Отговори
# 210
От няколко седмици и аз имам ужасни киселини. Един ден ММ се прибра, носейки ми Bio anacid- хомеопатични хапчета за смучене. Консултирал се човекът в аптеката, казали му, че стават за бременни и ги взел. Наистина много помагат, преди да изсмуча цялото хапче и вече ми се е успокоил хранопровода. Естествено ефектът е до следващата вечер, но мисля че в случая няма нещо, което може да помогне изцяло. /освен раждането де Laughing/

Деси, и аз днес съм на тема пелени и одеялца, пелените ще ги гладя като изсъхнат, но одеялцето няма как, защото свекито е купила плюшено и макар и под тензух ме е страх да не му стане нещо. Пера ги със Сано Максима /течен/, на мен ми мирише на много приятно, не е натрапчива миризмата.

# 211
Деси коремчето ти е колкото моето, като го гледам, благодаря за инфото иначе намерих някаква асоциация на хомеопатите и писах на мейла им.
За киселини - писах и преди време Rennie подходящо е и и за бременни.

За прането - одеялцето и пеленките се перат, но одеялото не трябва да се глади, още повече няма да го слагате направо, а в чаршафче. Пеленките ги гладя.

Да добавя за праховете Сано - току що извадих пералнята, изобщо не е силна миризмата на праха след пране, мирише много в плика. Дали са се избелили не мога да кажа от един път, но в общи линии ми се виждат добре изпрани.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 12:18 от късметче

# 212
radi4ka_me спокойно, аз съм сигурна, че за един ден, снабден със списък, може да навакса всичко, което правим ние от един месец насам малко по-малко:)

Нашият бъд. татко сега се е отдал на работа и спя сама..та малко ме е шубе сама през ноща, линейки трябва да викам, ако стане нещо, в болницата сама, бъд. баба в близост има 9години до пенсия и работи на смени (евала на ББ..ще ги накарат и с памперси да работят накрая)

mvsh Честита годишнина...Simple Smile! Това със залитането съм го чувала..мен ме гледат някои като извънземно, но свикнах. Иначе абсурд някоя жена да стане в градския транспорт, само мъже стават обикновено. И на опашките бабите не ме пускат.

Аз имам една болна тема, пералнята изгоря...и докато вземем нова..или ще помоля някой да изпере. Сано и аз съм го набелязала.

# 213
Деси, страхотни нещица сте купили. Много ми харесват! Пеленките си ги изглади, а одеалцето, ако е някое пухено може и да не го гладиш. Аз тънките памучни одеалца си ги гладя, както и завивката, която се облича в чаршафче - също, но първия път само. Нататък вече едва ли ще ги гладя. И без това не ми е особено любим този процес  Whistling

# 214
Аз снощи най-сетне пуснах първата пералня с бебешки дрехи, добре, че днес има слънце, че да изсъхнат и утре евнтуално ще ги гладя. Аз ще пера всичко - пелени, дори и плюшените, спални чувалчета, но аз нямам одеяла.
Вчера си взех резултата от микробиологията, всичко е наред, слава богу. Лекарката нищо не каза за хемоглобина, който е 112, но като ходих на тонове в събота във Фемина ми изписаха желязо да пия 10 дни, а аз на тях повече вярвам.
Аз веднъж вече паднах по дупе, но валеше и беше хлъзгаво. Вчера в поликлиниката щях да падна по стълбите, пак нещо се хлъзнах и една баба си изкара акъла, но поне не паднах Simple Smile Не знам дали е от корема, че аз принципно съм малко спъната.
Последните няколко дни много ме боли таза, особено вечер, едва търпя вече да спя на ляво, перманентно ми е изтръпнал левия хълбок, но заради бебчо търпя. Но поне сутрин почти винаги спя до 11 часа Simple Smile
Пристигна ми помпата вчера, поръчах още многократни памперси, че остават 2 седмици, въпреки че имам вътрешно чувство, че ще пренося, нямам контракции въобще.

# 215
Привет, майчета!

Честита годишнина на mvsh и никакви падания повече. Аз много внимавам с вървенето и все гледам да се хвана за парапет като слизам по стълби, че миналата година припаднах лошо и си треснах яко главата на теракота в кухнята - до неврохирургия стигнах, макар че се оказа само хематом. А сега с тези постоянни болки в таза, в ставите, в краката... доста е опасно.

Моите киселини също се засилиха. Имам ги през целия ден. Хрупам Талцид, това ми помага. За Омепразола и преди бях писала, че може да се ползва при бременност - пише го в листовката. Бих пробвала и другите препоръчани хапченца, но уви в Босна фарамакопеята е напълно различна от България и много от лекарствата, дори в генеричната форма, не могат да бъдат открити. А за хомеопатия тук все още май не са чували.

Да ви кажа, че днес синковеца го оставих в градината и все още никой не се е обадил да ходя да го прибирам. Може би все пак ще си изкара часовете.  А аз успях на спокойствие да мина прахосмукачка и да забърша праха. Стана за половин час, а с него наоколо отнема двойно повече време. Дано се развият нещата по най-добрия начин, че малко да отдъхна преди раждането.

Оплаках ли ви се, че хазяинът ни иска да сменя дограмата на две от стаите в жилището ни, които са с големи врати - тип френски прозорци. Според него новата дограма ще държи по-топло и ще е по-добре за бебето. Аз съм съгласна с това, но като си представя къртенето, подмазването, боядисването и чистенето - лошо ми става. А и новата дограма ще е с някакви плъзгащи врати, при което не знам въобще какви щори ще сложат и дали въобще ще могат да сложат щори. А ние сме на приземен етаж и без щори ще сме като на витрина. Пък и колко дни ще отнеме тази реконструкция, просто не ми се мисли. Ако и времето се влоши, става съвсем кофти. Ама какво да правим, къщата си е негова и човекът смята, че ще ни направи добро.

Одеалата, които се обличат в плик, не ги пера и гладя. Тези обаче, които ще имат пряк допир с кожата на новороденото, ги прекарвам през една пералня. Стига да имам време, че като гледам май няма да си получа бебешките дрешки преди раждането от БГ.

# 216
Здравейте и от мен. Относно падането още не съм я свършила тази работа, ама то никога не е късно да стана за резил Joy.  А за прането на мен всичко вече ми е изпрано, изгладено и подредено в чекмеджетата Peace. Одеалата  ги изпрах , но мисля да не ги гладя- те са едни мекички,пухени и мисля , че няма нужда .Пера с Тео бебе прах и омекотител Тео бебе .Миришат много хубаво - на бебенце Grinning.  Ще изгладя само олекотената завивка която е комплект към едните чаршафчета, защото все пак отгоре и тя е с чаршафче.(само те чакат да бъдат изпрани и изгладени).

Деси много хубави неща си взела Hug Аз да ви кажа приготвила съм за изписването и пелена и порт бебе, все пак незнам какво ще е времето. Може и да вали newsm78. И на място ще преценяваме дали ще има нужда от порт бебето. Влизам да се къпя , че после на консултация Laughing Хубав ден на всички Hug

# 217
Деси, много хубави неща си взела! Да ги ползвате със здраве!  Hug
mvsh, и на мен Даная не ми харесва, повече ми допада Доника.  Peace

# 218
  • София
Деси, и аз днес съм на тема пелени и одеялца, пелените ще ги гладя като изсъхнат, но одеялцето няма как, защото свекито е купила плюшено и макар и под тензух ме е страх да не му стане нещо. Пера ги със Сано Максима /течен/, на мен ми мирише на много приятно, не е натрапчива миризмата.

Да, и това е плюшено, явно така ги правят. За качеството не се съмнявам, купила съм такова на кучето, прано е поне 15 пъти (и то на висока температура) и почти не е мръднало  Peace

Късметче, успех с лекаря  Hug Да ти кажа само, че процесът е дълъг, ако лекарят е читав - няма да се разминете само с предписване на лекарство, ще походи малко на срещи и консултации, за да определят точното лекарство и доза  Peace

Деси, страхотни нещица сте купили. Много ми харесват! Пеленките си ги изглади, а одеалцето, ако е някое пухено може и да не го гладиш. Аз тънките памучни одеалца си ги гладя, както и завивката, която се облича в чаршафче - също, но първия път само. Нататък вече едва ли ще ги гладя. И без това не ми е особено любим този процес  Whistling

Мерси  Hug Одеялцето е за изписването, затова се чудех, нали ги искат дезинфекцирани  Tired Иначе и при мен май ще е еднократен процес, отсега се сдърпахме с майка ми, която от два месеца напира да ми подари дъска за гладене  Rolling Eyes Аз не гладя абсолютно нищо, а тя - всичко, включително чорапите  Mr. Green За чаршафче изобщо не ми е хрумнало, че трябва да купя  ooooh!
И сега още един глупав въпрос: от вътрешната или от външната страна да гладя дрешките?  Embarassed

Поли, не знам там как е, но ние скоро поръчвахме щори за нестандартен прозорец, направиха ги без проблем. Другият вариант е да сложиш пердета, но трябва да ги предупредиш да оставят място за корниз отгоре. Единственият минус е че големите се мият много трудно  Sad, аз викам фирма да ги чисти, защото не стигам доникъде.

Фортуна, Галинела, благодаря  Hug Между другото, октомври го дават студен и дъждовен  Sad

# 219
Деси, можеш да гладиш дрешките от вътрешната страна - все пак там ще се допира до кожата му. А от естетична гледна точка, ако имат нужда, можеш и отгоре да ги минеш. За одеалото - както си прецениш. Едва ли ще е някакъв проблем, ако не е изгладено, все пак детенце ще е облечено и отгоре завито с това одеалце.
Аз при наличие на сушилня и при идващите есен и зима и едновременно с тях лошо време, ще си ползвам сушилнята и не мисля да гладя, дрехите се въртят на достатъчно висока температура, а и излизат в доста добър вид, та така.

# 220
Здравейте Момичета!  Hug

Първо да честитя на мама Ivality и на  Звездичка!!! да са живи и здрави малките Ивайло и Лъчезар,  много да ви радват.

На мама Gaja писах във ФБ - честита рожбичка, и дано прекрасната малка София се прибере вкъщи възможно най- скоро. Хубаво е, че се развиват добре нещата, стискам палци всичко да бъде наред. Не се съмнявам, че ще порасне голямо, силно и щастливо детенце, за радост на мама и тати.

Най- после успях и аз да се включа, но докато ви изчетааа...   ooooh!   Много сте писали. Миналата седмица нали оперираха ММ, и свеки беше при мен, та нямах много време да чета. А вие сте свободни вече и пишете ли пишете, пък аз не искам нищо да изпускам и все си вървя със седмица назад.  Laughing Heart Eyes  Много хубаво.
Слава богу, всичко мина добре, и от петък пак сме си тримата - аз (две в едно) и Милото. Simple Smile Явно ми е било толкова напрегнато тези седмици заради него, че цял четвъртък и петък беше голям рев - изпускане на напрежение и нерви предполагам, защото сега ми е едно спокойно и лежерно и весело си чакам бебка (че то не остана). Simple Smile)))   Отдала съм се с голямо щастие на  newsm75 newsm79 newsm28 1ironing wash hang

И да се включа по темите: Пера и гладя всичко за детето, че даже и обиколниците ще гладя (предполагам, още не съм стигнала до тях), но не съм се сетила дрешките да са от опаката страна. Но ми звучи по- добре. Simple Smile По принцип никак не обичам това занимание,  но сега ми доставя такова удоволствие...   Heart Eyes  Иначе пера с Персил сенситив.

Деси, много хубави неща си взела. И не се притеснявай, моят корем е същия като твоя, но не ме притеснява никак, радвам му се.

За сметка на това, краката ми са като трупчета - толкова подути, че се наложи да си взема чехли за болницата 40 номер (а носех 38), и пак са ми тесни.  ooooh!  Всичко ми е наред с изследванията,  така че явно е от килограмите...  И пръстите и ръцете ми изтръпват, всички екстри...

mvsh, и на мен Даная не ми харесва, повече ми допада Доника - много красиво име. А. и честита годишнина! Още сто години да изкарате и да се обичате все повече и повече!

Стига за сега, отивам да гладя, и както винаги се заричам, че ще се включвам по- често от сега нататък... Simple Smile

# 221
Ivality честито бебче!   bouquet

Аз ходих днес да си прося микробилоологията по ЗК, но ми каза че квотитите ли там какво им свършили и чак на 01.10 да ида най-рано и аз се засмях и казвам ми ако съм родила - ми нищо да се обадя да кажа  hahaha Просто нямам думи  #2gunfire
И сега си записах час във Фемина за микробиологията за петък, не че не можех да си  я платя и на лекарката по ЗК ама така се ядосах............

