Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 811
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Да се разпиша, че изтървах темата  Wink. И да пожелая успех на всички дечица  Peace!

Ученичката тръгна с голямо нетърпение и желание. Сподели ми, че малко се притеснява, че е първокласничка  Grinning, нищо, че и миналата година беше в училище.

Часовете ни започват в 8.00 и свършват в 17.00часа. Учебниците са на Просвета. Раницата се носи в понеделник и се взема в петък. Много съм доволна от Лего-то, изключително лека и удобна. Мерих я на кантара пълна с всички учебници, помагала, тетрадки и огромния несесер  Mr. Green, но без шишето за вода - точно 3кг., с него - 3,5кг.

Домашните се пишат на следобедната занималня, но за събота и неделя ще имат за вкъщи.
Програма все още нямат  Mr. Green. Имат по няколко часа БЕЛ и математика на ден, по 2 часа немски на ден. Вчера са имали информ. технологии и вечерта ми разказваше "Мамо, това се нарича компютър, това монитор, клавиатура, мишка и цялото представлява информационна система"  Mr. Green. Вместо физическо казва физика  Laughing, още не може да свикне с тази думичка.

Храненето - като миналата година. Сутрешна закуска, обяд и следобедна закуска в стола. Не носим нищо за ядене. Джобни давам, да си има за всеки случай, ако й се прииска нещо.

Плуване - два пъти в седмицата на обяд. Допълнителните занимания още не са ги представили. Предполагам, че девойката ще пожелае латино или модерни танци.

Лягането - първите два дни в 21,30 /след душ, зъби и приказка/, снощи с десет минути по-рано  Mr. Green. Ще гледам да изместя часа на 21.00.

Съгласна съм със Светкавица  Peace. Темата ни заприлича на отчетните от бременния период, но пък е хубаво да споделяме и други неща, освен ученето  Grinning.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 14:59 от Хот Ели

# 391
За днес изкоп4их информацията, 4е му харесва пове4е отколкото градината, 4е правили математина с някакъв бухал и днес били на едно, утре щели да са на две и т.н. изкоп4их и разсъждението защо уикенда не е поне 3 дена ... по-поделено му се струваше .
Днес го оставихме да се прибере сам в къщи и тъкмо паркирах след работа и го видях да се задава ... беше пешеходствал 40 мин. двете пряки, но той като се разхожда сам бавно ходи, разглежда и оглежда вси4ко.
Сандви4и давам, също в другата кутия напр. сини сливи или малки домат4ета.

# 392
  • Mediterraneo
Ами то всичко е свързано с учебния процес, как да избера кое да болдна  Crossing Arms  Mr. Green

# 393
  • Пловдив
Момичета, имам въпрос към "телефонистите". По колко пъти на ден ви се обаждат и за какво? Щото на мен ми писна да ми се звъни всяко междучасие "Илиянчо ми бутна молива", "Татяна ме обиди", "Нямам купони и не мога да си купя закуска" (тук вече следва обяснение, че купоните са за обяд, а закуската става с левчето), "Не ми се яде кремчето", "Кога ще ме вземеш", "Не може ли да дойдеш да ме вземеш", "Не може ли веднага да ме вземеш" ...  ooooh! ooooh! ooooh!

# 394
Момичета, имам въпрос към "телефонистите". По колко пъти на ден ви се обаждат и за какво? Щото на мен ми писна да ми се звъни всяко междучасие "Илиянчо ми бутна молива", "Татяна ме обиди", "Нямам купони и не мога да си купя закуска" (тук вече следва обяснение, че купоните са за обяд, а закуската става с левчето), "Не ми се яде кремчето", "Кога ще ме вземеш", "Не може ли да дойдеш да ме вземеш", "Не може ли веднага да ме вземеш" ...  ooooh! ooooh! ooooh!
Затуй нашата г-жа каза, че е по-добре да не даваме телефони в началото Simple Smile
Точно заради такива "бутнаха ми молива" и "не ми се яде обяда"  Crazy

Аз не го давам, след Коледа евентуално или на пролет - демек ако/като си заслужи Simple Smile

# 395
Аз пък се надявах да ми се обажда поне по веднъж на ден, но не - телефона е на "тих режим", а тя никога "няма време" да се обади Crossing Arms

Вчера - поглеждам телефона - 9 пропуснати повиквания. Попитах я поглеждала ли го е изобщо, защото имаше обаждания от 4-5 човека, а тя ми каза" Видях, но бях много заета, за да се обаждам, а и едва ли е било важно".

# 396
  • Пловдив
Дъщеря ми не ми звъни изобщо, аз съм я предупредила само за важни неща да звъни и тя явно не е сметнала за важно нищо  Mr. Green Одеве й звъннах, но "абонатът не отговаря, моля, обадете се по-късно"  Laughing

# 397
  • София
Вещи, това е една от причините да не давам телефон  Mr. Green.

# 398
  • Пловдив
Направо почнах да ви завиждам  smile3515 smile3515 smile3515

Ще си поговорим пак за поводите на телефонирането довечера. Току що бях информирана, че няма пари да си купи нещо и след като три пъти казах, че утре ще има, щом е изхарчила днешните се чу едно силно "йееее, намерих си левчето" и моментално затваряне на телефона  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Има и по зле де, на едни съученици - близнаци майката се оплака сутринта, че са и се обаждали вчера общо около 50-тина пъти  Laughing

