Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 805
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Момичета, имам въпрос към "телефонистите". По колко пъти на ден ви се обаждат и за какво?

Досега ми е звъннал само веднъж и докато го питам как е, ми каза:"Айде, че часът почва" и ми затвори  Mr. Green
Аз пък се притеснявам, че не ми звъни хич  ooooh!

Не е лесно  Joy

На нас изрично забраниха телефоните. Цялостна политика на училището. Първо леко се нервирах( хем не смятах да взимам), сега се радвам даже. Госпожата за сметка на това е звъняла 3 пъти на половинката. Явно жената държи на контакт. Peace

# 406
Не бях чела доста страници назад, надявам се дечицата, които са били със свити сърчица вече да са спокойни! Hug Дано притесненията и на малки, и големи бързо отшумят!

И ние сме от дечицата без телефон, засега сме категорични, че не й трябва, макар че иска. Обмислям евентуално за р.д. да е част от подаръците, но и тогава мисля да го давам само, ако преценя, че ще й е необходим. Взимам я на обяд.

Използвах идеята за папка-кутия за изобразително изкуство, взех една с велкро лепенка и вътре побрах всичко - бои (вкл. и темперни), блок, четки, чашка, мушамичка.. Доста удобно! Peace

Утре имаме и ние Домашен бит.. - добавих само гланцово блокче, чудех се за пластелина.. лепило, ножица си има в несесера.

Госпожицата им пише засега "Браво" и "Отлично".

Заспива до 21 ч. най-късно, сутрин нямаме проблем със ставането.

Към момента ходи на йога (веднъж седмично) и плуване (3 пъти). Днес имаме родителска среща и ще разбера и за другите допълнителни дисциплини по-конкретно в какви часове ще са и дали ще ни паснат, вероятно ще продължим и със спортните танци (3 пъти), колебая се за рисуване и театър, които посещаваше миналата година, тя иска карате.. Simple Smile За допълнителен английски, вече съм писала, че ще започне след 2-ри или 3-ти клас! Peace

# 407
Моля тези, които не са включени в списъка на 1 стр., а имат желание, да драснат информацията на лични за по-сигурно - на мен, или на Drina. Ще бъдете добавени в следващата тема! Peace

# 408
  • Русе/София
Използвах идеята за папка-кутия за изобразително изкуство, взех една с велкро лепенка и вътре побрах всичко - бои (вкл. и темперни), блок, четки, чашка, мушамичка.. Доста удобно! Peace
Явно съм пропуснала обсъждането на тези папки,може ли снимка?

# 409
  • Бургас

И мен ме интересува, къде се продават? Не съм виждала досега. А иначе наистина е трудно да се приберат нещата, особено след часа - мократа и мръсна чаша примерно, вътре при учебниците и тетрадките, а моят син най-вероятно така ще я пусне.

# 410
Липси днес - кутията за храна (дали е изяла сандвича - не казва) , химикал и тетрадка по БЕЛ  newsm78 .Дано нещо изкочи утре ,най- вече кутията за храна, че я търсих да е в тон с раницата  Crazy

# 411
Като папките кутии с ластик (които вероятно също ще вършат работа) - http://pro-office.bg/index.php?route=product/product&product_id=449 В Джъмбо имаше доста модели, първо бях взела една картонена, защото по-принцип ограничавам употребата на пластмасата. Но после видях една с велкро лепенка и ми се видя по удобна, а и по-лека. Имаше сини, розови.. Ще попитам в този вид прибрани вещите дали не могат да стоят в училище, както могат да стоят саковете по физическо.

