Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 778
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
За тоалетната съм сложила кутия с мокри и сухи кърпи, да й е по-удобно да си ги носи заедно. Има и дезинфектиращ гел Бочко в раницата. Това ми е вариантът за някаква що-годе прилична хигиена. Не съм  питала имат ли сапун в тоалетната. Довечера ще питам.

Храна всеки ден слагам:
- кутия със сандвич
- кутия с нарязана чушка, морков и краставица
- кутия с нарязан плод - ябълка/зърна грозде - и цял банан
веднъж сложих и една малка опаковка пълнозърнести бисквити (6 бр.) с мюсли на Престиж, много удобен вариант за нещо сладко.
Трябва да кажа, че така детето се храни дори по-здравословно от вкъщи, където като питам - искаш ли морков/чушка/плод - дежурно ми се отговоря "не" и после се заравя в хладилника да търси нещо сладко. А така, като това има в чантата, това яде.
С джобните нищо не си е купила, вече има спестени 4 лв Laughing

# 496
  • Бургас
 Зла Гад - Пиги®, при нас обаче и в часовете е същото, аз после вкъщи виждам, че и там пишат много и детето ми обяснява какво правят. И от една страна уж е хубаво, но от друга - на мен не ми харесва, защото децата се изморяват страшно много и като чуят за домашни са ей така  Sick отсега. Ами следващите 12г какво ще правят, ако в тях отсега се насади такава нагласа?
Моят син от умора, досада и чист мързел, и много се мота вкъщи, докато ги напише ... минават 3-4 часа някъде. Накрая и на мен чак ми става лошо от писане, поправяне, обяснения и т.н.
Дано скоро влезе малко в ритъм и не му идва чак толкова нагоре ...

# 497
  • София
Аз също идея си нямам дали им дават безплатни закуски, но вероятно не, защото ако не Дани, то поне госпожата щеше да каже.
Слагам му 2 сандвича (столът още не работи), плод и 2 шишета с вода. Пари му даваме по 2 лв. на ден. Той си ги харчи както прецени. Купува си главно боклуци Rolling Eyes. Вчера напр. си е купил някакви сокчета по 1 лв/брой, но и без пари не можем да го оставим, след като всички деца имат и си пазаруват.

# 498
  • София
голяма част от проблема е, че децата не са свикнали още  да имат домашни, после ще се е пооправят нещата според мен и сами ще  разберат, че колкото по-бързо отхвърлят това задължение, толкова повече време за игра ще има... в смисъл не ги мисли следващите 12 години чак Simple Smile

А  за парите...хубаво, ама моят е мн неориентиран с тях, т.е. нито ще знае какво мож да си купи, нито ще му стигнат ли, нито трябва ли да му връщат и колко... или там им помагат на лафката?

# 499
За кучетата веднага бих говорила с директорката - да намери начин да ги махне от двора.

За учебните тетрадки - никой не я кара насила,но като й е интересно защо да я спирам ? По добре това отколкото да се бият с брат си. Така и той проявява желание да се учи да пише, да разглежда учебници, да пита какво е това, това...По тези тетрадки те не пишат много в училище,  а им ги дават за домашни.

За парите - не й даваме.

Още нищо не е загубила в училище, но миналата година й откраднаха някои неща, други размени и след като и казах строго че така не се прави, не се разменят предмети и не се носят любими игри и играчки явно си взе поука.

и.... честито на всички рожденници   Gift  party023 cheers

# 500
  • Бургас

Храна всеки ден слагам:
- кутия със сандвич
- кутия с нарязана чушка, морков и краставица
- кутия с нарязан плод - ябълка/зърна грозде - и цял банан

Менюто е чудесно, само нали казват, че плодовете и зеленчуците трябва да се консумират веднага след нарязване и че като престоят няколко часа така, голяма част от полезните им вещества изчезват?
Макар че пак е по-добре така, отколкото да яде само вредни храни, пълни с какви ли не боклуци.

# 501
Онзи ден и моето дете си поиска пари, но и отказахме. Попитах я за какво са и, като и даваме ядене. Искала да си купи шоколадово яйце от щанда със закуски.  Crazy

# 502
  • София
виртуална -  аз също не бих дала да попълва тетрадката предварително, после в час няма да има какво да прави с другите деца, а и г-жата надали мн ще се зарадва на самоинициативата...книжки с подобни задачи в къщи си имаме, колкото му душа иска, ако му се правят такива неща, от тях... или щ купим съвсем нова да му е интересна...

# 503
  • Пловдив
За парите - с познати майки от класа постигнахме единодушие - по левче най-много на ден. Купува си боклуци, естествено  Tired Снощи й показах 10 по 10ст. и отделно 1лв. и й казах, че са на една и съща стойност. Накарах й да си ги брои - 10ст., 20ст. и т.н. до 100ст.  Mr. Green И й казах така да си ги брои в стола. Разиграхме сценка - аз бях продавачка, тя дете и ме пита колко струват едни Финети , аз й казах - 60ст. и тя си ги изброи. За нея е нещо ново това, до сега е пазарувала, но без да има понятие от стойност на парите. То не че сега има де. Попитах я цяло левче ли да й дам или по 10ст. и тя избра второто.
Безплатната закуска започва от октомври, така разбрах аз. 3 дни ще е плод, 2 дни - закуска някаква. Сандвичи правя по 2бр., но единия си остава. Ябълка слагам - стои си от вторник непокътната. На обяд си хапва в стола - вчера бил пресолен шницела и почти не го е яла, но фасул е хапнала.
Мон, програма Успех има май навсякъде, ние сме в Пловдив и имаме такава. Нека и учителките кажат де -  Вещи  Hug

# 504
Пари засега не даваме и ние-по-нататък ще видим какво е положението. Това с дезинфектанта на Бочко е много добра идея Peace
При нас предчувствам, че ще има малко "надцакване" между децата. Сега някои имат телефони, други не, но Георги вече има претенции за телефон с тъч скрийн, защото еди кой си имал Confused
Колкото и да е удобна целодневната форма на обучение, еми не ми харесва-не ми е спокойно-не знам защо  Crossing Arms Не мога да видя какво са правили през седмицата-чак в петък, а събота и неделя какво по-напред да направим. Много бързо ги карат да порастват тези деца.

# 505
Мон, дори само фибрите да са останали в зеленчуците, по-добре от чипс и кроасани Grinning

В суматохата около кучетата и подробностите около менюто, забравих да споделя най-важното - детето има най-добра приятелка! Днес като се видяха, се прегърнаха. Толкова ми се стопли сърчицето, нали все се притеснявах, че ще е изолирана, защото всички се познават от детската. Явно и приятелката е нямала познати от класа и бързо са се намерили Laughing

Скрит текст:
п.п. получавам втори мейл от Екоравновесие от сутринта, след автоматичния отговор на сигнала:

Уважаеми/уважаема ......,

Съобщаваме Ви, че сигнал с входящ номер ..... е класифициран и обработен на 21.09.2012г. от диспечер на ОП Екоравновесие. Предстои да бъдат назначени и изпълнени необходимите действия за решаване на случая. Ще Ви уведомим с е-mail за назначените действия и за тяхното изпълнение.

да видим...

# 506
  • София,Модерното
ZDR MAIKI NA PYRVOKLASNICI!!!
Bih iskala i az i sina mi da se prisuedim kum vas!
Nie sme 1 d klas v 56 sou v lulin!
4estno kazano o4akvah pove4e ot tova u4-6te,no qvno e do gospojata prosto....
6te vidim za napred kak 6te bude i 6te pi6a togava,zasega prosto mi se struva malko razseqna u4itelkata,neorganizirana,min god e bila pozanimalnq pak na pyrvi klas,sega e klasna,malko sum v golqma 4udenka...dali e dost naqsno s kakvo se e zahvanala
 newsm78

# 507
И ние нямаме часове по програма "Успех"  Rolling Eyes..ще запитам на РС дали учителката ще прояви интерес Mr. Green

Аз дори не съм чувала за това Mr. Green
Само в Сф ли ги има?
Тук никой не е споменал нищо подобно.

То и аз от тук разбрах Peace
Не, национална е програмата; ето ти инафо:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=839396

http://bglog.net/nachobrazovanie/47364

# 508
Ей, загубих ви дирите  Laughing
Айде да ни е честита учебната година и да са ни живи и здрави първолаците сладки!
Моя дребен добре се справя засега, пише си домашните, имат и занималня. Храни се в стола, харесва му (купона тази година е само 1,60)
Батко му ходи да го навестява от време на време и класната го хвалила  малкия, та и баткото горд, горд Simple Smile

# 509
  • София,Модерното
6te se radvam da ni dobavite i nas kum spisuka i da si pomagame vzaimno!

nzm dali ima dr ot 56 sou,mai ne go vidqh na 1 str,

4eta vi ot nqkolko dni i ste mi mn polezni,mnogo angajimenti pokrai 1 klas imame,no jivi i zdravi da sa ni decata i mn da budat 6tastlivi,tova e nai-vajnoto!!!!

USPEH NA VSI4KI Heart Eyes!!!

Общи условия

Активация на акаунт