Пазарджик - 48

• 68 654
  • 730
  •   1
Отговори
# 45
Няма да споря.  Peace Имах предвид, че понякога много по-лесно е за учителя да научи детето на дадено нещо. А учителят в хоризонтална връзка ли е с детето? Не  разбирам напълно как така не е авторитет.
Изтървах го учителя  Laughing Crazy Авторитет е по принцип, но това изобщо не е проблемът на това дете. (ако изобщо има проблем Grinning,)

# 46
Ех, Нинка, най-накрая се разбрахме.  Heart Eyes Напълно съм съгласна! Отивам да спя, че пак ще изтърся някоя глупост.  Grinning

julianka, мисля, че разбирам какъв  е подходът ти, но това от учебник не се научава. Или го можеш, или не. Wink Явно ти го можеш.  bowuu Затова бъди спокойна за "образованието" на Алек. Wink

Бих се уговорила с теб за библиотеката, но да си призная, у дома плановете се правят и променят в последния момент. Ще ми е неприятно да обещая и да не дойда. Crazy

# 47
  • Пазарджик
Днес бях в библиотеката. Ето и две снимки от късния ни следобед там - цък и цък. Тъкмо да добиете представа за обстановката.

Та казаха, че с най-голямо удоволствие биха реализирали проекта. Показаха ми и книжки, които са подготвили. Все са на английски, но явно на български трудно се намират подходящи. Единствено е необходимо да отидете там на място някой ден, между 10:30 и 17 и да говорите кога ви е удобно да ходите, колко често, какви теми биха били подходящи за децата и други. Търсете Недка Русекова от Детския отдел.

Аз съм сигурна, че дори и да не се събере група за осъществяването на проекта, ще ви бъде много интересно и забавно там.  Wink

# 48
Бих се уговорила с теб за библиотеката, но да си призная, у дома плановете се правят и променят в последния момент. Ще ми е неприятно да обещая и да не дойда. Crazy
И у нас е така  Stop Аз вече цяла седмица ако не повече "ходя" на фризьорка  Shocked планирам и в последен момент все нещо ми пречи  ooooh!
Но ако някой ще ходи - казвайте! Ще направя всичко възможно!   bouquet
mimsat Благодаря! Ще ходим скоро време. Ние първо трябва да пробваме, защото Алекс е доста импулсивен, близък е до хиперактивни деца, но не е. Та не се знае какво той предпочита. Иначе лично на мен харесва и идеята и обстановката!

# 49
Цитат

missus Vermeer, твоята сладуранка е нагледен пример защо децата на лекарите стават лекари, на адвокатите - адвокати и така нататък. Ти като беше бременна с нея танцува ли?

Да ти кажа не съм се замислила Thinking Аз съм дете на фризьорка и строител,но се занимавам с изкуства-модерен балет и живопис........Та мисълта ми беше,ще се радвам тя да се занимава със някакво изкуство,въпреки че тук в Бг. като кажеш че си танцьор,не знаеш какви коментари чувам-кючек,стриптизьор,голотия....... ooooh! #Crazy Но танцът не е това.Да ти кажа честно печелила съм златни медали на фестивали и грамоти за творческо развитие и понякога ме е срам да кажа че с танци се занимавам/заради горе посоченото/
Отплеснах се от горните коментари  Embarassed ама някак болно ми е понякога.Да се занимаваш с дечица и да виждаш как се променят и порастват,да видиш как танцът ги променя  Heart Eyes но май ако не си доктор,адвокат,интернет специалист "човек от теб няма да стане"-цитирам

missus Vermeer, децата са много сладки, а наживо още повече - една енергия кипи от тях  Grinning Радвам се, че се видяхме наживо. На Катерина определено и хареса, тъй че октомври сме при теб.  Wink
много се радвам,ще ви чакам със нетърпение.Ти ще дойдеш ли на 28.......или 29-ти беше във Старата къща?

# 50
Иве,това все едно аз съм го писала Sad
Никога няма да забравя как баща ми поряза надеждите ми за танцово училище ,защото "аз парите си за глупости няма да давам" ooooh!Цял живот не мога да му простя !А колко ли различно щеше да е всичко сега...
Петьо не му давам зор да танцува ,но да ви кажа ,дори и в тази ранна възраст повтаря всичко ,което му показвам.В смисъл приема го на игра и се забавляваме заедно.Даже си играем разни хорца - ""Боряно ,Борянке" и разни такива  Joy

# 51
Да,така е.Защо е това всеобщо мнение?Съпругът ми има същата история ,той е спортист,баща му го записа/като ученик/  във училище за шивачи,защото видиш ли майка му и баща му са в тази сфера...............ами познай нито е дизайнер,нито успя да учи или да е в спортно училище.Сега това му е болна тема. ooooh!
А пък при мен съвсем обратното-майка винаги ми е казвала Ивка каквото си избереш това ще учиш мамо-много,много съм и благодарна за това.Живописта ми беше хоби-сега ще уча бакалавър.Танците ми бяха голяма страст-сега това ми е професията-по-хубаво от това здраве  Peace Heart Eyes

Данчето с трабантчето не се ядосвай,може пък така да е трябвало да стане,аз винаги казвам "всяко зло за добро"  Wink ти винаги можеш непрофесионално да се занимаваш,за удоволствие,винаги има начин   bouquet

# 52
Данче, Иве, това е защото родителите си мислят, че правят най-доброто за децата си, за да преуспеят в трудния живот, а всъщност проектират собствените си неврози и болни амбиции върху децата си.... Sad Само ако знаете и аз колко такива срещам. Имам познато хлапе на 7 години, освен на училище, ходи на пиано и уроци по английски (без да ще, та то виииииидимо) и се напикава през нощта....Е, ми за какво говорим.... Crazy

(Хиперактивност не значи детето да се мята насам-натам, да беснее и лудува много, а значи липса или нарушения в концентрацията на вниманието просто казано. И моля ви се спрете да си диагностицирате децата Laughing)

# 53
(Хиперактивност не значи детето да се мята насам-натам, да беснее и лудува много, а значи липса или нарушения в концентрацията на вниманието просто казано. И моля ви се спрете да си диагностицирате децата Laughing)

е те това го повтарям от години, че хиперактивността е диагноза медицинска!

значи да не пропусна някой:

Иве, прекрасни са ти децата  Hug  bouquet продължавай все така с любов да ги учиш  Hug  bouquet

Анкета няма да пускам тук за банкета, защото нали споменах вече, че повечето от мамите вече не са толкова активни във форума и пишат повече във ФБ. но ние обикновено сме от 15 до 20 ..значи на 29-ти, от 20ч. Старата Къща - резервацията е на БГ МАМА  Mr. Green

кой друг коментираше за активността на детето, особени през студените дни и как да я овладяваме в къщи..ето ви пример от моя син, от последната зима - домашен Велоергометър  Mr. Green  лично производство - върти на едно място..тук е във фазата в която преоткриваше нови методи на каране  Mr. Green

иначе сме минали през пързалката в къщи, баскетболен кош и какви ли не игри с топка..добре че хола ни е голям, та и еркен (хвърчило)  вдигахме  Mr. Green

п.с. Мария  Heart Eyes  вече виждам лентичката, значи може и официално да те поздравя  Hug
лека бременост и лесно раждане  Hug

п.п.с.  наистина от Комплекса искаха да прекъснат Курса за бъдещи мами, но след шума който вдигнаха Телекабел, след подкрепата която оказаха бивши и настоящи курсистки..Училището за мами  все пак ще го има  Grinning

# 54
Боже, и аз нали съм заплес. Честито, Мимка, и от нас с Цецо! Нека бъде песен!
Дани много е пораснал.
Като казахте играчки днес какво видях в Метро, очите ми останаха в него. Конструктор, най-обикновен, обаааааче с големи части, правят се детски къщи от него, в които детето влиза спокойно право и т.н., въпрос на въображение. 150 лв някъде беше, не е много, не е и малко. Много забавно, може да се прави какво ли не.

# 55
Mimsat, честито! Лека бременност! Hug

missus Vermeer , а къде се провеждат танците?И въобще ще се радвам за малко повече информация.А снимката на малката е прекрасна! Heart Eyes
Моята щерка по цял ден танцува.Голям мерак има.
В градината я бяхме записали на народни танци (Таня Димитрова), ама тази година мисля да пропуснем.
Сега на родителската среща раздаваха брошури за "Импулс", не ги знам обаче кои са, къде са.
Та все още умуваме къде да я запишем.И въобще дилемата е народни или спортни танци. Crazy
Спортните танци са ми голяма страст на мен, ама ... не ми се получи.Simple Smile
Та ще ми се Вики да пробва, пък сама да реши какви да са танците.
Много се разприказвах аз нещо. Simple Smile

# 56
Предполагам, че това беше насочено към мен, нали  Flutter
Значи, да не ме мислете за неграмотна в тази област, ще цитирам:  Hug
Ние първо трябва да пробваме, защото Алекс е доста импулсивен, близък е до хиперактивни деца, но не е. Та не се знае какво той предпочита.
Първо диагноза нямаме Simple Smile Второ, това е мнение не лично мое, а на специалист, защото търсихме мнение и имахме точно проблеми с концентрация и други "симптоми" на тази диагноза, но се оказа временен индивидуален период, и отмина. Така че подкрепвам ви в съжденията, че това не е проосто определяне на активни деца, а е диагноза. В нашия случай все ооще имаме неотшумели проблеми с концентрация и поведение, но никак не го свързвам с хиперактивността. Просто я споменавам като факт и прилика. Не повече!  Heart Eyes

За детски велоергометър е чудна идея  Mr. Green  Но нашия младеж не иска да върти педали сам, та на нас е най-сполучлив вариант ще е бягаща пътека  Laughing Иначе аз много искам да му направя ето такова нещо http://fabrikasport.com/category/126/shvedski-steni.html Само, че ми се струва малко скъпичко.... в момента търся алтернативен вариант. Но може би в крайна сметка и това ще вземем.

# 57
Щом ви е казано от специалист, може. И пак с уговорки, де. Смятам, че е нормално децата да минават през тези периоди, кофти е, когато зациклят за дълго време в някакъв вид поведение или състояние.

Аз, честно да ви кажа, съм повече ЗА спортните танци, лично мнение, но при нас няма начин, пък и дъщерята искаше повече народни.
julianka, никой никого не мисли за неграмотен, в никакъв случай. Напротив. На повечето хора подобно поведение на децата им даже не им прави впечатление, докато не започне да им пречи - на родителите да пречи. Че дори и тогава не осъзнаваме какво на кого "пречи". Просто съм свидетел как понякога родителите задълбаваме в опитите си да видим "проблемите" на децата си, но виждаме, проектираме върху тях  само собствените си проблеми, а не техните.

# 58
Ember ще ти пиша на лични,че да не досаждам тук много  Rolling Eyes
За Импулс да спомена и те са в ОДК,но наблюдения към проподавателя нямам,и не искам да коментирам.Добър учител по спортни танци имаше в ДНА със едно момиче и двамата страхотни,но сега не се сещам за имена   Thinking
И за нещо друго се бях сетила да ви казвам ама................ newsm78

# 59
оооооооооо да сетих се,четохте ли статията за Емилия Спасова и Б.Ганчев във в.Знаме......... Crazy  много интересно,не се сещам някой писа ,че директорката била подкупна............сега щели да се съдят заради пари които са събирали от родителите/та даже и икономическа полиция са викнали/ Whistling

Общи условия

Активация на акаунт