпреки,че аз тук не съм виждала никоя мацка по улиците да се носи с такъв шал../

# 533
  • там където има винаги вятър
mama iasi , браво мила! Отлично си се справила! smile3501 Майка ти би се гордяла с теб! Hug Станала е също като твоята бебешка жилетчица.  Heart Eyes
Скрит текст:
А това ми напомня да ти препоръчам да опиташ премахване на петната по нея с розов Вениш. Аз чистих така, добре отлежало леке от някакви плодове по плетена блуза на зълва ми. Натъркваш сухата жилетка директно с препарата, оставяш да постои 10-15 минути, после накисваш с перилен препарат и още малко Вениш, накрая переш. Пробвай!
Радвам се, че помогнах! Hug
Embarassed Благодаря още веднъж   bouquet и да знаете, че ако реша да плета нещо по-така пак ще питам Naughty иначе за сега се справяме с дъщеря ми - радвам се че успях да я накарам да плете на една кука/някак си по-лесно ми е, макар, че не всички знаци разчитам как се плетат Embarassed/ и мисля, че като за първи път добре се справи с одеялцето - важното е, че тя си го харесва, макар, че по края не трябваше да е така  newsm78
Както обичам да казвам "блъскаме" се, в крайна сметка се хвърляме на това което е най-лесно за нас  Tired

Много красиви неща сте показали пак, а роклята е страхотна  newsm10

# 534
  • София
Pinkito, едно кълбенце е точно за един шал. Да си призная аз четох, тук в темата ми отговориха най-подробно, но докато не ми показаха на живо как се плетат изобщо не схванах  Embarassed А всъщност е повече от елементарно. В един магазин за прежди в Бургас продавачката ми показа как се плете  Sunglasses

Ето тук има обяснение
http://pletenki.blogspot.com/2012/03/blog-post_08.html

# 535
  • Варна
Как се плетат тези фламенко шалове? Някой май беше пускал преди снимки ли,  клипче ли ... newsm78   И аз вчера аха , аха да си купя една от преждите им, много ми харесаха..И дали 1 кълбенце стига за един шал ?   Харесах си едни есенни тонове...А и дали само за шалове става тази прежда? Ккво друго може да се измисли ? /че наистина станаха малко банални , въпреки,че аз тук не съм виждала никоя мацка по улиците да се носи с такъв шал../

http://www.youtube.com/watch?v=l2mBYjQnWjI Едно кълбо стига за 1 шалче. Миналата зима се носиха такива шалчета. Идея за друго плетено с фламенко https://www.facebook.com/photo.php?fbid=300496480022824&set= … ype=3&theater  Simple Smile

# 536
  • Добрич

Ето едно клипче на което се вижда много добре как се прави такъв вид шал.Аз направих вече 3бр.  Simple Smile Първият не ми хареса как стана,понеже го правих през една бримка,както е показано на клипа и както пише на обяснението на преждата,но не ми хареса как се получи,като раздърпан е.Не знам може аз да не съм го направила както трябва,другите 2 съм ги направила направо на следващата бримка...Плетат се с по-дебели куки.Не знам дали ме разбрахте newsm78 сега ще ви покажа и шалчетата.Има прежди акрил,а има и такива със вълна.....

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 12:54 от rosi_angelova

# 537
  • Добрич
А ето ги и моите ...
Първият има и вълна и е правен като се пропуска по една бримка,или дупка,не знам как е по правилно...

И другият е само акрил,направих бял и черен.Ще ви покажа белия,че се вижда по-добре.Тук не съм пропускала,дупка,направо на следващата ...

# 538
  • София
Отдавна ви чета, сега се записвам и скоро се надявам да покажа и аз нещо.
Не съм нова плетачка, но отдавна не съм плела.
Имате много интересни идеи   bouquet

# 539
Здравейте момичета!
Нуждая се спешно от вашата помощ!
Бях плела глава на зайче(описанието имах от нета,но нямам спомен от къде.Стана проблем с компа и всичко ми изтри)Та това зайче беше любима играчка на племенника.Без нея няма заспиване.При разходка обаче са го изгубили и вече две седмици е рев и ужас.Това дете се поболя.Заедно със снимката,беше качено и описанието по редове.Плете се на две куки.Ако не се лъжа беше свързано с Великден(имаше и яичица на снимката).
Много Ви моля,ако някоя от Вас е плела или попадала на описание такава плетена  заешка главичка,нека ми изпрати линк ,снимка или да ме насочите къде да търся!Днес цял ден съм пред компа,а до момента не откривам нищо.Пишете на лични.Благодаря!
Желая на всички хубава и ползотворна седмица! Hug

Общи условия

Активация на акаунт