Октомврийче на годинка става, бърза да проходи и ... дим да го няма !

• 35 243
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
Честит рожден ден на Даниел, София, Виктория и Димо!

Върнахме се от консултация, Яна отърва ваксината благодарение на сополивата ни баба  Mr. Green Този месец сме доволни от кантарчето  Mr. Green 8220 (+500) и 78 см (+3) Whistling На мама дългучето  Heart Eyes
За месото понеже обсъждате - сетих се питам, трябва ли да се спазва още правилото да се редуват месо и жълтък? Може ли да давам и месо и жълтък в един и същи ден, че Яна почва да хапва по 2 пъти на ден зеленчуково пюре  newsm78 Иначе аз все още й добавям към моите домашни зеленчукови пюрета, купешка добавка на Сънвал или  Бейболов. Слагам й по половин бурканче добавка на едно хранене. Сигурно трябва да увелича порциона, как мислите  newsm78 Сега чакам да ми донесат домашни пиленца и мисля да й заделя бялото месце в камерата в малки пликчета на порцийки и да й добавям от него. Рибата все я пренебрегваме, може би защото в къщи не ядем често, макар че аз много обичам риба  ooooh!
Тази седмица в Кауфланд има промоция на Либеро, а в ДМ има доста стоки за бебета намалени с 20 процента, едни от които са любимите сокчека на Яна - ще има шопинг  Grinning
Знаете ли дали може да ползваме 15те процента отстъпка за рожденик в ДМ с акта за раждане на Яна  newsm78

# 631
  • Пловдив
Здравейте,момичета Hug
 Ама много сте изписали вчера  Simple Smile сигурно заради вятъра, ама ви изчетох. Борислав е много кисел от 2 дни,само мрънка,не дава да се отделя от него, а снощи се е будил сигурно 100 пъти  #Crazy Може би е от зъбите,че гледам долу и от двете страни му е подуто доста, сега ги чакаме вече тези кътници

Честито на родените днес   bouquet

Ради  Hug добре завърнала се и лека и безпроблемна бременност   bouquet

Сийн, янво и вие сте имали и като нашата нощ,какво им става на тези бебета  Rolling Eyes

Анбибиан - чудесни мерки

За миенето на зъбките- не съм пробвала още, ама ми се струва ,че ще е доста трудно  с това моето диване
Марси, напълно те разбирам с изпускането на нервите,нормално е и на мен ми се е случвало,а после ми става много гадно  Blush
Свм, леле колко спите  Shockedбраво на Датето
Борислав спи по един път на ден, случвало се е да дремне в количката за 10 -20 минути и това е за цял ден , направо ми разказва после играта хем му се спи, хем мрънка ,иначе по час и половина си спи

Лек ден от нас

# 632
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА ДНЕС!мНОГО УСМИВКИ И БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО!  bouquet

Фифи,от къде имате книжката за Шаро на двора-аз я търся да я купя за Ани,понеже имахме с Катето такава и й беше любима.Беше нещо такова-Шаро се замисли и си рече-няма пакости да правя вече-аз съм весел а пък всеки плаче-трябва да постъпвам другояче и т.н.

Съни,наистина са пораснали всички дечица,дори много бързо ми се струва,че пораснаха.Ани все още не ходи,но пълзи и аз се радвам да си е още бебешорче.Стискаме палци за твоя преглед утре!

Ради,успех и на теб!Пиши тук да знаем как си!
Звездичке,вие къде ще пращате Зори на училище,сега сме в предучилищна треска.

За спането-Ани спи сутрин по 40мин максимум,следобед 1-2 часа,но зависи-понякога не иска да спи следобед и си остава само с 40те минути сутрин!!!Къде са тия поспаливи бебета и аз се чудя...

# 633
Здравейте, момичета!

Днес и аз съм от наспалите се Grinning Кали спа цяла нощ и се събуди чак в 6 сутринта за малко мляко и после си доспа до 8.30. Пу-пу да не и е уроки, дано все така да е. В резултат на наспиването днес съм продуктивна. Вече сготвих за днес-  постни пълнени патладжани. Събрах прането, полях цветята и изпекох малко патладжан за фризера, зимата много обичаме с мъжа ми да си правим кьопполу с печени чушки.  chef Имам и едни моркови да изчистя и да сложа във фризера, че са от градината на свекърва ми и да има за Кали и приключвам със зимнината. Той и фризера се напълни вече.
Фифи - радвам се, че съм ви била полезна с избора на торта. И ние сме мног одоволни от Леля Ог, догодина мислим пак от там да поръчаме.
За спането-Кали започва да спи по веднъж на ден, но ей сега точно е кисела и днес може идва път ида си дремне ooooh!
Съни- и аз ти стискам палци за утре Praynig
Айде стига за сега от мен, че Кали циври и да и дам водичка малко и да видя дали ще заспи.

# 634
Здравейте милички, аз вече спретнах една зеленчукова супа, подквасих два буркана мляко, да видим какво ще се получи и към обяд ще се изнизваме на вън с Грахчолан да ходим на консултация и после към пазара за плодове.
Ради, чудесна новониа. Леко бременеене и чудесно здраво бебенце на финала ти пожелавам.  Hug
cvm, то не пречи и по студеното да се виждаме, само да не вали и да не духа вятър.  Grinning
Марси, не се притеснявай и самочибувай за това, че си изпускаш нервите. На всеки се случва.  Hug
Ники и Кати, не знам къде, и аз съм изпаднала в ужас и направо ми иде да си събера багажа и да се пръждосваме от тая държава. При нас двете квартални училища не са кой знае колко читави, а за двете които сме харесали нямаме никакъв шанс, тъй като нито живеем, нито работим в района, нито имаме по-голямо дете в съответното училище. Абе мъка голяма, колкото повече чета и се ровя и обмислям, толкова повече ме хваща бяс. Не съм фен на това детето да прекосява половината град за да ходи на училище, но пък и двете в района ни хич не ме кефят. 135-то е с някакви педагогически насоченостти, които генетично тотално ги няма в нашето фемили, а и нивото не е добро, 17-то пък е с разширено изучаване на френски от първи клас и в занималнята следобяд вместо да преговарят наученото по български и математика основно наблягат на тоя тъп френски. И ако до 4-ти клас нивото що годе го бива след това е направо трагично. Та съм  Sick Та така, за сега съм в потрес.
за зъбките - на този етап самото миене не е от ключово значение за здравината, по-скоро създава навика. Но ограничаването на сладките неща и лепящите се по зъбите тип зрънчовци, бисквитки, кексове, кифли и прочие на малко по-голяма възраст са по-голямата беля.
Честит рожден ден на София, Димо и Вики и специални поздрави за Дани на misha! Да растат здрави и щастливи, много усмихнати и лъчезарни!

# 635
  • Нейде из лудите гори...
Привет.
Много сте изписали, тая тема я изядохме почти като бременелки  Mr. Green
Съни "Октомврийските пъргави деца , събират кестени и шарени листа"  Mr. Green
Ради, радвам се , че се разиса. Леко бременеене  Hug
Нури ще те послушам с ритниците и излизането от стаята, надявам се да не се налага скоро да пробвам, но ще го имам наум, представям си при теб каква е лудницата с двечките  Crazy Мерси , че сподели за мармаладите  Mr. Green
Сийн какво да ти кажа за филиите, Ая яде по половин, приготвяш няколко и даваш колкото му се яде в крайна сметка  Mr. Green
Фифи ама такива ослушващи се хора най-не обичам, като се бутат за прощапулник, да поемат те разходите и организацията. Аман от натрапници  Crossing Arms
Цеца тая игра и ние я играем от доста време, че и навън така иска да яде, ту от едната, ту от другата, а аз се гърдя в храстите  Blush Успех с майка ти, дано бързо се нагласите и адаптирате с новия член на семейството ви  Hug
Анбибиан, чудни мерки си имате. Браво на Яна. Ая пие с накрайник (мек) от бая време, понякога пие и от моята чаша, но така повече се олива или задавя, със сламка не се справя  Peace
За миенето на зъбите, бях се зарибила в началото, обаче малката много си хареса силиконовата четка и сега отново е загубена някъде  Mr. Green Мисля да купя ей това . Някой пробвал ли го е?
За лютеницата сега се сеюам, че има детска Олинеза, но така и не съм й гледала състава, защото не обичам фино смляна лютеница  Mr. Green