И добавям за n-ти път - темата на мен ми харесва каквато е. Има от всичко - и за училище, и за свободното време, и забавно, а не само сухи отчети и домашни. Все пак това си е отчетна тема Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 15:32 от ЗлаВещица

# 399
  • София
Аз пак ще се оплаквам от моя човек. Днес ми се обажда и аха, аха да се разреве: "Мама, отново си загубих пликчето (в плик съм му сложила кутията със сандвичите, ябълка и 2 шишета с вода)". На мен зле ми стана, защото се оказа, че той не е успял да яде. Разпитах го на дълго и широко къде може да го е оставил, но той естествено не си спомни ooooh!. Казах му, да попита госпожата дали ще го пусне до лавката да си купи нещо и после да ми се обади. След 3 - 4 мин. отново звъни и щастлив ми съобщава, че Димо е успял да му намери плика и ще закусва. Сигурно госпожата е впрегнала целия клас да го търси Mr. Green. Дайте идеи какво да правя, че да не е толкова заблеян? Мислех си такава торба за физическо да му взема или пък някаква друга по - малка раница и там да си носи кутията и шишетата, но няма гаранция, че нея ще я пази Thinking.
В у - щето все още не се знае какви допълнителни дейности ще има. Класната каза, че края на месеца началото на другия ще има яснота по въпроса. Иначе Дани продължи с немския, който е само в събота по 4 астрономически часа.
За лягането вечер, той няма проблем да си легне в 20.30 часа, може дори и по - рано да заспи, защото от бебе си ляга рано. Докато беше ваканция си е лягал най - късно в 22 часа и то само по някакво изключение. Иначе между 21.15 и 21.30 часа. На обяд, обаче не спи от Коледа.
ЗлаВещица, за щастие Дани ми се обажда, когато реши, че има проблем или пък е важно. За трите дни ми се е обаждал 4 пъти и наистина и 4 - те пъти си заслужаваше. За такива неща, които ти си споменала, още не ми се е обаждал.
П.С.Не зная дали е уместно, но много ми се иска да открояваме по някакъв начин коментарите ,свързани със самия учебен процес.То ясно, че всичко е важно- и емоциите, и джобните, и закуските.Но ако темата е за взаимопомощ, дали да не измислим някакъв начин да намираме по-лесно въпросите и отговорите, отнасящи се до уроците.Просто се чудя дали ще е полезно за всички...Или нова тема ,която да отразява не всички детайли от ежедневието, а по-конкретна за обучението на децата.Разбира се, не става въпрос за тема, в която колективно да "пишем домашни", нашите сме си ги написали отдавна.А за подкрепа, идеи за по-лесно усвояване на материала, помощ при затруднения.
Отделна тема според мен не е необходима, но пък е удачно с друг цвят да се пише. Аз за момента не мога да се включа с мнение по отношение на домашните. През уикенда, обаче ако имам въпроси, няма да се колебая да ви питам.

# 400
И според мен цялата тема си е свързана с училище.. В 1ви клас не само домашните са важни, а цялостното преживяване на детето.. и майката  Mr. Green
Ако някой иска нещо конкретно да пита - по-добре да го болдне тогава, че да се забележи  newsm78

Марти, Тони не спи на обед от 2 годишен (в градината блееше тавана, вкъщи никога не е изявявал желание за сън през деня) Crazy и обикновено ляга в 22-23 и става в 10-11 като не е на училище.. Аз и сега ако го оставя ще стои до 22.. ама как се събужда после 6:30  ooooh!
А и ми е добро извинение сестра му (да не я буди - ляга и той)  Twisted Evil Да влиза в режим, че иначе е супер нерва  Tired

Днес писахме домашни, че и за вчера (щото днеска нямали БЕЛ) - ама г-жата му дала само 3 реда за домашна - не е ли много малко  newsm78 Та го накарах да си довърши страницата докрай  Crossing Arms

Ще говоря утре с нея повече да пише, че предполагам на занималнята не стоят цял след обед на 3 реда.. А пък той прави каквото каже г-жата - за него е закон. Аз ако изтълкувам нещо или го помоля да направи повече (макар и 1 ред) ей ужас, не можело г-жата щяла да се кара  Crazy

# 401

И добавям за n-ти път - темата на мен ми харесва каквато е. Има от всичко - и за училище, и за свободното време, и забавно, а не само сухи отчети и домашни. Все пак това си е отчетна тема Simple Smile

И аз мисля така Peace

# 402
  • София
а някой да е имал бит и техника вече, какво да сложа за утре? освен лепило, ножица и  блокчето с цветни листове?

# 403
  • София
а някой да е имал бит и техника вече, какво да сложа за утре? освен лепило, ножица и  блокчето с цветни листове?

На нас искаха и тиксо, няколко кламера, сламки.....моливи естествено.

# 404
  • Бургас
Момичета, имам въпрос към "телефонистите". По колко пъти на ден ви се обаждат и за какво?

Досега ми е звъннал само веднъж и докато го питам как е, ми каза:"Айде, че часът почва" и ми затвори  Mr. Green
Аз пък се притеснявам, че не ми звъни хич  ooooh!

Не е лесно  Joy

Общи условия

Активация на акаунт