Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 38 924
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз стимулирам прочетените книжки с по 2-3лв плюс купуване на нова книжка, която сама си избере.  Laughing
Оценки нямам никакво намерение да стимулирам нито финансово, нито с подарък. Може би само за срочни и годишни, при това пак с книга по неин избор. А след 7-ми клас може би с екскурзия.  Grinning

# 661
Аз стимулирам прочетените книжки с по 2-3лв плюс купуване на нова книжка, която сама си избере.  Laughing
Оценки нямам никакво намерение да стимулирам нито финансово, нито с подарък. Може би само за срочни и годишни, при това пак с книга по неин избор. А след 7-ми клас може би с екскурзия.  Grinning

На далавера ще си - само годишни ще има;))

# 662
  • София
Аз вярно, че повече чета, но поста на bibi ме разби! Шапка свалям на тези оправни момичета и да не се похабява този талант. Става и за мениджмънт, и за право, абе спорове да се печелят. Браво!

Моята дъщеря трудно напредва с английския, записала съм я два пъти седмично на школа, ще помагам и аз. Дори имам английската азбука с магнити на хладилника и при всяка възможност нареждаме по някоя дума. Ще видим как ще сме с езиците, че без тях не може.  Thinking

# 663
Здравейте! Като стана въпрос за зъбни проблеми, да ви питам, ако миналата година сме поставили силанти на детенце, дали сега трябва да се подновят. Доколкото имам спомен, като ги поставяхме ни казаха, че силантите постепенно се износват с времето.

# 664
  • Страната на чудесата
nel.ds , нищо такова не са ми казвали като поставихме на Цвети силантите, а ги има от 2 години и не са износени.Може би е добре при годишния профилактичен преглед да обърнеш внимание на стоматолога за това!

# 665
  • София
има подменяне на силантите, но не е всяка година - имам спомен, че се определя дали са износени на профилактичния преглед. Със сигурност не е на 1 година, защото ние успяхме миналата година да сложим силанти само на 3 зъба - 4-я не беше израснал, а сега зъболекарката каза, че ще слагаме на 4-я и нищо не спомена за подновяване

# 666
  • София
За силантите - нас ни викат през януари (3 месеца след поставянето) на контролен преглед. Зъболекарят ми каза, че се изтърквали постепено, за около 1.5 -2 г. и после нямало нужда от нови, защото емайлът на 6-тя зъб вече бил калцирал и бил вече твърд, а не мек.  Rolling Eyes

# 667
Нали знаете , че до края на октомври има безплатна кампания на министерството на здравеопазването за поставяне на силанти ?   Laughing
На Марти му направиха ( пак по тази програма ) миналата есен силанти на 3 бъба ( 4-тия не беше поникнал още) . През август като порасна този зъб го заведох да му го направят и зъболекарката установи , че единият силант от вече направените беше паднал. Миналата седмица направихме двата силанта . 
Така , че май е хубаво примерно на 6-ст месеца да се води на профилактика и  ако има паднал да се подновява своевременно.
На Яна , когато беше на 7 и направих ( сега е на 12 ) и от тогава няма кариес на нито един от силанизираните зъби. Сега чакам да и поникнат и 7-мите кътници и тях ще и ги силанизирам.

# 668
bibi, ние имаме портфолио още от миналата година. Питай, ако нещо те интересува.
Оценки не заплащам. Правя дребни подаръчета от време на време, когато преценя, че желае нещо много. Така например, съм намислила другата седмица да и купя таен дневник, такъв подари онзи ден на едно момиченце за рождения и ден, и много и хареса. Но ще бъде изненада.
Някой се чудеше кога да говори с класната ръководителка. Момичета, всеки учител има ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИИ с родители, един път седмично. Трябва да са ви го написали в бележника на страницата със забележките. Тогава можете да се срещате индивидуално и да коментирате каквото ви интересува.

# 669
  • София
Момичета, всеки учител има ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИИ с родители, един път седмично. Трябва да са ви го написали в бележника на страницата със забележките. Тогава можете да се срещате индивидуално и да коментирате каквото ви интересува.
Така е, но въпросните часове за консултации са обикновено във време, в което един работещ родител няма как да ги посещава често. Е, ако видя нещо притеснително, ще намеря начин, но иначе едва ли това е най-удобния вариант за регулярна обратна връзка.

# 670
Ами мисля, че всеки родител ще намери начин да отиде в обявения час, все пак не става дума да се ходи всяка седмица. На родителските срещи наистина е много неудобно да се пита и разпитва пред всички, особено ако става дума за нещо лично. Така, че изборът е в ръцете на всеки от нас.
Написах го, защото предполагам че тази информация може да е спестена някъде.

# 671
Часът за консултации на нашата класна е преди часовете, т.е. във време, в което може да се отиде. Друг е въпросът, че не ми се е налагало да ходя в тези часове. Гледам поне веднъж седмично да го взимам аз от училище (той ходи до обяд) и така да се видя с класната, ако е хубаво времето обикновено са в двора и играят, а тя има време да разменим по няколко приказки. Също така ако имам въпроси, пиша й по емейла, тя отговаря абсолютно винаги в рамките на 1-2 дни. Ако е нещо много важно, ще се обадя по телефона разбира се.

Моето мнение е, че който иска да получи обратна връзка, ще намери начин.

# 672
  • Варна
Часът за консултация изобщо не е опция за мен, освен в особени случаи. Аз бих искала да имаме нормално установена регулярна обратна връзка - дали ще е по електронен път, дали ще се пише в бележника (не този за оценките), има начини - струва ми се, че в чужбина е по-добре организирано. Така освен за учебния процес ще виждаме гледната точка на учителя за това как детето реагира в колектив, което за мен е често по-важно от резултата на даден тест към момента.

# 673
  • при моите деца .....
Не стимулирам финансово 6....
Миналата година, когато на първото състезание на СБНУ спечели 50 точки - максималния брой й купих подарък - Правописен речник.... Такива неща подарявам  Laughing
Сега за доброто представяне на входните нива й позволих да си купи 6 книги от Книжарницата на колела на издателство Фют

# 674
Нали знаете , че до края на октомври има безплатна кампания на министерството на здравеопазването за поставяне на силанти ?   Laughing

Къде има кабинети които работят по тази кампания? В сряда бях с Косьо на зъболекар и  видях в ценоразписа ,че са по 16 лв. на зъб. Никой не ми каза, че  е безплатно.Имаме час другата седмица в понеделник и мислех да му слагам.

Дайте координати на такива зъболекарски кабинети.

Намерих. Сега ако ми препоръчате и зъболекарка от 25 поликлиника в Младост. Blush

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 22:23 от Тя

Общи условия

Активация на акаунт