# 636
Здравейте,
Ох, и ние сме в отбора на болните. Дари е сополива, кашля и е толковааааа кисела. Sad Цяла нощ се въртя, не спа и все на гърдата ми беше, колкото пъти се опитах да я сложа в креватчето й - рееев. ooooh! И мен нещо ме наболява гърлото и от това безсъние просто съм размазана. Дано скоро да се нормализира всичко.  Praynig
Ставам да полегна до Дари, защото може да стане всеки момент. Хубав ден на всички, а болните бързо да оздравяват.  Hug

# 637
Привет!

Благодаря за пожеланията, момичета! Hug Вчера излязохме с мъжа ми на пицария, като преди това успя стабилно да ме ядоса и обиди по неговия си начин, естествено беше забравил, че имаме празник, та така.   Crossing Arms

Блеккис, вашата баба много упорита, не ще и не ще изненада!  Laughing Ивко как е днес?

Петкова, а ако го отбиеш дали няма да прояде или на този етап не мислиш за отбиване?  newsm78
Не знам, аз не бих издържала да ми се виси постоянно на циците, ама аз съм си нервак по душа. Crazy

Съни, извинявай, голяма съм патка! Embarassed Hug Съвсем изключих, че може да ти се допие/дояде! ooooh!

Цеца, освен да ви пожелая успех и по-малко кавги с другите командири! Laughing

Сийн, дано да се наспите скоро!  Hug

Радост, честита бременност! Пожелавам ти да бъде лека и безпроблемна!   bouquet

Филия с лютеница и Светльо яде вчера, защото баща му яде, само че не с домашна, ами с купешка. Embarassed Но задължително ще си взема от село да имаме.  Wink

Анбибиан, аз съм взимала от Беборани и от Хер Бебе, и от двете съм много доволна. Разликата е, че в Хер бебе готвят с прясно мляко, но вече няма проблем. Сега взимам от държавната и хич не ми харесва, много е рядко, даже вчера не можах да разбера кое е супата и кое основното. Но за толкова пари-такова ядене! Crossing Arms
 Браво на Яна, чудесни мерки има! Hug
 Светльо пие от шише с твърд накрайник, но само от на Авент. Онзи ден му взех друго, но от него не иска. Друг е въпроса, че пие само легнал или полулегнал, защото не може да си вдигне до края шишето, та колко е можене е отделен въпрос. Сега обаче ще го уча да пие от чашка, защото от яслата го изискват. Thinking

Нури, постовете ти са прекрасни, все едно чета приказка!  bouquet

Анбибиан, аз жълтък давам, когато се сетя-около 2 пъти в месеца. Crazy Така че не съм компетентна по въпроса, но ми се струва, че няма да е проблем.

Ние вчера поръчахме тортата (аз, де), сега остава да се изчисти и подреди. И ние се отказахме от кетъринга, понеже няма да сме много хора, а аз ще направя някакви хапки.

Хайде, аз изчезвам, лек ден на всички!  bouquet

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДАНИЕЛ, ВИКИ, СОФИЯ И ДИМО!!!

# 638
  • София
Марси, с две деца съм изпробвала почти всичко на пазара, като чесалки и четки за зъби  Mr. Green Още повече, че са необходими за заниманията на Мишо с логопед.
Не си купувай този комплект. Много бързо пада рошавата част, малко да я дръпнат със зъбки и край. Само ще си дадеш парите на вятъра. По-добре вземи този. За детска Олинеза ....не бих я дала на децата си.

И аз като Нури излизам от стаята, когато усетя че ще направя нещо, за което ще съжалявам. А след началото на ТУР обучението ми вече тренирам "активно слушане" и нещата стават мноого по-лесни.

За мармаладите - давам от тази марка. Био, без добавена захар.

Сийн, така сме всяка нощ. Самуил спи захапал ц.цата, а Мишо залепен като гербова марка за гърба ми. А аз в блаженство, прегърната от двамата ми прекрасни мъже.

Забравих да ви споделя, че се включих в родителското ядро на ДГ на Мишо. Много е интересно, и с всеки изминал ден споделям мнението на ММ, че нещата тук не отиват на добре. Щом купуваме всичко за децата си, от тоалетна хартия и сапун, до учебните помагала, моливите и цветните хартии... ooooh! За какво дава пари държавата? Само за заплати на учителките и за храна май...

За шишетата - Самуил отдавна пие от Sigg.

Анбибиян, в Ремедиум има от тези кърпички за почистване на зъбки, но са доста скъпи. 20 кърпички са 15 лв. Ето тук ги видях по-евтини: http://www.zabebo.bg/products/karpichki-za-pochistvane-na-parvit … a-grozde-spiffiesНещо такова си спомням. И на двамата мия зъбите сутрин и вечер, по-точно помагам им Simple Smile Мишо е голям и се справя добре и сам, а Самуил иска сам  Mr. Green криво ляво и той се справя.

За тези които не са купили още подарък за рождения ден, ето с тези неща Самуил се забавлява много в момента:
- тази мишка
- този кон
- тази бубулечка
- и тази писта

Честит рожден ден на Даниел, София, Виктория и Димо! newsm59

# 639
Но ограничаването на сладките неща и лепящите се по зъбите тип зрънчовци, бисквитки, кексове, кифли и прочие на малко по-голяма възраст са по-голямата беля.
Zvezdichkova да не би да искаш да кажеш, че ако не се ограничават ще стане белята  newsm78
Марси комплекта на Нуби съм го виждала и четката ми изглежда с много голяма глава за устата на бебе. Сравненията са ми спрямо четките на МАМ и Чико, които са хубави. Подобен комплект имат Бейбилов и четката е с глава като на МАМ. Аз го купих, но още не сме почнали да го ползваме, макар че трябва да й дам 2те други и да запазя само четката за по-късно, като изгхвърлим, тази която ползваме сега. НО не трябва да се оставят с четките в ръка, че стават белите. Яна уж не я оставям и все пазя, ама вчера какво се забаламосах и се наръчка с четката в устата, падна голям рев  ooooh!
Алексис в Беборани с АМ ли готвят?

# 640
Честит рожден ден на Даниел, София, Димо и Виктория!

# 641
Честито на днешните рожденици   bouquet

Прибрахме се от разходка Дарина спи аз да мина да ви видя и става да си оправям гардероба , че има рокли в него  Mr. Green да сваля зимно и да прибера лятно ако остане време и на Дарина ще оправя ако не довечера като си дойде баща и. 

# 642
Алексис, значи викаш много си приличаме.   bouquet Може да се видим някога, да се опознаем и наживо. Но като се знам с някои мами от форума как съм се засрещала от пролетта и още не съм се срещнала... ooooh!  Laughing Аз обаче не живея в Люлин, засега сме в Банишора, но не се знае накъде ще ни завее вятъра на промяната.  Laughing
Честита ви годишнина, много да се обичате и да сте добре!   bouquet

Ради, Ники беше и си остана голям мъж. Наистина приятно ни изненада с още една бременност. Лека и спокойна ти пожелавам.   bouquet

Деси, радвам се, че си толкова искрена. Да ти кажа честно аз като се омъжих за моя мъж, нямах особени претенции какъв да е. На мен хич не ми върви с мъжете. Не знам някога някой мъж да е бил влюбен в мен, камо ли да ме обича. По едно време мислех да си осиновя дете, че много исках да имам дете. Никой не е искал да се омъжи за мен и един вид по едно време бях направо готова да платя на някой, за да се ожени за мен (добре че не се наложи).  Laughing Гледай колко съм откровена само. Сега пък почвам да се замислям как хората правят грешки, колко са готови да си затворят очите за важни неща, само и само да имат нещо. Абе не знам и аз защо ги пиша тия работи. Явно толкова ми се е насъбрало, че вече не мога да си трая и ми е все тая къде какво пиша.  Laughing На моя вече съм му взела мерника и той си знае какво следва. Склонна съм да не взимам крайни мерки в случай, че не продължава в този дух. НО от първия си мъж знам, че колкото и шансове за "поправка" да даваш на някой, поправката трая няколко дена и пак е същото.  Laughing Та обикновено няма смисъл да се дават изобщо шансове, но за момента и без друго няма къде да ходя. Ще видим как ще се развиват нещата занапред и е много вероятно да си грабна багажа при първия удобен случай, но да видим дали ще има такъв. Сега пък за работата съм се притеснила. Преди като нямах семейство и един вид бях женена за работата - нямаше за мен празници, съботи, недели, обикновено бях дежурна, работех до късно. Сега с дете няма как да работя по същия начин понеже няма кой да помага с детето (в случай, че се разведа ; иначе свекървата и свекъра някои дни ще могат да го взимат от детска градина да кажем). А за мъже дето си падат по жени с деца и т.н. сигурно има. Имам и един познат дето все по бременни и женени налита ама нещо не ме кефи той. Абе то и аз нали съм много претенциозна та накрая "най-добрия" хванах.  Laughing

Ия, бързо оздравяване на Дари желая!

Марси, от тоя комплект няма никакъв смисъл. Аз бях взела подобен на Хриско и първите 2 четки дето са чесалка и някаква уж четка, са по-скоро само чесалки, но Хриско и без друго не обича чесалки и не вършат особена работа. Чак сега минаваме на четката и по-скоро само четка да вземеш май ще е по-добре.  Rolling Eyes

# 643
  • Варна
Добре, че не изчистих преди да излезем, че сега щеше да ми се наложи да повторя. Малкия беше целия в пясък. Днес реших, че и аз съм човек и звъннах на една приятелка да пием кафе в обедната и почивка, а дечко изпратих в морската с баба. Е да, ама къде съм ги изпратила и къде отидоха са два различни неща. Слезли нашите на алеята и в пясъка  hahaha Малкия искал и да се къпе, но баба не разрешила.  hahaha  Laughing Ей толкова ми хареса да се видя с някой без да ме дърпат, скубят, плачат. Бях забравила какво е да пиеш кафе в заведение. Нищо, че постоянно ги мислех и през 5 мин си поглеждах телефона.  Embarassed Мисля обаче да ми стане навик, хем малкия ще свиква и с други и ще види, че въпреки изчезването, ми се завръщам, хем и аз ще разпускам.  Wink
За лютеницата преди да ми пратят домашна за нас вземах Олинеза(традиционна) и ми направи впечатление "да се съхранява в хладилник до 10 дни"  Naughty Факт, че след това се развали.  Peace Явно химията е в намален състав.  Laughing
Шише с накрайник (твърд) имаме и пием с него, но предпочита от чаша. Не се задавя много, но пък като реши, че сам ще пие - надига чашата с две ръце и целия се залива.  Crazy Иначе сега му взех прибори за самостоятелно хранене и вилицата много си я хареса. Аз му набучквам картофчето и той хооп го поднася в устата. После следват 100 уговорки как да ми даде вилицата, за да има какво да яде и да не я лапа празна.  hahaha
Цеца не се притеснявай от появата на новия член на семейството. Все пак е майка ти, а не свекърва.  Mr. Green Нищо лично, но аз на мама и казвам в прав текст това така, това иначе и се разбираме, но на свеки не бих посмяла. Според мен за да няма търкания като дойде и казваш изискванията си, откриваш картите и така. Дано и Йоан бързо са адаптира, според мен това ще е по-сложната задача.
Алексис на моменти съм се замисляла, но пък и това не знам как ще стане. Би било много трудно да го отбия, а и поне вечер като се събуди, давам да суче и заспива. Иначе сигурно ще трябва да ставам, да се люлеем да пеем кой знай. Отделно, че там връщане назад няма. Сякаш на този етап така ми е по-лесно и пак ми е трудно.  hahaha А сега кажи как да ме разбере човек.  Joy
Ия скорошно оздравяване.  Hug Както и на всички болни дечица в темата, включително и на нас - от вчера сме със сополи.  Confused

# 644
Ох, момичета нещо съвсем съм полудяла - докато ви чета гледам с периферното зрение някаква реклама отдолу - ама гледам и си мисля; "Я, вибратор, хъм розов е, и е голям, хъм защо е с тези черни косъмчета отгоре?!" Заглеждам се вече съсредоточено с мисълта докъде са я докарали новите собственици на Бг мама с рекламите и виждам, че това е някаква маша с топъл въздух  Joy Joy Joy
Извинете, отплеснах се Simple Smile
За миенето на зъбките - не съм се амбицирала още. Накрайници с дъщеря ми не съм ползвала, направо й взех четка с Маккуин, че му е голям фен.

Честит рожден ден на порасналите Даниел, София, Виктория и Димо!

Сега майсторя поканата за РД на Жорчо, като стане готова ще я постна тук Simple Smile
За намаленията ползвам този сайт - http://promometer.bg/?q=&sub_cat_chbox%5B16%5D=1
Ия, Петкова, бързо оздравяване  Hug

Общи условия

Активация на акаунт