Професионални серии за коса - юбилейна тема 40

• 51 925
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • в 1001-та нощ
Някой може ли да сравни ампулите на лакме и вела протис косопад? Струва ли си да ги вземам?  Hug
Колко косъма на ден е нормално да падат според вас?  newsm78

не знам какво очакваш, като сравнение  Rolling Eyes доста различи са, като тип действие и таргет  Peace

лакмето - освен действие на момента и стимулиране на растежа имат и инвестиция за напред във времето срещу хроничния косопад - породен от скъсяване жизнения цикъл на косъма (косъмът живее по-кратко, пада по-бързо и косата постепенно оредява), докато на виши - идеята е да действат на момента  Peace

# 481
Някой може ли да сравни ампулите на лакме и вела протис косопад? Струва ли си да ги вземам?  Hug
Колко косъма на ден е нормално да падат според вас?  newsm78

не знам какво очакваш, като сравнение  Rolling Eyes доста различи са, като тип действие и таргет  Peace

лакмето - освен действие на момента и стимулиране на растежа имат и инвестиция за напред във времето срещу хроничния косопад - породен от скъсяване жизнения цикъл на косъма (косъмът живее по-кратко, пада по-бързо и косата постепенно оредява), докато на виши - идеята е да действат на момента  Peace
Виши или Вела?

# 482
  • в 1001-та нощ
о, извинявам се  Blush

вела ги имам, но не съм ги ползвала още - ще ги разгледам довечера, като състав поне  Peace

# 483
Понеже никой не се включи се самоцитирам по два въпроса.  Simple Smile Hug

В тази връзка овлажняващата серия на Матрикс по-силна или по-слаба е? Има ли такива, които са я ползвали?  newsm78

Коя овлажняваща серия? Тотал Ризолт Мойсчър или Хидратерапи?

И двете. До колкото разбирам първата е по-силна от втората? Мисля си, че първата е нещо като Вела Енрич?

Mооооля препоръчайте серия с повече протеинки всякакви, но нещо различно от Афоджий?!  Hug

# 484
 ♥Пандичка♥,  препоръчвам ти тази серия на Шварцкопф http://www.feelunique.com/brands/schwarzkopf-professional/bc-repair-rescue - това е първата възстановяваща (протеинова) серия, с която стартирах професионалните грижи за косата си. Продуктите имат два основни плюса - добре балансирани са, но същевременно оказват добро въздействие върху късащата се, изтощена и порьозна коса. Лично съм ползвала шампоан, маска и финиш за краища и от днешна гл.точка отчитам, че съм доволна. Не е нещо бомбастично от сорта на Афоджии или керастаз, но ги определям като по-сполучливи от Л`ореал Профешънъл. Помня също, че нямаше ефект на суха и "дървена", коса, каквъвто понякога се получава от протеиновите серии. Поръчала съм си ампулите от серията, които ще ползвам за пръв път Simple Smile ...като пристигнат (доставя ми ги фризьорката), ще споделя резултат. даже първата ампула планирам да поставя непосредствено след боядисване, за да наваксам отнетия естествен протеин от косъма.

Доволна съм и от тази серия - тя едновременно уплътнява, но и хидратира http://www.feelunique.com/brands/schwarzkopf-professional/bc-time-restore

# 485
fitblond,всички възстановяващи серии ли са протеинови?Защото за тази никъде не съм чела че е протеинова.Нямам идея,затова питам Peace  И как се разбира коя серия е протеинова ако изрично не е споменато?

# 486
В тази серия е описано, макар и малко завоалирано. Ето описанието на ампулата: Schwarzkopf Professional BC Bonacure Repair Rescue Instant Repair Shot instantly repairs damaged, weakened and overprocessed hair, recharging it immediately with new strength and elasticity. BC Hairtherapy with Cura+ Protein Complex reinforces the hair structure with significantly more strength. Amino Cell Rebuild technology recovers the hair's natural elasticity by strengthening the architecture in the hair cell. For tangibly strong hair full of suppleness and healthy shine

А тук http://zlatnaribka.com/balsam-za-iztoshtena-kosa-schwarzkopf-rep … -ml-423-3707.html, в описанието на балсама, също се говори за аминокиселини и лечебни протеини.

Иначе има едно (макар и доста условно) разделение на типовете серии. В повечето случаи, когато говорим за "възстановяване", "реструктуриране", "рипеър", "ребилд" и т.н. се има предвид продукти, които "вкарват материя" в косъма и така го укрепват/възстановяват. Тази "материя" е протеин (кератин), макар и различен по вид. Когато говорим за аминокиселини в състава, отново идва реч за терапия, сходна с протеиновата. Такъв е случаят с една от сериите на Лакме, примерно, за която нямам лични наблюдения дали действа на косата като протеинова http://zlatnaribka.com/maska-za-silno-iztoshtena-kosa-lakme-deep … -ml-329-2791.html

Друга ключова дума, която навежда на идея за протеини е понятието "възстановяване отвътре" . Ако в състава (на предпи позиции) открием думичката "серамиди", това също говори за протеинов състав.

# 487
В тази връзка и аз да попитам, маската на Kerastas Age Recharge протеинова ли е и дали ще ми бъде тежка за моята фина коса. Колко често може да се ползва?

# 488
Да, съдържа протеини и това е видно от състава на маската http://zlatnaribka.com/maska-za-uplytnqvane-kerastase-age-rechar … -ml-296-2348.html , но е по-балансирана от цимента на Керастаз. Моята коса също е тънка, фина, изрусявана, но ми се отрази доста прилично - в смисъл отлична е за периоди, когато е необходимо само поддържащо протеиново лечение на косъма и малко по-богат състав, който освен вкарване на материя, да дава и известна хидратация, без да омазнява и утежнява. Ползвах я в рамките на месец и съм доволна. Но е хубаво поне през миене да вкарваш и някаква протеинова ампула между шампоана и маската - не е задължително да е от серията. може да е ботокс, може дори да е силен протеин като Афоджии, може да е Милкшейк или бамбукова терапиуя - изборът е твой, но го прави, за да не прекъснеш процеса на възстановяване.

# 489
Понеже никой не се включи се самоцитирам по два въпроса.  Simple Smile Hug

В тази връзка овлажняващата серия на Матрикс по-силна или по-слаба е? Има ли такива, които са я ползвали?  newsm78

Коя овлажняваща серия? Тотал Ризолт Мойсчър или Хидратерапи?

И двете. До колкото разбирам първата е по-силна от втората? Мисля си, че първата е нещо като Вела Енрич?

Обратното е. Тотал-а е по-леката, въпреки името си. Биолаж са по-високият им клас. Нямам представа дали е като Вела, защото опитът ми с втората марка е съвсем малък.   Blush
Иначе, Хидратепари се справя значително по-добре при мен.   Peace

Mооооля препоръчайте серия с повече протеинки всякакви, но нещо различно от Афоджий?!  Hug

Милк Шейк, серията К-ПАК на Джойко.   Heart Eyes

# 490
Знае ли някой този продукт на Macadamia - Flowless Macadamia Natural Oil какво точно се явява? Шампоан ли, маска ли, балсам ли...?

# 491
Скрит текст:
След като почти привършвам ботокс маската си мисля, че е време да дам мнение. Не мисля, че бих си я купила отново. Лично харесвам косата си повече когато не съм го ползвала. С него косата ми се заплита и ми остава чувство за слепнала, мазна коса, което никак не е приятно.
И още моля да ми препоръчате нещо хидратиращо на не много висока цена. Praynig

# 492
Знае ли някой този продукт на Macadamia - Flowless Macadamia Natural Oil какво точно се явява? Шампоан ли, маска ли, балсам ли...?

Всичко.   Laughing
Консистенцията е като на крем-гел за бръснене. Не прави пяна. Никаква. Но отлично измива и кондиционира косъма. Наистина все едно няма нужда от балсам/маска.
Аз слагам, обаче.   Peace

Като недостатък отбелязвам неудобното боравене с флакона. Буквално получавам мускулна треска на пръста, докато си осигуря нужното количество. Едваааа, едва излиза.
Другото - неикономичен е.

# 493
.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 16:00 от letenbriz*

# 494
Скрит текст:
След като почти привършвам ботокс маската си мисля, че е време да дам мнение. Не мисля, че бих си я купила отново. Лично харесвам косата си повече когато не съм го ползвала. С него косата ми се заплита и ми остава чувство за слепнала, мазна коса, което никак не е приятно.
И още моля да ми препоръчате нещо хидратиращо на не много висока цена. Praynig

Harukaze,предполагам търсиш готов хидратиращ продукт,но в момента се сещам за маска със затопляне със зехтин,хидратира супер добре и не е скъпо Peace,също и хидратиращият шампоан на Афоджии ми хидратира добре и също не е скъп Hug

Общи условия

Активация на акаунт