От Франция до България - превоз на покупките ни (16)

• 54 181
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
А при предаването нали получаваш документ?
ако си си я подготвила ти само отиваш оставаш я в офиса и плащаш колкото парички ти е показало докато я подготвяш и от офиса не ти дават нищо   bouquet

Peace

Сериозно?? Значи тези пратки никой не може да докаже изпратени ли са или не? Че аз така мога да направя 10тина фалшиви и после да си ги търся newsm78
Много несериозно ми звучи за куриерка фирма, в която всяка пратка трябва да може да се проследява.

За съжаление е точно така, да......

# 511
Сериозно?? Значи тези пратки никой не може да докаже изпратени ли са или не? Че аз така мога да направя 10тина фалшиви и после да си ги търся newsm78

Не е съвсем така, там където си ги подготвил пратките нали си ги проследяваш - кога е приета от офиса, кога е тръгнала, кога пътува и стига. Ако офисът е приел пратка, но я е откраднал и не я е отразил като приета, тогава се получава твоята дума срещу думата на офиса, който хипотетично ги е присвоил. Но трябва да покажеш касовата бележка, която ти дават като приемат тези пратки. Откъде ще я вземеш тази касова бележка за измислените пратки? Освен ако не излъжеш с касова бележка от други - реални - пратки от същия ден, но пък тогава за другите пратки
няма да можеш да представиш касова бележка и въобще...

Аз пък получих от франсето преди повече от седмица мейл с малка сума за плащане, срещу която нямам пратка.... Ще изчакам да видя дали ще получа нещо след празниците и тогава ще я плащам. Може да е станало забавяне с бг пощи заради празниците, но въпросът е там, че не помня да чакам нещо поръчано.... Да не би някой сайт да си е позволил да ми изпрати каталог за новата година  newsm78
Весело посрещане на всички!

# 512
  • Бургас
При подготвяне на пощенски пратки от дома, най-лесното е да си запише човек номера на товарителницата за съответната пратка и после може да проследи какво се случва с нея. НО, ако е подготвена от дома и платена онлайн (както аз правя за по-лесно и бързо), тогава в офиса не получаваш касова бележка или някакъв друг документ. Ама пък нали имам номера на товарителницата и номера на електронната транзакция - би трябвало да са ми достатъчни за проследяване и доказване на съществуването на пратка Rolling Eyes

Уточнявам, че не съм чела по-напред и не знам от къде точно е тръгнала дискусията, та се извинявам ако се изказвам "неподготвена" Embarassed

Весели празници на всички Hug

# 513
  • София
От страницата на Smart Delivery във facebook. За съжаление не са ни оказали честта да споменат кога ще тръгне курс от Франция.
Да ни е хубава, здрава и спорна Новата 2013 година!
"Честита Нова 2013 година.

Нека 2013-та година Ви донесе много щастие, успехи и сбъднати мечти!

Имаме удоволствието да Ви предоставим нов адрес в Англия за доставки на стоки до България. Времето на отсъствие от Английския пазар ни позволи да намерим надежден и сигурен партньор в Англия, с който съвместно да предложим качествена услуга на приемлива цена.
Услугите, които ще предложим с предоставяне на пощенска кутия в Англия са:

Проследяване на пратките от тяхното приемане в офиса в Англия до получаването им в България.
Подробни данни за всеки един пакет приет в офиса в Англия: реални килограми на пакета както и номера за проследяване, изписан на самия пакет от английски куриери.
Имейл известяване за получените пакети с данни за тях при различните статуси в системата: приет в офиса в Англия, натоварен на курс за България, приет в офиса в България.
Номер за проследяване на Еконт (товарителница), ако клиента е избрал този метод за получаване на доставката.
Новият адрес в Англия можете да намерите на нашата страница на адрес:
http://smartdelivery.org/bg/kak_da.html

Цената за транспортна услуга от Англия ще се калкулира 2,50 лв за всеки започнат килограм плюс 1,20 лв такса обработка за всеки пакет.
Пример:

Имате една пратка с реално тегло 4,7кг. Цената за транспорт ще бъде 5x2,5лв + 1x1,2лв = 13,70лв
Имате три пратки с тегло 3,2кг, 0,5кг и 1,5кг (общо тегло за трите пратки: 5,2кг). Цента за транспорт ще бъде 6x2,5лв + 3x1,2лв = 18,60лв

С пожелание за много успешна 2013,
Екипът на Smart Delivery. "

# 514
Изисквайте документ от сайтовете доказващ със име и подпис, че поръчката е получена на адреса във Франция,иначе няма как да стане, и те са си прави за себе си, за да поискат търсене на пратки или възтановяване на суми от изгубени пратки от партньорите им във Франция, им трябва такъв документ ,само така някой ще тръгне да търси пратки!
Желая успех на всички  Hug

Да при мен това е направено но все още чакам отговор от Франсето,за пратка получена на адреса във Франция, изпратена с куриер от сайта където поръчах.

# 515
Имам чудесна новина! Моята загубена пратка се намери. Била залепнала към друга поръчка.
Искам да използвам форума да благодаря на момичето (не знам името му), което  се е обадило на Francetobg за да съобщи за грешката.
Сърдечно благодаря и от името на моя син! newsm20

# 516
Моля за помощ в тълкуването на тази част от съобщение на Смарта: "Януари 2013 новите курсове ще тръгнат от България към Франция на 3.01.2013. Първият курс за месец януари очакваме средата на месеца да пристигне в България. "
Някой разбра ли нещо по въпроса кога се очаква да тръгне следващия им курс от Франция?

# 517

Oт FB

Здравейте,
Забравихме да споменем, че целия месец януари няма да има такса обработка на пакет и цената за транспорт ще бъде само 2,50лв за започнат килограм.
Курсовете от Англия ще бъдат ежеседмични като ще тръгват всяка сряда или четвъртък от Англия. Времето за пътуване на курса до България е приблизително 7 дни след датата на тръгване.
Първият плануван курс от Англия към България за 2013 е за дата 9-10.01.2013.
Първият плануван курс по дестинация Франция - България за 2013 е за дата 10-11.01.2013.
Спокойна вечер от Екипа на Smart Delivery.

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 15:25 от Harigudugal

# 518
Smart Delivery, пак ви е твърде скъпо за Англия. Там конкурентите са утвърдени и работят безупречно на по-ниски цени. Идеята за таксата обработка на пакет е направо ... смешна  hahaha

За Франция поради липса на конкуренция се примиряваме с ...меко казано неперфектното ви обслужване, но за Англия не виждам кой би платил повече за да бъде обслужен по-зле.  newsm78

Ще ми е любопитно периодично да изнасяте информация за това, колко заблудени хорица все пак ползват английските курсове....

# 519

elen4eto5 страхотно че се е намерила пратката. Дано и моята се появи.
Някой знае ли кога се очаква курс на франсето.

Добре че не ползвам Смарта от Англия, не стига че на кг им е по скъпо, ами и такса обработка на пакет. Аз имах една поръчка, която беше раздробена на 8 малки, и какво още 10 лв отгоре ли да дам, направо абсурд, съвсем се уляха.

# 520
  • София
Аз не  издържах СД и за Франция да ги ползвам,след "мил "разговор с тяхната сътрудничка. Не знам на кой от тях му хрумват гениалните идеи като "такса обработка", те скоро може да почнат и да искат при регистрация в сайта им да се плаща такса.

Понеже бях спряла да ползвам Франсето от около година,ако може да ми припомните дали им се пускаха заявки за поръчка,все си мисля,че не ,но да не греша случайно.

# 521
Аз не  издържах СД и за Франция да ги ползвам,след "мил "разговор с тяхната сътрудничка. Не знам на кой от тях му хрумват гениалните идеи като "такса обработка", те скоро може да почнат и да искат при регистрация в сайта им да се плаща такса.

Понеже бях спряла да ползвам Франсето от около година,ако може да ми припомните дали им се пускаха заявки за поръчка,все си мисля,че не ,но да не греша случайно.
За Fr2Bg - не се пускат заявки, достатъчно е да имаш регистрация при тях.
Аз обаче, понеже напоследък смених доста адреси на Еконт за получаване на пратките в Бг, профилактично им пиша къде искам да дойдат последните ми поръчки, защото не помня какво имат въведено в системата.

А СД и за поръчки от Франция ли имат такса обработка?! Това не го видях на сайта им Confused

# 522
  • София
tortoise- мерси,ще взема и аз да ги подсетя.

# 523
някой има ли инфо за курсовете на Франсето,нито в сайта им,нито на страницата във фейсбук можах да видя кога имат  newsm78

# 524
Не знам дали тук да попитам, но не се сетих за друго място. )
Търся си френски сайт за козметика, по-точно искам да поръчам козметика на марката Uriage, бебешката козметика.
Ако може да ме насочите към такъв сайт ще е чудесно.
В БГ са им доста скъпи продуктите поне да сравня цените.

Общи условия

Активация на акаунт