Тоалетната хартия в кошче ли я хвърляте или в тоалетната?

• 55 958
  • 606
  •   1
Отговори
# 60
Интересно, защо ли по хотелите задължително изискване е в банята да има кошче за боклук....
Както и в МОЛове и други обществени сгради...)
Сигурно ще да са много прости хората по цял свят с тези изисквания...

Ами логично е, ако не сложат, всички ще хвърлят различното от тоалетна хартия по пода.

tonkabonka, може.
Но аз като ида някъде, дори да има кошче, не го оставям там. Запечатвам в пликче, което си нося и после във външен контейнер.

# 61
  • В Космоса
Интересно, защо ли по хотелите задължително изискване е в банята да има кошче за боклук....

И аз това писах по-назад. Плюс допълнителни табели с молба, както и картинни стикери оказващи да се изхвърлят хартийките именно там.

# 62
Нямаме кош в кенефа. Превръзки, пелени и пр. санитарни материали се изхвърлят опаковани в кофата за общ боклук.

# 63
  • на последния етаж
Нямаме кош в кенефа. Превръзки, пелени и пр. санитарни материали се изхвърлят опаковани в кофата за общ боклук.
И при нас така.

# 64

И аз това писах по-назад. Плюс допълнителни табели с молба, както и картинни стикери оказващи да се изхвърлят хартийките именно там.

Такава им е канализацията.
Има и хотели на септични ями.
А и има разлика м/у битова тоалетна, и такава в МОЛ, там за 1 час се хвърлят толкова хартии, колкото в един дом за цял ден.

# 65
  • София
Как в кухнята и на балкона си ги разнасяте, ми то неудобно.И после се връщате в банята да си измиете ръцете ли?

# 66
  • София

И ние бяхме така. Отскоро купих кошче обаче. Отдавна се канех.

Тая тема вече кърти ... тоалетни! Mr. Green

# 67
Как в кухнята и на балкона си ги разнасяте, ми то неудобно.И после се връщате в банята да си измиете ръцете ли?

Да.
Апартаментът ни не е толкова голям, че да пада голямо разнасяне  Laughing
Въпрос на вкус, аз мразя да имам боклук в затворено помещение, въпреки че в дома на родителите ми има навсякъде кошчета, не успях да свикна.

# 68
И после се връщате в банята да си измиете ръцете ли?

Да.

Ако взема и кош за тоалетната, тогава изхвърлянето на боклука ще се усложни многократно, тъй като събираме отпадъците си разделно и плюс още една торба ще е вече прекалено.
Освен това съвременните тоалетни хартии се разпадат/разграждат във вода и не водят до замърсяване.

# 69
  • София
А мокрите кърпи дали се разпадат? Май не.

# 70
И после се връщате в банята да си измиете ръцете ли?

Да.
Ако взема и кош за тоалетната, тогава изхвърлянето на боклука ще се усложни многократно.............
Тъй де, те мъжете и по една торба боклук "забравят", не виждам как ще се натоварят с 3-4 .....   Mr. Green

# 71
А мокрите кърпи дали се разпадат? Май не.

Зависи. Ако е указано на опаковката, че са биоразградими, тогава може до 2 броя да се пускат с едно пускане на водата. Ако има икона със задраскано порцеланово гърне - тогава само в кофата.
Мократа тоалетна хартия, която е като мокри кърпи, също е биоразградима без изключение на марката. Но пак има лимит до 2-3 кърпички на едно пускане на вода.

Краси, боклуците хвърлям аз. Обикновено се товаря поне с 3 плика, предвид разделното събиране.

# 72
Sourcherry , вметката ми беше заради една друга тема, където изхвърлянето на боклука се приемаше като изконно мъжко задължение....     и поводи за безбройни и безкрайни разговори по темата.   Grinning

# 73
Пропуснала съм я темата.
Всъщност много неща научавам четейки тук. Изконно женско право е жената да се грижи за боклуците, че мъжете са доста смотани и поне моят редовно мята хартиите в жълтият контейнер, който е за бутилките от вода.

# 74
  • София
   Когато ви се запуши канализацията и ако сте на първия етаж и у вас започнат да бълват от тоалетните л....а на фонтан, друго ще започнете да мислите.

Общи условия

Активация на акаунт