Есента облече своята премяна, Септемврийчето на две годинки стана

• 41 270
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Пластилин от брашно и аз съм се заканила да правя, но чакам още да се развали времето и тогава Simple Smile Засега играем с лунния такъв Simple Smile

На нас книжките със стикери ни служат, да лепим стикерите по леглото Whistling След това се отлепват и залепват на ръцете и така, докато вече от лепилото не остане нищо Crossing Arms така и не мога да го убедя, че лепенките си имат места в книжките Simple Smile
А "Книга за джунглата" е една от любимите на Дидо (Уги от Маугли я нарича). Другите две са от бебешките - с твърдите страници - за майстор Мани "Всеки греши" и "Зайовата къща" Mr. Green
като ляга да спи, първо чета аз, която книжка си избере, докато суче, а след това той чете на бебетата (два малки плюшени животинчета - Йори и Тигъра) Mr. Green И така "четейки" им, заспива hahaha
В неделя сутринта дойде при нас с баща му на спалнята, настани се между двамата и започна да чете за Мани smile3532

Относно "Аз мога повече" - разбрах в последния ден #Cussing out Много ме хвана яд, но пък нищо не може да се направи...

# 271
Giada, много се радвам, че при вас нешата с яслата са потръгнали добре Simple Smile

и аз се надявам другите да пишат, като отида на работа наред с новините първо отварям тази темичка да видя как е  Hug надявам се и другите мами да пишат, че се поизгубиха, дано няма болни дечица!

Мъниче, стикери и ние имаме по леглото, обаче са от отделни листове със стикери, от книжките - само в книжките всяко на мястото му  Mr. Green
как исках и аз още да кърмя, ама на - спря ми кърмата вече, както стана на коластроподобно, така и няма вече Sad здраве да е, надявам се отново да мога да кърмя с бебчето, живот и здраве.

днес съм решила да прибера по-старите играчки и да оставя конструкторите, книжките, пъзелите, лопатки и кофички - прибирам в кутията в гардероба. вече прибрахпо-тънките дрешки и извадих зимните  cold

да попитам какъв е тоя пластелин от брашно - ние едно време правехме фигурки от тесто - вода, сол и брашно, мама ни ги оцветяваше с бои за сладкиши.
може пък ако се изпекат да се боядисат после с акрилни боички  Rolling Eyes
малката само си е играла с брашното - да рисува фигурки докато правя нещо.
иначе сме с оризов, и с обикновен, но немски.
има един български обикновен, може и китайски да е вече, който много цапа, наистина, чак пръстите боядисва.

Мъниче, да не четеш долното, ако не си близо до магазин, че е кулинарно Wink:

п.п. не мога да изровя рецептата за бонбони с грис... имам едни спомени, ама пропускам нещо. помагайте, ако ви попадне в нета!

# 272
  • Пловдив
спокойно - мразя грис Sick Mr. Green

Ето една рецепта за пластелина Simple Smile

И на мен много ми липсва оживлението в темичката Sad

Отивам да си хапна нещо, че коремчето пак е гладно Blush

# 273
Ухххх, майчета, да пиша ама какво да пиша, само да се оплаквам. С бронхит съм, нали Ники го изкара, а аз да се остана по-назад.... Кошмарна Т. не се смъква и това е, сега ще почна АБ, дано утре да съм по-добре. Няма сили да се оправям с малкия, таткото..... все трябва да го моля, това да направи, онова, но сега ми просветна леко и хапнахме с детето и ще се готвим за лягане, пък дано нощта премине спокойно, че и той е леко хремав и се буди като не може да диша. Поне го погледах 2 седмици без хрема и напълно здрав. Но втора седмица ясла - резултатите не закъсняват! Дано да остане само с носа, да няма пак кашлица и т.н. А как кашлят всички деца в групата......не е истина. Направо съм потресена от майките, включително и от сестрите. Но така ще е за жалост. Ставам, че леглото ме зове.....

# 274
бързо оздравяване и на майките, и на децата Wink  Hug

аз пък да ви почерпя сладко, сладко за днешния празник с пожелания за повече усмивки и радости Simple Smile

и да честитя именния ден на всички с прекрасни имена, които празнуват днес   bouquet

# 275
Здравейте и от нас:) Днес наистина има много именници, да са живи и здрави Hug Големият ми син Габриел също е именник, от Архангел Гавраил, но ние си му празнуваме имен ден на 26 Март повече, тогава си е само негов  Simple Smile

Да кажа и аз малко за Дани. Много е щуро това дете  Crazy И мен ме пощурява  Mr. Green Постоянно е в движение, кара колело из къщи, колички бута по пистата, рисува с водни боички, вече без големи поражения. В момента е на етап да е като влюбен в мен, само по мен ходи, постоянно ме прегръща и целува  Heart Eyes Много е любвеобилен, много. Но той не ме вижда по цял ден и вечер явно много му е домъчняло на детето. Говори все повече, постоянно нови думички чувам, но още не добре оформени / примерно тъмо вместо тъмно, мунка за маймунка и т.н. Най/добре си структурира изреченията, ако му е засегнат интереса, тогава е експерт. Примерно "Мамо, айде тига вече с кака, ела тука, виж аз съм тука, аз съм бебе" В превод "какво се занимаваш с кака ми, като аз съм тука и те чакам, а съм и бебе" Mr. Green Друга характерна черта от характера му, която се надявам да тушираме с времето е, че е доста напорист (до нахалство стига). За него няма пречки към целта, няма спирки и заобикаляне. Каквото иска, трябва да стане на секундата, иначе се търкаля по земята или налита на бой, вкл. на много по/големи от него деца. За мен това е феномен, аз такова бойно детенце не сзм имала досега и направо съм впечатлена. Но към 3/4 годишна възраст често се применят характерчетата, та може и да имаме омекотяване Simple Smile
Относно яслата, стискам палци на всички да не боледуват дечицата Peace

Дани е склонен да задълбочава какъвто и вирус да хване, затова ние за ясла не можем и да мислим...Направо от тригодишен на градина и това е. Просто при него досега няма болест, която да мине без антибиотик Confused Иначе е супер общителен и според мен ще се впише на момента в който и да е детски колектив Grinning

Хайде приятен ден от мен, че работа ме чака. Поздрави на всички  Hug

# 276
  • При моето слънце
Честит имен ден на всички празнуващи, да са здрави и много щастливи   bouquet
Ето и една малка почерпка за здравето на моя младеж (макар да кашля и подсмърча в момента)
Хубав ден на всички  Hug

# 277
Здравейте, дами !
Не съм писала скоро, но искам да се включа с весел пост, а не да се оплаквам, затова само ви чета.
Искам да ви питам нещо!
Ади ходи на ясла вече 2-ра седмица.( до момента съм само с негативни впечатления и отношение). Свалили сме памперсите през лятото, и от тогава нямаме напишкани дрешки, дори и вечер.Събужда ме по няколко пъти, когато му се пишка.
Знаех, че на яслата ще има период, в който ще се случва да се напикава, но ..за да не става дълго ще кажа така:
Имали ли сте такъв период (за децата без памперси) и колко време продължи?
Говорих и с двете г-жи(след първите инциденти) и те ме увериха, че той си казва като му се ходи до WC. Добре, де.. ами нещо не схващам тогава  Confused Уж си казва детето, а все има в раницата по 1 кат напикан  newsm78 Като се има предвид, че посещаваме яслата само за 2-3 часа на ден ( от 9 до 11.30ч.) Предложиха ми да го оставям за цял ден и аз категорично отказах! Основно заради това, че за 3 часа поне веднъж го оставят да се напишка (представям си за цял ден какво ще е ..) и второ, че е злояд и почти не яде там. Сутрин го водя след като е закусил у дома.
Почти не им дават течности в яслата и аз избягвам сутрин да го наливам умишлено да не пишка често. Ако го заведа след консумация на чаша сок ......... ами аз на първия час ще се наложи да си го взема, защото ще са използвали всички резервни дрехи за деня  Confused

# 278
Здравейте,

vany666, за пишкането в яслата и ние минахме през такъв период, продъжи доста. Даже все още там му слагат памперс за обедния сън. А от малко бебе го оставям на обяд без памперс и никога не се е напишквал. Когато се напшкат там им се карат и си мисля, че това задълбочи проблема при нас и продължи по-дълго.

Иначе за оставяне по-цял ден, според мен ако детето е спокойно колкото по-рано толкова по-добре. Иначе свикват да ги взимат рано и после е по-трудно.

А аз тази седмица съм болничен, Влади има кашлица и сополки, и си го гледам, направо е някакъв ужас. Само се тръшка, само пакости прави, не иска да играем и да правим нищо, нито да четем, нито песнички, играчки, конструктори. Навън като излезем не иска да си играе, направо не знам вече какво да правя. Добре че свършва вече тази седмица, иска да ходи на ясла и да е при децата и това си е. Само се изнервяме заедно вкъщи.
Сополките бяха жълти, сега вече са безцветни, но още не спират и кашлицата също, дано до неделя да спрат. Че да мога д аго пусна напълно здрав на ясла.

# 279
С ангина сме,39,6 Т,вече съм гроги ...Кога ще се свърши незнам!
п.с.Честит имен ден на всички  именници!

# 280
Danielkka - бързо оздравяване  Hug

vany666 - и ние сме без памперс от много отдавна, но в яслата се случва да се опишка докато е на гърнето. Там незнам какви точно съм гърненцата, но ако не го гледат лелките и пишлето му е навън - имаме комплект опикани дрехи. Питай как точно и кога се напишква. При нас също и по време на обеден сън се напикава, което в нас никога не е било, но си има обяснение. Вкъщи като се събуди, и веднага сме на гърнето. А там като се събудят ги карат да си лежат тихо, за да не будят другите деца. И съответно той стиска колкото може, и после се изпишква. Ама като не го вдигат веднага, да перат чаршафи Simple Smile. Със сигурност не се карат, а на мен ми се извиняват за случилото се Simple Smile

# 281
aissa80 какво да кажа....
няколко пъти ми се извиниха, че е напишкан и не са го видели, но определено не опикава гащите докато са на гърнетата. В яслите представляват най-грубо казано "тенджери с дръжки", а не като у дома пластмасови. Мога да го приема ако детето е по цял ден там, но Ади остава само за 2 часа и половина, и то като съм ограничила "питиетата" до минимум, за да не им създавам грижи на лелите  ooooh! Слагат ги на гърне след закуската и после може би преди обяда. В един от случаите когато повдигнах въпроса за това, че ми го връщат вече преобут, г-жата ми сподели, че Ади искал и пишкал 3 пъти докато го взема. Мисля си, че просто не им се занимава толкова често да го слагат на гърне, а чакат когато е режима на децата, независимо, че на моето му се пишка   Crossing Arms Дано да не съм права, но няма логика той да си казва, а все да имам мокри дрехи и то за въпросните 2 часа  Tired
Утре ще направя опит да го оставя за цял ден и съм приготвила 6 чифта резервни дрехи. Любопитна съм да видя колко от тях ще бъдат напишкани  Thinking

# 282
Ох момичета къса ми се сърцето като чета как повечето дечица са болнички,пожелавам скорошно оздравяване на всички ,а също така и на мамчетата  Hug
КАжете сега с какви витамини и имуностимуланти смятате да подсилвате децата си,на мен ми изписаха Киндер фит,а една позната ми споеди ,че не били хубави ,лекарите получавали някакви бонуси за да ги предлагат  #Cussing out,Умкалор ли да взема,САностол ли и аз незнам,но искам вече утре да купя нещо ида почна да давам на Велинка,искам да ви кажа че вече е на 3ти АБ и сополите не спират и това е  Twisted Evil безсилна съм вече честно ви казвам..........

# 283
Аз за имунната система давам сироп от бъз, ефикасно, полезно и със сигурност безвредно  Peace А ако детето ми боледува често бих давала плодове и зеленчуци в промишлени количества, фрешове, мед, чай.....плодове, богати на вит.Ц и въобще всякакви...със сигурност е по-добрата стратегия, отколкото синтетичните витамини, в които аз лично доста се съмнявам. Ако детето се храни пълноценно, ако поема достатъчно витамини от храната, то имунната система не би имала кой знае каква нужда от подкрепа и всички вируси се карат почти на крак....Моля никои да не се обижда, не упреквам или пък не казвам, че не си храните пълноценно децата, освен това разбира се всеки организъм е индивидуален, но все пак това е стратегия, която малко или много би трябвало да помага на всеки. За съжаление още са малки и нямат много сили да се борят с вирусите, за това и яслите им действат толкова сриващо, там от толкова деца няма как да няма поне едно пренасящо нещо и общо взето нямат много избор дечицата освен да боледуват и пак да боледуват....
Болничките дано се оправят по-бързо  Hug

# 284
Вани, според мен си права в наблюденията си. За пишкането в яслата съм експерт вече. Та да ти кажа при нас как е положението. Махнахме памперса на 1 годинка. Съответно на 2 г. вече умееше да стиска, така че сме пътували по 6 часа с по една спирка. У дома напикани гащи не бях имала от година и нещо. Почна ясли и о чудо, всеки ден по 3 чифта напикани. Седнах да мисля - ревал е, изпуснал се; или - стресиран е, не могъл да каже на лелката, стискал стискал и се изпуснал.
След това попитах лелките и възпитателките поотделно, а отговорът варираше от: "ама тука им е различно" (демек стресирани са, ще им мине), през: "ами, да, случва се, ще се научи" (ами не, не се случва и да, научен е от цяла година!), до: "ама той не си казва". С първото се съгласих, второто изобщо не приемам, а третото много ме издразни, затова логично попитах кога и колко пъти децата се слагат на гърне? Едната каза - 9.15, 10.30, 12.30, след сън и веднъж следобяд; а другата пропусна това, че в 10.30 са на гърне и за мен остана чуденката кога наистина децата ги водят да чуркат. Значи, ако детето ми действително е стресирано и не им казва, че му се чурка,  стои и  стиска от 9.15 до 12.30. Ами в този случай предпочитам да се опишка, отколкото да стиска!
Взех мерки и го обучих като му се дочурка да вика силно "чиш лельоооо!".  Crossing Arms
Случи се обаче да ида да го взема с баща ми, доведоха ми го целият опикан до пантофките. Баща ми като го видя, се смръщи и отбеляза на лелката, че от година не го е виждал опикан. Интересното е, че вече един ден нямаме опикани дрешки, на следващият - два чифта. Подозирам коя лелка е на смяната с неопиканите дрешки и коя - на опиканите Joy Joy. Май остава да изчакам периода, когато ще започне учтиво и мило да попита дали биха го завели до тоалетната по нужда! Thinking

Общи условия

Активация на акаунт