Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 889
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Да споделя, че за да се оправим навреме, приготвих всичко снощи - храна, гладене, вкл. закуската за тази сутрин. Иначе просто не зная как ще успяваме, до 7:50 трябва да сме излезли. При това днес не излизах и с малката, като трябва и нея да оправям, ще трябва от предната вечер да пия по шепа Валериан, мента и глог, за да не получа удар. Бързането с две деца ми е най-трудното нещо от цялата работа около майчинството и обгрижването на децата.

мартеа, аз само закуската приготвих сутринта. Всичко друго снощи. А тази сутрин станах в 6.30 за да му направя сандвичите, аз да се оправя и после да събудя и двамата. Добре поне, че са големи вече и се обличат и мият сами, та тази грижа ми е отпаднала. И ние сутринта излязохме в 7.50 часа, за да може аз да заведа Ани на ДГ, а мъжа ми Дани. То пък за късмет Ани до другата сряда ще си е вкъщи и до тогава ще оправям само едно хлапе.

# 151
  • Габрово
Бързането с две деца ми е най-трудното нещо от цялата работа около майчинството и обгрижването на децата.

И на мен, и на мен  Mr. Green. Да не мислиш, че не съм попийвала валериани, ако не беше сутрин и биричка бих пийнала  Whistling.

# 152
  • Sofia
Нас днес ни посрещнаха на вратата и учителката ги води до стаята на групички. Рали беше леко притеснена, по-скоро защото не познава никой. Чантата ни беше около 3-4 кила, но вътре беше и физическото и бит и техника, които по принцип ще си стоят там. Класът ни е главно момчета и само 8 момичета, та не сме много доволни от тоя факт, ама какво да се прави. Аз като малка все с момчета си играех, но моята дъщеря е друга бира... Да си призная ми се е свило сърчицето какви ще са отзивите довечера и с какво настроение ще ходим  Confused Дано й хареса..

# 153
  • София
Аз пък се чудя телефона къде да му слагам. Сложих го в един вътрешен джоб на раницата, но нали е само на вибрация и не го чува. На врата не искам да го носи. newsm78 Освен в калъфа и на колана.

Сандвичите - раницата му има голям термоизолиран джоб отпред, та там ги сложих. Водата в джоба отстрани. Аз ще ги взимам на обяд, така че слагам само сандвичи за закуска и джобът остана наполовина празен (т.е. побира още). Обаче самата раница много тежи, не учебниците, може би заради анатомичния гръб, ама е като гюлле.

# 154
  • София
Премина дългоочакваният ден,но емоциите продължават при нас.Първокласничката вчера беше доста развълнувана,днес отиде с голямо желание на училище.
Дори ми каза,че си имала ново приятелка и дори тази сутрин и се насълзиха очите,понеже всикчи имали другарчета,само нейното го нямало.Влезна с раницата на гърба,която измерих и тежеше 3.7 кг.Днес мисля да я прибера и от утре ще си стои в училище.
Телефон няма да имаме,по препоръка на класната и вчера го напомни.Аз съм доволна.
Трябва да подготвя нещата по рисуване и домашен бит,които принципно ще стоят в училище и няма да се прибират в къщи.Тази седмица ще минем гратис за екипите по физическо,но от другата искат всичко да е налично.Ще имаме и прегледи за гръбначни изкривявания.
За подвързването имаме свобода,само да имат подвързия и етикет.Дори и нещо да не се хареса в надписването на етикетите,винаги могат да се сменят.
За днес сложих в кутията за храна два сандвича и два пакета солети.Отделно сутринта закуси с Нескуик.Но и аз приготвих всичко от снощи.
Мартеа каква хладилна чанта търсиш,че не ми се отваря линка?

# 155
  • Варна
Успешна учебна година на всички първолачета.
Да питам майките, чийто деца са на занималня, какво слагат за обяд? За днес направих два сандвича, но направо съм в чуденка. Моят син не обича манджи и готвено, така че дори и да зарабони стола нямад а иска да яде там. Да правя всеки ден едно и също за обяд също не ми се вижда много удачно. Как процедирате вие?

# 156
  • Бургас
Аз пък се чудя телефона къде да му слагам. Сложих го в един вътрешен джоб на раницата, но нали е само на вибрация и не го чува. На врата не искам да го носи. newsm78 Освен в калъфа и на колана.

И аз това се чудя ... за мен и на колана не е вариант... а така пуснат в раницата /няма нито едно малко джобче вътре/ ще го загуби или счупи доста бързо ...

# 157
  • София
Да питам майките, чийто деца са на занималня, какво слагат за обяд? За днес направих два сандвича, но направо съм в чуденка. Моят син не обича манджи и готвено, така че дори и да зарабони стола нямад а иска да яде там. Да правя всеки ден едно и също за обяд също не ми се вижда много удачно. Как процедирате вие?

Despina извинявай за въпроса ми,но с какво се храни детето в къщи или какво е яло в детската градина,ако е ходило на такава?
Иначе можеш да слагаш банан например,който си е доста засищащ или закуски,които също да заситят детето.Но ми се струва,че всеки ден сухоежбина за обяд не е добре.
Иначе моята дъщеря ще се храни на стол.Отделен въпрос е дали ще и допадне храната в стола.

# 158
  • Пловдив
На добър час на първолачетата и от мен!

Нашето тържество също беше много трогателно, счупихме гипса и днес моето дете тръгна спокойно, за разлика от вчера и от миналата нощ, когато изрева тон сълзи...

Учебниците ни са на 3 различни издателства, всеки е в различен формат. #Crazy Мисия обвиване беше почти невъзможна. Установих, че самозалепващите подвързии не са удачни за учебниците с по-меки корици, за учебните тетрадки пък изобщо. Та снощи по спешност купих някакви, стърчат по много от всякъде, въпреки, че мерих с учебниците. Трябва да потърся нещо по-подходящо.

В раницата сложих всички учебници, учебни тетрадки и по 2 тетрадки по БЕЛ и математика - за работа в клас и за домашни. На учебниците сложих по един стикер с името на детето, в миналите теми една мама беше дала линк към персонализирани стикери, получи се много добре. Върху тетрадките лепнах по един семпъл етикет, на който пише:
Математика
Работа в клас
Името на ученика
1А клас
То е ясно, че е тетрадка по на от...

Храната приготвих сутринта - 2 ябълки, нарязани моркови и една чушка, пакетче бисквити Белвита и вода. Това е в отделна чанта за храна. Ще обядват в стола. Утре ще трябва да стана половин час по рано, едвам се оправих, при положение, че след това се прибрах. Обаче като излизаме всички на веднъж  #Crazy

# 159
  • Варна
Успешна година на всичките ни прекрасни деца Simple Smile

Като гледам всички сме на педали, ама до края на годината явно така ще е Simple Smile Младежът ми е 3ти клас и тази сутрни станахме в 6:30, но мисля че ще пропуснем това със строяването пред училище и ще го вдигам към 7:00 - има 20 мин да се оправи и 2-3 мин. за да стигне до училище.
  Госпожицата също я искат в 8:00 за строяване отвън - и това ще пропуснем. След като започват в 8:30 ще сме по схемата на бати с половин час по-рано ставанне Simple Smile Не съм и сложила нищо за ядене освен една вафла и шишенце с вода - ще я взимам на обяд, за да се храни в къщи и после ще я връщам за занималнята. Много скъпо ми се видя това да давам 4 лв за стол на ден Sad Идват ми 80 лв на месец, а аз реално за толкова пазаря за цялото семейство за месеца.
Като цяло организацията сутрин сме я оптимизирали и успяваме да се оправим за около 20 до 30 минути с обличане, миене и закуска Simple Smile Който изпраща големия ученик разхожда кучето, другият да се пооправи и да помогне на малката Simple Smile
 Ще видим впечатленията на госпожицата довечера Simple Smile

# 160

Здравей, радвам се да те срещна тук. Успех през учебната година на дечицата!

# 161
  • София
На добър час на всичките ни прекрасни първолачета! Mr. Green

При нас няма строяване. Влизаме до стаята. Трябва да сме там 7.50 най-късно.
Ами....както и д аго мислим ставаме по нощите...6.00-6.15  Heart Eyes

За обяд приготивхиме в кутийка с отделения - краставички, доматчета ,маслинки, шунка, топено сирене и хлебче. Това си поиска госпожицата. Отделно взе мляко за пиене и бисквитките TUC - малките опаковки. Вода задължително. Днес взехме и бонбонки, но се разбрахме, че може само днес. Flutter Иначе си мислих за малко термосче с широк отвор в което да й слагам пилешка или някаква друга супа.
Още днес имаха физическо. Не съм купила гуменки за салона, но и това ще стане.

И да не забравя, като купувате личната карта си вземете от книжарницата и Уверение.
В канцеларията на училището нямат. (или поне в нашето)

Хубав ден н авсички ви и дано мъниците си дойдат щастливи от първия ден!  bouquet

# 162
  • София
Муци, какво е това Уверение?
Картони нови ли правихте, не може ли тези от градината? Rolling Eyes

# 163
  • София

За обяд приготивхиме в кутийка с отделения - краставички, доматчета ,маслинки, шунка, топено сирене и хлебче.

И да не забравя, като купувате личната карта си вземете от книжарницата и Уверение.
В канцеларията на училището нямат. (или поне в нашето)

Хубав ден н авсички ви и дано мъниците си дойдат щастливи от първия ден!  bouquet[/color]

Изброените неща с ръка ли ги яде или с прибори?
Уверението за какво е?Не си спомням за голямото ми дете да съм вадила.

# 164
успешна година и от мен!

в нашата програма ги няма сип-овете и зип-овете  ooooh!, може би днес на род.среща ще се уточнят тези неща.

иначе бел имаме всеки ден по 2 часа
математика - 4 часа седмично
музика ,физическо, изобразително- 2 часа
дом.бит, английски, роден край-1 час

да ви питам "рисувателните неща" в  какво ги държите? обаче да се побира в раницата , или пък отделно да се носят newsm78

Общи условия

Активация на акаунт