Кафене на езиколюбителите - 6

• 19 426
  • 712
  •   1
Отговори
# 105
  • n/a
Добро утро и така нататък Simple Smile

Спах не много добре. Предвид, че още се оправя
детето (е, не от Златкиния шок  Mr. Green), а със здравето,
та ... станала съм в 5 и половина. Ма шъ съ оправя,
де ще ходя Simple Smile

# 106
Да се оправя детето, ти ще си наваксаш.  Hug

За да не звучим съвсем отчетно, днес обмислям да извърша езиков експеримент, подтикната от вчерашната псевдобаталия в хорър-темата.  Twisted Evil

# 107
  • n/a
Тук ли ще са опитните мишки? Или зайци, все тая  Laughing

Снощи се набълбуках с какви ли не думички - загадки,
но бяха толкова много и толкова сложни, че до една
съм ги забравила ... Мисля да си отворя бележниче.

# 108
  • гр. София
Лоана, бързо да оздравява детенцето  Hug

# 109
Тук ли ще са опитните мишки? Или зайци, все тая  Laughing

А, не, не, ще го проведа върху себе си, вие ще сте комисията.  Mr. Green

# 110
  • гр. София
Откраднах нещо от Пръвупистната, добре е да го видите. Има много нови думи  Mr. Green ЕТО!

Пуцинка, извърши ли езиковия експеримент?  Grinning

# 111
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ТРЯЯЯЯС - вратата се удря в стената и ме блъсва право по ухилената физиономия.
Нищо.
Пак се хиля.
Б@х М@@ му, що ми е петъчно, като е вторник,  Crazy че ми се и пее, не ме е срам!

Ей т'ва ми се пее, ма нИ моЪ  Hug много съм бавна  Thinking дали ще се оправя с няколко двойни върху лед?

# 112
Извърших. Задача: Пребройте клишетата и отговорете на въпроса дали бихте прочели така рецензираната книга.

Скрит текст:
Романът на новия за нашия пазар шведски автор Хокан Несер “…а площад Пикадили не се намира в Кумла” е една еклектична смес от криминална история и историята на едно съзряване. Наративът се развива под формата на преразказ от първо лице на събития, случили се през 60-те години на миналия век в малко провинциално градче. Всяка случка е пречупена през призмата на личното отношение на главния герой към участниците. Макар това по дефиниция да лишава дискурса от обективност, предаваните от протагониста реакции на другите действащи лица разширяват ъгъла, от който читателят гледа на описваните събития. Да се гледа на романа като на криминално произведение е до голяма степен повърхностно, тъй като въпросното събитие служи по-скоро като рамка, в която са намерили мястото си някои по-дълбоки, общочовешки теми, като тази за личното съзряване, израстването на индивида и ритуализираните актове, свързани с този процес на инициация, като например първият полов акт и придобиването на т. нар. вредни навици като тютюнопушене и консумация на прекомерни количества алкохол. Третират се и въпроси като алиенацията в семейството и последиците от нея, които се разкриват едва на финала на романа. Засегнати са също и социалните нагласи в разглеждания период, темата за различността – сексуална и поведенческа, всичко това на фона на емблематични за епохата явления, главно от музикалната сцена.

Ако ви се догади, има и истинска, знаете де.  Mr. Green

Добри, ще се оправиш как ми! Ай наздраве!

# 113
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ей т'ва ще си го лепна над компютъра и само някой да спомене "вредни навици"  Crazy

Цитат
и придобиването на т. нар. вредни навици като тютюнопушене и консумация на прекомерни количества алкохол.

# 114
Остави се.  Mr. Green Който изкара най-голямо число клишенца, ше пие повече бира от другите.

# 115
Извърших. Задача: Пребройте клишетата и отговорете на въпроса дали бихте прочели така рецензираната книга.

Скрит текст:
Романът на новия за нашия пазар шведски автор Хокан Несер “…а площад Пикадили не се намира в Кумла” е една еклектична смес от криминална история и историята на едно съзряване. Наративът се развива под формата на преразказ от първо лице на събития, случили се през 60-те години на миналия век в малко провинциално градче. Всяка случка е пречупена през призмата на личното отношение на главния герой към участниците. Макар това по дефиниция да лишава дискурса от обективност, предаваните от протагониста реакции на другите действащи лица разширяват ъгъла, от който читателят гледа на описваните събития. Да се гледа на романа като на криминално произведение е до голяма степен повърхностно, тъй като въпросното събитие служи по-скоро като рамка, в която са намерили мястото си някои по-дълбоки, общочовешки теми, като тази за личното съзряване, израстването на индивида и ритуализираните актове, свързани с този процес на инициация, като например първият полов акт и придобиването на т. нар. вредни навици като тютюнопушене и консумация на прекомерни количества алкохол. Третират се и въпроси като алиенацията в семейството и последиците от нея, които се разкриват едва на финала на романа. Засегнати са също и социалните нагласи в разглеждания период, темата за различността – сексуална и поведенческа, всичко това на фона на емблематични за епохата явления, главно от музикалната сцена.

Ако ви се догади, има и истинска, знаете де.  Mr. Green

Добри, ще се оправиш как ми! Ай наздраве!

Вероятно ДА. Много клише, много нещо иначе. Наративът, призмата, дискурса, много ми харесаха. Mr. Green

# 116
ТРЯЯЯЯС - вратата се удря в стената и ме блъсва право по ухилената физиономия.
Нищо.
Пак се хиля.
Б@х М@@ му, що ми е петъчно, като е вторник,  Crazy че ми се и пее, не ме е срам!

Ей т'ва ми се пее, ма нИ моЪ  Hug много съм бавна  Thinking дали ще се оправя с няколко двойни върху лед?

ФЕнландски песни, ей? Laughing
Удари една - две водки Финландия може и да пропееш на финландски. 

# 117

Сериозно? Супер, горда съм от себе си.  Mr. Green

# 118

Сериозно? Супер, горда съм от себе си.  Mr. Green

Заинтригува ме романа. Аз обичам нестандартна литература.

# 119
  • гр. София

Я пробвай това:

След третия двоен гроздомицин найш ли как добре щи се получи?!!

Пуцинкааа, какво направи ти с тоя текст? Направо ме заболя главата докато четох  Crazy

Макар това по дефиниция да лишава дискурса от обективност, предаваните от протагониста реакции на другите действащи лица разширяват ъгъла, от който читателят гледа на описваните събития.

Позволено ли е да се припада?

Общи условия

Активация на акаунт