Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 39 083
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
Новото 20 за днес е, че госпожата по Околен свят им е продиктувала, че ПРАВАТА на бащата , са да РАБОТИ и да издържа семейството, а ПРАВАТА на майката, са да гледа децата и да върти домакинството Crazy.Сега с трепет и страх чакам да разбера какви са ни ЗАДЪЛЖЕНИЯТА Mr. Green

Леле, каква е тази госпожа. При нас това беше за домашно. Госпожата доста се е посмяла, имало страхотни бисери, написани от децата.
Моя хубостник написа, че баща му имал ПРАВО да гледа телевизия, майка му -да спи и да седи на компа, а сестра му- да играе , в неговото поле нищо не е написал. Заяви ми че нямал права. Mr. Green
Много се кефя, когато проявява чувство за хумор. Нямаше до скоро такова и само се сърдеше за най-малкото нещо.

# 406
Ами, госпожата е страхотен човек и педагог, те си я харесват. Предполагам, че са говорили за задължения, но тя ги е накарала да ги напишат в упражнение №1, което пък, е таблица за ПРАВАТА. Недоразумение някакво  Simple SmileЗатова говоря за манджата с грозде Simple Smile
Другото, домашната по Музика-кои песни са марш, валс и други. За вас не знам, но аз изчетох в нета за метроритмика и т.н., но нищо не разбрах. Признавам си-нямам този вид музикална култура, иначе съм пяла в хора до 7-ми клас Simple Smile

# 407
  • Варна
Моят писал, че задълженията му са да ходи на училище и да си отсервира вечерята?! Досега не му се е случвало да се сети сам да отсервира, а най-много го подканям за други неща. Иначе и моите задължения са да ходя на работа и да чистя и готвя, а на баща му - да ходи на работа и да гледа кучето?! Явно така ги вижда нещата...

А за проверките на написаното... въобще забравя, че трябва да провери! Предава първи тестовете и е готов за игра Simple Smile

# 408
Еластина успокои ме. Laughing По музика хич и не знам какво учат. Ти направо ме разби. Госпожата по музика каза на род. среща ,че ще държи всички текстове на песни да се знаят наизуст.  Каза още ,че  не всички пеят като славеи и няма да ги натиска. Но това с валса.....
 Ще го препитам да видя какво помни от урока и после ще му мисля. Thinking

# 409
При нас са права и задължения на учениците в училище, явно учат по различни учебници.
Писали са правата в клас, на задълженията няма нищо попълнено и не знам дали е за домашно. И моят основно се опитва да ги помни, а не да си записва.

# 410
Еластина,
при нашите - задачите за домашно, които са от учебниците - записват в края на това, което са работили в клас - стр., задача. Пишат ги в друга тетрадка - за домашна работа.
А в учебните тетрадки отбелязват с молив с човка кое да работят за домашно.
И за мен не е нормално в първи клас да имаш 40 пособия ....
Чета, че деца сами си подготвят раницата, е как? Аз по записките си едва се ориентирам коя тетрадка трябва и коя не.

# 411
Arizona,
предполагам при урока за семейството са тези права и задължения.

# 412
Носенето на 4антата за у4илище и за нас е голям проблем.Всеки ден се носи по много нещо, затова решиме децата да имат шкаф4ета в класната стая, където ще се държат вси4ки тетрадки, у4ебници и т.н...
 Аз Валяя оставям сама да си поправя нещата. Даже тя сама иска не дава на мен аз да го правя .
 По  Околен свят са на урока за есента. В неделя ще правим картина с есенни материали. Ще се готвим и за входните нива.

# 413
  • София
Да си похваля гарджето - вече запълни половин страничка от бележника с шестици Laughing Голямо изпитване значи пада в това училище hahaha
Сега ми е смешно, но честно си признавам - като донесе първата шестица, се попросълзих мъничко Blush Толкова мъничък, а вече с бележник!!!
На входните нива се е справил геройски - пълен брой точки по математика, една единствена грешка по български - беше сбъркал една дума с "й", вместо с "ь".
Теглих една майна на спартанския подход и му купих подарък за първата шестица. Като награда за отличното представяне на входните получи разрешение за първата си самостоятелна екскурзия. Знам, че по принцип се приема за грешно награждаването за шестици - все пак да учи си му е задължение, нали така...Но някак не се стърпях, щеше ми се да го поощря...Дано не заживее с идеята, че за всяка щестица му се полагат подаръци и разходки Mr. Green

# 414
  • София
Да ви кажа при нас входните нива бяха едно към едно с изходните, не знам какво има толкова да се готвите Wink.
Чантата никога не съм я приготвиля аз, още от предучилищната. Само проверявам преди тръгване.
И нашите ще ходят на екскурзия до Пловдив.

# 415
...
Чета, че деца сами си подготвят раницата, е как? Аз по записките си едва се ориентирам коя тетрадка трябва и коя не.

Ами така - аз я приготвях първите дни, и все ми звънеше - мамо, не си ми сложила еди какво си  Mr. Green сега като сама си я подрежда, всичко е налично  Twisted Evil единствено още не можем да се оправим с това кой ден е четене, кой развитие на речта и кой БЕЛ, уж сме написали правилно програмата, но все излиза някаква промяна, затова вече носи всички  Crazy

Носенето на 4антата за у4илище и за нас е голям проблем.Всеки ден се носи по много нещо, затова решиме децата да имат шкаф4ета в класната стая, където ще се държат вси4ки тетрадки, у4ебници и т.н...

Така беше при нас миналата година, сега ни карат всичко да влачим, необяснимо ми е. При положение, че децата са на занималня и реално всички правят там. В 1 клас ги взимахме в петък, за да прегледаме какво са правили и да работим събота и неделя, ако се налага. Или ако нещо не е довършено по време на занималнята, или ако детето има проблем в дадена област и се налага още работа вкъщи. Но ако всичко е ок, не ги взимахме...

belinda, браво, всички страници да са ви така  Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 16:21 от Не се сърди, човече

# 416
Arizona,
предполагам при урока за семейството са тези права и задължения.

Предстои урок за семейството, но имат други неща, за права и задължения няма.

И по математика като ви чета забелязвам, че сякаш има разлики в подредбата на материала.
По български и литература - имам чувството че така са направени тези учебници и програми, че препускат през материала, по малко от всичко за кратко, без затвърждаване и като цяло не ми харесват нещата. А за следващите класове ще става още по-зле за съжаление...

# 417
единствено още не можем да се оправим с това кой ден е четене, кой развитие на речта и кой БЕЛ, уж сме написали правилно програмата, но все излиза някаква променя, затова вече носи всички  Crazy

Е, основно заради това;) И БЕЛ - ЗИП Simple Smile
Едната седмица имат развитие на речта + учеб.БЕ; другата - поправка на преразказ + Извънкласно четене. То следене, то чудо ще пада, особено като се вкл. ваканциите;)

Иначе - да, ако ние сгрешим какво носят - те ще са пак виновни:)

# 418
  • София
Чантите са малък ужас, да. Ние сега в хубавото време се движим пеша и ми е жал да оставя детето да мъкне тоя токмак...Не стига учебници и тетрадки сто вида, ами и кутия с храна, половин литър вода...и тя стане раница като за пикник Crazy Та познайте кой я мъкне Tired

# 419
  • Пловдив
Ние този проблем с учебниците сме го решили още в първи клас така - всеки предмет в отделна папка с копче. Слагам всичко вътре и като имат БЕЛ вади папката с читанка, учебник, сборник, уч. тетрадка №1 и №3, 1 тетрадка за работа в клас, 2 тетрадки за домашна, които се редуват/едната е в госпожата за проверка, а в другата се пише, 1 тетрадка по литература. Доста неща са, но поне винаги има всичко и не се забравя. Всички предмети са така в папки и надписани, така й е поп - лесно и като ги вади и прибира в раницата. Чантата си я оправя и подготвя сама.
Този месец са втора смяна и снощи като хвърлих едно око на нещата, които са взели, се оказа, че и тя не е разбрала скобите и съдружителното свойство. Обяснявах, обяснявах, обяснявах... цяла вечер, устата ме заболя, дано да е имало файда. И тази сутрин в занималнята да си е затвърдила знанията...

Общи условия

Активация на акаунт