Пазарджик - 48

• 67 903
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
  • Buffyworld
Yana, в момента Захов и Чолакова в " Отец Паисий"  водят първи клас , тъй че е невъзможно сега през септември пак. За госпожа Чолакова съм чувала много хубави отзиви, но както казах, тя в момента води първи клас - набор 2005г.

До голяма степен е въпрос на късмет. Много е важно освен да случиш на добър учител, също и преподавателят в занималнята да е добър.  Моето дете е във " Васил Друмев" и само хубави неща мога да кажа за наште учителки - г-жа Василева и г-жа Хайдушка .   Страхотни учителки са  bouquet

# 466
г-жа Н. Манчева ще взима първи клас набор 2007-ма  Heart Eyes

а г-жа Х. Минкова от същото училище (В.Левски) 2009-та  Peace
Моят син е 2007, и аз съм си харесала" В Левски" въпреки, че таткото мрънка, че ни било далече Кажете ми кога трябва да го запиша първи клас  newsm78 И някой да знае добър преподавател в спортното училие Hug

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 11:02 от мечтание

# 467
Yana, в момента Захов и Чолакова в " Отец Паисий"  водят първи клас , тъй че е невъзможно сега през септември пак. За госпожа Чолакова съм чувала много хубави отзиви, но както казах, тя в момента води първи клас - набор 2005г.

До голяма степен е въпрос на късмет. Много е важно освен да случиш на добър учител, също и преподавателят в занималнята да е добър.  Моето дете е във " Васил Друмев" и само хубави неща мога да кажа за наште учителки - г-жа Василева и г-жа Хайдушка .   Страхотни учителки са  bouquet

Благодаря за информацията!
Графиците на учитилите в интернет страницата на Отец Паисий не са актуализирани!  Shocked Оттам дойде и моето объркване Sad Съжалявам, че ви заблудих! Ще проверя на място и ще поместя актуалните имена за новата учебна година!

# 468
Ето ги вече актуалните имена на преподавателите, които ще водят първокласници през учебната 2013/2014г в Отец Паисий:
г-жа Наташа Маркова, г-жа Лилия Филипова, г-жа Таня Налбантска и г-жа Добринка Кънева.
Ако някой има отзиви и впечатления, моля да сподели!

# 469
Мечтание, децата се записват за първи клас, СЛЕД като е свършила предходната учебна година - спокойни бъдете - няма проблем да си запишете децата в което и да е училище.
Там го няма проблема, както е с детските градини - да няма места, или да ви върнат детето - колкото повече деца, толкова по-добре.
Отварят моменталически нови паралелки ако се наложи - не забравяйте, че са на делегиран бюджет.

Васил Друмев, също е добър избор на уч-ще  Peace

# 470
Мечтание, децата се записват за първи клас, СЛЕД като е свършила предходната учебна година - спокойни бъдете - няма проблем да си запишете децата в което и да е училище.
Там го няма проблема, както е с детските градини - да няма места, или да ви върнат детето - колкото повече деца, толкова по-добре.
Отварят моменталически нови паралелки ако се наложи - не забравяйте, че са на делегиран бюджет.

Васил Друмев, също е добър избор на уч-ще  Peace

На нас вече ни отказаха от Фурнаджиев, защото бройката за 1-ви клас била запълнена. Сега сме в листата на чакащите. От Васил Левски също ни предупредиха да побързаме с молбите. Моят съвет, ако сте си набелязали училище, е да не чакате последния момент. Има го варианта да няма места в желаното училище или класа на предпочитания преподавател.

# 471
предимство при приемане в училище, ако родителят работи в района, ако детето живее в района или ако има по-голямо дете от семейството в същото уч-ще...това при препълнени паралелки и чакащи още за записване

нещо не ми се вярва това за В.Левски - че там обикалят дори и в началото на септември месец, за да си набавят ученици..във Фурнаджиев, вероятно предучилищната е запълнила новите първи класове..но ако се съберат достатъчно деца  - това означава 16 минимум - ще се отвори нова паралелка...

спомянм си навремето в Батаклиев, на дъщеря ми класа (от 2-ри до 4-ти клас) бяха 16 деца, а другата паралелка 32 деца  - родителите предпочитаха другата учителка и с право... ние се прехвърлихме в това уч-ще , във втори клас, за това нямахме право на избор ...

# 472
Явно във всяко училище е различно. Във Фурнаджиев ни отказаха още миналата година и наистина съжалявам, защото ми е най-близо до вкъщи. Трябва да поразпитам пак директора за евентуално откриване на още една паралелка. Когато ходихме последно ни показа доста солиден списък с резерви...
В Отец Паисий подадохме молбите за 1-ви клас есента. Там поне мястото е гарантирано заради предучилищната. През май трябва да посочим при коя госпожа искаме да бъдем.
Учудвам се защо така ни отговориха и от Васил Левски, може би го правят умишлено, за да си запълнят бройките навреме  Sad

# 473
Здравейте!
Да ви кажа не е толкова лесно да намериш място за детето ти в първи клас. Една година по-рано тръгнах по мъките и установих, че вече хубавите училища са препълнени.
Не чакайте толкова късно. Във Фурнаджиев, както писа по-горе една майка, няма места - за точно две седмици две паралелки са били запълнени. Отец Паисий, Батаклиев - също. В. Левски ,когато отидох - повечето места бяха пълни. Записах го там, макар да ми е супер неудобно и не исках, още повече не познавам учителката, а тази, дето я хвалят пък вече и беше пълен класа. В Отец Паисий - тоже. Това става още октомври - началото. А аз си мислех, че видите ли - деца няма, училищата трябва да ни търсят - не е така - остават свободни определени училища само.
Най ме е яд за това, че съсипаха такова хубаво училище като "Ст. Захариев" - в момента е 99 процента циганета от Динката и Драгор, а там е  огромен квартал, много хора, хубаво място/ без махала наблизо/ ,а те го съсипаха. Сега съм принудена да запиша детето на другия край на града, защото няма места там, където ми е удобно.  #Cussing out
Та съвета ми е- още две години по-рано проучете училището, учителя и си направете уговорка с него , за да сте сигурни. Дръжте връзка с учителя, при когото искате да ви е детето. Аз, тъй като не познавах нито един учител, не направих това, а трябваше.

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 19:11 от Даскалица Кукундрелова

# 474
Момичета, имам питанка Simple Smile
Някои от вас знаят, че Ади е родена в седми месец
Имахме късмет и при моето дете всичко си е наред,
но за съжаление не при всички е така.
В началото се сблъсквах с коментари от сорта"тя е недоносена и нищо не се знае", та до другата крайност "нищо и няма, въпрос на време е да настигне другите"
Защо пиша това?
Вчера с мен се свърза доброволка от фондация" НЕДОНОСЕНИ ДЕЦА",с идеята да направим нещо, като клуб за взаимопомощ  за родители на деца родени преждевременно
Аз да си призная идея нямам от доброволчески труд, но съм изпитала нуждата да споделя, да има кой да ме подкрепи, за съвет или пък просто за един разговор
Има ли почва за такава взаимопомощ в Пазарджик според вас,
и от къде да се започне?
Яна!?пък и другите Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 13:30 от Паликарова

# 475
Приветствам идеята.   bouquet
(аз лично срещам голям проблем от страна на лекарите, които бързат да поставят необходимите ваксини на преждевременно родени деца, без да изчакат "коригираната" възраст и с немалко последствия.)

# 476
Пали, всяка идея има почва, стига да вярваш много в нея, да повярват и  други и така.
Като първа стъпка - актуализиране в нет пространството - страничка във ФБ / например/
Покани и други, те ще поканят също и така...
Ако познаваш майки с такива дечица - срещнете се.
Актуализиране в медиите.
Ами това, като първа стъпка.
Да се направи клуб за такава взаимопомощ е  много, много хубава идея.
Проучи идеите на фондацията, искай да ти помогнат с информация, лого и каквото е необходимо, за да се популяризира и в ПЗ .

# 477
Във Facebook има страница на недоносените бебета.

https://www.facebook.com/prematurebg

Имат си и сайт www.premature-bg.com

Аз също приветствам идеята!   bouquet  Преждевременното раждане е изпитание за всяко семейство! Хубаво е, когато има с кого да споделиш, къде да получиш съвет и разбиране!

# 478
  • Пазарджик
Честит Трети Март! Бъдете здрави и се гордейте, че сте българи!

Пали, моите щерки са родени в края на 6 месец. Клуб за взаимопомощ би бил от полза винаги. Проблемите са много, но борбата си заслужава. Бих се включила ако мога да помогна с нещо.

# 479
Момичета   bouquet Hug

Дойде време ОФИЦИАЛНО, да ви поканя да се включите във предстояшият ни (на Фоднация Движение на българските майки - звено Пазарджик) , 7-ми подред Великденски благотворителен базар.

ето работната тема за: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=700306.105;topicseen

С много от вас, си сътрудничим успешно толкова години  Heart Eyes  bouquet  Мая, Нинка, Ася, Петя...не смея да изброявам всички, за да не пропусна някой...

Ще очакваме и тази година кой с каквото може да се включи: изработване на сувенири, печатане на сърца и грамоти, резане на сърца - моля не се стеснявайте  Grinning  и споделете кой-с какво  може да се включи  Hug

Базара ни тази година е на 26 и 27 април - има време дотогава, но всеки знае..че времето никога не стига...

В посочения  линк към темата, в първия пост има координати , телефони за връзка, за въпроси, за доставки, за каквото и се сетите, че искате да попитате, както и можете да ми пишете и на лични   bouquet

п.с. за нещо конкретно да попитам: кой може да печати ГРАМОТИ - черно-бели , и сърца - черно-бели - на цветни листове?  и да изрезва сърца?  

Нещо важно забравих  Blush

Средствата от този базар, на който се продават САМО ръчно изработени сувенири, са предназначени за надарени деца, деца с отличен успех от Дома в гр.Брацигово (от 7г. до 18г.), както и за "партита на рождениците" за малчуганите от Дома в гр.Пазардик (от 0 до 3г.)., както и по другите ни проекти "семейства в риск" и "Приеми ме - Всяко дете у Дома, не в Дом"..

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 15:42 от mother-of-pearlS

Общи условия

Активация на акаунт