Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 805
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
а някой да е имал бит и техника вече, какво да сложа за утре? освен лепило, ножица и  блокчето с цветни листове?

Пластелинът към този предмет ли е или към рисуване Thinking
не знам, според Филип бил за рисуването... тя нали показваше някакви папки за бит и творчество при нея.... аз може би ще му дам утре да си занесе в шкафа пластелина, боите и флумастрите там да си стоят да не ги мисля нон стоп... нали освен гуменките каза, че и тях може.

Дааа, аз направих същото преди малко. Напълних раницата на малката с всичко, което се сетих да остави там. Simple Smile

# 421
  • София
mandorla amara - а в раб. тетрадка по бел само да направят цветето в цвят ли имат или трябва и ченгелчетата да правят?

# 422
Позволяват ли децата да си тръгват сами от училище - не помня питах ли ви?
Моля да ми отговорите дали е позволено, а не да се превръща в полемика за и против.
Решението е далеч още, просто искам да знам дали е позволено въобще.

# 423
  • burgas
*Буб*ти да не мислиш,че само вие сте ранени Mr. GreenДвете колена на синковеца са жестоко охлузени ooooh!.Докато тичали навън едно дете от друг клас му подложило крак и....Панталона му обаче за мое голямо учудване е здрав  Mr. Green

# 424
  • София
аз не позволявам, принципно може би е позволено, понеже имаше едни декларации кой ще взима ученика и  имаше вариант, че ще си ходи сам, което обаче според мен  е в противоречие със законите  на страната... http://novinabg.com/?p=2323 нали го приеха в крайна сметка. newsm78

Буб, мн неприятно се е получило с телефона... дано по-малко такива емоции имате. А учителката защо не ти е звъннала?

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 19:27 от Angel_Dust

# 425
и аз знам, че приеха нещо, но не знам какво

# 426
  • София
А ние днес се върнахме без флумастри. Мислех да остави цялото изобразително там, а тя ми връща другите неща, а флумастрите ги няма...като и да е.

Да питам какво мислите. Не съм разбрала как и кога е станало (вероятно съм пропуснала някакъв етап от предучилищната подготовка), но дъщеря ми е започнала да държи химикалката по някакъв много странен начин. Извива си ръката в китката толкова много, че химикалката вместо да сочи напред, сочи навътре към тялото й (надявам се ме разбрахте). Когато пише ченгелчетата по този начин излизат много красиви. Ако я накарам да държи химикалката правилно излизат ужасни - това е естествено не е свикнала още. Преди година пишеше и рисуваше нормално. Сега се чудя да я мъча ли? Децата, които пишат с лявата ръка я извиват по подобен начин и никой в днешно време не смята, че това е проблем  newsm78

# 427
  • София
не я ли заболява така ръката.... аз предполагам, че когато започне да изписва букви и думи ще  оправи позата...а самите чертички и ченгели в правилната посока ли ги изписва, при левичарите според мен такова писане идва от желанието да виждат какво са написали иначе си пречат с ръката, но при дясната ръка, няма  такава причина.

# 428
  • burgas
M_I_A според мен това е просто някакъв такъв период който ще отмине.Аз имах такъв период в началните класове,после си спомням,че бях започнала да изкривявам самата тетрадка ,но после нещата се нормализираха.

# 429
Моля да ми отговорите дали е позволено, а не да се превръща в полемика за и против.
Решението е далеч още, просто искам да знам дали е позволено въобще.

Попитай в у-щето. Те не могат да не те информират адекватно. щом разпространяват декларации, то трябва да са наясно какво озна4ават.
При нас е позволено и препоръ4ително, но ти си питай при вас как е.

За лягането казаха - децата да са на-късно в 20:00 в кревата, за да са фит за у-ще и аз слушкам ... а у4еника така се изморява в у-щето, както не се е измарял в градината и след футбол/колело/брулене на кестени следобеда успявам да го пратя в леглото още в 19:30.

С етенето имам наредък, като се за4ете в една книжка на Янош с едни 4асовници и като легне про4ита по страни4ка , даже като му стане интересно и две Simple Smile
Явно трика е да се открие подходящата книга  Wink

Една идея за да не се губят толкова нещата- аз купих една ма8инка от амазон, която пре4ата лепящи се етикет4ета с зададена големина. На вси4ко сме залепили по едно таквоа малко етикет4е с името. Даже на всеки молив поотделно  Mr. Green

# 430
  • София
Мен ме заболява, само като се опитах да покажа на мъжа ми и майка ми как пише, но нея изглежда не. Според майка ми също щяло да отмине с времето.
Аз много се ядосвам, точно защото не мога да видя какво точно пише - скрива се от пръстите и химикалката, отделно си засенчва листа по този начин. Ченгелите ги пише под поносим наклон.
Но тя умее и обича да рисува, има точна и доста обиграна ръка (рисуваше непрекъснато и в къщи и в градината) и как не съм видяла че държи писалото така.
Естествено първо и беше по-удобно да пише отдолу нагоре, но като "скръцнах" няколко пъти бързо започна както трябва.
Чудя се дали не се е появило именно сега от неусещането като стигне към края на реда да си премести цялата тетрадка по-наляво, а не да чупи китката.

# 431
  • Варна, България
И нашата липса - часовникът, който получи за първия учебен ден Sad  Не е скъп, но ме е яд, че издържа само 4 дни... Бил го свалил на двора и вероятно го е забравил на пейката. Търсил го после, но го нямало.
В тоя ред на мисли телефонът ще почака...
Има няколко "Браво". Не ги вдигат много да отговарят – само веднъж, поне така каза   newsm78

# 432
  • София
*Буб*ти да не мислиш,че само вие сте ранени Mr. GreenД
ха, първия ден някакво дете му разбило устата, рукнала кръв и тн...., после друг го фраснал в корема, после пак го бутал по коридорите ....аз съм в лек потрес, за първи път някой бие синът ми....надявам се да се напаснат сами скоро, ако не - ще предприема действия, какви - не знам...

днес за първи път домашно - защо не го написа в занималнята? - Защото е за домашно - за вкъщи...
- ОК, дай да пишем....- Опа, няма ми тетрадката.......е изпуших.

Както 17.09 беше страхотен ден, така през всеки следващ, напрежението ми ескалира, нервите са ми обтегнати. Дано бързо да се адаптираме всички.

# 433
Днес се оказа че горнището му е останало в стаята ooooh! ама аз съм за бой че не прегледах какво има в торбата.Часовника е със спукано стъкло , а е от вчера  Sad, ама така ще кара.
Когато го взимах няколко деца пишеха в тетрадките бастунчета, а моя оцветяваше в тетрадката по музика, така казала госпожата Simple Smile
По телефона се обади само веднъж вчера да ме пита ще ходи ли на стол, днес е доволен, каза че всичко си е изял,ама не вярвам а и е било лудница и никой не можа да ми потвърди.

аз лично попълних декларация че няма да се прибера сам, но едно от децата го пускали защото живеело наблизо и госпожата написала в тефтера колко пари да носи утре за стол и снимка.
Днес получих и наръчника за родителите.

# 434
  • Пловдив
Ако родителите желаят подписват декларация и го пускат само.

Общи условия

Активация на акаунт