СЕПТЕМВРИйско слънце грее, мама бебенце люлее.

• 31 664
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Мхм, сдавам службата скоро  hahaha

# 151
Дерзайте още малко милички ... починете си колкото можете, че послеееее става весело

Аха тя инат, аз още по-голям инат.  Naughty

Мхм, сдавам службата скоро  hahaha

ще предаваме щафетата  Whistling

# 152
sky*, Благодаря! Точно това ми се искаше да прочета Wink

Явно ще си спим заедно, защото ми е по-добре, както се оказва. Когато спим де Simple Smile Аз понеже явно съм се наспала тази нощ, не помня, че пак е чакал да стане 1 часа за да почне да реве Wink Да му мислят горките комшии, и тяхното дете плаче много, ама то през деня, пък наш'то само нощем  baby_neutral

За миенето - мием вечер всички гънки /вратле, гривничките по ръцете и крачетата/, освен това лицето и ръцете, а дупе и скротума и цялата подпамперсна част на всяка смяна, всичко само с мокра кърпа. Не мажа, ако се подсече имам мазилото на Антония с кантарион, зехтин с невен /скай/ и Лансинох. На къпането в болницата, малкия се скъса да реве /пак само с кърпа/, но като се стигна до косата много се радва.

Почвам да пиша разказа, да видим кога ли ще го завърша  Laughing

# 153
Еха колко много бейби вести.От сутринта като се запона до края на деня.Браво момичета. Дано всеки ден да имаме по-толкова много новини че да се свършва вече. На мен колкото повече ми наближава термина толкова повече се сдухвам. Хем ме хваща страх, хем искам да видя беба пък и се тревожа  каката как ще реагира.
Честити  рожби на мама Дариел,мама Толинка,мери85, Дени М,Анатаа и Euphorica.Нека да са ви много здрави бебчетата и много да ви радват.

# 154
Явно ще си спим заедно, защото ми е по-добре, както се оказва. Когато спим де Simple Smile

И ние от както сме се върнали от болницата спим заедно тримата на леглото  Crazy
Той само в деня на изписването полегна в неговото за малко  Laughing
Много ни е добре и съм спокойна, че е до нас  Hug

# 155
sky*, Благодаря! Точно това ми се искаше да прочета Wink
Усетих те аз! За това го написах  Hug

# 156
"Така открих радостта от кърменето легнала " Августа -аз също съм така  newsm10 newsm10 newsm10,  през повечето вечери си спим тримата. ММ няма нищо против, даже му се радва на бебчо bowuu. Аз взех пример от Скайчето, беше разказвала в някоя от старите теми, как е кърмила Нико легнала и като се прибрахме от болницата и аз го пробвах и се убедих, че е мн удобно и всички са доволни и щастливи  thumbsup Скайчето дава много хубави идеи и съвети newsm51

# 157
Да е жив и здрав Антоан на мама DenyM! Бързо възстановяване и много да се гушкат и радват един-друг!
Mery85 да ти е жив и здрав малкия Георги!
Euphorica да е жива и здрава Софи, много да ви слуша и радва!
anataaa Честита рожба!

Августа нищо разхлабващо ли не ти дават? Тук на 2-я ден ако не си се справила сама - 3 хапченца и след някой и друг час зависваш на тоалетната! Майка разправя, че преди години направо след раждането им пъхали разхлабително да пият! Аз набивам у нас круши и сливи  Whistling
Колко ще е забавно във варненското Аг  Party Party

Мдааааа, sky* ще почне и пари да взима  Heart Eyes Blush И аз си го знам за легналото кърмене, само зависи и от размера на гърдата, но последните часове тази нощ ги изкарахме по подобен начин! Даже се завъртях и си я преместих и нея, та сутринта като се събуди направо си захапа  Whistling

# 158
ro6li4ka, защо още в петък ще ходиш в болницата, нали има още време до термина newsm78 #Crazy
И аз продължавам да чакам и да се ослушвам, ама нищо не ме боли и корема май не ми е много долу, ама бая ме натиска защото все ми се ходи до тоалетна, а пък като ида по една две капки Mr. Green.Сигурно бебока чака баща му да си дойде в неделя и тогава ще излиза Mr. Green
А пък и по моите изчисления термина ми е на 23.09. Mr. Green

# 159
Ми по ПРМ термина ми излиза 17ти, а по ехограф е все около 27ми от 5 г.с, но докторката ми тука в Пловдив ми взема за реален термин 17ти и сме се разбрали, че ако до 20ти не родя на 21 ще ходя в болницата за предизвикване защото вече ще преносвам, а заради изхода от предната ми бременност иска да се презастрахова че няма да пренося много, защото казват че предния път плацентата била много калцирана и уж това бил проблема, въпреки че не съм преносвала тогава...И аз съм доволна че скоро ще стане и докторката е доволна, а аз лично проблеми с предизвикването на раждане нямам..Simple Smile

# 160
Августа нищо разхлабващо ли не ти дават? Тук на 2-я ден ако не си се справила сама - 3 хапченца и след някой и друг час зависваш на тоалетната! Майка разправя, че преди години направо след раждането им пъхали разхлабително да пият! Аз набивам у нас круши и сливи  Whistling

Дадоха ми едни таблетки, които правят изпражненията по-меки. Но не е слабително. Казах им в събота, че още не съм успяла и ми отговориха да не се притеснявам. Аз обаче имам много шевове, казаха, че имам и хемороиди и честно казано ме беше и страх /особено след разговор с честитки, на който опитна мама ми каза, че ще ми е много трудно, а тя така си е отворила шев; мило, нали?/. Е, не беше толкова страшно. По голям проблем ми беше първата вечер, много ми е пишкаше а не можех. По едно време даже ми предложиха катетър. Тогава компреса с лед ме спаси.
По времето когато аз съм родена на сутрешна визитация са давали 3 лъжици рециново масло  Sick
По времето когато аз родих, сутринта мина доктора, който ми следи бременността, за да ни честити и пожелае хубави неща.

За кърменето, една от позите, на които учат в болницата е легнала, но на мен не ми беше удобна. Казват, че е най-безопасна, защото от преумора и хормони майката се унася и може изпусне детето. Там ми беше много удобно да го оставям върху мен, това пък сега вкъщи не ми е комфортно... Ще видим като почна да сядам нормално Laughing

# 161
Здравейте, да се похвалим и ние : на 14.09.2012 г. се роди нашата малка Софи - 2750г. , 49 см.
Честито на всички останали мами, сдобили се със своите малки съкровища !!!

И да попитам за АМ, тъй като се оказа, че не мога да го кърмя за съжаление...
В родилното му даваха НАН, такова и купихме сега след изписването.Но имам въпрос към майките, които си хранят децата с АМ : отзад на опаковката пише за 1-ва и 2-ра седмица 90 мл. и 3 лъжички мляко, сега сме на 4 дни и от АГ детската сестра ми каза да умножавам по 10 всеки ден и толкова мл. да му давам, примерно 4 ден - 4 X 10ml - 40мл.. Дали това значи, че вместо 90 мл. мога да сложа 45 горе-долу и да сложа 1 лъжичка и половина сухо млекце. Правилно ли е така, защото не ми обясниха много добре.
ПО 2 лъжички се слагат до 90. мл Peace Августа и аз съм със шевове и ходенето до 00 първоначално беше мисия невъзможна. В болницата успях само веднъж, после доктора ми препоръча да си взема едни разхлабващи шоколадчета от аптеката. Crazy
АЗ да попитам давате ли вече биберон или още е рано?
За къпането -при нас е всяка вечер с почистващия гел на Бюбхен и после я мажем със преработена мас. Много ни помогна тази мас, като сероди се белеше до кръв и имаше зачервявания по цялото тяло, а сега се изчисти. Hug

# 162
Да донеса и аз една щъркелова вест :
 Сутринта в 4:26 се е родила бебата на d_cvetanov - 3400 гр., 50 см. Три напъна при дежурните, защото лекаря и не е вдигнал.

Да са живи и здрави!

# 163
  • Бургас
Честито и тук на d_cvetanova! Да им е жива и здрава госпожицата!

Моята бебка е на АМ на Хип, защото аз още нямам кърма. Храня я през три часа. Обаче, като погълне малко мляко и започва да заспива. Преди да си е изяла цялата дозичка, още преди да е преполовила дори и направо блаженно си заспива. Какво да я права, да я будя да си го дояде или да оставям. Само да добавя, че дори и да не е изяла всичко, до следващото хранене пак си спи непробудно и трябва аз да я разбуждам. Памперса е пълен на всяко сменяне.  newsm78

# 164
  • Where I am Happy
Честита бебка на мама d_cvetanovа!

Момичета от вчера съм на антибиотик заради възпаление и спрях да кърмя,колко дена след като спра да пия антибиотика мога отново да започна да кърмя?

Общи условия

Активация на акаунт