СЕПТЕМВРИйско слънце грее, мама бебенце люлее.

• 31 590
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
uioanina, честито жив и здрав да расте малкия мъж!  bouquet
Фейт, мерси за успокоението Heart Eyes, много си мила  Hug!
Да се похваля, краката вече ми спаднаха на половина Grinning, май ще мога да си обуя обувките за изписването Mr. Green, аз още не съм тръгнала да раждам ама дрехите за изписването са готови Joy
 Joy Joy Joy
Много бебчета са станали в албумчето newsm44 и всички са такива сладички и пухкави, имаме си най хубавите бебета Heart Eyes
Отивам да спя, че напоследък нещо съм станала много сънлива, сега наваксвам че после не се знае Mr. Green
Лека нощ на всички!

# 346
uioanina Да ти е жив и здрав малкия Георги!!

Agira да я пробваш със залъгалка? - не че съм привърженик, ама и не пращя от идеи! Някоя друга мама може да сподели!
Inna_78 за капак ще вземе да е на термина ти Wink

# 347
Няколко дни не съм влизала и какво да видя! Колко много бебета  Simple Smile

Честито на Дариел, Една от нас, Толника, Деним, Д Цветанова, Алексис, Стефи, Скай, Йоанина! Да са им здрави мъниците, а на мамите бързо възстановяване!

Не съм чела назад, надявам се тези дни да намеря време. Последните дни нямам и секунда свободна, а така умирам за сън  Simple Smile
Хайде лека нощ и стискайте палци да спим повече тази нощ  Wink

# 348
Пробвах я вече със залъгалката. Малката тарикатка се върза само веднъж и повече не стана номера. Плюе я и си търси зърното. Не знам какъв й е проблемът с леглото. Заспива в ръцете ми и като я сложа на леглото - отваря очите и почва да плаче. Слагам пак на гърдата, пак заспива и после пак отначало... това продължава с часове.  Tired Ето в момента баща й я успокоява, а аз почивам малко. Зърна не ми останаха!

# 349
ООООХ мамииии ooooh!  да ви се оплачааааааааааааааааа Sad  хвана ме прословутото главоболие след анестезията -навсе,че в реанимация още изпих 7 литра и половина вода  ooooh! на 3-тия ден през ноща като ме тресна.....не мога да станаааа:( не виждам не чувам...едвам ставам да кърмя и докъто кърмя в една чаща повръщам и ми бият инжекций чак ,но кърма имам за цяло отделение  Flutter храним се на поисване,спим като пънче хихихи поне за сега де:) -кърмя го с изкуствени зърна-но доста успешно ама с това главоболие....не го пожелавам на никого!!!!! малко да се стъбилизирам и ще разкажа и за раждането подробно и всичко  Heart Eyes сега лягам да поспя  Hug цунки на всички мами от нас с малък Брайън Heart Eyes

# 350
честито на всички мами за новодошлите съкровища Hug да са ни живи и здрави дечицата ни и само красиви мигове заедно да имаме Stop Heart Eyes Hug
благодаря ви за милите пожелания Hug
някой ме беше питал в предишната тема защо толкова рано-не е по спешност-планово беше всичко Heart Eyes
моя лекар искаше да съм му сефте за деня,че имаше много планови заради датата и затова така Peace

# 351
а ето е моя разказ за появата на малкия ми принц Crazy(пиша сега докъто кърмя,че после не знам как ще е с лудницата вкъщи хихи)
на 17.09 сутринта в 4 станах и се подготвих набързо за болницата-душче тоалетче в банята и така тръгнахме-мъжлето ми,кумата,кума и брат ми(всички заредени с фотоапарати и вълнение)
в 5 без 15 бах в болницата
за 20 мин ми измериха тонове,сложиха абукаче и хоп троп в операционната с танцова стъпка Crazy
анестезията я поставиха за 2 секунди НАПЪЛНО Е БЕЗБОЛЕЗНЕНО,катетъра веднага след това и точно за 5 минутки на бял свят в 5;57 се появи Брайън Crazy Crazy Crazy
в операционната си занесох фотоапарат и си имам снимки на малкя-натуралниииии точно както го изваждат и доктора ми го показва хихихихи
след 15 минути-за толкова протече цялата операция-даже лекаря си я засече вече мр качиха в интензивно
там изпих 7-8 литра вода,след 2 часа ме пусна напълно упойката и сама си раздвижих краката
не боли тооолкова многоооо,боли 20 пъти по-малко от операция на бюста хахахха
пари самата рана и леко придърпва и това е всичко
раздвижиха ме ,и на следващия ден хоп троп  на 5 етаж в 506 стая донесоха ми и бебо след малко,и от тогава не сме се разделяли освен за там дето ги взимат да им правят изследвания
да се похваля искам -седи си при мен,не им го давам за ноща,сама си го преобувам и ходя в педиатрията да ме учат как да слагам памперса-как се подвива и да го мият пред мен хахахха мислят ме за луда хахахха ама не ми пука Whistling Whistling Whistling Crazy
такааа,кърмим се много,настоявам му а и той е много доволен Crazy
за главата разбрахте,започна прословутото главоболие ,което се случва понякога от упойката -ужаснооо е,но инжекцията толкова добре ми подейства,че чак реших да ви разкажа за моя най-прекрасен момент  Hug
това е от нас Heart Eyes
много целувки и поздрави за всички мами и техните бебоци от мен и малкия мъж Hug
скоро се надявам да ви пиша от вкъщи вече Hug сега наистина лягам след като се накърмихме многооооо и той спинка аз ще се възползвам хихихи
 Mr. Green

# 352
...Заспива в ръцете ми и като я сложа на леглото - отваря очите и почва да плаче. Слагам пак на гърдата, пак заспива и после пак отначало...

И ние сме така, все едно има пирончета вътре. Затова пиша, че откакто го взехме да спи при нас, го няма този проблем. Че даже и през деня си заспива в неговото. Днес цял ден спи, вероятно събира сили за нощеска и аз скучая във форума  Laughing
За залъгалка аз не съм пробвала, обаче във болницата ме научиха да си пъхна пръста в устата му. Къпането там ни беше много ревливо, та тогава ми го казаха. Вкъщи още не съм къпала, ама на една много истерична смяна на памперс в 3 нощеска ми свърши страхотна работа.

# 353
въпрос към ллл
здравейте,родих на 17.09 и в болницата даваха АМ като добавка,аз обаче преди всяко тяхно почасово носене на шишето ,преди да дам АМ използвах глада и силата на смукане на бебето,за да стимулирам да дойде млякото ми.И в крайна сметка успях -и в момента,в който не знам как ама прецених,че само истинската кърма му стига и се нахранва-спрях да давам другото като добавка след кърмене-не го дохранвам.Моля акушерката да ми казва как е с килцата всеки ден-натдали сме с 80 гр Flutter,може би му стига
та въпросът ми е: как се храни бебо и как да се изцеждам,защото гърдите ми са доооста напрегнати(имам и импланти  подмускулно,ако това е от значение да си кажа Embarassed) как да го храня-и от двете гърди ли да редувам на хранене или едно хранено от лчвата другото от дясната? и по колко време на гърда?
храним се на поискване!и засега върви добре,но ми е за първи път и имам нужда от съвет и помощ! Благодаря ви! Rolling Eyes

# 354
  • Варна
Добро утро !
Честито на Скай, Алексис, Стефис, Йоанина.Прекрасни моменти с малките бебоци да имате ! Hug Heart Eyes
Лъки тук съм още,но ми е доста изнервено и само ви наглеждам .  Crazy След прегледа вчера ми казаха,че бебка е вече съвсем ниско долу и до една седмица трябва да излезе.Ами той термина ми така или иначе си е горе долу след седмица  Crossing Arms
За спането заедно с бебето  има много статии в нета,пускам една :http://www.biberonbg.com/info/cosleep.htm
Малката си спа при мен/нас  дълго време и постепенно сама реши кога е дошъл момента да се отдели.Аз се чувствах спокойна .В началото заради шевовете ми беше много трудно да ставам и сядам и това,че беше при мен си беше истинско облекчение .
Успех на тези,които ще раждат днес ! Hug baby_neutral
Августа благодаря,че сподели преживяното с нас.Наистина всичко се забравя когато видиш малкото човече  Heart Eyes

# 355
Добро утро мамчета! Честита рожба на Йоана   bouquet Да сте живи и здрави!
francheskasweet страхотен разказ  Hug бързо възстановянане ти желаея  Hug

Аз имам едно леко глупаво въпросче, за което ще ме извините за невежеството  Embarassed
Снощи имах едни странни контракции с по-различна болка ниско долу - направо си болеше щом се събудих. Болката почваше от средата на корема и продължи до слабините. А в слабините усещах сякаш минава ток  newsm78 Дали ясно го пресъздадох  newsm78 Дали са контракции или си въобразявам  newsm78 Благодаря ви предварително! Питам ви, защото всяка жена по различен начин усеща контракциите и не съм сигурна дали е това, което си мисля.

Днес сме пак на преглед, ще кажа и на доки. Този път съм на магарето, ще бърника  Laughing Дано види светлина в тунела  hahaha

# 356
  • Пазарджик
Въпрос към ЛЛЛ:
От 5-6 дни бебето е с колики. Общо взето критичните моменти са сутрин за 3-4 часа и вечер/нощем за още толкова. През този период (съвпадащ между 2 кърмения реално) малкия иска почти непрекъснато на гърда - 10 мин стои закачен и суче, 10-15 мин почива... От цялата тази работа се случва да повърне по малко от преяждане Crazy Дали не правя грешка като му давам постоянно гърда - това, масажчето на коремчето и гушкане го успокояват за момента. Свекърва ми дудне, че трябвало да почива коремчето, но гледам да не й обръщам внимание. Трябва ли наистина да почива коремчето?
Давам същата гърда, с която съм го хранила на последното хранене, докато не наближи времето за следващото хранене. Пробвах и да не давам, ама реве и си търси детето...  Rolling Eyes

Miii,

в момента правиш най-доброто за сина си - той има нужда от теб, от топлината ти, от присъствието ти в този много неприятен за тях момент. Ти му даваш сигурност, спокойствие и утеха, че мама е до него и скоро всичко ще мине.

Кърмата е идеалната храна за бебето - твоята кърма е създадена специално за твоето бебе. Тя е съобразена с незрялата храносмилателна система и в никакъв случай не натоварва коремчето. Майчиният организъм е много умен и знае от какво има нужда бебето и във всеки един момент.

Чудесно си се сетила да предлагаш една и съща гърда в този период, докато дойде време за следващото реално хранене. Много бебета сучат за успокоение по една или друга причина и понякога дори се ядосват, че гърдата пуска кърма, когато те всъщност искат само да посучат и да са близо до мама. Лекото връщане не е необичайно и в почето случаи не е притеснително. Това е механизмът на стомахчето да се справи с излишното количество. А и д-р Джак Нюман на международната конференцията за кърмене, която Ла Лече Лига проведе тази година, сподели, че всъщност малкото връщането на мляко може да се разглежда и като добър знак - по този начин полезните имуно-вещества в кърмата още веднъж минават през хранопровода и го защитават от вредни външни бактерии и микроби  Grinning

Като идея за коликите - много често контактът кожа с кожа действа много добре в такива ситуации, особено ако бебето лежи върху гърдите или корема на мама или пък на тати. Татковците може много да помогнат при коликите именно по този начин. Така бебчето чувства близостта на най-важните за него хора, спокойно е и е сигурно, а топлината на тялото на родителите помага за намаляване на неприятното усещане от коликите. Може да помислиш, дали ако прилагаш биологичната поза именно с контакт кожа с кожа в периодите, когато са най-силни коликите, ще е удобно и за двамата. Едно много добро извинение да полежиш и да погушкаш бебето си  Grinning

# 357
  • Пазарджик
...
Nidagyl 500mg го пия на 12 часа и  активната му съставка е metronidazole.
На другят антибиотик на опаковката пише Medolexin 500mg Cefalexinфирмата е Medochemie. Приемам го на 6 часа. За активната съставка немога да кажа понеже листовката е на гръцки а аз не разбирам нищо.Да,алтернативата на името е Cеphalexin.
Трябва да ги пия 7 дена.
Гинекологът ми каза че ако приемам само Medolexin 500mg Cefalexin мога да кърмя,но да ви кажа честно на тукашните доктори (в Кипър) много вяра нямам,заради тях съм със това възпаление!

Silvyyy, здравей!

Cеphalexin - според справочника на д-р Томас Хейл Medications and Mother's Milk 2010, стр. 195, това лекарство е от категория L1, която в неговата класификация е "най-безопасно" и съвместимо с кърменето. В описанието пише, че количеството, което се секретира в кърмата, е много малко и клинично незначимо. Различни проучвания показват, че най-високи количесва от лекарството в кърмата се откриват около 4-тия час след приема, след което намаляват.

metronidazole, активна съставка на Nidagyl - според справочника на д-р Томас Хейл Medications and Mother's Milk 2010, стр. 690, това лекарство е от категория L, която в неговата класификация е "по-безопасно". При изследване на 12 кърмещи майки, които получавали по 400 мг три пъти девно, откриват, че нивата на metronidazole в плазмата на бебето били между 1,27 до 2,41 микрограма/мл. Не били наблюдавани странични ефекти при бебетата. При друго изследване на кърмещи майки, които приемали 1200 мг на ден, нивата на metronidazole в плазмата на бебето след 2-рия час били 2,4 мкирограма/мл. Авторите изчислили, че в този случай, дневният прием на metronidazole от бебето ще бъде около 3 мг/кг при прием на 500 мл кърма на ден, което е значително по-ниско от дозите, предписвани на недоносени новородени, новородени и деца (7,5-30 мг/кг/ден).

Комбинираният прием на двете лекарства също се посочва като вероятно съвместим с кърменето от д-р Томас Хейл - според него:

Цитат
I think the risk of formula feeding are probably much higher than the risk of these two commonly used antibiotics.

Tom Hale Ph.D.

Превод:
"Смятам, че рисковете от храненето с изкуствено мляко вероятно са много повече от риска от приема на тези два често използвани антибиотика

д-р Том Хейл"

Източник - форум за медико-специалисти на д-р Томас Хейл - става въпрос за случай на възпаление на матката 10 дни след раждане. В 4-тия коментар д-р Хейл посочва:
Цитат
With metronidazole, if you use the standard 500 mg BID, or 250 mg TID, then it is probably quite safe to breastfeed.
Превод:
"При metronidazole, ако използвате стандартната доза от 500 мг два пъти дневно или 250 мг три пъти дневно, тогава вероятно е доста безопасно да се кърми."

Посочва се също, че при по-високи дози, е препоръчително бебето да не се кърми поне за 12-24 часа. Т.е. в случай, че лекаря ти прецените, че е по-удачно да не кърмиш, докато приемаш лекарствата, можеш да изчакаш този период, преди да кърмиш.

Може би е добра идея, разполагайки с тази информация, да обсъдиш с лекаря си, кой би бил най-удачния вариант.

Бързо оздравяване   bouquet

# 358
Добро утро! Hug Леле, къде са всички, то никой няма от снощи, да не се отишли всички към родилното #Crazy #Crazy #Crazy
francheskasweet, много хубав разказ, бързо да се оправяш и да ти минава главата Heart Eyes
Пипи, не знам за тези болки, може и контракции да са , ама щом не са постоянни сигурно са подготвителни Rolling Eyes. Успех на прегледа, всичко да е наред и скоро да си гушкаш бебето Hug
Авара, то и на мен лекаря миналата сряда на прегледа ми каза, че до края на тази седмица ще родя Rolling Eyes, ама уви още си го нося бебока Whistling

# 359
  • Пазарджик
въпрос към ллл
здравейте,родих на 17.09 и в болницата даваха АМ като добавка,аз обаче преди всяко тяхно почасово носене на шишето ,преди да дам АМ използвах глада и силата на смукане на бебето,за да стимулирам да дойде млякото ми.И в крайна сметка успях -и в момента,в който не знам как ама прецених,че само истинската кърма му стига и се нахранва-спрях да давам другото като добавка след кърмене-не го дохранвам.Моля акушерката да ми казва как е с килцата всеки ден-натдали сме с 80 гр Flutter,може би му стига
та въпросът ми е: как се храни бебо и как да се изцеждам,защото гърдите ми са доооста напрегнати(имам и импланти  подмускулно,ако това е от значение да си кажа Embarassed) как да го храня-и от двете гърди ли да редувам на хранене или едно хранено от лчвата другото от дясната? и по колко време на гърда?
храним се на поискване!и засега върви добре,но ми е за първи път и имам нужда от съвет и помощ! Благодаря ви! Rolling Eyes

Здравей, francheskasweet,

справяте се много добре. Наддаването е чудесно!

Много майки предпочитат в началото да дават и двете гърди на хранене. При това е важно първо да се изпразни добре първата и след това да се предложи втората. На следващото хранене се започва с тази, която е била втора предното хранене, изпразва се добре и тогава се дава другата. По този начин се осигурява адекватна стимулация на гърдите. Времето на хранене е относително, тъй като всяко бебе се храни със свой темп. Обикнове в началото на повечето им е необходимо повечко време - 30-45 мин, понякога и повече. Това е поради факта, че те все още са слаби и неопитни. С времето заякват, имат повече сила, сучат по-силно, а и стават факири в това  Grinning Като цяло се смята, че е добре бебето само да пусне гърдата. След това може да се вдигне, да се оригне и отново да се постави на същата гърда. Ако я отказва, може да му се предложи другата. В случай, че е по-сънливо, а майката смята, че гърдата не е добре изпразнена, може да се опита да го разбуди - например като го разсъблече, контакт кожа с кожа, леко масажче по стъпалата, евентуално да се приложи и компресия.

Чудесно е, че имплантите са подмускулно - по този начин не е нарушена млечната жлеза, върху нея не се оказва голям натиск и гърдата може да произвежда нужните количества кърма  Grinning В случай, че в даден момент имаш някакви притеснения, аз съм насреща. В момента се справяте чудесно!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт