Професионални серии за коса - юбилейна тема 40

• 51 866
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • Щастлива мама на 3 слънца
Момичета, която има време и желание, може ли да ми пише едно ЛС, за малко помощ в избор на балсам, защото наистина са доста, а не искам да товаря темата. Peace

на всички ще ни е интересно
a.l.e.n.a  няма ли нищо подхранващо или стилизиращо в него ?

# 571
a.l.e.n.a  няма ли нищо подхранващо или стилизиращо в него ?
Не съм Алена, но имам същия спрей. Единствената му функция, която знам е термозащита, именно за това го взех. Ако греша, моля Алена да ме поправи Peace
Колкото до балсамите  ще си копирам мнението Heart Eyes
Потребителката ми препоръча smooth lock или all soft на redken   Peace Peace

# 572
  • в 1001-та нощ
Момичета, която има време и желание, може ли да ми пише едно ЛС, за малко помощ в избор на балсам, защото наистина са доста, а не искам да товаря темата. Peace

a.l.e.n.a  няма ли нищо подхранващо или стилизиращо в него ?

няма  Peace има тема за размени, опитай там да го размениш за друг продукт, някой сигурно има нужда от него  Peace

Аз днес ползвах хидратиращия балсам на голдуел - дуалсенсис - явно само на мен не ми оплита и втвърдява - като се има предвид, че ползвах протеинов пресушаващ и тониращ шампоани  Peace

балсамът е доста течен, не минавах с ултрасоник, при отмиването косата беше много хлъзгава и уплътнена  Peace

но трябва да отбележа, че беше и много хидратирана преди това, в последно време твърдостта ми убягва  Peace

# 573
Влизам да се отчета и да похваля тези ампули на Шварцкопф - http://www.feelunique.com/p/Schwarzkopf-Professional-BC-Bonacure … air-Shot-8-x-10ml, за които говорих преди няколко дни.

На първо четене косата ми е много добре след тях - уплътнена, но и напоена, а не пресушена, както се случва след силния протеин на Афоджии, примерно. Както стана ясно, ампулите са протеинови и възстановяващи.

За разлика от останалите протеинови ампули, които съм ползвала, тези са доста водни - съдържанието си е направо водичка. съдържанието от 10 мл не ми беше достатъчно и за това изхабих 2 ампули, но имам усещането, че и трета нямаше да ми е в повече.

Сега ще споделя и за някои разминавания между използването й и указанията в упътването (дадени в сайта), както и с указанията на дистрибутора на Шварцкопф (аз ги купих от фризьорката ми).

По думите на дистрибутора, ампулата трябвало да се държи само 1 минута, да се изплакне веднага след нанасяне и след това да се суши директно (т.е. да не се слага маска).

Аз обаче си действах по старата схема - подържах около 10-тина минути (без нагряване) и след това сложих хидратиращия балсам на Афоджии, примесен с малко масла. След като отмих ампулата усетих, че ще имам нужда от балсам/маска и не се поколебах да сложа. Рездултатите при мен са очарователни. Толкова ми хареса действието, че обмислям да си взема отново и цялата серия - шампоан и маска.

# 574

Fitblond, както винаги сродната ми руса душа помага!  Hug Абе да ти кажа чак бомбастичен ефект при мен няма циментовата (предполагам нея визираш) на Керастаз, като под бомбастично аз рабирам осезаемо уплътнена и излекувана коса, НО ми е любима от гледна точка на баланс - уплътнява+я чувствам и хидратирана. (Кaкто няколко момичета описвате Age recharge, която все се каня да пробвам.)

Feeling, За съжаление не знам как става с поръчването на тези продукти Милк Шейк. На Джойко съм пробвала това, което се впръсква без отмиване - не ми е любимо, но пък може пшампоан+балсам от серията да ми подействат по-добре.  Thinking
[/quote]

Пандичка, под "бомбастично" действие на Керастаз (цимента) визирам способността му да лекува увредения косъм. Циментената серия в първите седмици не дава това цялостно завършено усещане за здрава коса, по-скоро с най-голяма сила от всичко, ползвано от мен, лекува и поправя изключително увредената коса, каквато имах аз в края на 2008-ма и началото на 2009-та година. Ефектът идва с натрупване и най-вече - със съчетание на цимента на Керастаз с подходящи ампули - както от серията, така и от други серии с подобно действие. Ето защо на фона на цимента, серии като Шварцкопф действат доста по-бавно, но на една сравнително възстановена коса, считам, че ще се отразят божествено.

С Age recharge няма да сбъркаш, много добра серия, но ако ще я ползваш дългосрочно, наистина вкарвай и по някоя ампула между шампоана и маската, иначе няма да ти е достатъчно.  bouquet

# 575
  • Атлантис, Галактика Пегас
Добър ден. Искам да получа ваше мнение за това
http://zlatnaribka.com/category/za-mazna-kosa-purifying-526.html
или някой да предложи нещо алтернативно за коса която се омазнява много бързо.  Praynig

# 576
Здравейте момичета  Hug Рядко пиша но пък ви следя с интерес.
Предложете ми хубав термозащитен продрукт ( до 30 лв ). Досега съм ползвала на Шварцкоф Флатлайнер ии на Афоджий термозащитния мус , който за мен си беше гола вода.  Мисля си за Термичния крем Форс Вектор, но не знам дали ще е подходящ за моята коса( суха, не е тънка но с тенденция за цъфтене  Close ). Да не вземе да я омазни  Thinking
bouquet

Взимай смело Форс Вектор. Аз съм му сред най-големите фенки.  Heart Eyes Не омазнява, не оставя абсолютно никакво усещане за "нещо по косата" и на мен лично доста добре ми предпазва от гадната преса 2 пъти седмично! А цената е просто върхът!  Peace

Фитблонд, за съжаление при мен нямаше и този смисъл на 'бомбастично' - да лекува. В смисъл ок беше, но не нещо кой знае какво.  За сериите на ШВарцкопф - ее значи са по-слабички от Керастаз, а?  Thinking Ще взема да пробвам  Age recharge, щом някои я определят като още по-силна от цимента.  Thinking За ампулите - ох опитвам се. Sad Просто отдавна не съм стигала до Рибата...  Hug

# 577
А като ви чета може ли някой да сравни Age Rechage с Age Premium на Kerastase?  Grinning
Коя как действа? Коя е "по-силна"? Коя заздравява по-добре? Коя уплътнява по-добре?

# 578
А като ви чета може ли някой да сравни Age Rechage с Age Premium на Kerastase?  Grinning
Коя как действа? Коя е "по-силна"? Коя заздравява по-добре? Коя уплътнява по-добре?

На мен  Age Premium буквално ми разказа играта Cry ... Очаквах хидратация + уплътняване на косъма, подобно на Age Rechage . На първо четене получих омазняване, клепване, слепване..буквално на втория ден косата ми беше за миене, при положение, че с адекватни грижи косата ми издържа 4 дни в отлично състояние. Тъй като я ползвах продължително време, дългосрочният ефект беше обезсилване на косъма поради отсъствие на протеинов комплекс. Като резултат  Age Premium успя да заличи усилията и резултатите, които бях постигнала с цимента и с Age Rechage . Като моя грешка отчитам фактът, че не използвах протеинови грижи през този период и че не редувах серията с нещо по-силно. Но неприятният ефект от омазняването сякаш най-силно се запечата в съзнанието ми. Спомням ми, че на втория месец толкова се изплаших за състоянието на косата си, че си взех цялата серия Екстриййм на Редкен, която половин година комбинирах с протеина на Афоджии за да залича щетите. Но пак казвам - на една не толкова третирана коса, със склоност към пресушаване, може би би се отразила добре. Аз дадох шампоана и маската на една приятелка, която се боядисва в тъмната гама и тя каза, че й е харесала. Но момичето до тогава не беше ползвало професионални продукти и търси ефект на гладка и права коса без обем.

# 579
Ползвала съм маската Age Premium и е страхотна. Моята коса е с тънък косъм и не е много увредена. Тази маска я направи по-обемна и жизнена, просто много красива ми беше косата. Единственият минус върху моята коса беше, че с времето ефетът се изчерпа, може би съм я ползвала прекалено често, или пък е трябвало да редувам с нещо друго.

# 580
a.l.e.n.a. доколкото разбирам от обясненинята ти, chroma captive е по-леката серия за боядисана коса на Kerastase. Тя може ли да се ползва често?
Кои серии на керастаз са за честа употреба според теб.
И още един въпрос, Age Recharge маската с каква друга маска е добре да се редува.

# 581
Ползвала съм маската Age Premium и е страхотна. Тази маска я направи по-обемна и жизнена, просто много красива ми беше косата.
И за мен серията е страхотна! Косата ми е по-обемна, плътна, еластична, лъскава - красота! За зряла коса това е може би най-доброто, което съм ползвала.

# 582
  • в 1001-та нощ
Meriam, правилно си разбрала   bouquet в сериите на Керастаз има балсами, ако търсиш по-леки продукти - зависи от коя серия и дали очакваш подсилване или хидратация и т.н.  Peace

# 583
Срам не срам какво значи зряла коса ?  Blush

# 584
Каквото значи и зряла възраст. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт