Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 909
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
И аз щях да питам за какво им е Уверение?
Хич не ми хареса организацията по предаването на първокласниците на госпожата тази сутрин. Още отдалеч видяхме някаква тъпла пред входа на училището. Родителите бяха окупирали стълбите и буквално нямаше откъде да се мине. Видях една майка на дете от нашия клас и я попитах за какво е опашката. Тя не разбра въпроса ми Simple Smile. Оказа, се че родителите вместо да оставят децата на госпожата и да си тръгват, стоят с тях. И така 6 първи класа по 25 деца, придружени с по 1-2 възрастни, бяха образували митинг пред училището. Едва съзрях нашата госпожа, поздравих я и се спасих по най-бързия начин. Ако тази лудница стане традиционна, направо не ми се мисли ooooh!

# 166
  • София
Despina , можеш да слагаш кюфтенца или парчета пилешко месо - мисля че ако през нощта са били в хладилник, до обед нищо няма да им стане в чантата 0 вече времето не е толкова горещо. Също парче краставица, морков, някакъв плод, царевичка, за да компенсиразеленчуците от готвената храна. Абе всичко на принципа на бебешкото - ядене с пръсти.

Мартеа, явно всичко си зависи от учителката, защото при нас нещата са доста различни. Оказа се , че нямаме изисквания за подвързии или за етикети. Нямаме тетрадка за упражнения (може би ще ми я поискат по-късно от занималнята, защото ми е странно да не се упражняват), но пък имаме 2 тетрадки за домашна работа. За различни обувки също не са споменавали. Но явно при вас нещата са по-отработени.
По твоя препоръка и след лична справка записах и аз Ева в Аво- на английски. Ще ти пиша на лични, да те питам някои неща  Simple Smile

Ние пък се оказахме неподготвени с телефона. Не мислех да и давам, а сега се оказва, че май всички имат. Та сега ми е още по-свито сърцето, ако на детето му потрябва нещо, а няма как да се върже с мен.
Сутринта много набързо стана всичко. Уж да дам парите за стол, но учителката каза, да стоят в тях. После тръгнаха и чак тогава разбрах, че отиват за купони първо. Ако знаех, щях да и го сложа направо в джоба. Само подвикнах да напомня, че са в портмонето ... Ама май изкуквам.
То детето от 1 година иска да е самостоятелно, да съм я пращала сама на пазар  Tired а сега се страхувам дали ще е достатъчно подготвена  Confused

# 167
  • Бургас
На добър час на всички първолаци!

За съжаление ще повторя мнение на друга Бургаска мама:
Цитат на: Мон...
Дъжд, вятър и отврат беше при нас.
Блъсканица и липса на организация.
В стаите - отвратително горещо.
Едва издържахме. Нямах търпение да си тръгнем.

Освен това след посрещането което се състоя в една зала,когато влязох в стаята не намерих дъщеря си.Няма да ви описвам какво почувствах.Хукнах като луда по коридорите и стаите  да я търся,а там игла да хвърлиш няма къде да падне.Кошмар.Намерих я в друг клас.Сложили го детето да седне и то кротичко си седи/слава богу/.Днес сутринта ги строили в двора и всички класове влязоха,а първолаците с тежките раници последни.Аз вече трябваше да тръгвам,но се спрях на оградата и гледам влиза нашия клас,моето дете пак го няма.Преди да влезе следващия/където я намерих/ я гледам притичва пред тях да влезе.........Не се върнах.Днес поне по коридорите не е хаос и се надявам да се справи.За госпожата не ми се коментира.Поне тази на занималнята ми хареса-излъчва някаква топлота и спокойствие......

# 168
Сутринта много набързо стана всичко. Уж да дам парите за стол, но учителката каза, да стоят в тях. После тръгнаха и чак тогава разбрах, че отиват за купони първо. Ако знаех, щях да и го сложа направо в джоба. Само подвикнах да напомня, че са в портмонето ... Ама май изкуквам.
То детето от 1 година иска да е самостоятелно, да съм я пращала сама на пазар  Tired а сега се страхувам дали ще е достатъчно подготвена  Confused

как не сме се видели? То и да сме се видели, не сме се познали, де:) Защото аз видях вашата госпожа как ги строи и обясни, че отиват първо до стола. Утре можем да изберем начин да се разпознаем:) Аз съм с черна коса на черта... и какво друго... примерно напоследък съм с голяма оранжева чанта, нищо, че днес я оставих в колата. За Аво Бел, след малко отивам да плащам. Ти кой клон избра? Ние сме на Графа.

# 169
  • Бургас
Ох, нямам време да чета всичко, но имам нужда да споделя, че много ми тежи. Сутринта отиде с огромно желани, но явно еуфорията много бързо е отшумяла и в 11 часа ми се обади и реве. Мъчно й било за мен. Не може да се успокои, а около нея се чува децата, че играят. Чак по-къно някъде към 12 часа ми се обади, че се успокоила.Моля споделете, ако има и други деца като моето и ако имате идеи как по-лесно да преодолеем този период.  Praynig

# 170
  • София
Моето днес е до 16.15 в училище Confused
Няма мобилен, притеснена е, аз също почнах да се притеснявам.

# 171
  • София
Честито на всички деца и родители. И моят син от днес е на занималня, казаха между 16 и 17  часа да ги прибираме. Пратила съм каката на разузнаване, тя е втора смяна в същото училище, ако има нещо ще ми звъннат. И синът ми го изпратих без телефон, като че ли по-добре, иначе ще ми звъни през половин час за нещо, но ми е притеснено, няма начин.
 Peace Ще ви следя, поздрави

# 172
Интересува ме, някой да е купувал компактна термочанта за пренасяне на храната?

Не знам дали ще те устройват, но в "Джъмбо" миналото и това лято имаше няколко вида такива и много евтини - 3-4 лв., размерите им се движеха ок. 10-15/10-15/20-25 см.  Не съм сигурна дали и сега ги има или есента ги прибират, но ако минавам в скоро време, ще погледна специално. Не са "хладилни", но уж имат някаква изолация. Аз съм си взела такава за аптечка за път и съм доволна.

# 173
Георги тръгна с желание и всяко междучасие ми звъни и ме уведомява, че са в такова Mr. Green Няма притеснения засега, но ще отида да го прибера по-раничко, че днес така или иначе няма да има каква домашна да подготвят Peace

# 174
  • През девет земи в десета
Запис в новата тема, но покрай вчерашната еуфория не остана време за форум.

Вчера денят мина чудно, децата бяха строени, подредени, родителите отзад, нямеше блъсканица или нещо от сорта. Откриването мина стандартно и доста тържествено едновременно. На мене естествено ми се дорева в най неподходящият момент, но и това мина Mr. Green

Днес малко закъсняхме, пристигнахме впоследната минута, хем сме до нас. Казаха закуска за голямо междучасие, докато започнат да раздават от предвидените за първокласниците закуски+обяд. Сложихме кроасан, солети, суха паста, колкото и да съм против такъв тип храна. За обяд сандвич с кашкавал и масло в кутията. Вчера май настина и е малко хремава, но няма начин да отсъства още от първия ден.
Телефона го оставих директно на госпожата, както бях решила и тя ми звънна в голямото  междучасие да ме уведоми, че всичко е наред. Моето чаве, не е плакало, нито вчера, нито днес, много добре се адаптира, хем не е ходила на градина или забавачка никога и е на 6 години. Имаше обаче дечица, които се дърпаха и не искаха да влезнат в училището и такива, които проливаха сълзи и вчера и днес сутринта. Дано все така да има желание да ходи.

Днес надникнах в тоалетната...ами, направо е страхотна, по-хубава от тази у дома, така че и това притеснение отпадна.

Това е накратко, рапорт даден Laughing

Една снимка от вчера, джуджето с микрофона е моето, само дано да се вижда, че линка е от фейса:
Скрит текст:

# 175
  • София
Моята баща и я взе преди малко. Чух я по телефона, беше яко екзалтирала  Laughing
Било СУУУПЕР! Много и било забавно, правили къщичка на буквите, после къщичка на цифрите. Правили и надписи на шкафчетата. Изяла си е и двата сандвича  Shocked и си купила и една бисквита за 1 лв. Каква ли ще е тази бисквита  Laughing На моето озадачаване, че си е изяла и двата сандвича + бисквитата, отговорът беше: "Еммии, мамооо, толкова много часовееее"

# 176
  • София
Ох, момичета съвсем се сдухах Tired. Дани ми се обади към 11.10 часа (тогава явно им е била обедната почивка) и се усещаше, че е притеснен и ми казва, че съм забравила да му сложа кутията със сандвичите и се наложило той да си купува закуска. Аз може съвсем да съм изперкала, но чак толкова, че да съм я забравила не съм. Обясних му къде (то няма и кой знае колко прегради раницата, че да не може да е открие), но той твърди, че е няма. Исках да му занеса нови сандвичи, но той каза да не ходя, защото след малко им свършвала почивката. Уф, и сега ми е толкова притеснено, че няма накъде. Как може да не си я е открил. Единственото нещо за което се сещам е, че може ако госпожата им е помагала да си извадят учебниците и тя да е извадила и после да са забравили да я приберат. Ако наистина е няма, той сутринта тръгна с 2 лв. и ако ги е изхарчил всичките, това означава, че цял ден ще бъде само на тази закуска Sad.  Аз пък забравих да го питам, какво си е купил.
Ох, да минава това време, че до 17 часа ще се побъркам. Да ходя и аз да пийна 2 валериана Mr. Green.

# 177
И аз го прибрах преди малко. Сега си почива и после ще пише домашното. От утре ще е вече по цял ден на училище. Днес реших да го взема на обяд, за да свиква малко по-плавно с промяната.
Единствено ми е мъчно, че седи сам на чин. Явно са нечетен брой дечица в класа. Останалите са от една и съща детска градина, а тези които не са от нея, са карали предучилищна в същото училище и се познават. Само той е "изтърсаче" Sad. Мисля си, че така ще му бъде още по-трудно да се адаптира. Като го питах днес какво е правил междучасията - седял и си писал, другите деца се разхождали и си играли. Очаквах, че ще е трудно, но пак ми е гадно Tired

Телефон щяхме да вземаме, но се отказахме за момента. Може би малко по-нататък.

# 178
  • Пловдив
Рисуването ще занесем в петък, тогава са часовете. Засега съм приговила папка -куфарче от Джъмбо, но като сложих вътре всичко стана много наблъскано, ако трябва да си вади нещо от дъното се налага да изсипе цялото съдържание.

От къде взехте папки - кутии с по-голяма дебелина?

Аз пък съм забравила да му сложа мокри кърпи и салфетки, дано не види зор...

# 179
  • нейде там, където ....
Астарта, ако помолите госпожата да го сложи с друго дете и да ги върти по-често, за да не е само едно дете така, като изолирано?  newsm78 И за да се адаптирате по-лесно, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт