СЕПТЕМВРИйско слънце грее, мама бебенце люлее.

• 31 665
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Аз не знам на кой етаж ще съм .Ще отида без уговорка с лекар( имам такава с една позната акушерка ) и предполагам ще съм на 4-я етаж.Поне по мои спомени предния път бях там  newsm78
Така,че ще се оглеждам (ослушвам  Mr. Green ) за вас ако се случи да раждаме по едно и също време  Hug И да подобрим рекорда на толинка за най-бързо раждане  Heart Eyes
Честити дечица на всички нови мами !

# 136
  • Русе
Здравейте, да се похвалим и ние : на 14.09.2012 г. се роди нашата малка Софи - 2750г. , 49 см.
Честито на всички останали мами, сдобили се със своите малки съкровища !!!

И да попитам за АМ, тъй като се оказа, че не мога да го кърмя за съжаление...
В родилното му даваха НАН, такова и купихме сега след изписването.Но имам въпрос към майките, които си хранят децата с АМ : отзад на опаковката пише за 1-ва и 2-ра седмица 90 мл. и 3 лъжички мляко, сега сме на 4 дни и от АГ детската сестра ми каза да умножавам по 10 всеки ден и толкова мл. да му давам, примерно 4 ден - 4 X 10ml - 40мл.. Дали това значи, че вместо 90 мл. мога да сложа 45 горе-долу и да сложа 1 лъжичка и половина сухо млекце. Правилно ли е така, защото не ми обясниха много добре.

# 137
Ехх, че весело е във Варна! Laughing Laughing Laughing
si.lina, ro6li4ka предлагам и ние да си спретнем един купон в ОБ Joy Joy Tada
Euphorica, честита дъщеря!  bouquet Да расте здрава и щастлива и много да те радва!

# 138
ето ме и мен...
не че, съм била много активна във форума, но все пак ...
та, да си кажа най- важното - на 03.09. се роди нормално нашето момиченце- 3000 гр., 50 см.
На всички мами да си здрави и щастливи рожбичките!
На чакащите мами- бързо, безпроблемно раждане и пухкави бебчета!!
  bouquet

# 139
[/size]Много нови мами честити бебчовци, да са ви здрави и щастливи

кога се регулира кърмата? давам уж на поискване, ака на всяко хранене, някой път спи много, друг път не заспива и пак яде.

# 140
nub55 а аз няма да ходя в ОБ, ще ви мятам от прозореца във ВМИ хихихи То така или иначе ми останаха 2 дена и в петък ще ме въдворяват както каза майка..Да видим какво ще им хрумне на докторите дали ще ме чакат или направо ще ми боднат системата, че вече нямам търпениееееее smile3508

# 141
Честити бебчета на всички нови майчета с пожелания да са им живи и здрави   bouquet  Hug /понеже, ако тръгна да изброявам може да изпусна някоя/

# 142
Още бебчета! Да са живи и здрави малките човечета! А майките им да се възстановяват бързо, че малчо не чака   bouquet   bouquet
Авара, значи има възможност да се засечем. Скай, слагам снимка, за да ме познаеш (то сничка не е необходимо, по поздравите ще ме познаеш  hahaha) Качвам снимката в снимка.бг

# 143
Изчетох  newsm44

Честито!

ама повечето не помня  hahaha

Лансинох и аз купих, още за болницата, но едва вчера го отворих. Сестрата, дето идва ми каза да си мажа зърната 4 пъти дневно, за да се омекотяват. Да, ама бебето не ги харесва мазани, пък и аз не виждам смисъл /нужда сега нямам/. Другата препоръка е след кърмене да се изтиска капка кърма и да се остави да изсъхне. Това ми се вижда по-разумно и ако се сетя ще го пробвам. Ако позатаза кърмене е добра, бебето засуква правилно и няма нито болка, нито разраняване. Аз имам една остра болка при засукване от дясната гърда, но след 2-3 смуквания спира. Предполагам се дължи на лакомото му засукване. Качил е за двата дни откак ни изписаха 110 гр. Но аз дажам гърдата веднага като се размрънка. То или е това или се е наакал/напишкал. Дано продължи така ясно със сигналите, за да започнем ЕБХ веднага, когато мога да ставам  по-бързо.
Бях много против бебето да спи с мен, защото спя дълбоко и се въртя много. Обаче тази нощ почти цялата е бил при мен. И двамата с баща му грохваме и заспиваме, особено аз, съответно не е имало кой да го премести в люлката. Така открих радостта от кърменето легнала  Grinning

Имам питане относно масажите. Бебо е много активен, трябва ли да правя масажи и гимнастика? Питах сестрата, тя каза, че това било за кеф на родителя и няма бенефити за бебето, но тази същата ми каза и да го къпя през ден със сапун. В болницата казаха два пъти седмично, единия може със сапун, аз с това съм съгласна, само гънките и пъпчето почистваме всяка вечер.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 19:14 от Августа

# 144
Честито на родилите мами и техните бебоци! smile3541

Днес бях на консултация, последна , ако не родя до 02.10.
Плацентата е започнала леко да калцира и докторът каза
"няма още много да чакаш"  #Crazy
А аз така лежерно го раздавам...и искам да е октомври .... Whistling, ама ще видим. Laughing
Мисля, че бебето слезе по-надолу, усещам го и ме кара да ходя често до 00 за някакви си
какпи.  Crossing Arms
Тези дни ще поизпера бебешки истории, уцелих време и аз. Tired  Blush
Тази вечер се каня и багажа да постегна, че да не се изложа. hahaha

# 145
Предлагам на момичетата от Варна, които ще раждат по едно и също, време в една и съща болница да си носят баджове със никнеймовете  Laughing
Еee ние се познаваме, бе. Само с Пипи не сме се виждали, иначе сме си дружинка.
Августа, спането с мама е полезно и за теб и за бебето ти. Според проучвания майката няма как да смаже бебето, защото има инстинкт да го пази. Аналогично заради майката, няма как да го смаже и бащата, защото тя си го пази. Така аз съм се будила с ръка подпряла мъжът ми. Не се безспокой за това. Другото е доколко спането при теб отговаря на личните ти възприятия за отглеждане и възпитание на детето. На мен лично не ми пукаше за самостоятелността му на този етап. Исках само да ми е удобно и да спя максимално. Когато го сложех в неговото легло си спеше добре и там. Просто кърменето предполагаше по голяма близост. Когато се отбихме, си легна на леглото и нямаше никакви истерии. Отностно самостоятелността - си е едно обикновенно, разумно и нормално самостоятелно дете, в границите на позволеното за възрастта му. Така че на всеки както му е най-удбно - сън да има.
За масажите знаеш ми мнението. Да удоволствие са, но не само за теб, а и за него. Имаш едно дете, няма с какво друго да се ангажирваш, защо да не му дадеш тази ласка, близост, внимание, докосване и здраве, които биха му доставили удоволствие. 
За миенето всяка вечер бих мила ръце лице и дупе също.
.

# 146
Честита дъщеричка Толинка!Много добре си спомням притесненията ти в началото,амниоцентезата...изобщо филма ,в който се беше вкарала.Сега прегърни малката си дъщеричка спокойно,всичко свърши.Започва най-прекрасния период ,нека е здрава и щастлива Дария!
Честито и на всички останали.То толкова много момичета за писали бейби вести,не ми се рискува да не изпусна някоя.Мноого радости да ви носят малките ви слънца!
Ние с Тео чакаме вип брадър Joy

# 147
Честито на всички нови майчета!Да са им живи и здрави отрочетата!

Августа,много се радвам че не сте изолирали кучо.Аз не мога да се похваля с това.Педиатърката като дойде ни "посъветва" поне до 1 годинка да ги държим в отделна стая и естествено мъжлето ми се съгласи.Много ми е мъчно за песа,но остава само да се надявам да не страда чак толкова.Иначе първата ни вечер заедно и ние четиримата бяхме в една стая.Кучо си беше на спалнята и като кърмих бебо даже не реагира.Спеше си блажено,блажено.Интересното беше,че като се прибрахме от болницата песа ме посрещна с бебо все едно бебо винаги е бил част от семейството.Само го подуши и толкова.

И да ви се оплача -като ме изписаха от болницата ме хвана някаква ужасна алергия.Цялата съм се опъпчила ooooh!.Добре,че не може да се предаде на дребното.

# 148
Честито на всички нови майчета!  Днес наистина много бебе- новини, много хубаво!  Grinning Да са живи и здрави всички бебчета и да носят много радост на родителите си   bouquet
Толинка, много се радвам, че така бързо се е родила твоята дългоочаквана дъщеричка Simple Smile Пожелавам ви да сте много щастливи четиримата заедно.

Аз днес го писах санитарен полуден, та да видим кога...

# 149

Аз днес го писах санитарен полуден, та да видим кога...

лелеле ... ми то не останало и при теб  Shocked  Hug

Дерзайте още малко милички ... починете си колкото можете, че послеееее става весело #Silly

Общи условия

Активация на акаунт