Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 38 988
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
  • София
ние бележки в бележника май няма да имаме - госпожата казала, че ще слага бележки от втория срок според сина, аз не съм привърженик на бележките първите 4 класа - струва ми се кощунство да се товарят децата от втори клас с бележки и мисъл за тях, така че приветствам. Иначе има доста отлично в тетрадките, най-готиното е - има бележка от учителката "Браво, чудесно си се справил! Проверка и препис за домашно."  Joy

давам по 2 лева дневно - вчера дал на заем на приятелче 1 лев, да видим дали ще му го върнат.

имаме и първата липса - откраднали са му анцуга от шкафчето /следобяд в тяхната стая учат 3-ти клас/ - голяма трагедия беше вчера вечерта, а анцуга е стар - от миналата година, когато му беше големичък, ама - на, взел го е някой, но гуменките поне му е оставил - много глупаво ми се вижда да имат шкафчета и да не се заключват, така трябва да носим нещата по физическо 2 пъти седмично, пък те също не са лекички... здраве да е

# 451
  • София
Аз като надуша математика и как да не се включа. Скоби не сме стигнали, но не е едно и също с тях и без тях. Ако се използва само операция събиране, да може да се събира в произволен ред, но ако влезе и изваждане, нещата не са еднозначни. Само пример, без да искам да се заяждам с никого:

80 - 20 + 30 = ?  и 80 - (20 + 30) = ?  Peace

# 452
Yana_a_n , така е Wink
но

И при нас няма още скоби.
А и честно да си призная, не помня едно време да сме учили скоби за това нещо. Смята си ги едно след друго, няма проблем. Няма лошо да им кажат, че може и така, но се надявам да не е задължително да се смята по този начин...

мисля има предвид, че може и без да групират числата да ги събират.
8 + 6 +2 = 14+2 = 16
вместо    (8+2) + 6= 10 + 6= 16
Но според мен и от това упражнение има смисъл. И разбират, че могат да ги разместват.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 16:07 от lorenca

# 453
  • Варна
Стола работи още от миналата седмица  newsm78.

Тц. Naughty Работеше, ама сега няма да работи - за неопределено време, вчера ми каза класната. Rolling Eyes

# 454
lorenca ме е разбрала, само за събиране имах предвид, но не съм уточнила  Simple Smile

# 455
  • София
 Колко много сте изписали, едвам успях да хвърля поглед върху всичко.  ooooh!
Поздравления на всички за пълните с 6-ци бележници. Дано така да продължават и занапред децата.

Ние още не сме взели скоби и дециметри. Караме я по-бавничко явно.

И ние сме така. След два или три урока ще ги вземат.
Аз давам по 2 лева на ден, но с тях си купува обяд и за харчене за глупости не остават. А пък и малко да се научи на отговорност. Тя сама да си прецени дали да обядва, или да си купи някое боклуче. Миналата година правех сандвичи и давах по 1 лев. Всеки ден се връщаше с поредната си покупка от книжарницата. След дълго говорене, че парите не бива да се прахосват за ненужни неща, май узря за идеята.

# 456
  • при моите деца .....
Има ли някой, който сам помага на детето си по английски?
Нещо ни ми се струва от методична гледна точка учебника....
За първи път изучават чужд език писмено, не познават азбуката, а учат думи....
Погледнах 3 думи на дъщеря ми - и в трите имаше грешки - не е видяла добре на дъската, не е познала, че това  l е буква  newsm78 - само до Dd са изучили буквите....
Една майка - учител по английски каза, че някои букви децата заучават грешно и изписването им....
Объркан е постът ми.... ако забележа и тази седмица подобно нещо ще потърся уроци, но в града ни няма и много учители  Sad

# 457
  • Sofia
Аз се замислям дали вкъщи да не я дообучавам по английски, тя също някои думи ги е видяла грешно, писала ги по няколко реда грешно, отдолу пък учителката не поправила ooooh!. Отделно бавничко вървят сякаш.
От друга страна не знам дали просто аз няма да се изнервя предвид това, което писах в горния ми пост,  Laughing или пък да го претоваря детето. Ако ми дойде "музата", ще я тормозя, ако не - все ще научи английски рано или късно.

# 458
  • София
Ех, този английски. Голяма болка ми е и на мен. Все се надявах, че няма да се налагат допълнителни уроци, но не би.
Миналата година не научи абсолютно нищо в училище. Дори забрави всичко, което беше учила в детската градина , а то не беше малко. Цяла година оцветяваха картинки в учебника.
 Тази година смениха госпожата, която още от влизането в първия час е започнала да им говори само на английски и съответно те нищо не разбират и не могат да изпълняват това, което се иска от тях.  Явно някой от родителите е говорил с нея и от третия час вече им обяснява и на български, което и аз щях да направя, ако ситуацията беше останала така.
Но......., при положение, че не са научили азбуката, тя ги кара да четат диалозите от учебника. Е как да стане? Според мен й е много сбъркана "методата", но така или иначе на мен ми стана ясно,  че в училище едва ли ще научат нещо и записах детето в езиков център, от който тя е много доволна. За момента аз не мога да преценя как е, защото е много рано.
 Аз не се наемам да я уча допълнително, защото нямам необходимата  подготовка, как се преподават нещата на малки деца и ме е страх да не научи нещо грешно от мен. Скоро като понатрупа малко знания, по-скоро ще я карам да повтаряме нещата, които са учили.

# 459
Пишат само букви засега, а думи учат по слух.

По английски при нас заедно с буквите от азбуката пишат и по една дума започваща с тази буква.
Сега видях, че е по същия начин при нас -  писали са някоя друга дума в клас (по веднъж), но домашното им е само букви.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 20:21 от Arizona

# 460
Е как пишат? Crazy Ние пишем още буквите и водят някакви елементарни разговори. Понеже аз, ако и помагам само бих я подвела, затова си записах всички текстове на компютъра, да си ги прослушваме. Mr. Green
Ние даваме парички- 8 лв за седмица. Ще ми се да се научи на отговорност към парите, а не да харчи безогледно. Имаме стол, който започна да работи още от 18 септември, но Цвети не желае да се храни там, та затова са и парите. Иначе си спестява - първата седмица 4 от осемте лева, втората 3 лв, а тази 1,3 лв., но беше предупредена че дори да ги изхарчи няма да получи извънредни. Чела съм някъде, че е добре детето да разполага с толкова пари, на колкото е години, за седмицата говоря. И решихме да спазваме това правило /макар,че още няма 8 години/, да видим докога. Mr. Green
Имаме шестица и на входното по БЕЛ, доволна съм, защото даже не бях разбрала, че са правили.
Звъни ми днес да ми каже,че си е забравила бележника, а сутринта я питам - сложи ли си бележника? -Дааааааа. Значи ядосах се, защото всеки ден нещо е забравила я сборника по математика, я някоя тетрадка, я гуменките... Абе водолей, а аз като един педантичен козирог се вбесявам от такава разсеяност.
Айде лека вечер и приятни почивни дни.

# 461
  • Варна
По английски при нас заедно с буквите от азбуката пишат и по една дума започваща с тази буква. Но странното е, че буквите не ги пишат точно ръкописно. Някаква смесица от ръкописно и печатно и не свързват буквите както пишат на български и някак много странно се получава. Намерих един сайт където са показани ръкописните букви на английски, но така смятам че ще се обърка детето съвсем   newsm78

# 462
Нашата госпожа пък казва, че изискването е да пишат печатни букви, което обърква допълнително децата. Може би е важно по каква програма са. Нашият учебник е Blue Skies.

# 463
  • София
A ние, понеже имаме и ЗИП Английски, ще учим по 2 различни учебника.  Rolling Eyes Сега по програма пишат печатни букви. По ЗИП още нямаме учебник....

# 464
  • Варна
Нашата госпожа пък казва, че изискването е да пишат печатни букви, което обърква допълнително децата. Може би е важно по каква програма са. Нашият учебник е Blue Skies.

И ние сме по него Wink Не съм успяла още да се видя с учителката и не го знаех това за печатните букви...но много странно ми се видя писането като погледнах тетрадката.

Общи условия

Активация на акаунт