Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 39 535
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ние всичко носим. Не е проблем, докато не тръгне сама да ходи на училище, т.е. след няколко години.  Mr. Green При нас сутрин е класната, следобез учителката от занималнята, по Околен свят ще им преподава директорката.  Rolling Eyes

# 136
  • Варна
И ние всичко носим - особено като има физическо (като днес), чантата тежи неимоверно. ooooh! Поне 6-7 кг., това на нищо не прилича! Вчера, само по БЕЛ, носеше 2 бр. тетрадки от 40 л., читанка и учебна тетрадка към нея, учебник по БЕЛ и учебна тетрадка по БЕЛ, сборник за упражнения и диктовки и тетрадка по БЕЛ за занималнята  ooooh! Отделно имаха рисуване и Околен свят.  Rolling Eyes

Вчера Симона също донесе първата си шестица (засега е само в дневника, защото бележниците не са готови все още). Прочели няколко пъти в клас "Де е България" и тя го научила и казала наизуст. Heart Eyes Снощи още 3 пъти го казва вкъщи. Grinning

Казаха ми, че учителката по английски (негативното си впечатление от която споделих вчера) не била съвсем добре с нервите, пляскала децата през пръстите, крещяла им и пишела двойки на целия клас.  Close В тази връзка имам питанка, още миналата година предпочитах детето да учи руски, но сложиха руския в паралелката на най-желаната учителка и не ни се усмихна късметът да сме при нея, дали е възможно дете от клас, в който се изучава английски, да учи руски с другия клас?! Някаква молба ли трябва да се попълни? Има ли опит някой с подобни маньоври? Rolling Eyes

# 137
  • София
...забравих - на всичко отгоре сложил и кучето като брат  Joy
Joy Joy Joy Сладур! Усмихна ми деня! Hug

# 138
  • София
Ох, това родословно дърво...Моето дете си го правило само вкъщи, аз мислех, че си пише домашното по математика, а тя решила докато се моткам из кухнята да направи и домашното по Околен свят. и направо не знам като го види госпожата, сигурно ще ахне. Моите родители, оттам идвам аз и вуййчо...мъжа ми  иснаха ми се появяват и те от нищото..и накрая ей ги на моите деца и братовчедите и Mr. Green.
По интересна е втората част от домашното- трябвало е да се напише някаква впечатляваща случка в рода ни. Преписвам дословно:
Един летен хубав ден като бях при баба и дядо с братовчедките ми така се криехме от дядо, че като ние сме под масата дядо си мисли, че сме в тоалетната.

Crazy Mr. Green Какво да кажа просто не знам...смях се с глас, обясних и , че е напълно погрешно написаното и въобще не е по темата, обаче тя е убедена в правотата си.

# 139
  • Варна
Привет на всички! Честита нова учебна година, много успехи на всички наши дечица!
Чоколина, и аз чух същото за госпожата по Английски. Rolling Eyes Първия им час минал добре, но пък по същия начин се държа пред родителите и при нас.
Ако разбереш нещо по въпроса с учененто на друг език /аз предпочитам немски/, моля те да споделиш!

# 140
  • Варна
Валенце, много сладко се е получило! Важното е, че детото е подходило самостоятелно, а аз винаги гледам да насърчавам самостоятелността независимо от резултата. Така, че браво на щерка ти! Ние явно учим по един и същ учебник, защото и синът ми има да описва случка, но ще го оставя да я мисли през уикенда.Днес писа съчинение как е преминала лятната му ваканция и да рисува случка, която много му е харесала. Изненада ме, че беше се нарисувал в пещера с фенерче между няколко прилепа. Явно обиколките от лятото много са го впечатлили. Обясни ми, че като пораснел искал да става спелеолог (това го чуваше във всяка пещера) и днес ме попита "Какво трябва да уча, за да стана такъв?". А пък аз - "Не знам, може би биология  Rolling Eyes. Трябва да проверим в интернет" и детето беше много учудено, че не мога да му отговоря на такъв лесен, както той се изрази, въпрос. Засрамвам се  ooooh!

Лулу, много съм впечатлена от корените на рода ти. Сигурно е страхотно да знаеш, че предците ти са записали името си в историята! Трябва непременно да разказвате повече на децата си за това и те да се гордеят с тях!

Чоколина, браво на Мони! Все така леко и безпроблемно да ви върви!

След час ми свършва отпуската и следобеда, завеждайки детето на училище, пак ставам работна. А така ми хареса да съм си у дома с него!

# 141
Родословно дърво правихме миналата година,но сега предполагам ще правят пак.
Учебници има там втори комплект и носим само тетрадки,първите дни само ги носихме,измерих чантата беше 4кг.
Класната е сутрин,има възпитател по занималня,но ние не ходим.

# 142
.... Обясни ми, че като пораснел искал да става спелеолог (това го чуваше във всяка пещера) и днес ме попита "Какво трябва да уча, за да стана такъв?". А пък аз - "Не знам, може би биология  Rolling Eyes.
Като начало - студент в "Минно-геоложкия институт"  Wink

Дзвер, ами какво да напише детето, като авторите са пропуснали факта, че кучето е член семейство.  Laughing

Браво на дечицата за първите шестички. Така да са през цялата година.  Hug Моето вчера донесе 2 - една написана върху читателския дневник и една за "Де е България".  Blush

При нас още не са стигнали до родословното дърво. Любопитна съм какво, ще напише.   Wink

# 143
  • В светлината на слънцето
Е, то кучето си е наистина член на семейството.  Mr. Green В нашия случай - риби, с тенденция за добавяне на куче и евентуално котка.  ooooh!
Manzhelka, абе разказваме, обясняваме, но още не могат съвсем да разберат всичко. Simple Smile
Чоко, браво за шестицата.  bouquet
У нас продължава съпротивата срещу писане на домашни. Отлага за последния момент, преди да тръгне за училище. То не че и аз се радвах на домашните. Влизам в положението напълно, но все пак трябва да има някакъв ред и дисциплина. Mr. Green
Мерки и теглилки: височина 134 см, тегло - 24 кг (сега е направо дебела в сравнение с предната година - не се шегувам), обувки 33-34 номер.
В чантата слагам само учебниците, тетрадките и каквото е необходимо за деня. Днес чантата е направо като перце, но онзи ден беше... майко мила. #Crazy

# 144
  • Варна
Привет на всички! Честита нова учебна година, много успехи на всички наши дечица!
Чоколина, и аз чух същото за госпожата по Английски. Rolling Eyes Първия им час минал добре, но пък по същия начин се държа пред родителите и при нас.
Ако разбереш нещо по въпроса с учененто на друг език /аз предпочитам немски/, моля те да споделиш!

Ние сме с немски. На РС родители питаха за английски с друг клас, но класната каза че не може. Предварително сме знаели какъв език ще се учи в паралелката  Naughty
За тази учителка по англ. език, съм чувала от моя приятелка, че много боледува. Имало е оплаквания от родители при директорката, но въпреки всичко все още си преподава.

Днес ще правят входно ниво по БЕЛ и диктовка. Според госпожата са подготвени и няма от какво да се притесняваме. На първата диктовка имаме 5 с две грешки.
По Околен свят - случка от моето (на родителите) училище трябва да разкажем  Mr. Green

Много е ентусиазиран още и си пише домашното по БЕЛ веднага след като се приберем от училище. Дано го държи по-дълго  fingerscrossed

# 145
  • Sofia
Манжелка, прекрасен почерк, браво на детето!

У нас също беше трагедия ученето на "Де е България", още по-голяма на "Родина" (това и аз не го запомних дори след 100но повтаряне. То са нерви, сълзи цяла вечер... а сутрин (по думите на баща й) ги казва без грешка.  newsm78

Чантата не съм я мерила, днес я вдигнах и ми се откъсна ръката. Все още носи всички учебници, май само Музиката е оставила в у-ще. Има и един голям учебник по Благонравие с твърди корици, за който твърди, че трябва да си го носи в чантата, а сигурно той прави 1/3 от теглото за съответния ден.

По Околен свят само са нарисували членовете на разширеното семейство, не са надписани, трябваше да гадая кой кой е, само заека го познах. Laughing

# 146
  • София
Аз да ви се оплача от "нашествието" от логопеди в началото на учебната година! #Cussing out

Дъщеря ми има прекрасно меко "р", за което, аз, ако можех, ако имаше начин, бих искала да ми "имплантират" в устата, че да не се мъча с езиците така с това твърдо българско "р" цял живот. Grinning
Цял живот работя с езици (немски, англйски) и това твърдо българско Р винаги само ми е пречело в практиката. Wink

Та, за поредна година, се явява логопедка, която иска да оправя Рто на малката. Crazy
Омръзнало ми е да обяснявам, да ми оставят детето на мира, такова каквото е, защото така си го харесвам!
Но, този път, направо, говорих с нея по телефона, защото беше извикала дъщеря ми за тест и детето ми се обади.
Обясних и, че не давам да пипат с пръст Р-то на дъщеря ми и, че си го харесваме така детето, и и благодарих за загрижеността и пр.и пр.
НО, няма ли начин, веднъж за винаги да подпиша някъде декларация или и аз не знам, какво, та да оставят детето на мира! #Cussing out
Не искам никой да вменява на детето ми идеята, че има нужда от "поправка"!
Пък още повече за прекрасното меко "Р", което има!

Уф, сори, ама имах нужда да споделя с някой! Sad

# 147
Manzhelka, много красиво пише детето ти. Даже показах на моя син снимката, а той попита това аз ли съм го писал  hahaha Някога преди диктовките и бързането пишеше така  Wink Отдавна се каня да ти благодаря за споделените задачки Simple Smile Запазила съм ги и този уикенд ще го пробвам.
Браво на всички дечица с шестици  Hug
Ние все още сме без бележници, не са подписани от директор.
Присъединяваме се към децата с целодневно обучение и две госпожи - една сутрин и една следобед. В сутрешните часове вземат новия материал, а в следобедните затвърждават наученото. Следобед имаме часове по физическо, интереси и фантазия, ЗИП и СИП математика, а между сутрешните и следобедни часове имаме платен английски. Мисля и тази година да ходи 2 пъти седмично на карате и 2 пъти на плуване, но не знам дали ще издържи на натоварването. Това значи да излиза всеки ден в 7.30 и да се прибира към 20.00.
Няма да има никакво време за диктовки и задачи вкъщи. Честно да ви кажа става ми жал за дечицата ни. Не помня ние да сме били толкова натоварени   Thinking
Вчера бяхме на родителска. Децата ще получат 2-ка в бележника, ако три пъти пропуснат да напишат домашното си  Sick

# 148

Това "р" нали не пречи за възприемане на материала? Защото С/ Ш и подобни заменки пречат при диктовки - детето ги чува грешно и пише грешно.

НО, няма ли начин, веднъж за винаги да подпиша някъде декларация или и аз не знам, какво, та да оставят детето на мира! #Cussing out

Това е идея - слагаш й в чантата една декларация и да я показва;)))
P.S. И аз харесвам хората с "р"-то  Wink

# 149
  • София
Копче, напълно те подкрепям ! Аз по повод "р"-то не исках да режем на Цвети подезичната връзка, но се оказа че дърпа челюстта, тя не се развива и вреди на захапката. Сега пак е чаровно, но преди беше по-мелодично. Grinning Баща ми навремето в първи клас беше обиколил всички в у-ще да ги предупреди, че ще има силови методи от негова страна, ако някой ме кара да започвам да пиша с дясната ръка, освен това беше подал и писмена декларация, че не желае да съм зорлем десничар.  Mr. Green
На нашата логопедка в у-ще й викаме "чубричката", защото ги кара все тази дума да й казват.
Днес класната ме помоли да стана член на училищното настоятелство, като се има предвид, че съм и в това на яслата/градината, считам че е крайно време да си затворя голямата уста, защото нямам сили да ми вменяват още задължения. Whistling
Битов въпрос за храната към целодневно учещите. Моите сутрин закусват малко - 1/2 филийка и 1/2 чаша мляко. За у-ще им слагам 1 или 2 плода, айрян (сок,чай, плодово мляко), 500 мл вода и солети(кроасан,барни или подобно) + столово хранене и двете пищят, че не им стига храната. Днес например Плами е изяла - 1 банан, 1 ябълка, всичко от стола (без хляб), 1 парче козунак, 200 мл сок и си е купила 4 бисквитки от лавката и това на 26 кг. телесна маса.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт