Избор на прахосмукачка Зелмер! Помагайте.....

• 86 282
  • 209
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Самоцитирам се в отговор на предните 2 поста.
За парне я пробвах на матраци и дивана измъкна много мръсотия, но на пода нещо не ми хареса, предпочитам да си измия с мопа. Само че след пархосмученето с нея водата с мопа изобщо не е толкова мръсна както преди със старат прахосмукачка. Конакретно на въпроса ти - не няма да  остава мокрър пода, но приставките за обиране на вида са пластмасови и не могат да прилепнат по подовите настилки както гъбата на стирката.

И да питам по оптитните: Тези дни ще перя пак. Кое шишенце кое беше че предния път си ги ползватхпо указания после прочетох че били объркани в комплекта. Как разбира те кое е препарат кое обезпенител?

# 151
Със червения зелмер съм от повече от 9месеца- много доволна.Както казаха и по- горе объркали са препаратите в упътването.Схванах кое и как е. Препарати има във всеки 1 магазин на технополис та има от къде да се купят.Иначе и с препарат на други марки си работи нормално( само да са за перящи прахосмукачки)

Купих зелмер про 1900 Вт, в комплекта има перилен препарат и антиразпенващ , но на опаковката не пише в какви пропорции и по колко се сипва в контейнера. Всъщност пише, но на полски. Моля помагайте със съвет. Още не сме прали, само веднъж пробвахме с водния модул, толкова мръсна вода се събра в резервоара, не е истина. Някой да сподели подробно как се пере, бутона за помпата трябва ли да е постоянно включен?

# 152
  • София
Купих зелмер про 1900 Вт, в комплекта има перилен препарат и антиразпенващ , но на опаковката не пише в какви пропорции и по колко се сипва в контейнера. Всъщност пише, но на полски. Моля помагайте със съвет. Още не сме прали, само веднъж пробвахме с водния модул, толкова мръсна вода се събра в резервоара, не е истина. Някой да сподели подробно как се пере, бутона за помпата трябва ли да е постоянно включен?
Ето така пера и аз https://www.youtube.com/watch?v=ofirePcI5Mg . В голямата кофа се слага обезпенителя, аз така и не разбрах кое е объркано и дали правилно ги слагам но май да не ми се пени течността. Сглобяването е лесно под отвора за маркуча има едно малко отворче( то е сктото под капаче , което трябва да с еплъзне надолу) където трябва да влезе малкият прозрачен маркуч, после се увива както се вижда на клипчето а на тръбата се слага съответена преставка и към нея другият край на маркучето. Аз съм доволна. Пере си добре, за този клас. Пулвелезатора протича не пръска но това е положението. Аз изключвам помпата от време на време за да не се мокрят тъканите прекалено, дори съм си мислела, че мога да си спетя всичко, ако натъркам с мека четка с разтвор от лиген и после само изсмуча, но не съм тествала.

# 153
Много Ви благодаря за отговора. Звъннах междувременно и в сервиза на Зелмер и от там ми обясниха, че всъщност етикетът на препаратите е многоезичен, само трябвало да отлепя от долния край и етикетът се разпъвал като хармоника с написано описание на разни езици, включително български. Ще видя тази работа. Обаче нямам представа по колко от препаратите се слага, на клипа не се вижда, и показват само една бутилка, предполагам перилния препарат, а къде е антиразпенващия, не го видях.

# 154
Здравейте! Каква е ситуацията с тъканите след пране с червения зелмер?
Оставя ли осезаема влага и колко време горе-долу съхне? Интересно ми е при минаването на матрака дали се нуждае от много време за да дръпне?

# 155
здравейте поръчах си https://m.emag.bg/prahosmukachka-s-voden-filtyr-zelmer-829-5sk-4 … recid=flash_deals. Някой да даде отзиви .Днес я поръчах .След като се чудих вчера и днес я пуснаха още по намелена.

# 156
Здравейте. Някой може ли да се включи с мнения за този модел http://www.zelmer.bg/for-home/vacuum-cleaners/multifunctional-va … lt-pljus-zvc762zk

# 157
Здравейте. Някой може ли да се включи с мнения за този модел http://www.zelmer.bg/for-home/vacuum-cleaners/multifunctional-va … lt-pljus-zvc762zk

Какво по-точно те интересува?

# 158

Какво по-точно те интересува?
Много ли е тежка и лесно и добре ли чисти, може ли да пере? Колебаем се между тази и червената.

# 159
  • София
Ние имахме червената. Ползвах я с водния филтър, тежички са, не стават за всекидневно почистване. Вадех я веднъж седмично.
Прането зависи и от препарата, който се ползва. Аз поддържах с нея почти бели килими. Перях ги веднъж месечно или на два месеца, според както се замърсяваха в различните сезони. Бях доволна. Ползвах я около 10 години, после си намерих по-мързеливо решение 😀

# 160
Много ли е тежка и лесно и добре ли чисти, може ли да пере? Колебаем се между тази и червената.

По-тежки и масивни са от обикновените прахосмукачки. Как чисти не знам, а прането е по-скоро освежаване. Твърди настилки като теракот, гранитогрес, балатум ще мие перфектно, ламинат не трябва да се мие. Червената има регулация на мощността, а тази няма, освен това червената идва с турбо четка, а за тази трябва допълнително да се купува ако ще се чистят килими. Предимството на тази е, че има вход за включване на електрическа четка, което е  предимство пред червената, но не знам къде се предлага тази електрическа четка, колко струва и дали е читава.

# 161

По-тежки и масивни са от обикновените прахосмукачки. Как чисти не знам, а прането е по-скоро освежаване. Твърди настилки като теракот, гранитогрес, балатум ще мие перфектно, ламинат не трябва да се мие. Червената има регулация на мощността, а тази няма, освен това червената идва с турбо четка, а за тази трябва допълнително да се купува ако ще се чистят килими. Предимството на тази е, че има вход за включване на електрическа четка, което е  предимство пред червената, но не знам къде се предлага тази електрическа четка, колко струва и дали е читава.
Вкъщи почти навсякъде е с ламинат. Той предполагам ще се чисти с финкцията за сухо почистване.  Нали не са само за мокро почистване?

# 162
Ние имахме червената. Ползвах я с водния филтър, тежички са, не стават за всекидневно почистване. Вадех я веднъж седмично.
Прането зависи и от препарата, който се ползва. Аз поддържах с нея почти бели килими. Перях ги веднъж месечно или на два месеца, според както се замърсяваха в различните сезони. Бях доволна. Ползвах я около 10 години, после си намерих по-мързеливо решение 😀
Много ли е влажно след пране?

# 163
Вкъщи почти навсякъде е с ламинат. Той предполагам ще се чисти с финкцията за сухо почистване.  Нали не са само за мокро почистване?

Да ти обясня как се ползва, а ти ще си прецениш. Има два контейнера отзад, малък и голям. При нормално прахосмучене имаш две опции. Едната е да ползваш вода като филтър, а другата е да ползваш торбичка. При ползване на вода се сипва определено количество вода и когато прахосмучеш мръсният въздух минава през тази вода, която се резплисква и улавя по-голямата част от боклуците, след това въздуха и капки вода стигат до една гъба която спира капките, а въздуха преминава като все още има малко фина прах във въздуха. И накрая след мотора има и HEPA филтър, който улавя и останалата прах. След чистене е задължително тази вече мръсна вода да се изхвърли и да се измие гъбата и контейнера. Втората опция е да ползваш торбичка вместо вода и тогава филтрацията и начинът на ползване не се различават от обикновена прахосмукачка. Освен нормално прахосмучене можеш да миеш/переш с тази прахосмукачка. При миене пране се сипва вода и малко препарат в малкия контейнер, а в големия не се сипва вода, но се слага малко антиразпенител. Ако ползваш препарат в който има антиразпенител, тогава в големия контейнер не се слага нищо. Прането/миенето става по следният начин. Прахосмукачката има помпа и от малкият контейнер засмуква вода с препарат, по един маркуч и през една дюза тази вода се впръсква върху повърхноста, която се чисти, килим/плочки и т.н. След това тази мръсна вече вода се изсмуква с приставката за миене/пране и отива в големия контейнер. Ако повечето, което трябва да чистиш е ламинат фунцията миене е ненужна за теб. Ако държиш да имаш водна филтрация то има и прахосмукачки, които са само с воден филтър без функция миене/пране. При тях липсва малкия контейнер и помпата, която е за впръскване на вода, по-леки са, по-компактни и по-евтини, но и при тях я има операцията пълнене с вода преди ползване и миене след това.

# 164
  • София

Много ли е влажно след пране?

На твърди повърхности всичката вода се изсмуква.
Килимите остават леко влажни, до 1-2 часа изсъхват (при нормална температура в помещението).

Общи условия

Активация на акаунт