# 222
  • Пловдив
mvsh...честита годишнина  bouquet

-=Деси=-...наистина са прекрасни нещата , които си взела за бебо...много сладурски Heart Eyes
Мисля , че ако публикуваш  във фейса..нищо няма да ти излиза на стената, защото групата е скрита..ако греша някой да ме поправи Peace
И аз вчера понакупих някои неща за нашата принцеса...ама нали съм скарана със снимането... Mr. Green..не знам кога ще се организирам да пусна и аз разни снимчици...може би като ги изпера newsm78
А относно прането...аз ще изпера всичко...и ще изгладя като за начало ..каквото става за гладене Thinking...ама иначе и аз съм много скарана с тази процедура #Cussing out...та не знам дали ще се гладим дълго време.. Mr. Green

Гледам за бабите си говорите...ние живеем с баба му на мъжа ми...та нямам много избор...тя е възрастна (76г.) , но е много в час със нещата..7-8 месеца се грижеше за другия си  правнук в Германия....та сега е още по-компетентна Tired...особено напоследък  много ме дразни...ама гледам да си трая...че по-принцип много ми е помагала винаги..  и пак ще ми е от помощ...колкото и да не искам да го призная Crossing Arms...сега плете та пушек се вдига..терлички...жилетки... Mr. Green много е припряна и само ми дава зор да пазарувам вече и да се стягаме..и да не чакам мъжо да си дойде... Close
Майка ми ...тя пък е в другата крайност...и вчера много ме изнерви...аз и казвам /по телефона/ какво съм накупила...а тя само ми дудне да не съм купувала излишни работи...само каквото ми трябва за болницата...другото като се роди бебка.. ooooh!...тя нали ще дойде тогава за седмица - две...та тогава сме щели да вземем каквото е нужно...много я обичам...много ми липсва...защото не се виждаме често Sad...ама понякога направо ме подлудява..и ми скапва всичко... #2gunfire...опитвам се да я разбера Thinking...тя хем е малко суеверна...хем иска да вземе участие в подготовката ..като баба...а пък е далече...а аз и казвам, да не взима нищо...ама  ме изнервя... Tired

Извинявам се за дългия пост... Blush..доста се отплеснах...

# 223
  • София
-=Деси=-...наистина са прекрасни нещата , които си взела за бебо...много сладурски Heart Eyes
Мисля , че ако публикуваш  във фейса..нищо няма да ти излиза на стената, защото групата е скрита..ако греша някой да ме поправи Peace

Групата е скрита до степен да не проникват чужди хора в нея, но всичко, което се публикува като снимки се появява по стените  Peace Ето сега на моята стена е снимката на Веси с коремчето, заедно с всички коментари, които сме писали. А аз се усетих, че става така, когато започнаха да ми честитят разни странични хора, с които по принцип не поддържам връзка и дълго време не можах да вдяна защо, докато не видях снимка на корема си на стената си  Peace

Момичета, благодаря за милите думи за нашите дрешки  Hug Моята майка сега звъня, пак се сдърпахме за дъската за гладене  Mr. Green

Дион, мерси за гладенето  Hug Знаех си, че ще е максимално сложно  Mr. Green

Да покажа и гела, това отгоре е дозаторът, а се изстисква отдолу през капачето. Удобно е, защото всичко се стича и не остава по стените както при обикновените гелове и омекотители  Peace

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 14:40 от -=Деси=-

# 224
Аз пък на майка ми й възложих разни задачи - да купи чаршафи и завивка, комплект за изписване и дезинфектант за стерилизация, освен това и цял списък с по-дребни неща от аптеката. Та така съм я ангажирала, да не се чувства изолирана. Каквото купи, ми го показва по скайп за одобрение. Аз харесвам вкуса й и в това отношение й се доверявам напълно.
Пропуснах одеве да кажа за именцето на баба Донка. Даная не е българско, но пък напоследък стана модерно. Някаква връзка правя като звучене с една стара българска дума "даначе", която означава малко теленце - сукалче. Само звукова е тази асоциация, но винаги ми се е набивала. Иначе има картини на световноизвестни художници, посветени на Даная - например Кореджо, Рембрандт, Рубенс, дори Климт. А пък в нашата литература има и криминален роман "Открадването на Даная" от Андрей Гуляшки. Така че името е застъпено в световен план.
И все пак аз съм традиционалистка  и ако е за моето дете, бих избрала между Доника, Дона (модификации на Донка) или Донна (от италиански "жена"). Като се замисля и на майка ми името Минка не е особено красиво, и тя също не е възхитена от него, но пък като махнахме "к"-то, нещата зазвучаха много по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт