Пазарджик - 48

• 67 901
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
Искам да питам тези ,които имат по-големи деца,как стои въпроса с класирането в детските градини?В смисъл,само едно класиране има и то е окончателно ли? newsm78
Нас вече НЕ са ни приели в "Радост",а много разчитах да сме там.Леко започвам да се притеснявам да не останем без градина.Като не сме приети ,трябва ли да ходя да подавам някаква молба за евентуално свободно място?

# 526
  • Buffyworld
Дани, за всеки случай подай молби в няколко градини.

# 527
Привет момичета  Grinning

Бихте ли ми препоръчали добър салон за маникюр и ноктопластика в Пазарджик. В нета видях няколко, но все пак.
Предпочетох да попитам тук, а не в едноименната тема  Grinning
Ето профил на момичето което е гуру в този занаят, за Пазарджик.
https://www.facebook.com/vanq.friz

# 528
Дани, за всеки случай подай молби в няколко градини.
ББъфи,аз съм подала на три места още от септември месец,но сега излизат класиранията.Само се чудя дали това са окончателни класирания и дали има шанс за някакво свободно място някъде....
На 50  % сме останали без детска градина ,много съм разтревожена ,честно Rolling Eyes Rolling Eyes

# 529
  • Kопенхаген
Привет момичета  Grinning

Бихте ли ми препоръчали добър салон за маникюр и ноктопластика в Пазарджик. В нета видях няколко, но все пак.
Предпочетох да попитам тук, а не в едноименната тема  Grinning
Ето профил на момичето което е гуру в този занаят, за Пазарджик.
https://www.facebook.com/vanq.friz

Много благодаря   bouquet

# 530
За детските градини - ако не сте приети, след като е излязло класирането, трябва да се пробва в друга градина или да се потърси котакт с директорката на желаната. Не е редно, но винага остават някакави "резервни" места. Самата аз не съм привърженик на подобен род "уреждане", но човек понякога е принуден да прибегне до тези методи. Повярвай - част от тези, чиито деца са в списъка още от сега, предварително са уредили този въпрос с разговори с директорката, ходайства от тук от там... И аз като тебе преди три години по това време на годината се паникьосах, че детето ми, за което съм подала молба през септември предишната година и ми е отговорено, че хващам едно от последните места и отговаря на критерия да жевеем в района, се оказа, че го няма в списъка в началото на май. Бях шокирана, защото смятах, че сме приети и нямах никакави резервни вариатни. Принудихме се със съпруга ми да потърсим ходайства от наши приятели пред директорката. /имахме късмет да разполагаме с дори с двама души, които биха могли да й повлиаят по различни линии/. Няма да изпадам в повече подробности и да кажа коя е детската градина, а няма и голяма значение - предполагам и съм чувала и то други родители, че именно такава стават нещата в нашия град. За съжаление.

# 531
Скуби ду,думи нямам...останахме без градина ! И това доживях,да имам детска градина под блока ,но там да не ни приемат ,защото синът ми не е ходил на ясли.За "Здравец" става въпрос.Хем с връзки сме ,от 2 страни  я натискат директорката ,но няма начин да го вземе.В другата градина - "Радост",е в резервите.Трета резерва,това за мен значи ,че няма шанс...Това са ми близките градини ,всичко друго би било невъзможно за мен Sad
Мислех си ,че има някакво "класиране",но всъщност в "Здравец" приемали децата по дата на подаване на молбата Shocked   И децата от района изобщо не са с предимство Shocked За директорката думи нямам...преди седмица бях бясна ,вече ми мина леко,но още ми е пред лицето дъвчещата й дъвка физиономия Laughing Laughing
Ако обиколя всички градини и няма места за първа група ,чудя се дали да не подам оплакване в инспектората newsm78

# 532
Данчето стискам ви палци да си намерите градинка PraynigЕдна приятелка пък избира между две градини ,но детето е по-голямо  ,прието е в Калина Малина и Юри Гагарин ,и се чуди къде да го запише  newsm78аз съм и казала за Калината ,но за другата нищо не знам ,и един друг въпрос има ,
понеже ние дето нямаме брак плащаме полвин такса ,така ли е и в Юри Гагарин   newsm78
 Hug Hug Hug

# 533
Мечтание ,мисля ,че навсякъде без брак се плаща половин такса.
Моя близка беше изумена ,че от "Пролет " й върнаха за доста месеци назад парите.Не било отбелязано ,че нямат брак ,съвсем случайно някой забелязал разликата в имената.Това преди 2 ,3 години примерно.Аз не го знаех този факт ,но пък съм и омъжена.КОлко всъщост  е таксата за детска градина ,за пълен месец....наистина нямам представа newsm78
Иначе за "Юри Гагарин"  само негативни мнения съм чувала от познати,но по-скоро за яслените групи ,в градината не знам ккак са...Но аз лично не бих си записала детето в "Калина Малина" никога ,няма и да проверявам за свободни места,то е ясно ,че няма да има Mr. Green

# 534
Но аз лично не бих си записала детето в "Калина Малина" … о ,че няма да има
Една съседка е записала малкия там за първа група и били 48 дечица в групата ooooh!
Иначе таксата е 35 лв за цял месец ,но ние за три години нямаме повече от 15 дни присъствени на месец  Wink

# 535
Аууу верно ли толкова много ,безобразно е това!
Сигурна съм ,че спят по 2 броя на легло.Чудно ми е ,какво ще ги правят ,ако някой ден наистина дойдат всички 48 деца  newsm78
Упорито се носят слухове ,че ще сменят директорката,на нашата градина "Здравец"също...Тази Соня Хай от колко време е на този ръководен пост?И има ли шанс нещата да се променят,ако бъде сменена все някога?

# 536
На 4 градини сменят директорите, категорично - Валентина Терешкова (за мое съжаление), Калина Малина и две "ромски" градини, чиито имена не знам.

Моят съвет в случая е предвид, че останалите директори са под стреса на тази случка, е да си потърсиш правата и да попиташ дали няма да сте с приоритет по местожителство и прочие, понеже не съм наясно. НО първо говори с въпросната директорка, упоменавайки, че ще пуснеш запитване в Ректората Mr. Green

# 537
Племеницата беше в Юрий Гагарин. Само хубави отзиви имам за градината. Но тя в момента е първолак. Нямам актуална информация.

Мече, а знае ли се защо сменят директорките на въпросните градини?

# 538
Нарушения според господин кмета.
Не съм навътре, но във всяка градина има нарушения предвид абсурдността на някои закони и изисквания. Въпросът е какви са нарушенията, но това вече не е моя работа. Не знам друго.

# 539
  • Пазарджик

Една съседка е записала малкия там за първа група и били 48 дечица в групата ooooh!

Ние сме в същата група. Вярно е. Но с малка корекция - 38.

Общи условия

Активация на акаунт