# 412
  • София
Tемата на мен ми харесва каквато е. Има от всичко - и за училище, и за свободното време, и забавно, а не само сухи отчети и домашни. Все пак това си е отчетна тема Simple Smile

И аз съм на същото мнение. Peace
Темата е отчетна и е логично да се пише и споделя за различни аспекти от живота на децата,а не само за учебния им материал.В този си вид лично за мен е по-полезна.
Тръгването на училище е един от важните моменти в живота на децата ни и е нормално в момента да споделяме повече неща от ежедневието им.Вероятно по-нататък няма да бъде така.
Днес се върнахме с чужда дреха /част от униформата/.Много ме е яд,защото няма как да установя на кого е,но определено не е нашата.По-малък размер е,изрязан етикет...направо ми се развали настроението.
Преди малко купих цветни папки с копчета и мисля в тях да сложа различните предмети.Но това разбира се утре,когато върне раницата.

# 413
  • Mediterraneo
Обажда ми се по веднъж- на обяд, докато чакат господина да ги заведе да обядват и на занималня.

# 414
  • София
При нас първият час започва в 8.20ч.
Телефоните са разрешени, няма проблеми стига да не се звъни в час. Днес ми звънна само 3 пъти  Mr. Green
Закуска засега нямат, лавката работи и си носят от вкъщи. Столът също не работи..от 1.10 ми казаха, че отварят.
Бои, четки, чашка, мушама и т.н. стоят под чина, няма смисъл всеки ден да ги мъкне нагоре-надолу.

Вчера ми изпратиха 150-те лева еднократна помощ за първолак, които иначе отдавна са похачени Laughing

# 415
а някой да е имал бит и техника вече, какво да сложа за утре? освен лепило, ножица и  блокчето с цветни листове?

Пластелинът към този предмет ли е или към рисуване Thinking

# 416
  • София
а някой да е имал бит и техника вече, какво да сложа за утре? освен лепило, ножица и  блокчето с цветни листове?

Според мен е към бит и техника.Пластелин,дъска и ножче,цветни моливи,които предполагам всеки ден носи детето.

# 417
  bouquet благодаря

# 418
  • София

не знам, според Филип бил за рисуването... тя нали показваше някакви папки за бит и творчество при нея.... аз може би ще му дам утре да си занесе в шкафа пластелина, боите и флумастрите там да си стоят да не ги мисля нон стоп... нали освен гуменките каза, че и тях може.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 18:57 от Angel_Dust

# 419
  • Пловдив
Днес, момичетаааа кошмар... Сутринта като я заведох на у-ще си взехме телефона от охраната и аз (тъпата патка) хич не го погледнах и директно й го сложих в раницата. Отивам към 16.30 да я взема от занималня - ръката й безобразно охлузена от вътрешната страна - огромна рана от лакътя една моя педя до дланта... Г-жата от занималня каза, че не се била качвала на дърво, а само се охлузила, минавайки. Да, но дъщеря ми каза, че се е качвала и така е станала белята  ooooh! Изпратили я с още едно дете до сестрата, нея я нямало, малката видяла една позната чистачка и я попитала може ли да й промие раната. Освен това поглеждам телефона - строшен дисплей, сутринта една майка каза, че синът й го намерил вчера и си го бил сложил в обувката да си го носи вкъщи, май го намерил на части, така поне разбрах. Та тя го видяла в обувката му и го занесли на охраната. Аз тази Нокия 5 години съм я ползвала, изпускала съм я и на части се е разглабяла на съставни части и пак е работела, а сега е потрошена отвсякъде (пак работи, де  Mr. Green).
Такаааа...прибираме се вкъщи, дъщеря ми доволна - имала 3 шестици днес. Питам я къде са й учебниците и учебните тетрадки, а тя - "Лелеее, аз май ги сложих в чантата по рисуване"  ooooh! И всичко й е останало в училище, включително кутията за храна + шишето с вода, а аз се чудя защо й е лека раницата  Whistling
Аз с баткото такива истории не помня, тя от първата седмица ми ги сервира... А раната ви казвам е кошмарна, подута и дълбока  Rolling Eyes Това, за моя радост, не й попречи после да лудее и щурее на една детска площадка, докато не ни заваля як дъжд  Laughing
Съжалявам за дългият пост, но да си споделя перипетиите от днешния ден  Embarassed
Утре батко й ще я взима от занималня, предупредих госпожата.

Общи условия

Активация на акаунт