Пазарджик - 48

• 68 654
  • 730
  •   1
Отговори
# 30
Данче, точно от такива хора има нужда обществото! Peace

# 31
оооф много сте писали бееее..пак ще пропусна някой...

и ние със сина ми си се гледаме сами...не мисля че където и да е, ще го гледат по добре отколкото му е в къщи..ще го записвам директно на предучилищна и то вероятно в училище - полудневно от 5г.
Ааа, нямах впредвид да го давам някъде даже за няколкоо часа... става въпрос за нещо различно от стандартни игри вкъщи, защото моето чадо не може да издържи на каквото и било повече от 10-20 минути. И му трябват нови емоции и занимавки. Примерно знам за една детска и бебешка школа в Пловдив - там провеждат интересни уроци (музика, спорт, йога, ранно развитие и друго) като в групи за деца така и съвместно с родители. Нещо подобно искам.  Освен това виждам как много детето се радва, когато попада в обществото на други деца!!! Мноооого е активен, чакам да стане на 4 или пет и го дам на спорт, защото просто личи, че трябва да изразходва тази енергия. Ноо понеже  сега още е малък, както вече споменах нямаме баби да ме сменят поне за 2 часа, а аз също имам нужда поне за малко да се отделя от него да свърша нещо свързано поне със здравето ми! Всички познати деца на неговия възраст са на градина - значи нямаме шанс да се видим през седмица за общи игри и т.н. Искам да му направя една  шведска стена и още нещо от сорта у нас да скача като маймунка, че вече ми спука кожения диван  ooooh!

missus Vermeer , много сте хубави! А малката ви балеринка направо ми разби душата!!! Толкова сладка снимка!!!  Love Успех ви пожелавам!

# 32
Цитат
моето чадо не може да издържи на каквото и било повече от 10-20 минути.
Защо мислиш, че във въпросната школа примерно, каквото и да му предложат, ще го задържи за повече? Laughing

# 33
 Laughing
ами защото той в компанията на други  деца се заиграва повече - у дома му е скучно Simple Smile днес "рисуваше" с боички точно 20 минути и после пак скачене. Но едното е когато в компания на други  диванета, а друго е когато само и все мен дърпа да скачам с него  Mr. Green Освен това най-много съжалявам за детска градина за музикални им уроци. Нали все пак учат ги да пеят и т.н. А аз как не се старая не ще и това е  newsm78 С една дума търся разнообразие като за мен така и за него  Hug

# 34
  • Buffyworld
julianka,   защо не го запишеш в някоя от детските градини в града ? Извинявай ако е ставало на въпрос, но не съм разбрала. Наистина в градината си имат учителка по музика и учат много хубави песнички и танци.

# 35
хм... как да не искам, напротив, но нямало места за 1-ва група! И то ходих от градина на градина. Накрая разбрах, че положенито навсякъде е така за деца родени през 2009-10 гоодини. Така че.... не ходим на градина не по наш избор, а принудително  Laughing

# 36
хм... как да не искам, напротив, но нямало места за 1-ва група! И то ходих от градина на градина. Накрая разбрах, че положението навсякъде е така за деца родени през 2009-10 гоодини. Така че.... не ходим на градина не по наш избор, а принудително  Laughing

Да ти кажа ние сме 2009-та,тази година малката е първа година на градинка,та когато я записахме групата беше 30 дечица......при започване 33/34................след две седмици 39  #Crazy
Ами извинявам се много ама как аджеба една учителка ще занимава 40 деца  ooooh! ще ги учи да пеят,да са самостоятелни.......оф нещо се отплеснах от темата..........Мисълта ми беше че ако нямаше места тези 9/10 дечица от къде се взеха  newsm78

Не си намерила познат,явно там е проблема  Mr. Green Офффф защо все така става при нас,все по втория начин да става ....

# 37
И аз чух много оплаквания за големия брой деца в група, от доста градини.
Пробвайте във Валентина Терешкова на Запад. Директорката е много печена. Там обикновено има места, хубава е базата, малко дворът е кофти, но на кой му пука Grinning

# 38
Пуснете една анкета кой ще идва на партито  Flutter  И да дойдете,че на мен ще ми е първото и много искам да се запозная лично с вас   bouquet

# 39
  • Пазарджик
Здравейте момичета Simple Smile Малко ви поизпуснах, та сега се записвам в темичката да следя новостите в града Grinning

# 40
  • Пазарджик
missus Vermeer, децата са много сладки, а наживо още повече - една енергия кипи от тях  Grinning Радвам се, че се видяхме наживо. На Катерина определено и хареса, тъй че октомври сме при теб.  Wink

julianka, днес ще мина през библиотеката и ще питам за програмата, която ти споменах. За съжаление се опасявам, че тъй като е извън центъра, няма да има голям интерес отново. А мястото е страхотно и си заслужава да се разкара човек веднъж в седмицата.

# 41
julianka, я сподели метода за преподаване на английски!  Praynig Или да чакам да си купя книгата ти и от нея да науча?  Wink Във Валентина Терешкова има места за ясла, но едно дете на три години не би се чувствало добре сред бебетата. Ако беше на две и половина, можеше да тръгне там на ясла и догодина да е с предимство за градината. Така си мисля аз, но дали директорката би се навила, не знам.

Иначе най-доброто е да си прекарва детето деня навън. За съжаление есента идва, но пак ще има слънчеви дни, дори и през зимата.

За игра вкъщи някои майки правят от картон лабиринт, където детето да обикаля. Продават пързалчици, които са подходящи за активна игра вкъщи, но бързо им омръзват. Може кашончета да се използват като гигантски кубчета, които детето да реди. Ние с моя тригодишен син измислихме нова игра преди няколко вечери. Както се биехме с възглавници, се сетих, че мога да използвам възглавниците да построя къщичка от слама. После детето се скри отдолу и аз бях вълка, който издухва къщичката на прасенцето Пиф. Ще пробвам да разиграем и други приказки. Песничките учим най-добре в колата на път до село или като ходим до Баткунския манастир. Драматизирани приказки слушаме от тук: http://www.svilendobrev.com/detski/zvuk/

Тези неща знам, че са ти ясни. Твоят проблем е, че детето понякога се нуждае от авторитета на друг възрастен, различен от мама. И главно се нуждае да общува с връстници. Хареса ми идеята на mimsat! Ние редовно заемаме книжки от филиала на Тортата, но много искам да видим детския отдел в Регионална библиотека, защото съм чувала хубави неща. Може да се уговорим за ден и час и да се срещнем там. Децата ще поиграят, ние ще им харесаме нещо за четене и така. Wink
Картата е безплатна, снимката може да е изрязана от някоя налична снимка вкъщи, трябва ви акт за раждане на детето и ваша лична карта. Много са любезни служителките. Ето им фейсбук страничката: тук
И интернет страницата: http://www.libpz-bg.com/ Ако има кой да гледа децата, може да се съберем на  по кино в отдел Изкуство. Wink Програмата е вдясно.

nanyna, как сте с бебчетата? Баткото помага ли да ги гледате?

Мече, къде работи Борис Ганчев? Живот и здраве като пораснат децата, да знам.

missus Vermeer, твоята сладуранка е нагледен пример защо децата на лекарите стават лекари, на адвокатите - адвокати и така нататък. Ти като беше бременна с нея танцува ли?

Извинете ме за многословния отговор.  Flutter

# 42
За момента е в сградата, където беше Лико синема. Занапред, не знам...

Да уточним. Децата не се нуждаят от никакви други авторитети, освен родителите и най-близките - баби и дядовци (които ги гледат, разбира се). От връстници - да, но не от авторитети. Вертикалните връзки трябва да са ясни за детето.  Това не е проблемът на julianka Grinning.

# 43
Няма да споря.  Peace Имах предвид, че понякога много по-лесно е за учителя да научи детето на дадено нещо. А учителят в хоризонтална връзка ли е с детето? Не  разбирам напълно как така не е авторитет.

# 44
Не си намерила познат,явно там е проблема  Mr. Green Офффф защо все така става при нас,все по втория начин да става ....
Не съм и търсила, да ти кажа  Rolling Eyes Тоо и няма как да имам, отскоро съм в Бг и само от 2 години в Пз.
Мечка Малинарка, mama Barba, ние точно там и подадохме документи, останахме 8-ма резерва, после казаха ни да дойдем през септември, дойдох, казаха ми, че 8 деца от 30-ма не са се явили все още. Казаха още една седмица да изчакам. пак дойдох - и нищо, всички уж подтвърдиха, но една позната, на която щерката тръгна в тяхната 1-ва група, ми заяви, че имат повече деца от 30... добре де, аз живея срещу тази детска градина, демек от квартала съм, и двата с мъжа ми сме с трудови договори, и т.н.  но явно трябва да имам и други привелегии.... сега директорката ме "успокои", че в общината разглеждат въпроса на отваряне на една или повече групи в едно село до Пз..... много съм толерантен човек, но извинявайте, имам  приятели от Главиница, от Белово и др. и децата им са в Пазарджик, а аз трябва да водя детето всеки ден до село ли???  ooooh! нещо е объркано в тази система и май ще предпочитам да го възпитавам сама. Може би (а и най-вероятно така е), че по-добре от мен никой няма да го отгледа! В момента ми е най-важно да му намеря приятелчета или поне една малка занимавка извън къщи. За спортуване е още малък.  Thinking
mama Barba , ами за английски... аз не използвах никакви учебници, само за да заимствам готови упражнения по темата. Всичко обяснявах под форма на графици, картинки, рисувани от мен, абе с една дума ставаше като игра.  И моите ученици даже на 12 години свободно усвояваха даже Passive Voice според такъв подход. Освен това учене на нови думи ставаше доста по-лесно от към просто заучване. Но всичко това няма как да опиша с две думи. За книги за сега забравих, може би после... то с моето диване аз от половин ден се каня да ви отговоря и то скача в момента до мен, да не говорим за книга  Crazy
mimsat , благодаря предварително!!! За мен разстояние не е проблем - тъкмо ще е излишна разходка за мен и детето, че рядко излизам някъде  Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 20:35 от julianka

Общи условия

Активация на акаунт