Деца с диабет - тема 11

• 57 563
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
Ламбева, ние от 14 години сме с диабет и досега Тиогама не ни е изписвана. Другото, което ме притеснява е, че този лекар ти казва и откъде да си купиш лекарството-значи му дават % от аптеката.

Аз не бих купувала тази витамини, нито Тиогама.

Единственото, което сме правили през годините е понякога да приемаме витамин В комплекс-пак невролог така ни е съветвал  Peace

# 91
И мен не са ме съветвали да вземаме никакви витамини и тн. Не съм давала нищо до сега.

# 92
  • Пловдив
Здравейте,не съм писала отдавна,но вчера ходихме за протоколи и ни изпратиха на невролог за "рутинен преглед".
Неврологът  уж каза,че няма нищо обезпокояващо,но трябвало да приема Тиогама и витамини за диабетици на Doppel herz. На въпроса ми защо се налага това, отговорът беше:"То е профилактично,но ги вземете от аптеката на входа на болницата"  Scream
Искам да попитам някое от вашите деца приема ли подобни препарати и би ли било добре да ги давам на детето си или просто трябваше да направя оборот на аптеката!
Няма профилактика срещу усложнения, освен добър контрол на КЗ и ГХ в  границите на референтната стойност.
А в твоя случай направо има конфликт на интереси при доктора.

# 93
  • по течението на реката
Много ви благодаря за отговорите на всички   bouquet
Знам,че вие тук сте  врели и кипели и ще ми дадете най-добрия съвет.
Освен това му назначиха изследване ЕМГ ,като също трябваше да отида на точно определено място при точно определен доктор за провеждане на изследването.Не знам точно какво е това,но днес ходих и питах личната. Каза,че се провежда ток през тялото на пациента за да се установят реакциите на нервните окончания.Освен това спомена,че обикновено се провежда с възрастни пациенти и който е отишъл не желае и да чуе повече,защото е болезнено и неприятно.

Защо трябва да причинявам на детето си това още от сега?!
Не знам дали греша,но смятам да пропуснем въпросната процедура.

# 94
Е, Ламбева, съвсем ме изуми- излиза, че ЕКГ-то е съвременната изквизиция по твоите думи-ток в пациента  Laughing

Ами правили са го на детето няколко пъти досега, нито е ревало, нито се е оплаквало. Дума не е отваряло. А според мен си е важно изследване и трябва да се прави май на 2 години ли беше  newsm78

Иииии, все пак това тук си е форум, говорилня, а лекарите са си лекари-поне свестните, де  Peace

# 95
  • по течението на реката
Е, Ламбева, съвсем ме изуми- излиза, че ЕКГ-то е съвременната изквизиция по твоите думи-ток в пациента  Laughing

Ами правили са го на детето няколко пъти досега, нито е ревало, нито се е оплаквало. Дума не е отваряло. А според мен си е важно изследване и трябва да се прави май на 2 години ли беше  newsm78

Иииии, все пак това тук си е форум, говорилня, а лекарите са си лекари-поне свестните, де  Peace

Кливия,извинявай,но не си ме разбрала. Става дума не за ЕКГ/електрокардиограма/, а за ЕМГ /електромиограма/ .
Порових се и открих,че ЕМГ представлява изследване, с помощта, на което се определя електрическата активност на мускулите по време на съкращение и на покой.
Иначе съм наясно какво е ЕКГ и на мен са ми правили,но това ЕМГ доста ме стресира.

# 96
Привет,на всички!
Исках да ви кажа,че в диабетния форум,един човек подарява Лантус и Новорапид.Има доста инсулин и ме помоли да предам и тук,за да може някой да се възползва,ако е в нужда.Срока на годност е доста голям,но всъщност ето и обявата му:
Здравейте, искам да подаря инсулинови писалки, които ми пратиха от Франция с годност до 2014 и 2015 г.
ето какво имам: Lantus Solostar 23 бр. и NovoRapid Flex Pen 5 бр, с инсулин 100/мл и 4 бр, само писалки
Човека е дал и телефон:0889950188
Ако някой се интересува,може да му звъни.

# 97
Здравейте,

имам въпрос някой да е проверявал колко помело се дава за 1ХЕ?

................

За ЕМГ /електромиограма/, поне се консултирайте с още един лекар. Знам че е грозно но за съжаление доста често на практика се налага да се проверява мнението на даден лекар, особено ако не е лекуващия с който вече имате изградени отношения и взаимно доверие.

# 98
mivan,сметнато с програмата Диабет2000,ми излиза 175гр.помело за 1ХЕ.(без кората  Simple Smile

# 99
Благодаря!

# 100
  • Пловдив
Здравейте,

имам въпрос някой да е проверявал колко помело се дава за 1ХЕ?

................

За ЕМГ /електромиограма/, поне се консултирайте с още един лекар. Знам че е грозно но за съжаление доста често на практика се налага да се проверява мнението на даден лекар, особено ако не е лекуващия с който вече имате изградени отношения и взаимно доверие.

В 100 гр. помело : Белтъч. - 0,6  Мазнини -0  Въглехидрати 7,2  ГИ -30

# 101
  • Пловдив
.Освен това спомена,че обикновено се провежда с възрастни пациенти и който е отишъл не желае и да чуе повече,защото е болезнено и неприятно.

Защо трябва да причинявам на детето си това още от сега?!
Не знам дали греша,но смятам да пропуснем въпросната процедура.

Първо - електромиография се прави на хора с диабет със приличен стаж. Ако контрола е лош, прави  се по често.
Ние сме вече с 13 години диабет и миналото лято направихме ЕМГ. Това, че е болезнено пълни глупости.

# 102
Да, грешка на езика-точно ЕМГ имах предвид  Peace
ЕМГ диагностицира проводимост по нервите. При нашите деца това е важно, а мускулните проблеми може би за други заболявания да са типични.

Това исках да кажа и аз като Елена, че въобще не боли и че не е опасно изследването.

Например ние сега ще се явяваме на ТЕЛК и в задължителните документи пише точно да се представи и това изследване.

# 103
  • по течението на реката
Благодаря ви ,че ми изяснихте! Нямах никаква представа от това изследване!
Ние сме на ТЕЛК догодина.Не знам ако го направим сега дали ще важи или ще трябва ново.

# 104
Ламбева, чак сега видях, че имаш близнаци  Simple Smile Разнояйчни ли са? Предполагам само единият е с диабет. Виждам и че са на 15 години сега, догодина задължително ще трябва да минете на ТЕЛК като навършите 16  Peace

Общи условия

Активация на акаунт