Изхвърляте ли манджа в тоалетната?

• 21 180
  • 199
  •   1
Отговори
# 60

Аз се чудя - от тези мелници не се ли носи воня?

Не, не се носи. След използването и се оставя течаща вода за 10 сек. и се отмива всичко. Аз храна хвърлям много и се родих с тая мелница.

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 16:34 от Гретел

# 61
  • София
Ние имаме мелачка. За съжаление нещо не ни е наред с тръбите и след като я използваме известно време се запушва всичко и започва да излиза мръсна вода от сифоните в тоалетната, банята.  Crazy  Но да подчертая пак, че проблемът не е от мелачката, а от строителството.  По тази причина не мога да я използвам. Имам надежда, че някой хубав слънчев ден ще решим проблема и ще мога да я използвам.  Simple Smile

Така че при невъзможността да си използвам  мелачката - хвърлям в тоалетната по-течната развалена храна. Другата в пликчета и в контейнера.

# 62
Тук боклукът се сортира, храната се изхвърля в контейнера с био отпадъците, който се компостира. Не хвърляме храна в тоалетната

# 63
  • Kопенхаген
Тук боклукът се сортира, храната се изхвърля в контейнера с био отпадъците, който се компостира. Не хвърляме храна в тоалетната

Piny, къде е това Тук? Прости любопитството ми...

# 64
  • София
Аз вместо мелачка, засега си пускам течност за чистене на канали поне 2 пъти в месеца.
Че понякога отива някое парченце храна в канала.
А тук, в София, махнаха разноцветните контейнери, ако сте забелязали.

# 65
У нас за съжаление никак не се получава пестенето от храна - децата ми винаги са с особено мнение какво, кога и колко ще ядат  ooooh! Просто няма шанс всичко да е в точни количества.

Но в тоалетната не изхвърлям.. От една страна, защото се опасявам, че ще я запуша.
И повече защото ми е неприятно  - така де, грехота е по принцип да се хвърля храна, а в тоалетната точно пък, съвсем ми е кофти.

До "бълбукане" точно гледам да не оставяме да стигнат нещата  Laughing но иначе - ако е супа, слагам в буркан примерно /последните години постоянно ползвам пюрета, и вече ми е станало навик разни малки отпадъци, или течни, да ги слагам в бурканчетата - хем пестя място, хем не се изливат. Компоти напр. - водата в мивката, плодовете, по същия начин в буркан или друг съд.

Ще се върна по-късно да прочета всички мнения, но подчертаното в поста на Джули е и моята причина да не хвърлям манджи в тоалетната. Течната част от манджата изцеждам в мивката, а останалото в пликче. Да, не е толкова лесно като да се льосне в клозета, но ...  Peace

# 66
  • София

А тук, в София, махнаха разноцветните контейнери, ако сте забелязали.
И правилно, и без това боклуците изхвърлени разделно ги събираха заедно след това.

# 67
Мелачката е голямо удобство, всичко органично минава през нея, някои мелят черупки от яйца и кокали даже. Боклука ми е вече само опаковки и стъкло (кокалите ги яде кучето).
Не виждам логиката да се изхвърли в контейнера пластмасово шише или кутия с манджа, какво се очаква да се случи с него на сметището? А ако детето ви повърне току що изядена храна и нея ли ще сложите в буркан и в кофата?

# 68
Да, редовно изхвърлям храна, каквато и да е, в тоалетната Wink
Не се заяждам, но - и тикви ли? Rolling Eyes

Не, защото тиква не се изхвърля у нас.Ядем я само печена, с кока кола, мед и орехи Wink

# 69
  • out of space
Течните храни - в тоалетната.
Твърдите - в боклука.

+1  Peace

# 70
И кое му е странното? Ако е нещо течно, по добре в канала, отколкото в пликче, от което ще потекат чорби в контейнера. Ужасно е неприятно, особено лятото да минеш покрай кофа за боклук, от която текат гнусотии по земята.
+1 Peace

# 71
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Каквото и да си говорим, други си е за късмет, да се пукне пликчето и торбата за боклук и цялата течна развалинка да ти се изсипе в дома или по стълбите...красота  Mr. Green

# 72
Готвя в малки количества и не ми се е случвало да изхвърлям течна храна никога. Мазнина от тиган или тава знам, че никога не се изхвърля в мивката или тоалетната, аз я изливам в кофичка от кисело мляко и после в торбички  за изхвърляне навън.

# 73
А ако детето ви повърне току що изядена храна и нея ли ще сложите в буркан и в кофата?

Еее стига де, ти пък като че не си виждала повръщано  Laughing
То си е обработена маса, мелничките ви пасти да ядат  Joy

# 74
Тази тема е ужасно гнусна вече. Sick Sick Sick

Общи условия

Активация на акаунт