Есента облече своята премяна, Септемврийчето на две годинки стана

• 41 051
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Giada,
и при нас е разпространен призивът,
бяхме ангажирани със спасителната акция и мои колеги участваха в нея, наистина трагичен случай.
искрено пожелавам и на тримата да се възстановят наистина и да остане само споменът от преживяното като предупреждение към всеки, който се движи в лавиноопасен район.

разбира се, че затова сме тук да споделяме и такива неща.

# 721
jos, ти с какво се занимаваш? може би си споделяла, а аз да не съм прочела....да не си и ти лекар?

# 722
с военна авиация е свързана професията ми, иначе с много други неща Simple Smile
шарено и ми е добре  Heart Eyes

по горния въпрос може да пишеш на бгмама, ако искат да сложат някъде банер или линк  Rolling Eyes

# 723
  • Пловдив
Ей, не мога да не споделя с Вас това Heart Eyes Hug

Всичко знам за тебе, бебе!
Мая Дългъчева, из сп. Първите седем

Днес татко ме гушна и радостно рече:
В корема на мама живее човече.
Дали е момченце или пък момиче?
Дали ще е братче или пък сестриче?
То колкото житено зрънце е само,
но спи и расте под сърцето на мама.
И сигурно много прилича на тебе,
когато си бил във корема й бебе.

Туй, че нашето бебе пораства, е ясно.
Ами как се побира? Не му ли е тясно?
Не, не се тревожи! - Мама права застава. -
Виж, коремът ми също расте, наедрява.
Все едно е хралупка - тъмна, топла и мека,
все едно е къщурка - и просторна, и лека...
Ден след ден се заобля, ден след ден се издува -
има място за бебчо дори да лудува!

Вече в кухнята често заседява се мама.
Ние с татко се смеем, че похапва за двама -
два банана изяжда, две филийки препича
И след малко от глад към хладилника тича!
Ала то е, защото се храни със нея
бебчо, дето в корема й кротко живее.
Как, ще питате вие, като няма устичка?
Ще ви кажа - през някаква тайна тръбичка.

Понякога мама бледа лежи.
Навярно коремът й доста тежи.
Тогава съм мил - безшумно се движа
и заедно с татко за нея се грижа.
Когато заспи, стихват стъпки и песни -
съня й не бива никой да стресне!
Влакчето даже мирува, кротува,
защото и бебето също сънува.

Колко много коремът на мама порасна!
Всяка рокля предишна сега й е тясна.
Вътре бебето шава, премята се, рита
и почуква с юмруче... За мене ли пита?
Знам, не вижда оттам непознатия батко,
но познава гласа ми и този на татко,
затова му разказваме как си мечтаем
скоро заедно с него у дома да играем.

С нетърпение питам: Защо ли се бави?
И кога ще излезе? Да не би да забрави?
Още малко остана - моят татко отвръща. -
Ще ухае на бебе после цялата къща!

Най-накрая е тук! Вече имам сестриче!
Вижте, то се усмихва! Вижте, то ни обича!
Ох, как искам по-бързо да стане голямо!
Не расте ли и братче в корема ти, мамо?

Преди доста време ми беше попаднало, но бях забравила и сега като го прочетох отново... ми насълзиха ми се очите Mr. Green Embarassed

# 724
  • на североизток
 Много е мило, и на мен ми се насълзиха очите, пък камо ли на теб Heart Eyes

Giada, от нашите зъбки едното се оправи-не се клати вече и на цвят е добре. Но другото като че ли потъмнява все повече и повече и може би набира. То също не се клати вече(а преди доста се клатеха), но не успява да се "захване" наново. Иначе вече чух за много такива случаи, включително за зъбки, които наполовина са били висящи, после се оправят напълно. Иначе ние правихме и снимка, за да видим постоянните зъби дали са добре, препоръчвам ти и вие да направите това, макар че едва ли може да се направи нещо, ако им има нещо Thinking Но за ваше успокоение поне.

# 725
  • Пловдив
Сега като прочетох Ивчи, та се сетих... наистина е добре да се направи снимка на постоянните зъбчета... Навремето нашия тати се блъснал в ръба на вратата... Освен кръв, нямало поражения върху зъбките и докторите уверили свеки, че всичко е наред...
Докато дошло време да сменя зъбчетата - зародишите се били пръснали на парчета и от всяко парче започнал да излиза зъб Rolling Eyes
Та мъжа ми е прекарал доста време в стоматологията тук, претърпял е ммного операции... За щастие всичко се е наредило и сега има перфектно подредени зъби, за разлика от мен Rolling Eyes

Иначе аз навремето, някъде около 6г. съм била, паднах зверски с колелото и единия ми страничен резец висеше на косъм. Стоеше доста под другите зъби (горен беше), та ме водиха доста често при зъбаря и в крайна сметка го спасиха Peace

# 726
Мъниче, мен направо ме разплака с това стихотворение....ама, то хормони Wink...много е мило!
Джос, за басейна, водя я в Банкя в един детски санаториум Ясен, ходим след градина към 17ч някъде. По принцип има една жена, която се занимава с плуване за бебета, казва се Александра, тя е супер известна, защото е горе долу единствената в тази област и е много търсена, но нея този месец я няма, така че за сега си ходим просто ей така. Иначе тя процедира по следния начин, обаждаш и се и си насрочвате среща, тя идва запознава се с теб, детето, особеностите му и препоръчва и показва упражнения, които да правите, после си ги правите вече без нея, докато не сте готови и не и се обадите пак и така...в даден момент може да ви включи в някоя от групите си, но това мисля тя го преценява според възрастта и възможностите на детето....като цяло тя най-добре ще обясни, не претендирам да съм много запозната, аз само от тук оттам каквото съм чувала. Скоро ще и се обадя и аз. Иначе тя има групи точно в този басейн, мисля в понеделник и четвъртък от 17ч, но пак не съм сигурна, само за басейна съм сигурна, че в този басейн работи тя.
Джада, много е тъжно случилото се с това момче, дано намери достатъчно сили и подкрепа да се възстанови напълно  Hug

# 727
Vesi, благодаря ти за информацията. засега времето не ми е удачно, но пък ще го разгледаме тоя санаториум, само да ме ориентираш на лични, ако може къде се намира точно, адресче? да видим уикенда дали работи, за по-натам може да се обадим на г-жа Александра.
добра опция е.
ама ти плуваш ли с Мая, кой я гледа във водата, как се сушите после, разкажи моля те повече.
искам и на конче да я качим, ама като се позатопли. пак ще разпитвам като дойде време.
вие с бебо как сте?

Мъниче, много трогателно и мило стихче Simple Smile

# 728
Джос, да, извинявай, ти беше питала и за тези неща, аз забравих да ти отговоря, с нея влизам, то няма как, мънички са много, може майка, татко, баба, който иска влиза с детето, всъщност цената от 5лв се плаща за възрастния детето е безплатно. Съблекални си има и душове, не са нищо особено Wink и да ти кажа не е някаква жега, като по разни спа например като сме ходили, но се понася, пък и да се каляват Wink за сушенето на косата, ако питаш няма сешоар, не видях дали има контакт евентуално да се носи, но аз я бърша с хавлията, слагам шапката и айде в колата и вкъщи, не мисля, че проблем. В басейна малките като нас стъпват отстрани има по високо ниво, като за сядане такова, посредата не стъпва, не че е дълбоко, но все пак те са доста мънички, има е едно съоражение за скачане, на което Мая много се кефи и все се катери по него, дава ми ръчички и се мята в басейна, има и тръби по края за хващане, може да се хваща и да изпъва назад крачетата да рита, като я придържам за корема. Обикновено ходим и с някоя играчка, която къпем заедно с нас Wink
Иначе за часа, може и по-късно да ходите, басейна работи до 19ч, работи и събота и неделя, адресът е: Банкя,ул.Шейново 8.
Днес ще сме там ние, Мая едвам ще дочака да я взема от градина Wink
За кончетата, да, сега си е студено за малките, иначе около София има най-различни варианти и в София също де, но аз и преди съм казвала ако имате път към Варна задължително се обадете, да видите нашите кончета, на нашата база, ще им хареса на децата със сигурност Simple Smile Хахахаха, малко реклама: http://www.ponyland-bg.com/
С бебо сме добре, благодаря, отдаван отлагам прегледа, но днес вече отивам, дано всичко е наред.

# 729
благодаря много за инфото,
живот и здраве налято ще се обадим за кончетата Simple Smile
а за басейна да питам - колко е дълбок, за да мога да стъпвам, ако трябва да я посрещам от скока  Mr. Green, че иначе ще потъна с тоя тумбак, ако трябва да поема и Милица Simple Smile
горе-долу колко е Т, с миналата бременност и в 6ти месец плувах в мин.басейн, ама не беше топла много водата, сега пак ми се иска и това ми е опция, щото Банкя ни е близо Simple Smile
аа, с шапки за плуване ли ги искат децата? сега се сетих, че нямаме  Rolling Eyes май да, нали?

стискам палци на прегледа всичко да е ок! и Мая да е здрава  Peace

# 730
Плитък е Джос, той е детски, писах някъде в предишното описание май за това, някъде малко над кръста да ми е, даже не знам има ли толкова, през повечето време стоя на колена, аз съм 1.60 висока и като съм на колене ми е тъкмо до раменете Wink За шапки не е задължително нито за детето, нито за нас, аз само си вързвам моята коса, а на Мая даже не я вързвам, тя и е късичка. За Т не се притеснявай, не е топло, даже днес си беше студено, на Мая леко и посиняха устните.
Всичко е ок с бебчо и познайте - МОМИЧЕНЦЕ Е  newsm44 подведох ви с нашарването и при нас Wink Много съм щастлива, аз като че ли повече момиченце исках, някак хем не си се представям мъжка майка, хем две сестрички е много яко Wink

# 731
Хей-хей!Как сте мамита ?Ние сме добре (Пу!)Не съм писала от сто години ... Grinning

# 732
Плитък е Джос, той е детски, писах някъде в предишното описание май за това, някъде малко над кръста да ми е, даже не знам има ли толкова, през повечето време стоя на колена, аз съм 1.60 висока и като съм на колене ми е тъкмо до раменете Wink За шапки не е задължително нито за детето, нито за нас, аз само си вързвам моята коса, а на Мая даже не я вързвам, тя и е късичка. За Т не се притеснявай, не е топло, даже днес си беше студено, на Мая леко и посиняха устните.
Всичко е ок с бебчо и познайте - МОМИЧЕНЦЕ Е  newsm44 подведох ви с нашарването и при нас Wink Много съм щастлива, аз като че ли повече момиченце исках, някак хем не си се представям мъжка майка, хем две сестрички е много яко Wink
Vesi, много хубава новинка за бебо, супер, леко раждане и здраво бебче на финала Simple Smile
и две сестрички е гот  Hug и си минала по подобен път вече Wink
има време и за нашарване  Blush
за басейна ние събота се отказахме от Банкя, неделя се врътнахме с колата, ама малките като казаха, че искат в Западния, ама по пътя Милица заспа и после я изкарах с количката да спи навън... и наваксвахме в големия леген вечерта!
мъжът ми се нави много за тоя басейн да я води  Peace
и аз тогава ще й връзвам косата горе, че й е под раменете и се суши бавно, а шапката знам, че ще я стяга и не искам да й слагам, даже и очилата мисля да пропуснем в началото.
само да видя кога ще е, някой уикенд може като начало, но пък тогава сигурно има много народ  newsm78
sniiskio, аз понеже по-късно се включих - не се познаваме, привет Simple Smile
надявам се да имаш време да споделяш като мама с повече години стаж  Hug

# 733
ехо, добро утро на всички и успешна седмица! Да ви кажа, че за момчето, за което писах, за 3 дни са събрали около 4-5 хил. лв, което според мен е много добре. Той е с много сериозни травми, но хората , които се занимават с планинарство и екстремни спортове се обединиха да помогнат с каквото могат. Така че се надявам да се подобрява...

Аз си взех изпита в петък!  newsm44 Имам 89% верни отговори, много съм доволна. Сега обаче нямам цел, и съм във временна безтегловност  Simple Smile.

vesi_evi, поздрави за хубавата новина! Мисля, че е чудесно да имаш две нежни момиченца вкъщи!

Ние вчера ходихме на Лакатник, времето беше невероятно! Заредих се с положителна енергия, и да ви призная, все повече се размечтавам за пролетта!

# 734
Giada, добри новини споделяш, дано момчето се оправи по-скоро и да се възстановява бързо.
и на изпита си била отличничка  Hug
така беше след сесии вярно, напрежение, напрежение, и след изпита се чудиш какво да правиш. после ти идват на акъл разни работи, така че и на теб идеи ще ти дойдат днес.

търся онова заглавие дето бях предложила за нова тема, сега не мога да го измисля същото  Mr. Green и ще ровя назад. някой ако има идейки.

Общи условия

Активация на акаунт