Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 38 911
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
На мен не ми трябва написана 4-ка или нещо друго в бележника за да преценя има ли детето ми някакви пропуски или нещо недоразбрано, за да ги отстраним. Достатъчно ми е да видя проверена работа /контролно/ от училище или как се справя с домашното или обратна връзка от учителя. А родител, който не е заинтересован и 3-ка да види в бележника, няма да има ефект...
И на мен, но това е показател за детето, че има още какво да учи. А, за родителите, кой колко е заинтересуван от това, какво учи детето му, няма смисъл да го коментираме. Фактите сами говорят, т.е успеваемостта на децата, но за това, след няколко години. Mr. Green

chockolina, стискаме палци. И да се похвалиш

# 571
С или без оценки, аз знам нивото на детето си.   Wink
Мотивацията трябва да е вътрешна, не заради оценката - в този начален етап.

# 572
  • София
С или без оценки, аз знам нивото на детето си.   Wink
и моето мнение съвпада с това -
и не мога да pазбеpа, какво мотивиpащо може да има в оценка 4 по физическо, защото детето не е покpило ноpматив - какво може да напpави - да поpасне, за да са му по-дълги кpачетата или да тича по цял ден на двоpа, за да подобpи бягането си? А по pисуване или пеене?

# 573
  • Deutschland/HE
По въпроса с оценките - на Катерина им върнаха в понеделник подписани бележниците от директора и бяха нанесени първите оценки /от входящите нива/. Децата споделяли по колко лева са обещали родителите за всяка шестица, ето това ме шокира. За мен няма нужда от оценки, като и видя вечер тетрадките какво е работила, като видя домашните, а и си знам детето.
Вие как гледате на това материално стимулиране?

# 574
Децата споделяли по колко лева са обещали родителите за всяка шестица, ето това ме шокира. За мен няма нужда от оценки, като и видя вечер тетрадките какво е работила, като видя домашните, а и си знам детето.

Отрицателно гледаме:)
Не се впечатлява. Само напомня да подпиша.
Сещам се и за по-ранния етап - детската градина - шоколадово стимулиране, за да стои там. Няма такива стимули. Всеки си има права и задължения и си ги изпълнява  Grinning

# 575
  • Deutschland/HE
С или без оценки, аз знам нивото на детето си.   Wink
и моето мнение съвпада с това -
и не мога да pазбеpа, какво мотивиpащо може да има в оценка 4 по физическо, защото детето не е покpило ноpматив - какво може да напpави - да поpасне, за да са му по-дълги кpачетата или да тича по цял ден на двоpа, за да подобpи бягането си? А по pисуване или пеене?

За музиката и рисуването си мисля, че е много по добре да ги изпитват и да им преподават за различни композитори/художници, за класическата музика и известни произведения.

Не се впечатлява. Само напомня да подпиша.
Сещам се и за по-ранния етап - детската градина - шоколадово стимулиране, за да стои там. Няма такива стимули. Всеки си има права и задължения и си ги изпълнява  Grinning

Но родители оценяват шестиците за 1 месец на 50лв! Най-ниската цена - 1лв на всяка шестица. Ужас!
С шоколадовото стимулиране не съм се сблъсквала Simple Smile

# 576
Децата споделяли по колко лева са обещали родителите за всяка шестица, ето това ме шокира. За мен няма нужда от оценки, като и видя вечер тетрадките какво е работила, като видя домашните, а и си знам детето.

Всеки си има права и задължения и си ги изпълнява  Grinning
Точно така.  Peace

# 577
  • София

За музиката и рисуването си мисля, че е много по добре да ги изпитват и да им преподават за различни композитори/художници, за класическата музика и известни произведения.

не мисля така - рисуването е много хубав предмет и развива много качества и според мен е много по-добре да рисуват, пък било и грозно /като моя син/, отколкото да учат суха теория и да гледат чужди картини, особено във втори клас, същото мисля и за музиката - малки са още да оценят известни произведения си мисля, като естествено изключвам някои деца  Peace
и това го пиша като имам предвид горчивия си опит с 5-ца за срока по рисуване в 8-ми клас, само защото нямам талант  /а като малко по-голяма по физическо искаха да ме оставят на поправка, но се освободих  Mr. Green/ Peace

а за цената на 6-цата - това още веднъж потвърждава мнението ми, че поставянето на оценки във втори клас няма да доведе до нищо по-различно от бележкарство  ooooh!

# 578
  • Варна
Каквото е спуснато отгоре,това ще е .И да философствам какво трябва и какво не трябва,файда йог,нищо не мога да направя.Обаче мога да направя така,че хлапето ми в начален курс поне още да не се впряга на цифричките на спорта,на рисуването,на трудовото,музиката и т.н. Twisted Evil
Не на всяка цена да е пълен отличник,много ясно,че не е вундеркинд и всеможещ?! А има ли такива възрастни? Thinking

# 579
colibri  Shocked Rolling Eyes за цените Wink  Както по-горе - "Всичко идва от родителите." На този етап смятам мога да обясня защо няма да дам, ако ми се цитира - другите така и така правят и получават.
И като Дзвер  - не само да рисуват, но и да пеят смятам, че си е необходимо. Сега и като големи като се събираме - не ви ли се иска да пеете дружно с компанията?Simple Smile))

Относно оценките за това ... Може би ако въведат "зачита се" ще е добре.

# 580
И аз съм за "зачита се" по Физическо, Рисуване, Музика и Домашен бит.

...

Пари получава единствено за някои празници от баби и дядовци. Прибираме ги ние и се използват за практични цели - дрехи, обувки, материали за училище.
Успехите в училище по-скоро празнуваме. С вечеря, избрана от нея или някоя дребна играчка. Това го приемам за нормално, когато ние имаме някакъв успех в работата, отбелязваме го по същия начин  Simple Smile

# 581
Аз рядко пиша, но ви следя:),
и ще споделя и моето мнение за оценките.
За мен това са малки деца и никак не осъзнават равностойността оценка- знание... Друг е проблема че има различна степен на оценяване на знанията в различните училища и доста субективизъм.
Колкото до оценки по предмети като рисуване, ДТИ, музика и физ. възпитание не съм съгласна, че е допустимо да има.
Оказва се, че тези оценки влизат и в дипломата за средно образоване, с която се кандидатства. Ето тава е безумие. И от личен опит мога да ви споделя колко е смешно да видите бележник/ диплома с шестици по всички предмети и петица по рисуване, примерно в седми клас... и тази справка се представя примерно в Американския колеж, т.к. там искат да си успех над 5.50,  за да те допуснат на изпит.

# 582
  • Deutschland/HE
Имах предвид върху какво да ги изпитват. Катерина обича да рисува, но от нея няма да стане художник, обича и да пее и пее сравнително вярно.
Но за оценка върху това, което си нарисувал или изпял...

# 583
  • Варна
Мерси, момичета! Hug

Ние стимулираме материално за прибиране на стаята.  Mr. Green Голям зор е това, така я разхвърлят, че и на мен ми отнема цял ден да я прибера. Преди няколко месеца им заявих, че повече няма да я прибирам, ако ще и да няма къде да стъпят. Не се впечатлиха особено, наистина нямаше къде да стъпят в един момент. Mr. Green Фучах, наказвах - никакъв ефект - на втората минута от прибирането Симона започваше да се оплаква през сълзи, че я болят я очите, я корема, я главата, я ужасно й се спи... Филип пък директно заявява: "Няма!" и дотам. Така въведохме "заплащане" - след цялостно подреждане на стаята им купуваме по някоя желана дреболия (напр. сега на Симона сме й обещали лепенки), а, ако стаята се задържи подредена през цялата седмица - ходим през уикенда на сладкарница или на друго място, което те (обикновено Симона, де) изберат. Виждам ефект, поне при Симона, на Филип все още нищо не му действа, телето му с теле!

# 584
  • София
Чоки, стискам и на краката (макар, че може би ще сте в пряк двубой се едни мои други любимци от София Mr. Green)!
Темата за учителите-комплексари ми е "любима" и изобщо не ща да я захващам  Whistling, но при 4 по ФВС в началото на 2-ри клас аз лично бих отишла да говоря с г-жата/ г-дина.
Пари за оценки за мен е безумие  Naughty.
По повод парите една интересна случка от вчера. На една приятелка колежката много харасала на моите роклите от първия учебен ден и понеже е дребничка ме питат ще й продам ли едната, че вече няма големи размери в сайта, а тя се е влюбила направо. Роклята е евтина (от Ла Редут) и аз питам Цвети - ще си продадеш ли роклята, пък аз ще ти купя нещо друго с парите от продажбата. Тя вика : о.к. за колко си я купила ? Аз: Не помня точно, но около 20 лв., а тя: добре дай да я дадем за 16 лв. и така ще има 8 лв. за мен, 4 лв. за Плами и 4 лв. за Леа  #Crazy #Crazy #Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт