Октомврийче на годинка става, бърза да проходи и ... дим да го няма !

• 35 240
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
Готова съм  Mr. Green много съм бърза  Grinning

Алексис и аз съм в Люлин в 7-ми ти къде си може да се видим  Mr. Green нищо , че не обичаш да общуваш с хората  Mr. Green Hug

Мисля да направя един сандвич на Дарина като стане за закуска вчера добре ми прие филията дано и днес да е така , но да си призная с тези филии ми е къде , къде по лесно  и разнообразно.
Установих , че нямам зимни дрехи аз за това така бързо си подредих гардероба  hahaha ще трябва да си понапазарувам .Миналата зима нищо не съм си купувала и за това сега няма какво да нося , а предната зима всичко отиде на Пловдив при мама  Mr. Green заедно с ботушите  hahaha

Днес купих на Дарина обувки с парите където си ги събра от РД-то едно панталонче и чорапогащник  и други неща имам да и купувам , но ще е друг път .

Петкова аз на всички казвам всичко в прав текст за това май си поразвалихме отношенията със зълва ми  Thinkingама не ми пука особено . Всеки си има право на мнение .

Флучия чак и аз тръгнах да търся рекламата с поглед  Joy

# 646
цвети ти ме пита за прощъпулника,ама аз чак сега включих,че трябва и да отговоря...това ненаспиване не ми влияе добре.
та обясниха ми,че трябвало на нова луна(новолуние ,когато започва да се пълни луната),но в сряда. демек сега на 15 започва новолунието,на 17 сряда може да се направи.това по традиция.

аз смятам ;утре да занесем на колегите на мм на работа,защото по принцип сряда бил ден на света богородица и за здраве да си занесем пита в сряда. на рд в четвъртък ще си правим ние си прощъпулника с предметите и т.н (исках да съчетая рд с питката),и отделно в събота ще нося и на наще да почерпя  и тях..и така 3 питки ще имаме  hahaha

# 647
Готова съм Simple Smile

Изкарвам ги на снимка 9/13, лепя ги на цветен картон, прегъвам го и става като картичка, вътре надписвам на ръка Simple Smile

Анбибиан, аз съм доволна от "Вълшебник", поръчвам си от тях за уикенда, а и само те за цяла София предлагат такава услуга в неделя.

# 648
Благодаря Блекче тогава ще е направя и аз на 17-ти в сряда , нещо хич не ми се занимава ама ще го направя .

# 649
Влизам да се похваля, че ходих на коземтик, а ММ гледа Кали Grinning Да не повярва човек, даже и на*кан памерс сменил. Аз го похвалих и не пропуснах да му кажа, че ще разчитам на него и друг път Wink Съгласи се ShockedЕй, да ви кажа, вярно, че беше само за един час, ама друго си е, пък и като се наспах снощи......
CVM  -  каква филия ще предложиш на Дарето за закуска. Кали сутринта закуси принцеса с кашкавал на партигрила, услади и се, мисля и друг път да и правя.
Флучия- мног готини покоани си измислила Hug Ти нали си в Младост, ми може да се срещнем някой ден, ако искаш ooooh!
Анбибиан- Браво на Яна за чудесните мерки Hug
в Беборани готвят със сухо мляко.
Другата седмица мисля, аз да готвя на Кали и да не и вземам кухня. Свекърва ми и е донесла пилешко и телешко месо хубаво и да го използвам. Пък и тя сега с тия зъби не е по тречните храни. Вчера почти нищо не близна от храната на кухнята, а днес много млако. Да видим аз като и готвя как ще е. Може и да е някакъв период това, ще видим ooooh!
Още не съм мила зъбките на Кали, ама сега както са и набъбнали венците ме е страх да не я нараня. Утре сме на консултация и ще питам.
Ендира- от къде купуваш тази марка мармалади ooooh!
Цеца- споко не се шашкай, ще свикнеш бързо с майка ти, както казва Петкова идва майка ти, а не свекърва ти. Даже ще се радваш, че е у вас да ви помага Peace
Това е за сега от мен. По-късно пак ще намина.

# 650
anbibian, с АМ готвят, но не знам с какво. Но Яна така и така навършва годинка, така че не е проблем и с прясно мляко да й даваш нещо. Иначе в Хер бебе като съм взимала само в десертите съм забелязала да има прясно мляко, но аз тях така и така не ги взимах, ами си ги правех аз. На мен и двете ми допадаха. Peace

cvm, може да се видим, аз съм в Люлин 3.

Ех, дрехи и аз нямам нови и само гледам по витрините и точа лиги, чакайки мига, в който ще тръгна на работа, за да нося нещо различно от дънки и ниски обувки. Heart Eyes

Петкова, разбирам те. Hug Аз съм така с бибата, ползва я като спи и в повечето пъти като я изпусне и се буди и аз трябва да ставам да му я дам. Мислех си да го отуча, за да не не ставам, но пък като се събуди нощно време как ще го приспивам?! newsm78 Та и при нас е горе-долу същото, само дето не е цица! Laughing Въобще не ми се мисли как ще го отучвам... ooooh!

Флучия, страхотни ще са поканите. Сега се замислих и аз да взема да спретна нещо за спомен. newsm78

# 651
Флучия- поканите са супер. Аз за рождения ден на Ники така и не направих и малко съжалявам за това, но ще се реванширам следващите години Simple Smile

За дрехите- мен и тази година няма да ме огрее Sad няма смисъл да давам пари за неща, който се надявам следващата година да са ми големи Simple Smile и ще си карам с дрехите, който имам

Тони- браво за извоювания един час. Аз последния път преди рождения ден на Ники го водих с мен в салона и тези който нямаха работа се занимаваха с него. Иначе нямам проблем с оставянето на малкия на баща му, даже откакто съм бременна ме оставят неделята сама да почивам и да спя а те ходят до някой парк или зоопарка и задължително се връщат с балон за мама Simple Smile

За четките за зъби- ние имаме комплекта, който е показала Ендира. Хубав е , но за момента Ники ги използва за игра.

Да се похваля Simple Smile Ники вече си има пантофки и са много хубави. Беше голям проблем иначе с маратонки му е неудобно, а бос се пързаля и сега ще си ходи свободно и леко Simple Smile
Ние му купихме вече и ботуши за зимата и ни остава да му взема непромукаемо облекло и сме готови за снега. Харесах един гащеризон и яке, но ми казаха че предстой още зареждане и ще изчакаме до края на месеца. Иначе вече си имаме хубаво зимно яке, но то е само за гъзария Simple Smile

# 652
  • Нейде из лудите гори...
Привет. Прибрахме се от кратка игра и малкия звяр почива и събира сили за следващия маратон  Mr. Green Блазя ви момичета за свободното време , което сте имали днес. Аз колкото и свободно време да имам докато спи, то го изкарвам у дома и е голяма радост като ми дойдат приятелки на гости  Mr. Green Съвсем сериозно се замислям за детегледачка за по 3-4 часа седмично. Два дни по два часа биха ми се отразили чудесно, по нататък може и повече  Sunglasses Предложих на ММ миналата седмица идеята и той няма нищо против, само дето не знам как се търси детегледачка  ooooh! То знам , ама колко време ще отмине докато намеря подходяща не зная. Моля мамите, които са "работили" с такава жена да споделят опит, впечатления и подобни улеснения, за тези, на които тепърва ни предстои  Praynig
Алексис догодина кажи на мъжа си 2 дни преди празника ви  Peace В техните глави са съвсем различни неща и често забравят подобни дати - всички са така, ние им се сърдим  , ама в действителност просто природата ни е такава, те да забравят , а ние да се сърдим (забавно, нали?)  Mr. Green
Ендира благодаря за споделеното мнение иза предложения вариант  Hug Все загатваш някакви неща от обучението си и нищо не споделяш, а на мен ми е много интересно на какво ви учат  Wink
Ох, момичета нещо съвсем съм полудяла - докато ви чета гледам с периферното зрение някаква реклама отдолу - ама гледам и си мисля; "Я, вибратор, хъм розов е, и е голям, хъм защо е с тези черни косъмчета отгоре?!"
smile3532 smile3532 smile3532
Щях да падна , както съм на дивана  hahaha hahaha Страхотно си измислила поканата  Heart Eyes
Тони Айчето също спря да яде от кухнята в един момент, после се разболя и тотално я отказахме, сега си хапва чудесно домашните манджи и се чудя дали изобщо да връщам кухнята. Преди 2 седмици си направих експеримент и в неделя направих меню за следващите 5 дни, отидох напазарих в магазина - сметката ми излезе с 10 лева по-малко от цената на кухнята за тези дни. Всеки ден правех закуска и ядене за обяд и вечеря, отнемаше ми не много време, закуската като станем на бързо, а яденето през първия сън на малката  Peace Та експеримента ми показа, че освен, че детето яде повече, то ми излиза и по евтино и има манджа и за мен  Mr. Green
Болничките бързо да гонят бацилите  Hug Hug

