Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 39 082
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
vany6a, слагате всичко по БЕЛ явно - но това са 2 учебника, 6 тетрадки поне, помагало ...
И като реша да не сложим нещо - не, не, сложи го за всеки случай - ей това ме побърква.
Но още седмица, и мисля, че ще се уточни кое кога трябва:-)

belinda, няма да познавам от три пъти:) При норма до 15% от теглото, при нас надхвърля 25% ... Само повтарям като метна вече раницата на гръб - внимателно изкачвай стълбите...

# 421
  • Deutschland/HE
Ние също сме на метода с папката с копче Simple Smile

НО в програмата изрично е записано кога има бълг.език, кога литература, кога развитие на речта или ЗИП БЕЛ

# 422
За скобите ... от госпожи учителите:

Цитат
Скобите по старата програма са се въвеждали в отделен урок (имам стар учебник по математика и там направих справката), а сега се въвеждат в урока за съдружителното свойство. Така че за 35 минути иди обясни две нови и трудни понятия! Нали ви казвам - ужас! Затова си направих отделна презентация само за скобите, за да ги разгледаме с децата още веднъж.
За кой ли път поднасянето на материала в учебниците е на "ниво" ...

http://bglog.net/nachobrazovanie/23294 има презентации  Peace

# 423
Зеленото ни ще е в Трявна и Габрово. Ще го пуснем, много държи да ходи.

Чантата и ние я носим, то е невъзможно иначе.

Не знам дали сте го обсъждали, ако е така се извинявам, че повтарям, не съм чела всичко назад. Чудя се по колко джобни е нормално да се дават, при положение, че има обяд в училище, давам кутия с плод някакъв, нещо сладичко за следобяд и шише с вода. Сутрин преди училище закусва у дома.

# 424
Джобни не давам. В лавката няма нищо, което да си струва парите и сме го обсъдили с него, не ходи там и няма и желание. Изобщо, разбран е много в това отношение и промива мозъците на съучениците си колко е вредно Simple Smile Но той все пак седи до обяд в училище.

На входните няма нито една грешка. То оставаше и да има - елементарни са.

Ние започнахме подготовка за първото състезание по математика, трябва да е някъде към края на октомври, да видим как ще се представим. Някой знае ли дали са обявили датата и започнало ли е записването?

# 425
Пари не давам, слагам пакет обикновени бисквити в раницата. Понякога е хапвал, друг път-не.
Павилионът до училище прелива от невероятни неща-прахчета-цветни, банкноти за близане и......бомбички Crazy.Освен това, за да пазари от него трябва да излезе извън училището, а аз съм подписала декларация, че не го пускам.

# 426
  • при моите деца .....
Да се включа и аз - джобни давам 1.20 - 1.50 - 1.60 - целодневно обучение - обяд имат подсигурен, а от следващата седмица ще имат осигурени закуски.
На входното ниво по БЕЛ, по Математика има 6.
Ще получи грамота за прочетени книги през лятото, но аз казах на госпожата, че имаме още 4 от списъка, но пък е чела други.....
За да е заслужена наградата до коледната ваканция обеща да чете....
Загледах се в английския и............. за сега съм безмълвна......
Имат текстове за писане, четене  newsm78 преди да са научили азбуката.....

# 427
Ние даваме по левче. Всички дружно тичат към лафката голямото междучасие, достатъчно е потиснат, та и с това да го комплексирам. Но го заведох в началото на уч. година и му показах какво е позволено и какво не. Има страшни боклуци, но има и чист шоколад, бонбони Линд на бройка, шоколадови яйца, айран и т.н., неща, които даваме. Сокове, студен чай, чипс, снакс, вафли са забранени. Нали е момче, мога ли всичко да забраня Crazy
А нещата, които са по-скъпи изискват пестене, така че може да научи нещо за финансите по този начин Mr. Green
Миналата седмица си купил шоколад, хапвал си го, а момичето, което той харесва си поискало. Пепи й казал "Ела да ме целуниш и ще те почерпя". Да се смея ли, да плача ли Crazy

# 428
Миналата седмица си купил шоколад, хапвал си го, а момичето, което той харесва си поискало. Пепи й казал "Ела да ме целуниш и ще те почерпя". Да се смея ли, да плача ли Crazy
Въх!! Хитрец Joy

# 429
  • Варна

smile3521 Хаха, Дуци, голям сладур!

Ние й даваме по левче още от миналата година, но сега столът все още не работи, да има повече, за да си купи нещо от лавката, ако огладнее. От вкъщи носи само сандвич и вода. Rolling Eyes

# 430

Ние започнахме подготовка за първото състезание по математика, трябва да е някъде към края на октомври, да видим как ще се представим. Някой знае ли дали са обявили датата и започнало ли е записването?
За кое състезание става дума? Че вчера ги прегледах и са доста.Аз се чудя от кога да започвам с подготовката, но първо ще го питам дали иска да ходи. Blush

# 431
  • София
Такааа.
Тази година спретнахме първия сеир. Отишла на таекуондо без да каже, че отива. Единствена от класа, учителката от занималня е нова. Видяла, че я няма, никой не знаел къде е. Претърсили цялото училище и преди да звъннат на 112 я намерили...Действието се развива около час...В 17:30 още трепереше учителката.  ooooh! А Никол въобще не е съобразила, че новата госпожа не е наясно...Мига виновно, но реално и тя не е много виновна.
Но сме вдигнали цялото училище на крак, с все директорки и т.нат. На нас не звъннали, за да не ни тревожат.  Rolling Eyes
Ох...
Проведохме поне 5 разговора до сега колко е важно като отива някъде да съобщава. Да видим.
От друга страна аз се оплаквам от правопис - госпожата ми казва - вашата дъщеря е най-добре от всички! Е...не знам.!

# 432
И ние имаме забележка в бележника,но не,че е без домашно,това ни го пише с червено в тетрадката.Като ми каза какво е станало,не му се карах.Просто се е защитил,както и да е.
От моя футболист няма да стане виждам го,но ходи за удоволствие.

# 433
  • София
Дуци, много умно и мило ! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Аз давам джобни от тази година около 1-1.50 лв и то, защото моите май единствено бяха без джобни. В лавката има И плодове. Цвети вчера си е купила 1 банан за 50 ст. не, че не е имала 2 ябълки в чантата, ама й се прияло банан на детето. Купуват си вода ( понякога не им стига), чай (от лавката или автомата). Плами понякога прегрешава със сладолед (нали ви казах, че г-жата от занималнята ги води около у-щето) или Барни.  
От сряда имат и закуски сл. обяд - първия ден е било филия с масло и салам, а втория кроасан.  Rolling Eyes
Извънкласни дейности - английски сряда и петък от 18 до 19.30 ч. ; от 27.10 всяка събота от 10 до 13 проект клуб Хороводец в у-ще ; тенис (още е в проект) всяка съб и нед от 14 или 15 часа. иска ми се и плуване и рисуване да вмъкна някъде

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 10:29 от bibi

# 434
  • София
Ние този проблем с учебниците сме го решили още в първи клас така - всеки предмет в отделна папка с копче. Слагам всичко вътре и като имат БЕЛ вади папката с читанка, учебник, сборник, уч. тетрадка №1 и №3, 1 тетрадка за работа в клас, 2 тетрадки за домашна, които се редуват/едната е в госпожата за проверка, а в другата се пише, 1 тетрадка по литература. Доста неща са, но...
При нас сега има ново изискване.
Българският да си е в един джоб, а литературата -в друг.
Защото, като им кажела, да извадят читанката, те изсипвали цялата камара с учебници и помагала от общата папка и ставало пълно мазало. ooooh!
Та след родителската среща вече сме с 2 папки по БЕЛ:1-та за литературата само, другата само по български.

Общи условия

Активация на акаунт