Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 783
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
През тези тоалетни минават по 300 човека на ден, то трябва един склад за ТХ и сапун да има в училището. Аз съм дала кърпички, мокри и сухи. Проблема е че не иска да ходи до 00 , както разбрах и от др. майки и техните деца все още не искат дори да пишкат. Явно са се стреснали от дупката.
Надявам се стреса да отмине.

# 541
  • София
И аз мисля,че са излишни дебатите имало ли е или не навремето консумативи в тоалетните.За мен по-притеснителното е,че дъщеря ми не желае да ползва тези които са тип клекала.Просто не е свикнала и се чудя какво да правя,а тя е по цял ден на училище.Има и чинии,но там хигиената ме безпокои.
Извинете ме за натуралното обяснение. Embarassed

# 542
През тези тоалетни минават по 300 човека на ден, то трябва един склад за ТХ и сапун да има в училището. Аз съм дала кърпички, мокри и сухи. Проблема е че не иска да ходи до 00 , както разбрах и от др. майки и техните деца все още не искат дори да пишкат. Явно са се стреснали от дупката.
Повече Simple Smile
Нашето е НУ - 400 деца (грубо предполагам - 100 деца на випуск). - Ако е ОУ или СОУ - стават по 2 по 3 пъти повече.. че и нагоре.
Всички ако пишкат по 2 пъти преди и 2 пъти след обед .. смятай  Joy
1600 къса тоялетна хартия на ден  Crazy И като развият 5-6 рула нарочно (щото има калпазани) ...
Трябва да има по една лелка на входа на тоалетната да ги "следи" какво правят и да раздава хартийки освен  Joy newsm78

# 543
Вещи, честит рожден ден и тук! Hug Много здраве, късмет и успехи!   bouquet
Бубе, как е госпожицата? Заздравява ли раната? Дано й мине бързо! Praynig
Днес за първи път заведох аз малкия на училище (все таткото го водеше досега) и някак мило ми стана като тръгна към стаята, хванат за ръка с едно приятелче... А аз хукнах към стола да купувам купони за другата седмица, за да не закъснея за работа Wink
Той се справя общо взето, старае се, досега е дописвал само по 1-2 реда в къщи. Много му харесва Peace Всяко междучасие са на двора, тичат, ритат топка. Притесненията ми относно новоназначената учителка за занималня изчезнаха - оказа се много старателна млада дама.
Храната в стола е добра - или поне моят син я харесва. Нито веднъж не се е оплакал в това отношение, но времето не му стигало да си изяде всичко - това му бил проблемът... Винаги му слагам по нещичко в раницата за междучасията, така че не е останал гладен. А и му давам джобни (50 ст.), все намира какво да си купи Wink
Все още няма липси, но очаквам включване - разсеян е доста Whistling
Относно тоалетните - и нашите са с клекала. Все пак детето се справя, въпреки че не е свикнал с тях. Ползва кърпичките, които съм му сложила в раницата Peace

# 544
Момичета,
Според мен течния сапун 1 или 2 бр.,  един пакет мокри кърпи и тоалетна хартия и/или салфетките трябва да стоят до вратата, така, че всяко дете което влиза и излиза да има достъп до тези неща, а дори и да е забравило да се подсети да си вземе, което мисля, че ще му е необходимо.

Това според мен е за обсъждане с класния и родителите, не във форума  Sunglasses
За което имате мнозинство - това ще се случи. Отделно класните имат предостатъчно наблюдения относно практическите порядки и кое е ок и кое не, и ще ви кажат мнението си Wink

# 545
Нито в Основното, нито в Гимназията, нито в Университета е имало хартия Wink Пък добри бяха, желани Grinning
Аз пък много се зарадвах на модата да се скача на въже на двора. Събота и неделя подхващаме да разучаваме по-подробно Игри без играчки, да добавим още забавления към игрите навън.

# 546
  • София
Момичета,
Според мен течния сапун 1 или 2 бр.,  един пакет мокри кърпи и тоалетна хартия и/или салфетките трябва да стоят до вратата, така, че всяко дете което влиза и излиза да има достъп до тези неща, а дори и да е забравило да се подсети да си вземе, което мисля, че ще му е необходимо.

Това според мен е за обсъждане с класния и родителите, не във форума  Sunglasses
За което имате мнозинство - това ще се случи. Отделно класните имат предостатъчно наблюдения относно практическите порядки и кое е ок и кое не, и ще ви кажат мнението си Wink

Благодаря за забележката Lorenca, но понеже госпожите си мълчат и действие за момента няма, а родителите винаги бързат, исках да споделите идеи в тази връзка и искрено ви благодаря.   bouquet
А, между другото, по начина по който си ме цитирала, наистина предполага обсъждане на идеята ми.
Обръщението ми "момичета" няма пряка връзка към това което съм изложила няколко реда по-долу в предишното си мнение.   Peace

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 16:45 от Муци

# 547
В училището на дъщеря ми си имат и т. х-я, и течен сапун в тоалетните. Събират еднократно пари за тази цел. Явно при добра организация е възможно всичко. Всеки ден питам малката, ползвала ли е тоалетната, мила ли се е, има ли с какво да се бърше. Отговорът е положителен. Дори и сега ми потвърди.

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 16:44 от mandorla amara

# 548
На никой не се сърдя, нали темата е за споделяне и мнения  Hug Та нашата учителка явно е видяла, че няколко деца се справят бързо , бързо и е намерила решение  - сега вместо 2 страници домашно дъщеря ми и онези другите още едно-две деца имат 7 страници домашно, но вече от помагалото за самоподготовка  Mr. Green Та така Wink За учебника по музика не знаех че се попълва в него. В нашето семейство не сме много музикални, тк че няма начин "мама да й помогне". Изобщо който няма слух, няма и шанс да пропее вярно, колкото и да се мъчи  Grinning Само да вметна, че баща ми имаше много добър слух, свиреше на цигулка и т.н. и все ми казваше че пея фалшиво. Един ден слушах някаква ария от опера и бях запленена от нея, музиката я чувах в главата си. Баща ми ме попита какво съм слушала и аз му го запях и.....изненада - за първи път ми каза че пея  вярно  Twisted Evil Явно е трябвало да стана оперна певица  Laughing Laughing Laughing

Сапун и хартия нямат , а и ние никога не сме имали.

# 549
  • София
При нас 1ви клас и предучилищната са самостоятелно на 1вия етаж, други класове няма и само те си ползвт тоалетната. Правиха им лятото ремонт и имат и ниски тоалетни чинии, освен нормалните. Моите са момчета и не се притесняват, ходи си когато трябва.

За декларациите - попълвахме на родителската среща преди 1вия учебен ден.

# 550
решението си е наистина локално. дали лелка или класната ще раздава или децата сами ... щом смятате, 4е няма вероятност да се избегнат хулиганщини  Sad
не знам дали всяко малко дете може да сжикне с клекала. може би като порастне . моя го наблюдавах на една такава тоалетна в копривщица как се плашеше от дупката  Rolling Eyes ужас.
накрая се изпика в храстите отстрани. и аз сори за натурализма . сега се прибирам в къщи да провер как е минал петъка на първолака. От сутринта се запазари пак защо уикенда не е все пак 3 дена ....  Wink

# 551
  • Бургас
Вкъщи е голяма радост, че днес е петък, написахме всички домашни и има цели два, свободни дни без задължения... даже за момент се замислих кой се кефи повече - първолакът или аз  Mr. Green Party

# 552
  • Пловдив
В учебника по музика има да се попълва малко. Но към учебниците има и учебни тетрадки. Ние на първи клас все гледаме да ги спестим, че са към 3-4 лева, но от време на време идва някоя амбициозна експертка или астистентка със студентите, които се ужасяват, че нямаме, разпореждат се и купуваме. Родителите купуват де  Embarassed Тази година пак сме с надежди, да видим докога  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Тоалетните по новите изисквания трябва да са задължително седала. Ние имаме тоалетни от минали години и честно казано предпочитаме тях, но ... няма как. Аз дори и след колежка не смея да седна, какво остава за след децата. Както казваше едно време една съученичка - заемам индианската стойка и действам  Laughing Laughing Laughing

Виртуална, понякога талантът за музика се изявява малко по-късно. Големият ми син като кандидатства за първи клас в музикалното училище казаха ,че фалшивеел леко, но има страхотен слух и затова го приемат - все пак беше за инструменталист, а не за певец. Друг е въпросът, че след това се отказа (писала съм в стари теми и няма да досаждам с причините). За сметка на това след 2 години го заведохме на прослушване за хора на момчетата, харесаха го и сега дори пее в професионален хор. Е, църковен е, ама си изкарва по някой лев като за студент  А и  правилното пеене е задължително Wink

Общите неща са нож с две остриета. Има деца като отвързани и прекаляват с всичко и дори да са по 2-3 в клас понякога някои неща много бързо свършват. Не може да се контролират като в детската градина. Общо в училище с 400 деца имаме 3 лели, една първа и две втора смяна. Те трябва да чистят стаите на обяд и вечер, да забърсват праха, да мият коридорите и тоалетните след всяко междучасие, да метат двора поне по 2-3 пъти на ден - там помага и общият работник, но пак е доста трудно есента. Зимата да чистят снега и мисля, че сами ще се съгласите ,че работата е наистина  много, трудно е да стоят и да дежурят до трите тоалетни. От друга страна учителките са дежурни, а ако не са повечето стоят на двора голямото междучасие, защото толкова търчащи деца на едно място е трудно. Общо взето рядко са сбиванията, но понякога се налага разтърваване.

Благодаря на всички отново за пожеланията  Hug Hug Hug При мен се очертават няколко непредвидени подаръка - първо температура и тресене (не знам как се пише, че се треса от студ) и от там невъзможност да стана, да си взема щерката от училище и да сготвя. Така че  непредвидено момчетата и ще ми наготвят, и ще измият и ...  така им се пада  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Снощи казах, че искам само един подарък - да си ошетат стаята, а те заявиха, че било по-добре да ми купят подарък. Нека им  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 553
  • София
Хайде и тук да се похваля (то моето си стана за хвалене Mr. Green). Младежът днес нищо не е загубил Grinning и не само, че не е загубил, ами си е намерил (вероятно госпожата) кутията и пастелите.

Домашни за събота и неделя няма да имат, защото тази седмица почти не са учили и учебниците и тетрадките си останаха в у - щето.
Относно тоалетните и техните са с клекала, но моя не се притеснява да пишка в тях. А другата работа си я върши вкъщи от край време. В ДГ я вършил не повече от 3 пъти.

# 554
  • Варна
Я  да питам тия, чийто деца работят по Искам да знам по математика справихте ли се с пъзела за цифрата 1. Въртяхме го на всички посоки и не става. Според мен средната част е отпечатана огледално. Детето се сърди. Иска да го лепи както му падне.

Общи условия

Активация на акаунт