СЕПТЕМВРИйско слънце грее, мама бебенце люлее.

• 31 581
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
Ехооо... Пиша, докато дребната ми "виси" на цицата, а аз в полулегнало положение (заради шевовете) най-сетне събрах акъл да стигна до компа. Лека-полека се възстановявам. Не съм чела нищо назад, просто нямах как. Нямам проблем с кърменето, Лора е доста лакома от първите часове след раждането си. Даже се справих и с болката в зърната - загрубяха явно. И с коликите водя успешна битка още от 4тия ден до момента. Но имам вече следния голям проблем. С това кърмене на поискване, тя ме обърна на биберон-залъгалка. Като е будна и само това търси. Хапне малко и после почва да ме дъвче и да дреме. Като измъкна зърното и започва да скимти и да нервничи до рев. Като не ми усеща миризмата и се буди. Единственият изход е да спя с нея. Искам да я вкарам вече в режим, но душата ми се къса като почне да плаче. Как да го направя?  smile3518

и ние сме така, ако успееш с режима сподели

# 361
Пробвах я вече със залъгалката. Малката тарикатка се върза само веднъж и повече не стана номера. Плюе я и си търси зърното. Не знам какъв й е проблемът с леглото. Заспива в ръцете ми и като я сложа на леглото - отваря очите и почва да плаче. Слагам пак на гърдата, пак заспива и после пак отначало... това продължава с часове.  Tired Ето в момента баща й я успокоява, а аз почивам малко. Зърна не ми останаха!

все едно аз съм го писала поста

# 362
Момичетааа..да се похваля вчера в 4:10 сутринта нормално се роди Ивелин 3100 49см..за сега се опитваме да се кърмим...като се приберем в къщи ще ви чета....честото ако има нови родили мами

# 363
Рошличка, честит син. Да ти е жив и здрав и много да те радва   bouquet  Hug

# 364
  • Бургас
Рошличка, честит син! Да е жив и здрав и голям късметлия!  smile3525

# 365
Здравейтее:)
Честит Ивелин ,Рошли Hug.Живи и здрави да сте и много да се радватее
 и обичате с мъниченцето ти:hug:

Искам да ви попитам...след почти всяко хранене се оригва ,някой път бая силничко hahaha,обаче после пак се разхълцва.Педиатърката каза ,че  хълцат неоригнатите бебета,ама явно не е съвсем така.И си хълца баяяя време,тамън се унася и айде..разсъни се и нервничи.Нормално ли е и има ли начин да спираме хълцането някак.../с вода-като при нас големите не става/

# 366
Здравейте момичета! Първо честито на всички нови мамита, да са живи и здрави малките съкровища.
Ние с Никола вече сме си вкъщи 3-ти ден и се нагаждаме.
Раждането ми мина като по учебник. В събота вечерта му дръпнах един здрав рев, удари ме нещо нервната вълна от чакането.
В неделя сутринта към 6и30 усетих някакви леки болки, които се повтарях но не периодично. Отидох до тоялетна и ми изтекоха част от водите, болките станаха по-силни но пак не бяха на равни интервали. Събудих ММ и тръгнахме към Пловдив \бухме при техните на село\. Минахме през вкъщи да си взема багажа и да се изкъпя. Междувременно болките се засилваха. В 8 бяхме във ВМИ, направиха запис на тонове, преглед показа - 4 см разкритие, казахи ми че днес ще е деня. Не можех да повярвам, че се случва. ММ се обади на доктора, който ще ме изражда да идва, защото не беше на смяна той. Към 10 ми вкл система. Никола се роди в 12и45. Наложи се да ме резнат малко, защото бебока се оказа наистина сравнително голям за моите размери.
Лошото и страшното за мен дойде след това. Никола засука много добре в болницата, за което много се радвах. За съжаление на третия ден, когато вече ми слезе кърмата, се оказа че каналите на гърдите са ми запушени. След 30-40 мин активна сукане никола оставаше гладен. Пробвах с помпа и на ръка и се оказа че количеството кърма изцедено за 1 час едва покрива дъното на шишето. Последния ден в болницата прекарах в изцеждане ту с помпа, ту на ръка. Напрежението в гърдите ми ставаше все по-голямо и нетърпимо. Спрях да ям за да не стимулирам кърмата. След като се прибрах последваха два кошмарни за мен дни а и нощи, в които изпробвах какво ли не за да отпуша част от каналите, но безуспешно. След преглед при доктор взехме решени да спрем кърмата с хапчета. Плаках много, още плача. Сега Никола е на изкуствена храна. Много ми е мъчно, защото психически се бях настроила, че ще си го храня аз.
Това е за сега от мен. Лек ден на всички, ще се опитвам да изчета пропуснатото и да ви следя.

# 367
чЕСТИТО НА ВСИЧКИ ОБЕБИЛИ СЕ МАМИ, ДА СА ВИ ЗДРАВИ И ВЕСЕЛИ БЕБОЦИТЕ И МНОГО ЩАСТИЕ ДА ВИ НОСЯТ

на всички чакащи мами късмет и леко раждане и никакво преносване

# 368
Рошли ... честит ви син Ивелин  Hug
Искрено се радвам за вас и с нетърпение очаквам разходките  Heart Eyes

Зори ... защо не се обърна към консултантите от ЛЛЛ ... можеше да те посъветват нещо за да не се налага да спираш кърмата  Confused

Франчи ... страхотен разказ ...  Hug

Миленка .. и ние сме от постоянно хълцащите  ooooh! Mr. Green няма спиране понкага, но педи каза, че било хубаво да хълцавят  Heart Eyes

# 369
Въпрос към ЛЛЛ:Здравейте.Имам сравнително голям проблем,малко късно осъзнат обаче.Още от болницата не започнахме с редовното кърмене,то изобщо мляко нямаше и аз като по нетърпелива давах добавката ,която ни носеха.Прибирайки се вкъщи все не оставаше време и имах няколко дни ,в които изобщо не му бях давала да суче.В резултат само изцеждах,но не достатъчно често.Сега от едната ми гърда мога да изцедя средно по около 30 мл на 3 часа,а от другата почти нищо.Налага се да натискам гърдата отгоре надолу за да "слиза" млякото .Нямам температура ,почти не усещам болки...ставаме все по-редовни в опитите за сукане и изцеждане ,но кърмата не се усилва особено.Какво е редно да направя...все пак вече са минали 15 дни от раждането.Дали все още имам шанс да го кърмя или е по-добре да спра кърмата за да не стане голям проблем....Бих предпочела първото...Хелп!

# 370
  • София
Честито на мама Рошли да са живи и здрави Hug
nub55 никакво родилно седим си в къщи и нямаме намерение никъде да ходим хихихи
В това студено време не е за излизане Mr. Green

# 371
Влизам и аз да се похваля (макар да съм само от четящите Simple Smile ) На 15.09 в 12:45 се роди Емма 4080 грама, 52 см. Наложи се спешно секцио, след като няколко часа бях в родилна зала за нормално раждане, но сме добре и вече се адаптираме вкъщи Simple Smile
Поздравления на всички нови мами и успех на всички чакащи Simple Smile  Hug

# 372
  • където мечтите се сбъдват
Рошличка,честито бебче   bouquet
Момичета,малко ви завиждам,че вече гушкате своите мъници  Heart Eyes.Аз от днес влизам в 39 г.с. и вече започвам всеки ден да очаквам,но ми се струва,че ще е последните дни на септември или началото на октомври.Усещам,че напрежението се покачва и ми е едно такова изнервено и притеснено,с никой не ми се говори.Притеснявам се,че може би няма да ми сложат епидурална упойка заради ниски тромбоцити  Confused Така ми се искаше да си спестя част от болката,аз съм голям фен на упойките,но явно не е писано  Sad
Франческа,много се радвам,че си имала такова позитивно раждане  Simple Smile Дано вече ти е минало главоболието.

# 373
Честити бебета на Рошличка и Денисса!!!
Моят син след 4 дни на градина, от днес е с хрема и температура,седим си вкъщи и пием чайчета Sad

# 374
Честито на новите мамчета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт