Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 39 087
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
lulumba не само твоята девойка е разсеяна.Като чета и при други дечица е така, включително и при нас. През ден спорим за нещо, че не трябва да се носи, той твърди обратното. И само си мъкне разни  излишни учебници в раницата, която и без това тежи безумно. Whistling Вчера търсихме тетрадката по Англ. СИП и не я намерихме  в нас.  Tired

# 391
Честити ви първи шестици Simple Smile
Ние още нямаме оценки (и добре, че е така Mr. Green) Правиха подготовка за входните. Тетрадката ѝ е кръв червена  Sick елементарни грешки, елементарни! Като я изпитвам - всичко знае - седне ли да го прави - грешка до грешка. Върне ли се назад - поправя, ама забравя да се върне и поне един поглед да хвърли.
Изтеглила съм примерни тестове за входни и събота и неделя ще пада яко учене  Twisted Evil

# 392
  • София
Като я изпитвам - всичко знае - седне ли да го прави - грешка до грешка. Върне ли се назад - поправя, ама забравя да се върне и поне един поглед да хвърли.

И при нас е така. Елементарни грешки от невнимание, най-често. Да не говорим, че като го питам за правилата за писане ги знае, а след това не ги прилага  Crossing Arms

# 393
  • В светлината на слънцето
Точно невнимание. Аз си говоря, а тя си блее някъде. И елементарни грешки прави. Като се съсредоточи е супер, но като е разсеяна е направо некомуникативно положението - ни приема, ни предава. Снощи например, гледам че й липсва учебната тетрадка по математика. Питам къде е - никакъв спомен. И сега ще видим дали е взета за преглед от класната или просто е затрита. ooooh!

# 394
При нас беше страшно до преди две седмици, когато видях по 2-3 правописни грешки на ред. Много се ядосах. Развиках се, направих й скандал. В резултат започна да се старае много и да пише доста по-красиво. Направо не мога да повярвам, че това е моето дете!
Не забравя нищо, но я мързи много.
Седим си вкъщи сега, че откарахме 5 дни в болница уж с пневмония. Имаше лек хрип, педиатърът реши да предпише антибиотик. Дадох й го, тя повърна и понеже е с едно специфично състояние, при повръщане трябва да й влеят една банка глюкоза. И като отидохме за глюкозата, лекарката чула пневмония. Приеха ни, но на другия ден се оказа, че няма нищо такова. Снимката - чиста, кръвните изследвания - супер, на слушалка вече нищо не се чува, обаче клиничните пътеки трябва да се оправдават. Но въпреки това, искат да си стоим вкъщи до края на седмицата.

# 395
  • Deutschland/HE
http://www.book.store.bg/p49209/az-sym-vyv-2-klas-samostoiatelni … -s-shabanska.html

В това помагало има много хубави тестове и входящи, и текущи през годината - по математика, писане и околен свят.

# 396
  • София
http://www.book.store.bg/p49209/az-sym-vyv-2-klas-samostoiatelni … -s-shabanska.html
В това помагало има много хубави тестове и входящи, и текущи през годината - по математика, писане и околен свят.
И ние го имаме. Нашата класна много го хвали. Каза, че до 4-ти клас ще държи за го купуваме и съжалява, че не сме го купували и миналата година. Аз го прехвърлих на вентилатор - мисля, че е добро също.  Peace

# 397
  • София
Моята щерка и тя се мъчи със с кобите. ooooh!
Трудно и е и това е!
Обяснявах вчера разместителното и съдружителното свойство, като на бебе. Laughing
Примерно:
4+8+6=
Обяснявам, че 4 и 6 са си "братче и сестриче", че заедно те правят 10, затова -тях ги слагаме в скоби заедно, за да решим най-лесно заадчаката и после прибавяме отвън "другото детенце"- 8, и от там е вече лесно. Mr. Green
Решавам, че след такова обяснение, вече всичко е кристално ясно и давам следващата задача:
3+5+7=

Тя пише (3+7)-до тук добре, после = направо и пише 10 след това.
Другото число-няма помен от него ooooh!.
Тя с "братчето и сестричето" само се заиграла. Joy hahaha

# 398
  • Варна
Чудя се кога детето започва съзнателно да си препрочита написаното и да си оправя евентуалните грешки.  За себе си не мога да се сетя как е станало...

# 399
  • Страната на чудесата
malina_m , аз много държа Цвети да си проверява и постоянно повтарям да си препрочита и проверява написаното, напоследък тя си открива грешките, но преди това трябваше по 5 пъти да я накарам да си провери диктовката-минава машинално през грешката и не я отразява изобщо Rolling Eyes Последната фрапираща беше: пише съчинение и няма дума -действие в едно от изреченията: "Докато бяхме на село пет малки таралежчета" Връщах я два пъти-питам-какво ги направихте тези таралежчета, ядохте ги, къпахте ги Mr. GreenТя само се смее, всичко и е още забавно ooooh!

# 400
Не ми се струва нормално деца във втори клас да носят по 15 учебника, помагала и тетрадки/общо/ на ден. Пътят до училище си е цял "планински" преход.
 Всеки ден някой /и  не е разбрал/и каква е домашната работа.
Наложи се да направим страница на класа във Фейсбук Crazy.
И бележниците не харесвам, независимо, че синът ми има и на трите входни нива отличен и вече е с четири шестици в бележника. Пишат се забележки за липси на домашни работи. Децата трябва сами да си отбелязват какво имат за домашно.
Да, ама миналата година отбелязваха в учебниците и тетрадките, а тази година това не е възможно , защото същите се връщат. Не знам при вас как е, но тук е манджа с грозде по тези въпроси.И , ако аз имам възможност да "разузнавам" кое как е, защото съм у дома, други майки нямат тази опция.
Оплаках се Simple Smile
Хубав ден, момичета......

# 401
  • София
Еластина, не че ще те успокоя, но и аз се чувствам по същия начин.
Детето трепери като лист заради тоя бележник. Да, има шестици от входящите нива, обаче докато не и казаха оценката направо корем я заболяваше като тръгне за училище. Опитвам се много да и говоря за оценките, не искам да е бележкарка, обаче като гледам засега натам вървят нещата.
За домашните- по останалите предмети ок, ама по англ поне моето дете има проблем с това кое и е за домашно. Два пъти досега ходи с половин домашно написано, което е крайно непривично за нея, за целия първи клас нито веднъж не се е случвало по никой предмет. И госпожата по англ е казала, че понеже половината клас е с непълно домашно, ще си ги напише в някакъв тефтер. И моето като реве, ама рев...и сега пише за домашно повече отколкото им е дадено, за всеки случай. аз си мисля, че след като половината клас не е разбрал какво точно им е домашното, значи може не само в децата да е причината. А и то ставаше въпрос за нещо за оцветяване, не кой знае какво, ама нали детето си е с принципи, едва я успокоих ви казвам, само за тоя "черен" тефтер мисли.

# 402
Чудя се кога детето започва съзнателно да си препрочита написаното и да си оправя евентуалните грешки.  За себе си не мога да се сетя как е станало...
Целия първи клас повтарях ,че трябва да си проверява и получавах отговор: Нали госпожата ще го провери. Mr. Green
След писане през ваканцията и пак повтаряне за проверка ,вече с гордост мога да заявя, че го прави и си намира грешки. Но не всичките. Laughing

При нас имаше случай, написал: Работа в кла   с . Питам вечерта къдее "с"- то. Той се сме е и отговаря в Несебър. /там беше за 20 дни през лятната ваканция/ Joy hahaha

Да са ни живи и здрави децата .  PraynigМного им е натоварена програмата. И при нас масово забравят домашните. Защо не ги карат да си ги пишат в тетрадките, не ми  е ясно. Госпожата казва ,че ги пише на дъската и те да си ги преписват. Ама моя твърди ,че помнел.Е, не му се получава всеки път.

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 15:01 от Тя

# 403
Валенце, единственото по-добро за мен, е че в случая второкласникът е момче и много, много не ги мисли тези неща. Да, ама майка му е момиче Simple Smile и се "връзва" Embarassed
Момиченцата , като цяло, са по чувствителни, амбициозни и трудолюбиви. Наблюдавам ги аз Laughing, защото имам две девойки, които ще минават скоро по този път. Обаче, и ако с тях ще ги изживявам тези тегоби  Crazy Crazy-ама съвсем честно ви казвам- това не си е работа.
Материалът е ненормално поднесен, непрекъснато превеждам.
Теория, теория и само теория. Те на живо не са ги виждали нещата, но иначе им правят анализ в час Confused.
По математика, пък, в сборника имаха да изчисляват една дължина на ограда. Ама тя се гледала отгоре, добре, че мъжът ми е математик и има пространствено виждане. Аз си я виждах във фас и такива изчисления щях да направя ooooh!
Новото 20 за днес е, че госпожата по Околен свят им е продиктувала, че ПРАВАТА на бащата , са да РАБОТИ и да издържа семейството, а ПРАВАТА на майката, са да гледа децата и да върти домакинството Crazy.Сега с трепет и страх чакам да разбера какви са ни ЗАДЪЛЖЕНИЯТА Mr. Green

# 404
Хубавото време е виновно за разсеяността им- още не могат да излязат от лятната ваканция. 1swing

Моят синковец онзи ден половин час преди да тръгне на у-ще си спомни, че има домашно по Околен свят, а бях го питала предната вечер!!! А днес ми заяви- аз излизам да играя, а ти ми приготви чантата, че да не губя време. #Crazy
Иначе почнахме с уговорките- ако ти донеса още две шестици ще ми купиш ли ...

Все си казвам- ТЪРПЕНИЕ,ТЪРПЕНИЕ и незнам още колко...

Общи условия

Активация на акаунт