Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 39 075
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
По 1 лв. даваме. Храна и вода има. Имат вода даже в самата стая. Тези уж са за извънредни случаи, ако е забравила тетрадка да си купи, ако да кажем сандвичът ѝ падне на пода, да вземе нещо за ядене и т.н. Но ги харчи за абсолютни глупости от книжарницата, които се чудя какво търсят там - някакви малки скейтбордчета, календарчета, лепенки, боклук до боклук. По-рядко кубети и др. подобни. Каза да не ѝ даваме, защото не можела да не ги изхарчи  Laughing но и следващата седмица ще е с джобни, защото още нямат стол, после ще ги спрем май. Не им трябват пари.
Ако имаше как да изчезнат тези лавки и книжарници, ех, мечти  Mr. Green не ми е за единия лев, но лавката е привлекателна и доста деца се тъпчат всяко междучасие, в началото и тя беше залитнала, но сама се спря. Сега само книжарницата ни остана  Sick
Ама пък хората си правят прекрасен бизнес на гърба на децата.

# 436
  • София
Хахахаха, този Пепи ще ме убие Joy Това Ники никога няма да се сети да го каже, ама никога! Свалячите от малки си личат Mr. Green Моят ще е смотльо hahaha
Ох, много се радвам, че има и други родители, които разсъждават като мен по отношение на джобните. Защото имам някакви редки моменти на притеснение да не ми се чувства детето неоправдано - джобни почти не давам, телефон няма, скъпи играчки отказвам да купувам ежедневно - само за специални поводи. Та да не вземе да се комплексира нещо...После се отрезвявам, че точно по тази тънка нишка ни действат търговците и превръщат децата в огромен бизнес от консуматори.
Слагам му всичко необходимо. Сандвич, плод, зеленчук, вода, нещо сладичко за десерт. Пари получва по 2лв. седмично да си ги прави каквото поиска. Разрешила съм "боклук" от лафката веднъж седмично - чипс си взима обикновено/ и аз я обичам пущината/. Отделно, ако ми приреве за нещо, което не мога да му купя отвън - някоя "много специална" простотийка от книжарницата или нещо за ядене, давам допънително пари. Мъж ми мрънка, че му даваме твърде малко. Аз обаче виждам, че като дам повече отиват точно за боклуци. Е, какъв е смисълът? Важното е да има някакви в себе си, дето казва НСЧ, ако си изпусне сандвича или му дотрябва тетрадка, другото отива за излишни неща. Още не може да схване смисълът на спестяването. Каквото получи, заминава моментално Laughing Гъба е още, мамин златен Simple Smile

# 437
  • София
Моето има два лева в раницата, но не купува от лафката нищо. Ако и свърши водата си купува . Така си и стоят паричките за всеки случай. Слагам и нещо за следобедна закуска- бисквитки, вафличка или подобни. Тя е втора смяна.
Признавам си, че не изпитвам никакви угризения, а и детето е разбрано.
 Класната е забранила купуването от лафката на боклуци и всеки ден им изрежда какво не позволява да си взимат от там. Дори изрично помоли на родителската среща да не се дават пари на децата или да им се забрани да пазаруват от лафката. Което някои родители може и да не ги радва, но мен-да. А и Мими няма нищо против, не е като да не и се купуват сладкиши, но всичко с мярка и не от училище.
Дуци, на мен ми е интересно госпожицата какво е отговорила? Laughing

# 438
  • Sofia
Пари и аз не давам. Мислех тая година мъничко да даваме, но честно казано, забравям, а и тя не знае къде е лафката. Отделно, че си носи закуска, имат обяд, получават следобедна закуска.
Следобедната и при нас е често шоколадчета и шоколадови бисквити, понякога имат сандвич или геврече (но тази година не съм чула), вчера се прибра с банан. По-често не ги изяжда, а ми ги носи.

Аз почнах да се отчайвам доста тези дни, ужасно е разсеяна, вчера се прибра с екипа по физическо.... Днес за капак госпожата е звъняла на мъжа ми да каже, че за пореден път е без домашно, че си забравя разни неща. И това при положение, че от няколко дни я проверяваме най-щателно, но няма как да знам какво има за домашно, детето казва "нищо нямаме", после се оказало, че имат. ooooh! За чантата и стоте учебника няма да отварям дума... вчера и моето рамо се откъсна, а съм почти 4х по теглото й. И пак се окаъва, че не носи всичко.  Banghead

# 439
  • Варна
Още не може да схване смисълът на спестяването.

Симона пък се е извъдила една спестовница - все си събира пари в касичката и, като я питат за какво събира, отговаря, че спестява за къща с басейн. Mr. Green Преди няколко дни баща й решил да й изпразни касичката и да уедри парите вътре, че вече нямало място, беше голяма трагедия - "Няма ми ги парите-е-е!". Още не може да осъзнае, че книжните са по-ценни... Crazy Heart Eyes

# 440
  • Страната на чудесата
Положението с джобните при нас е значително по-добре, отколкото миналата година! Първо, защото Директорката забрани учениците да пазаруват от книжарницата в училището, и спряха покупките на картички, календарчета и прочие глупости. От друга страна, сега се храни не в стола на училището, а понеже е на частна занималня ги водят в близко заведение за хранене по одобрено меню. Така се нахранва с ядими неща и не купува боклуци от лафката. За седмица си разнася 2 лв и не ги харчи. Храната от стола миналата година  не и харесваше изобщо-питам я какво имаше за обяд и тя започва:някакъв буламач с късчета риба, плуващи в някакъв мазен сос и парчета брашно Sick Joy И естествено си купуваше солети и глупости от лафката ooooh!

Относно спестовността-нашата пък е голяма циция, за празници каквито пари събере и си ги пази, с такива си плати кучето сама (а сумата хич не беше малка)
Преди две години пак със събирани и кътани от нея  пък направихме ремонт и преустройство на стаята и. Изобщо, личи си, че баба и е счетоводител(те нали са пословични със спестовността си Wink)

# 441
Сега протчетох за Пепи  Laughing с подход от малък  Mr. Green

Шунка, нормално е това с разсейването. Карай я да си отбелязва с отметка страницата, на която е домашното, за да го виждаш и в началото можеш да си намериш някой родител на др. дете, с когото да сравнявате.
Защитавам разсеяните, защото аз от дете съм така и май няма да се оправя  Embarassed а съм много старателен човек и правя всичко възможно. Но колко пъти съм пращала баща ми на родителска среща в грешен ден, само той си знае  Mr. Green на тържество ходихме с майка ми 1 седмица по-рано - официално облечени, с едно голямо картонено слънце  Joy губех си анцуга, ръкавици, чадъри, тетрадки, кошмар, като се сетя изтръпвам. Снощи ѝ се спеше и аз реших инцидентно да помогна с раницата. Оправих всичко, седнах във форума и гледам - в Клюкарника петъчна тема, викам на мъжа ми, тези пък нямат търпение, от сряда още - петъчна пускат, как ги търпят модераторите  Twisted Evil той казва - ами то след 1 час е петък  Simple Smile та така, благодарение на петъчната тема, детето ми днес е с правилните учебници  Embarassed

# 442
Цитат
Моето има два лева в раницата, но не купува от лафката нищо. Ако и свърши водата си купува . Така си и стоят паричките за всеки случай.

От миналата година така я караме, лаВкаджийката казала в края на миналата година - а, ама аз това дете не го познавам  Joy Вода - от чешмата, ако се наложи, носи си сок, айран от време на време.

chockolina, от известно време и ние обменяме дребни/ едри - но иска да си има и дребни Simple Smile))
(те и монетите са като книжните - стига да са еднакво количество:))) а най-добре-  кредитна карта:)

В тази връзка - лятото ме пита (след обяснение какво се случва при кред.карта - парите са на банката, която ти дава 100 лв, но й връщаш 120лв):
 - Сега с коя ще плащаш - твоята (дебитната) или тази на банката (т.е. нали няма с тази на банката (че е скъпо:))   Joy

# 443
  • В светлината на слънцето
И аз давам джобни - около левче. Купува си айран обикновен плюс нещо дребно сладко в опаковка, което вечер донася подарък на брат си. Понеже не ходи на занималня сутрин, обядът е у дома.
Вчера върна входното ниво по математика - има вече втора шестица и нито една грешка.  Grinning Похвали се, че го написала за отрицателно време. Но то и много лесно. По БЕЛ била разсеяна, така че чакам лоши изненади. Thinking
Нашите ще имат първа екскурзия в средата на октомври - до Козлодуй с возене на Радецки и пътем отбиване във Враца. Обаче няма да ходи, че пак ни съвпада с разни неща.
Още не сме стартирали извънкласните занимания. Големи колебания падат. Плуването е твърдо, но за другите има мислене. От училището предложиха скокове във вода - на род.среща дойде треньор от ЦСКА и обясни какви са тренировките (комбинация от спортна гимнастика и плуване). Естествено моята веднага обяви, че иска. Та сега се чудим дружно. И зумба иска. ooooh!
Чоко, и у нас е голяма мания спестяването.  Crazy
Дуци, наистина си е стратег Пепи.  hahaha

# 444
  • Sofia
НСЧ, тя си има тефтерче, в което да ги записва. Обаче явно изобщо и не чува, а пък седи под носа на госпожата.
Иначе е тиха и изпълнителна, записа се на народен хор, защото "по-добре да науча нещо, отколкото да си губя времето да играя".  Rolling Eyes

# 445
  • София
И Ники е голямо перде, но това не е от сега, винаги си е бил такъв. Или не чува, или изпълнява машинално. Рекордът му е веднъж, когато го пратих да се изпишка/ явно е било във времето, когато още ги подсещахме/ и дудна естествено как трябва и да си измие ръцете, имайки предвид СЛЕД като се изпишка, нашият решава да направи веднага каквото му казвам, без въобще да мисли и както си пикае, се обръща към мивката, продължавайки да пикае, пуска си водата и почва да си мие ръцете, все още пикаейки ooooh!
Намирала съм го след часовете по гуменките за физическо. Вчера беше с риза, облечена наобратно - яката вътре, джобовете отвътре, копчетата отвътре, отвън стърчат шевове, обаче кой да гледа...Веднъж му паднаха гащите, както си вървяхме, защото забравил да си закопчае колана...Абе, цирк!

# 446
По 1 лв. даваме. Храна и вода има. Имат вода даже в самата стая. Тези уж са за извънредни случаи, ако е забравила тетрадка да си купи, ако да кажем сандвичът ѝ падне на пода, да вземе нещо за ядене и т.н. Но ги харчи за абсолютни глупости от книжарницата, които се чудя какво търсят там - някакви малки скейтбордчета, календарчета, лепенки, боклук до боклук. По-рядко кубети и др. подобни.
Ама пък хората си правят прекрасен бизнес на гърба на децата.
И при нас е абсолютно същото!  Харчи де що стотинка види за "глупости"
Ние скоби още не сме взели Rolling Eyes

# 447
И при нас няма още скоби.
А и честно да си призная, не помня едно време да сме учили скоби за това нещо. Смята си ги едно след друго, няма проблем. Няма лошо да им кажат, че може и така, но се надявам да не е задължително да се смята по този начин...

# 448
Ние още не сме взели скоби и дециметри. Караме я по-бавничко явно. Имаме вече три 6 в бележника и е много радостен. Аз не бях ги подписала, а ми ги показа преди 2 дни и снощи ми казва: "мамо, да вземеш да ми подпишеш бележника, че ако види госпожата, че не е подписан, не знам какво ще ме направи"...
Слагам му закуска, записан е за обяд и му даваме по 1лв. След обяд си купува нещо от стола, но често му остават. Освен това им дават безплатен плод от министерството Вчера обаче им дали геврек. И той го донесъл в къщи...
Нашите като се запалили сега да играят карти ю-ги-йо в училище. Само купуваме тестета. Преди година изхвърлихме едно огромно тесте от баткото/малкия тогава не ги поглеждаше/. Сега и при тях стана модерно. Носят ги и играят в междучасията и свободните часове от занималнята. Днес попитах госпожата от занималнята/втора смяна сме/ дали им разрешава и тя каза, че само в междучасията и часовете за отдих, защото вече очаквах да ми се обадят и да ми се накарат...
Иначе е много старателен. Онзи ден бяха преписвали една приказка за Хитър Петър и той така се беше впечатлил от нея, че в къщи я преписва на белова да я закачи на корковата дъска в училище. Мамин сладък. Докато са малки много им се учи, после така се измъзеляват.

# 449
  • Варна
Стола работи още от миналата седмица  newsm78.

И ние имаме 5 оценки в бележника от миналата седмица (тази седмица госпожата ни е болна и нямаме оценки) - входно БЕЛ, диктовка и четене, входно математика и за участие по математика. Иска като запълнел страницата с шестици, да получи подарък  Mr. Green

Пари  - колкото дам, толкова се харчат  Crazy Сега уж ще спестявал за таблет, но не е от спестовните ( hahaha като майка си)

Общи условия

Активация на акаунт