ПС. Някой беше питал за предпазно коланче за триколка  Rolling Eyes
Сийн, Благовест започна ли да се занимава с уоукъра? Сетих се сега , защото Ая пак се е залепила за него  Mr. Green
Миша, честит рожденик  Gift Да ви е много здрав, да расте щастлив и обичан, да има прекрасно детство и да носи само радости и поводи за гордост у дома   bouquet Честит празник, мила   bouquet

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 19:27 от Marsy Rose

# 653
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362869.new#new
Момичета, може да хвърлите един поглед тук, ако ви интересува какво се прави от другите майка по повод замразяването на обезщетението за отглеждане на дете до 2 г. на 240 лв.

# 654
Привет и от мен!

misha_1, честит 1-ви рожден ден на Дани! Да расте много здраво, игриво и лъчезарно дете! Много радост да ви носи!

Ники и Кати,
Не си спомням от къде купихме книжката, но не е като тази на Катето. Не е в рими, като цяло не е нищо особено, но картинките са много хубави - ето тази е: http://www.zlatnoto-pate.com/?viewID=1&bd_id=460
А иначе му купих няколко приказки от поредицата Приказки незабравими в рими. Отделно едната доки беше казала да вървят постоянно приказки като фон, но не съм сваляла още. В Замунда има много.

Марси,
Въобще не искам да поемат разходите, а направо не ги искам. Но като отвори дума за поемане на разходите, ето нашата интересна случка с кръщенето. Отиваме си ние при на ММ родителите (въпросните, които не желая) и те заявяват, че "у тяхно село" кръщенето се поема от тях и ние с ММ се съгласяваме. Като се натискат, да плащат. И след няколко дни свекърва ми звъни на моята майка и я пита "ами с кръщенето какво ще правим?". Майка ми й отговаря, че нищо не знае и нищо не съм й казвала. Естествено после я светнах каква е тънката мисъл на свекърва ми и защо й се е обадила. Както се досещаш, резултатът беше сметката на 2 и двете баби поеха кръщенето. Но й аз не оставих ММ непросветен в цялата история - до най-малкия детайл му я разказах. Поядоса се.
А с детегледачките - обади се на приятел. Лусин е с жена за по 4 часа дневно. Дано се разпише. Но иначе е хубаво да ти е препоръчана. Мои приятелки прибягват и до видеонаблюдение.

Ендира,
Много готини подаръци. Аз открих един магазин в Сердика - Imaginarium ли беше  newsm78. Има много идейни, но и повечето са скъпи.
А ти като ходиш на курсове, кой гледа Сами? Аз много искам да се включа, но не знам как да процедирам с Ивайло.

Забравих да ви споделя, че Ивайло получи подаръци за 3+!!! Повечето ужасни. Аз лично никога не бих му ги купила. И все повече се замислям да им кажа без наше одобрение да не се купува нищо. Имам приятели, които дори пращат линк какво точно да се купи.

