Деца с диабет - тема 11

• 57 550
  • 727
  •   1
Отговори
# 45
След като отбелязахте, Дари сега яде около 17ХЕ на ден. Тя обаче е още на 7г. Смятам, че за сега й са добре, по-малко определено няма да й стига. За сега не виждам напълняване, но не е влязла и още в пубертета. Тогава май лекото напълняване е неминуемо. Ще видим.

# 46
Според мен всичко е строго индивидуално за количествата. Има значение и пола. Явно при момчетата нуждата от въглехидрати е по-голяма. А и зависи какво количество плодове и зеленчуци влиза в сметките. Александър е на 5 и според моментното състояние на нуждите...поддържаме средно 15 ХЕ. А даже не наддава, сигурно защото расте на височина в момента, та мислим да увеличим малко.

# 47
Според мен всичко е строго индивидуално за количествата.
Така е. Не само възрастта има значение, но и килограмите.

# 48
Момичета здравейте, от кога доплащаме за инсулини, аз не знаех та днес доплатих в аптеката 1.62 лв за Новорапид общо за 4-те флакона. Не че тази сума е обременяваща, но никога не ми се беше случвало до сега   bouquet

# 49
Аз четох, че се доплаща от няколко седмици за Хумалог и Лантус, но не знаех, че и за инсулините на Новонордиск ще се доплаща  Thinking

Днес вземам и ще пиша как е  Peace

# 50
  • Пловдив
Вчера взех Новорпид 8 пенфила от аптека на Марешки (в Пловдив), нищо не доплащах. newsm78

# 51
За Актрапид и Инсулатард винаги съм доплащала - около 0.98 лв. на флакон.

# 52
Извинявайте,че се намесвам в темата,но от 14 септември има нов списък от касата и за изброените инсулини по горе НЕ СЕ ДОПЛАЩА  НИЩО.Публикувам ви връзка към списъка,моля прочетете го!
http://www.nhif.bg/c/document_library/get_file?p_l_id=10511& … ame=DLFE-5956.xls

# 53
Здравейте!Ива вече е по цял ден на детска градина и ходим само да вкарваме въглехидратите.Искам да опитаме да пуснем за следобедната закуска болус във вид на базал като знаем какво ще яде и в колко.Искам да попитам за 1час на колко пъти е разделен базалд.Да речем ако е 1Е от16 до 17часа как ще е разпределена.Или да започнем още от 15 до 16часа 0,5Е и от 16до 17часа още 0,5Е.Като се има предвид,че ядат в 15,45часа.

# 54
За почти всички инсулини вече е влязло в сила доплащане. Давам пример-снощи вземам Лантус и Хумалог. За Хумалога сметката е 65 лв и аз трябваше да доплатя 65 стотинки, което е грубо 1% от сумата. Касата е намалила реинбурсирането-така ми обясниха от аптеката и казаха, че от днес влиза в сила доплащането и за инсулините на Ново Нордиск.

# 55
  • Пловдив
AZ SAM TANIA
Цитат
Да речем ако е 1Е от16 до 17часа как ще е разпределена
За да отговоря на този въпрос, напиши, каква ви е стъпката на базала?

Последна редакция: вт, 02 окт 2012, 14:18 от elena123

# 56
Здравейте,
някой да е ходил скоро при доц.Константинова? Имам спомен, че последния път ми спомена за смяна на адреса и сега не съм сигурна къде е.

# 57
Здравейте,
някой да е ходил скоро при доц.Константинова? Имам спомен, че последния път ми спомена за смяна на адреса и сега не съм сигурна къде е.

София, ул. Чавдар Мутафов 25б. Доста далеч от предишния и кабинет е

# 58
  • София
Ходи ли някакъв транспорт до там, че и аз скоро трябва да ходя?

# 59
  • Пловдив
Ходи ли някакъв транспорт до там, че и аз скоро трябва да ходя?
http://www.bgmaps.com/old/map.aspx?city=sofia&tip=1&lang=bg

Цитат
жк Дианабад (167 m) Автобус 102 [код на спирка 0602]повече
    Зоопарка (178 m) Автобус 67 [код на спирка 0750]повече
    Зоопарка (271 m) Автобус 67 [код на спирка 0747]повече
    Моста кв. Витоша (299 m) Автобус 102,67 [код на спирка 1076]повече
    жк Дианабад (305 m) Автобус 102 [код на спирка 0603]повече

Общи условия

Активация на акаунт