От Франция до България - превоз на покупките ни (16)

• 54 300
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Като ви чета, а и според моето получено....явно има нещо премълчано от Ф.

И....не знам как е станало....Но аз имейла от Ф. не го получих на традиционната ми поща. А на друга, която не съм давала на Ф. На имейла ми от фейса.... Да, от 12ч. е и моя имейл....

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 20:19 от Мама Цоцоланка

# 196
Някоя софиянка да е получила мейл от Франсето?

Чакам три пратки и ни вест ни кост. Sad
И аз нямам още мейл...Какво става?!! newsm78 smile3516

Моят мейл е още от 12 наобяд.Но и аз се чудя какво се случи пак?2 курса, обединени пратки, а то какво?

# 197

от кога са ти пратките.Моите са пристигнали на 06.10 на френския адрес и нищо не дойде

# 198

от кога са ти пратките.Моите са пристигнали на 06.10 на френския адрес и нищо не дойде
От 29.09, от 03 и 05.10 са!  smile3515

# 199

От 29.09, от 03 и 05.10 са поръчани и от 08.10 и 11.10 на адреса!  smile3515

# 200
  • Бургас
Дишайте дълбоко момичета и аз чакам 6 пратки, но уви нищичко в тези курсове нямам. Надявам се поне да са в пътуващия.

# 201
Tarra Tarra

Не казват от сд каква е причината да ми пратят само 1/2 от нещата...
Искат ми колисимо номер - обяснявам, че когато е с подарък, пратката няма такъв... ама служителката на Сд, била много ама много наясно с пазаруването то ЛР и трябвало задължително да има... и това ми го повтаря около 15 пъти докато съм при педиатърката(бебето е болно).......аз й обяснявам, че не мога да говоря повече, а тя продължава... затворих й (което не правя никога...)
Препратих мейлите от ЛР, с инфо кога са пратени двете части....

И от СД пак звънят -  вече съм на работа и пак ми повтаря около 10 минути - едно и също - колисимо номер да пратя... трябвало задължително да има колисимо номер?!? Казах й да остави всичко ще си платя тези 6 лв - нямам време да се обяснявам повече... и затварям. Тя след 2 минути пак звъни...

Незнам как назначават такива служители...
 newsm78 #Crazy newsm78
Ясно,...явно е било голямо напрежението. И аз, няма да влизам в ролята на адвокат на СД, но към мен винаги са много любезни и отзивчиви, а и всички приятелки, които пазаруват от там са с много добри впечатления. Не е наша задача, да се занимаваме с кадровата политика на СД, но съм сигурна, че никой служител не би звънял, просто, така на клиентите си, ако няма основателна причина. Най-вероятно са искали да ти съдействат при проследяването на поръчката, не ми се вярва да си губят времето в безмислени разговори, както излиза от написаното от теб. Задала си им въпрос и съответно, са се свързали с теб да ти отговорят, не виждам нищо лошо в това. Има фирми, които кореспондират само с имейли и не биха си направили труда да звъннат никога на никой клиент, а в случая те все пак са те уважили персонално. Принципно, ако сто пъти се направи нещо отлично, похвала едва ли ще има, но ако един път не е както трябва, веднага следва порицание, което е типично българска черта. Плюс това всеки спор има две страни, а тук няма как да чуем другата.... Grinning

# 202
Уважаеми клиенти,

С цел подобряване на предлаганите услуги и бързината за доставка на поръчките в България въвеждаме следните промени в работата на Smart Delivery:

1. Цената за доставка от Франция става 3 лв/кг (три лева на килограм) като отчитането ще става на всеки започнат килограм. Цените за доставка ще се изчисляват до 1кг, до 2 кг, до 3кг и т.н..
2. Непопълнена заявка за транспорт от Клиента ще се таксува за обработка на данни от администратор по 3 лв (три лева) на направена поръчка. Непопълнена заявка за транспорт ще се счита тази, на която нито едно от изброените условия не е изпълнено: данни за името на получателя на поръчката (това което е изписано на латиница на самия пакет от изпращача), данни за магазина, от който е направена поръчката, данни за номер на поръчка от магазина (ако има такава), данни за номер на клиент в магазина (ако има такъв), данни за дата на поръчка от магазина.
3. Непотърсени доставки повече от 14 дена в склада ни в България от датата на изпращане на уведомителния имейл, че пратката е налична и може да се вземе от клиента, ще бъдат таксувани по 5лв за всяка започната седмица. Ако доставката не се вземе в срок от 30 дена, то тя ще бъде унищожена.
4. Преустановяваме работа с Български пощи поради архаичния модел на работа, многобройните грешки от техни служители, нежеланието им за работа и един ред други причини, които доведоха до това решение. Всички нови и стари заявки, направени до дата 04.11.2012, с избран метод на доставка Български пощи ще бъдат изпратени с БП според стария график на работа.
5. Заявка пусната до пункт ще може да се вземе, ако са изпълнени следните условия:
a. Пункта, до който е изпратена пратката се намира в гр. Страсбург, Франция и не е по-далече от радиус 15км от адреса на офиса ни в града (3 Rue D Aubure).
b. Клиентът ни уведоми в срок от два дни след направена поръчка към електронен магазин по един от следните начини:
- по имейл;
- от личния си профил на страницата ни чрез съобщение към направена заявка;
- по телефон
c. Пратка ще може да се вземе само и единствено след потвърждение от наш служител във Франция.
d. Цената за взимане на пратка от пункт ще бъде 9,78лв (5 EUR), Цената важи за поръчки, които са до три пакета или до 10кг ( едно от двете условия трябва да е изпълнено ). За всеки следващ пакет или килограм ще се таксуват допълнителни 1,96лв (1 EUR) за пакет или започнат килограм, ако пратката надвишава 10кг или е повече от 3 пакета.

Промените влизат в сила от 05.11.2012г за всички заявки със статус: „нова необработена”, „чака номер на пакет” и „в изпълнение”. Изключение прави т.4 от изброените промени, която касае изпращане на поръчката с Български пощи, т.е ако поръчката е направена с метод на доставка Български пощи, тя ще бъде изпратена с този метод на доставка, но по новите цени за доставка от Франция. От 05.11.2012 се спира приемането на нови поръчки с избран метод на доставка Български пощи.

Екипът на Smart Delivery.

http://smartdelivery.org/bg/novini/promeni-v-rabotata-na-smart-delivery.95.html

# 203
  • София
Ха сега, пак в дебрите на съобщенията от СД /поне този път няма идиотски словосъчетания/ - това дали значи, че ако поръчката ми пристигне в БГ след 5-ти ноември, независимо кога е направена, ще бъда таксувана по новите условия  newsm78

# 204
Ха сега, пак в дебрите на съобщенията от СД /поне този път няма идиотски словосъчетания/ - това дали значи, че ако поръчката ми пристигне в БГ след 5-ти ноември, независимо кога е направена, ще бъда таксувана по новите условия  newsm78
Опитах се да вникна в смисъла на написаното от СД... и според мен и поръчките направени пред 05.11. ще бъдат таксувани според новият им ценоразпис...

# 205
За мен част от тези нововъведения не са с цел подобряване на услугата, а с цел печелбарство. Сега по Коледа ще им мине номерът, но подозирам, че след намаленията в началото на годината ще са принудени да пускат промоции.

И това, че за невзети до 14 дни пратки ще се начислява нещо като магазинаж ще го разбера ако обявят постоянно работно време за раздаване. Защото за 2 или 3 дни седмично в повечето случаи до 18h и то обявени в сайта в последния момент (че и по-късно) ми се струва нагличко. А пък за унищожаването след 30-ия ден, няма да го коментирам. Знам, че не са длъжни да се затрупват с невзети пратки ама чак да ги унищожават след 30 дни...

Изобщо целият тон на тази новина ми се струва, като че клиентите доста им пречат и са принудени да си вършат работата въпреки тях ooooh!

# 206
  • Пловдив
Според мен, написаното означава, че пратките, които са с някой от трите описани статуса към 05.11.2012г., т.е. всички, освен вече изпратените, ще се таксуват по новите цени. Не чакам доставки от тях, но това не би било коректно към хората, които са си сметнали доставката при поръчката...

# 207
  • София
Въх...

# 208
Смарт не постъпиха никак smart.  Naughty Решили са да редуцират малко клиентите си. Дано Франсето запазят условията си и не проявят подобно неблагоразумие.
Изцяло споделям написаното от wild poppy, усещането ми е същото.

# 209
  • София
Може ли, като на руса глава да разясните- за пратка 1.100кг, 6 лв ли ще платя?

Общи условия

Активация на акаунт