Петкова,
След като има кой да поема бебо, поне по веднъж на седмица излизай. Дори и сама. И ние сме хора, и се нуждаем от малко почивка.

Сеса,
Дано бързо да свикнете с присъствието на бабата. И най-вече Йоан. И аз мисля, че още от самото начало е хубаво да й кажеш какво очакваш и какви са твоите виждания за възпитанието и отглеждането на Йоан. Нашите баби голямо глезене го глезят и угаждат, и само на ръце.

Флучия
,
Аз също правих покана за РД на Ивайло. Как я качи? В нашата покана има 12 негови снимки по 1 за всеки от изминалите месеци.
А за рекламата - хм, къде са ти мислите, момиче  Mr. Green

Анбибиан,
По спомен жълтък и месо не трябваше да се предлагат заедно, но не знам нито до каква възраст, нито дали само в едно хранене или за деня. В темата за бързи отговори и въпроси за захранването съм го мяркала, но нали не ми е на дневен ред и въобще не помня.

Ние днес ходихме на бебешка музика. Ей това дете беше като изтървано. Всички други си стоят при майките, Ивайло овърша цялата стая. Накрая се лепна на уредбата, искаше да я пуска и спира, после на компютъра - беше настолен и отзад стърчаха всички кабели. Следобяда бяхме в парка - събирахме кестени, ровихме в шумата, после хвърляхме кестените в кошчето за боклук. Сили не ми останаха. Сега е с татко си навън, но не за да си почине мама, а да приготви вечеря  #2gunfire

Дойдоха си. Изчезвам, лека вечер.

# 655
  • Пловдив
; "Я, вибратор, хъм розов е, и е голям, хъм защо е с тези черни косъмчета отгоре?!"
 Joy Joy Joy Joy Joy
Флучия,направо ме разби  Mr. Green Поканите са страхотни  Mr. Green И Жорчо е прекрасен  Heart Eyes
Марс,ами да ти кажа, вече е доста по-стабилен,ама много-много не се заиграва с него  Rolling Eyes Придвижва се по мебелите  Mr. Green Сега се е научил да е катери по спалнята,днес се излупка с главата надолу,ама даже не зарева,а побурза да се качи отново  hahaha Показвам му как да слиза,ама нещо не вдява  Mr. Green
Ендира,благодаря за идеите  Hug
Петкова,по-често отделяй време за себе си,щом има на кой да оставиш Дани поне за малко  Peace
Честит рожден ден на порасналите Даниел, София, Виктория и Димо!  bouquet

# 656
Привет пак от мен. Днес бяхме на консултация с дреболинчо. Резултатът е 7.820 кг (+340 гр) и 71 см колкото си беше и предния месец. Накараха ми се, че не се изправял вече сам и не стоял стабилно на крака, и да сме правели упражнения вечерно време. Ама аз хич не съм убедена, че трябва на сила да го ръчкам да стои прав та още съм в размисъл. Иначе за моите прословути драми с кърменето, които си продължават още и периодично си разигравам сцени от "вещиците от Макбет" топейки се в разни отвари от смрадлика, сода, прополис и какво ли още не ми препоръча да си взема едно хомеопатично, което е точно за тия гадове, ама що до сега не ми каза жената, че аз вече 4-ти месец се въртя като пате в кълчища. Дано да помогне, че в аптеката иначе трябва една партида лансинох само за мене да си я заделят. То безобинен-безобиден ама колко ли пък може да изяде Коко  от него. Дано да помогне този илач. И за неговата хрема ни дадоха друго лекарство, абе ще си хомеопатстваме в следващите дни на воля.  Grinning И да ви се оплача - промоцията ми свърши, днес се оциклих.  Confused Туй беше, рахатлъкът свърши. Заподозрях аз, че на там вървят нещата като взе да прави по-големи нощни паузи дреболинчо.
анбибан, според нашата зъболекарка едно от най-гадните за зъбите неща е кифла с мармалад, вафла,  кекс или зрънчо, оставяли много налепи по зъбите, които били рай за бактериите провокиращи кариесите. Тя горещо препоръчва децата да гризат от цяла ябълка или морков вместо да им се режат на парченца защото така по механичен път се остъргвали налепите. За соковете почти всички зъбари дуднят да се ограничават. Аз някъде бях чела интересна теория, че в съвременните рафинирани храни липсват много от нужните за метаболизма микроелементи и витамини и затова организмът не можел да изгради здрави и устойчиви кости и зъби. До колко е така не знам, но има някаква логика защото процесите на усвояване на храната са прйко свързани с една камара ензими, за чието произовдство са нужни именно витамини и минерали. При всички случаи колкото и да са верни тези неща безспороно зъбната хигиена и гените имат своята не малка роля. Аз искам и да те питам нещо, ти нали правеше на Яна домашни пюрета с пащърнак - как ги правиш и какво добавяш като зеленчук? Днес му взех едно коренче на Коко, но идея си нямам как да му го сготвя защото единственият път когато предложих на Зори като малка под формата на зеленчукова супа беше посрещната с  Sick и повече и не повторих.
Флучия, ама страашна интерпретация си направила на рекламата.  hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy Ти да не караш на принципа "гладна кокошка просо сънува"  Mr. Green Hug Че аз така му се бях наточила на ММ, че миналата седмица като се приба от командировка направо го схрусках.  Mr. Green
Лека, спокойна и наспиваща се нощ на всички  Grinning

# 657
Здравейте,момичета.Нямах време днес да ви изчета на спокойствие,но понеже не мога да си легна без да ви пиша....ще ви чета и ще пиша набързо....Децата току що си легнаха,но мисля и аз след малко да лягам,че адски ми се спи,не мога да се наспивам нещо,а пък и утре съм на преглед...
С Алина днес излизахме по обяд за час и половина,ама нещо не можем да си нагласим режима...Иска ми се след обяд да излизаме по-рано,а тя спи и е малко зор,но ще се оправим.
Днес пък правих щрудел,правих и ония сладкиш,дето всички го харесахте....И сега,да ви кажа,май нищо почти не е останало Mr. GreenМай сама си ги изядох,макар че и Боян,и ММ похапнаха,но основно аз...Ебаси прасето дето съм Crossing Arms ooooh! Mr. Green

Честит първи рожден ден на Дани,София,Димо и Виктория!Да са много здрави,весели,безгрижни и много щастливи!

Относно мармаладите и лютениците-Боян яде домашен мармалад и домашна лютеница.Майка ми прави отделно за него,без захар...за мармалада става въпрос,де LaughingТа може скоро и на Алина да дам да опита,ще видим.От лютеницата също прави отделно специално за него....даже утре за закуска може и да намажа на Алина,защото ме мързи да готвя нещо Confused,а и няма да имам време утре.

Днес тя яде филии със сирене и яйце,направени на фурна,като за първи път яде цяло яйце,т.е. за първи път яде и белтъка,но нищо й няма засега.Много й харесаха филийките,хапна 2 средички Simple Smile

Цвети,браво на Дарето,че спи по толкова много,покрай нея поне и ти можеш да се наспиваш.Жестоко ти завиждам,хаха Mr. GreenТова,разбира се,в кръга на шегата Simple Smile Hug

Фифи,радвам се,че рожденния ден на Ивайло е минал добре. HugА на такива,дето "много знаят" хич не им обръщай внимание,то няма угодия,все някой недоволен ще има,така че въобще да не ти пука. Wink

Марси,Цеца,мерси за предложенията за заглавия.Много ми харесват,ще ги използвам и двете в следващите 2 теми Wink Hug

И аз се притеснявам за Надето и Сами ConfusedНадявам се да са добре,а тя просто да няма време да се включи....Дано всичко е наред! Praynig

Ради,видях снимките на Ники и в албума,и във ФБ.Ама много е пораснал и е станал прекрасен Heart EyesИ с тази руса,къдрава косица....Прелест Heart EyesМного сте хубави и двамата!Личи си,че сте си изкарали чудесно на рожденния ден.Тортата ви много ми хареса GrinningИ видях и една солена палачинкова торта Mr. Green от далече я "подуших" Mr. Green

Анбибиан,браво на Яна за мерките.Ама тя май доста се е издължила...Дано все така да си расте! Wink

Калиопа,ти също си имаш едно прекрасно момченце Heart EyesРусо пухченце!Прекрасни сте!

Ия,бързо оздравяване на Дарина! Hug PraynigДано не е нищо сериозно!

Алексис,не се ядосвай HugТакива са мъжете,отвеяни и въобще не знам къде им е мозъка и за какво мислят по цял ден Mr. GreenЩе ти се реваншира,сигурна съм,не му се сърди! HugАаа,не се притеснявай,то пък не може да се съобразявате всички с мен,ще си точа лиги по клавиатурата и ще преглъщам,хаха hahaha

Цитат
Ох, момичета нещо съвсем съм полудяла - докато ви чета гледам с периферното зрение някаква реклама отдолу - ама гледам и си мисля; "Я, вибратор, хъм розов е, и е голям, хъм защо е с тези черни косъмчета отгоре?!" Заглеждам се вече съсредоточено с мисълта докъде са я докарали новите собственици на Бг мама с рекламите и виждам, че това е някаква маша с топъл въздух

Е,не! Joy Joy JoyСъс сълзи съм се смяла,но и аз тръгнах да я търся въпросната реклама Mr. Green

Флучия,поканата е страхотна,ще чакаме после да ни я покажеш и в завършен вид. Simple Smile

Тони,блазе ти за козметика...И аз искам да ида,ама няма кога.И на маникюрист искам да отида,на фризьор и т.н.,а кога ще стане...идея нямам ooooh!

Оф,изчезвам,че очите ми се затварят,много ми се спи!Лека нощ и сладки сънища! Heart Eyes Hug

# 658
Здравейте отново!

Последните дни много се замислям обличането на Ивайло навън. Моля да споделите как ги обличате - днес беше доста хладно и Ивайло май поизмръзна. Беше с доста дебело одеало, но вечерта, когато му събух обувчиците вкъщи, крачетата му бяха снежно бели и много студени. Чорапогащник ще обувате ли? За зимата имаме един космонавт, отделно дебело яке, но за панталонки, ботушки. А ботушките - с пух отвътре?

Тони,
Аз също така имам нужда от козметик. След като родих съм ходила само веднъж, а преди бях редовна.

Съни,
Ще чакаме новини от прегледа утре  Hug

# 659
Zvezdichkova един път съм й правила пюре с домашен пъщарнак, сега чакам да ми донесат още домашен. Направих го с тиквички, всичко нарязано на дребно, сварено на пара в стиймъра и си го пасирах, после си добавям масалце и месо. Мисля, че може да се смесва с всякакви зеленчуци, за идеи може да погледнеш пюретата на Сънвал, те имат такива с доста зеленчуци. Хип имат с картоф, Яна го харесваше. Предполагам, че домашното с картофи, ще е още по-хубаво. Сънвал имат пъщарнак с броколи, пъщърнак с пуешко (Яна много го обича), имат и едно пюре, което съдържа моркови, пъщърнак, картофи, спанак и праз.
Съни да дълга е Яна, вече се пробва да ми докопа новият телефон, върху новото ми високо бюро, щом успява да се улови за бюрото с една ръка и да опипва отгоре да го набара, значи трябва да му търся ново по-безопасно място  Mr. Green
И да я похваля, ден преди годинката я видях как слиза сама от леглото. Показала съм й 4-5 пъти през последните 2-3 месеца и днес я видях как се плъзга по коремче цък цък до ръба, после си спусна краката и тупна на пода  Heart Eyes Това, обаче няма да я спре да тупва на пода, понеже тя много се търкаля, подскача и се мята по леглото, просто ще я спре да скача с главата на долу като реши, че е време да слиза  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт