Имат ли българите хранителна култура?

• 73 912
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Мда, и аз.

И, моля ви, не бъркайте културата на хранене с безумни диети, лишения и, не дай Боже, орторексия.
Хората вече измислиха името на диагнозата, защото явно е масов вид хранителна невроза..

# 361

http://www.bb-team.org/articles/3905_tabata

S k i n, не го приемай лично, но всички тези насилия над тялото, не могат ли просто да се заменят с редовни кросове някъде навън.

# 362
# 363
  • Варна
Ох, ако знаете баба ми как се радва детето като яде вафли, направо издивявам.  #Crazy За поколението на баба  ми вафлите са върха на лукса в храненето.

Странно, не носеха ли фишута повечето дядовци и бабите тихо да раздават по лъжица бяло сладко веднъж седмично...

# 364
За упражненията всеки си решава кое му е добре. Аз разтегнах сухожилие преди месец от кросове. Сега и да искам- не мога. Та остават други видове движения. Задължително да не ми създават тормоз, обаче. За мен най- полезно такова е ходенето пеша на чист въздух, плуването и карането на колело, да речем.

.................................

Диагнози се поставят от специалисти за всеки конкретен случай. Форумските участници се съмнявам да са такива. Аз се въздържам, т.к. също не съм такъв.  Mr. Green

# 365
  • out of space
Ери, няма ли възможност да си носиш храна от вкъщи? Например сурови чушки, пълни със сирене. Ако няма да са ти достатъчни можеш да си направиш сандвич. Поне ще е по твой вкус. Или ориз със зеленчуци (но не от витрина за китайска храна, а домашен). Нещо такова  Rolling Eyes
Може и в кутия да си нарежеш различни плодове. Или в кофичка кисело мляко да си разбъркаш няколко лъжици фини овесени ядки (фини, защото по-бързо ще се раздуят и няма да се наложи да чакаш).

Благодаря ти за идеите! Опитвам се да си нося, например варени яйца, поляти с кисело мляко или задушени зеленчуци. Явно просто съм доста неорганизирана, та все се успивам и после на обяд се чудя как да спасявам положението...  ooooh!

Задължително, всеки ден пия магнезий и омега 3. Препоръчвам ги на всички!
Както и по 190 комбинация коремни преси дневно, но знам, че не понасят на всички...

# 366
Къде пък ги видяхте тези вегетарианци, вегани, суровоядци и годжи-бериядци   Thinking
Аз, освен себе си, познавам още само един вегетарианец. И никога не споделям убежденията си относно яденето на животни, защото не искам да предизвиквам смущение у околните, загрижени за моето физическо оцеляване. Предлагат ми пържола, казвам:
-За мен не, благодаря!
-На диета ли си?
-Не!
-Болна ли си?
-Не.
-Защо не искаш тогава?
-Не ям месо.
- Shocked А какво ядеш Shocked
-Всичко, което и вие, без месо.
-Аааа, поръчай си тогава печено пиле, тук много вкусно го правят!
- Rolling Eyes
 Та това е.

Кажете къде ги срещате тез`вегетарианци, да ги срещна и аз, пък аз ще ви запозная с моите хора.

# 367
  • Варна
Хаха, Елиас, и аз ги водя тези диалози постоянно. Дори с хора, които общувам доста често. Все си мислят, че ще ми "мине"  Mr. Green Е, вече 8г не ми минава.

П.С. Изядох една ябълка от градината.

# 368

http://www.bb-team.org/articles/3905_tabata

S k i n, не го приемай лично, но всички тези насилия над тялото, не могат ли просто да се заменят с редовни кросове някъде навън.
След табата се чувствам чудесно на следващия ден. Противно на очакванията съм пълна с енергия. Спя повече от прекрасно. Да не говорим за плюсовете за фигурата ми, които с тичане няма как да ги има Simple Smile Нямам травми, да чукна на дърво.
Насилие над тялото ми ще бъдат точно тези монотонни, еднообразни кросове, които ми препоръчваш.

http://www.youtube.com/watch?v=gmuSgwCNSgE Mr. Green

# 369
  • гр. София
Къде пък ги видяхте тези вегетарианци, вегани, суровоядци и годжи-бериядци   Thinking
Аз, освен себе си, познавам още само един вегетарианец.

Не се познаваме лично, но брой и мен.  Peace Не ям никакви животни. За разлика от доста, които се наричат вегетарианци, но ядат риба.
Месо готвя само за мъжа ми.

Колкото до считащите, че без месо не може - няма такова нещо.  Wink
Наскоро си правих ПКК - като на спортист е. За желязодефицитната анемия само статии съм чела  Laughing

# 370
  • n/a
Skin, и коментар отдолу " I almost cried when I finished"  Mr. Green
И това "Tabata burpees? What kind of sadist are you?"

# 371
Skin, и коментар отдолу " I almost cried when I finished"  Mr. Green
И това "Tabata burpees? What kind of sadist are you?"
Много се смях на What kind of sadist are you? Laughing

И, за да не е спам: тези упражнения едва ли ще успее да ги направи човек, тъпчещ се с дюнери и бел леб всеки ден. Peace Всичко е навързано.

# 372
Хайде сега, то ще каже човек, че останалите са олигофрени едва ли не. И ви канят с пиле, когато разберат, че сте вегетарианци...
Струва ми се малко пресилено това.

На истинският хляб нищо му няма, ако е домашен, пък бил той и само с бяло брашно.
Проблема идва от готовите, които са наблъскани с какво ли още не.

# 373
Skin,
Всъщност идеята е да се чувстваш добре и ти си го постигнала.  Grinning

Богиня,
Ти си вегетарианка?

# 374
Ери, няма ли възможност да си носиш храна от вкъщи? Например сурови чушки, пълни със сирене. Ако няма да са ти достатъчни можеш да си направиш сандвич. Поне ще е по твой вкус. Или ориз със зеленчуци (но не от витрина за китайска храна, а домашен). Нещо такова  Rolling Eyes
Може и в кутия да си нарежеш различни плодове. Или в кофичка кисело мляко да си разбъркаш няколко лъжици фини овесени ядки (фини, защото по-бързо ще се раздуят и няма да се наложи да чакаш).

Благодаря ти за идеите! Опитвам се да си нося, например варени яйца, поляти с кисело мляко или задушени зеленчуци. Явно просто съм доста неорганизирана, та все се успивам и после на обяд се чудя как да спасявам положението...  ooooh!

Задължително, всеки ден пия магнезий и омега 3. Препоръчвам ги на всички!
Както и по 190 комбинация коремни преси дневно, но знам, че не понасят на всички...

Ери, извинявай, че се намесвам, но защо го пиеш този магнезии и омега3?
Най-големите печалби на фармацевтичната индустрия се генерират точно от такива хранителни добавки, които ни втълпяват, че са свръх нужни за тялото ни, а реално се съдържат в храната и то във форма, много по-усвоима и близка до организма.
Ако нямаш лекарско предписание - макар, че лекарите ги изписват, защото "работят" с различните компании, не се трови излишно  Peace

Иначе това с храната от вкъщи е супер. Аз също го правя - най-вече салатки, хем леко, хем вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт